Connect with us
Publicitate

Educație

FOTO: Zilele Erasmus, la Liceul „Demostene Botez” Trușești

Publicat

Publicitate

În perioada 14-18 octombrie 2024, Liceul „Demostene Botez” Trușești sărbătorește Zilele Erasmus, ocazie cu care cadrele didactice au participat miercuri la Conferința Națională Erasmus+ de diseminare a mobilităților din cadrul Acreditării cu numărul 2020-1-RO01-KA120-SCH-095763, din domeniul educației școlare. Obiectivele acreditării Erasmus+ au avut în vedere:

• Să îmbunătățească capacitatea de lucru a personalului, urmărind respectarea principiului egalității de șanse

• Să dobândească o atitudine de toleranță și sprijin în procesul educațional și să dezvolte abilități de planificare și gestionare a ideilor de proiecte prin creativitate și inovație

• Să dezvolte abilități de comunicare, gândire critică, flexibilitate și adaptabilitate, precum și rezolvare de probleme

• Să îmbunătățească performanțele școlare prin înlesnirea accesului la educație. În cadrul acestei acreditări, 34 de cadre didactice au fost formate în 8 fluxuri de mobilitate, iar un număr de 27 elevi au participat la două mobilități de grup în Spania, respectiv Malta.

 

Publicitate

Cei 3 ani de acreditare și-au pus amprenta în viața școlară de la Liceul „Demostene Botez” Trușești prin:

• Îmbunătățirea competențelor de management al clasei și al școlii

• Dezvoltarea abilităților de comunicare, cooperare, gândire critică, a competențelor interculturale, civice și sociale în vederea creșterii nivelului de implicare al elevilor în procesul de învățare

Publicitate

• Îmbunătățirea metodelor și strategiilor didactice a beneficiarilor de activități de formare cu metode și procedee inovatoare care contribuie la creșterea motivației elevilor

• Promovarea valorilor europene: toleranță, empatie, respect pentru diversitate, precum și dezvoltarea unui comportament nediscriminatoriu față de cei din jur.

Programul Conferinței Naționale a curprins prezentarea mobilităților de la Liceul „Demostene Botez” Trușești, desfășurate în primii 3 ani de Acreditare cu numărul 2020-1-RO01-KA120-SCH-095763, din domeniul educației școlare, proiectul Erasmus+ de formare profesionala VET nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000118622 și proiectul Erasmus+ KA 2 Parteneriat de cooperare în sectorul școlar, CYBER-Comportamente conștiente ale tinerilor în realități emergente,, CJRAE Botoșani.

Au mai fost diseminate proiectele Erasmus+ de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni, Școala Gimnazială Nr. 2 Tudor Vladimirescu, Liceul deTtransporturi Auto Târgoviște și proiectele eTwinning de la Liceul ,,Ștefan D. Luchian” Ștefănești.

Conferința s-a desfășurat atât în format fizic, cât si online. Toți participanții la proiectele Erasmus+ au precizat că această oportunitate reprezintă una dintre cele mai frumoase experiențe și trebuie neaparat încercată, pentru că însemnă descoperirea unor noi perspective, abilități, posibilități, mentalități și culturi.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare

Publicat

Publicitate

Câinii din Adăpostul Public Botoșani au șansa de a câștiga un tir cu hrană. În ultimii ani, cu ajutorul botoșănenilor, am reușit să câștigăm această hrană! Haideți să ajutăm câinii și anul acesta!

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunității, printr-un simplu vot online. Competiția se desfășoară pe un site german, iar procesul de votare este rapid și simplu.

Cum ne puteți ajuta? Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos:

  1. Dați clic pe linkul de votare: https://www.spendenmarathon-tiere.de/voting/?vote=84;
  2. Completați formularul cu numele și adresa dvs. de e-mail. Apăsați pe butonul verde cu textul „Jetzt Abstimmen”;
  3. Verificați e-mailul și confirmați votul făcând din nou click pe butonul verde.

 

Întregul proces durează mai puțin de două minute. Fiecare vot contează enorm și poate face diferența pentru câinii din adăpost. Vă rugăm să ne sprijiniți și să împărtășiți mesajul cu familia și prietenii!

 

Publicitate

Urmează iarna, frigul și umezeala și câinii au nevoie de mai multă hrană. Toată hrana câinilor din adăpost provine din donații, dar din cauza numarului mare de câini și a prețului ridicat la hrană, procurarea acesteia în fiecare lună este o adevarată provocare. Un camion cu hrană gratuită ar fi o binecuvantare pentru acești câini abandonați.

 

Dacă vă întrebați de ce votul se face pe o pagină din Germania, explicația este simplă: padocul este reprezentat în competiție de un ONG german. Distribuiți și votați acum pentru a ajuta câinii din adăpost!

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Panouri fotovoltaice pentru persoane vulnerabile. Încep înscrierile pentru finanțări de 100%

Publicat

Publicitate

REPowerEU: Persoanele vulnerabile beneficiare de tichet de energie pot primi finanțare 100% nerambursabilă pentru instalarea de panouri fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei, fără nici o contribuție financiară, scrie alba24.ro.

Înscrierile încep din data de 24 octombrie 2024, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.

Programul se desfășoară pe principiul primului venit, primul servit, iar locurile sunt limitate.

 

Beneficiarii ar urma să primească vouchere de câte 5.000 de euro, bani din PNRR.

Până acum s-au înscris în program instalatorii, iar din 24 octombrie pot depune documentele persoanele vulnerabile.

Publicitate

Bugetul programului depăşeşte 610 milioane de euro, pentru 122.000 de vouchere. Banii sunt din PNRR, potrivit ghidului de finanţare.

Documente necesare REPowerEU

1. Criteriu de eligibilitate

Beneficiarul final este persoană fizică cu domiciliul în România, iar adresa de domiciliu precizată în Cartea de identitate corespunde cu adresa clădirii rezidențiale obiect al proiectului;

Publicitate

Doar pentru Etapa I, Componenta A: Beneficiarul final se regăsește pe Lista persoanelor vulnerabile, preluată de către MIPE, în baza datelor colectate și existente la nivel național de către Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD)

Doar pentru Etapa I, Componenta A: Locul de implementare a proiectului este situat în raza administrativă a județului în care GUEE a realizat verificarea prealabilă

2. Documente privind dreptul proprietate

Pentru ultimele detalii legate de documentele necesare, consultați documentul de la finalul articolului, care cuprinde ultimele informații legate de subiect.

Pentru dovedirea dreptului de proprietate privată asupra imobilului (teren și / sau clădire) pe care se realizează investiția este prezentat:

  • A) Pentru Etapa I, Componenta A (consumatori vulnerabili de energie) – extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final (consumator vulnerabil de energie), cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la GUEE, sau Orice alt document eliberat de către autoritatea publică locală (APL) din care să reiasă dreptul de proprietate și cota de proprietate aferentă, emis cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la GUEE.
  • B) Pentru Etapa I, Componenta B si Etapa II – extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final, cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la operatorul economic.

3. Contractul comercial între consumatorul vulnerabil de energie / consumator, în calitate de beneficiar final și solicitant.

MIPE a publicat în urmă cu o zi un document cu precizări legate de program. Consultați aici Ghidul Specific – Condiții de accesare a fondurilor europene din PNRR în cadrul apelurilor de proiecte aferent investiției 14 – Schema de Granturi sub formă de bonuri valorice pentru accelerarea utilizării energiei din surse regenerabile de către gospodării din cadrul Componentei 16 RePowerEu.

Citeste mai mult

Cultura

Expoziția de pictură și grafică „Trilogie autumnală”, în spațiul Colecției de Artă din Botoșani

Publicat

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani, prin Secția de Artă Plastică – Etnografie – Științele Naturii, organizează expoziția „Trilogie autumnală”, cu lucrări de pictură și grafică (acuarelă) aflate în patrimoniul artistic botoșănean, purtând semnătura artiștilor Petre Achițenie (1929-2006), Ion Murariu (1922-2012) și Constantin Piliuță (1929-2003).

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferată, de către fiecare dintre cei trei artiști. Născuți în județul Botoșani, aceștia reprezintă nume importante în istoria artelor plastice românești, fiind cunoscuți atât prin creațiile lor de certă valoare, cât și prin activitatea didactică de pregătire a numeroase generații de viitori artiști, ca în cazul lui Petre Achițenie (1968-1993).

Au fost creatori foarte prolifici, iar numeroasele lor opere, prezente de-a lungul vremii în diverse expoziții, au fost apreciate atât de public, cât și de critica de specialitate, primind distincții și premii foarte importante.

Expoziția poate fi vizionată în perioada 17-30 octombrie 2024 la Colecția de Artă Botoșani, zilnic, între orele 9.00 și 16.30. Taxa de vizitare este de 3 lei pentru copii, pensionari, persoane cu dizabilități și grupuri, respectiv de 6 lei pentru adulți.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Construirea spitalelor noi la Botoșani, avizată de Ministerul Sănătății

Publicat

Publicitate

Construirea spitalelor noi la Botoșani a fost avizată pozitiv de Ministerul Sănătății. Proiectul Consiliului Județean – „Extinderea, modernizarea și creșterea capacității de diagnoză prin imagistică de înaltă calitate a Spitalului Județean de Urgență «Mavromati» Botoșani” – a fost inclus în Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești. Cu o valoare totală de 150 de milioane de euro, inclusiv TVA, proiectul prevede construirea și dotarea la cele mai înalte standarde a două spitale noi: unul de Pediatrie în municipiul Botoșani și un spital în orașul Săveni. Contribuția Consiliului Județean Botoșani la acest proiect major este de 3 milioane de euro.

„De la începutul mandatului meu, am făcut o prioritate din modernizarea infrastructurii sanitare și din atragerea fondurilor europene și guvernamentale pentru dotarea cu echipamente medicale ultraperformante. Echipa pe care o conduc lasă viitorului președinte un alt proiect la cheie, cel al construirii a două spitale noi. Am realizat studiul de fezabilitate pentru construirea noului Spital de Pediatrie și a celui de la Săveni, am obținut avizul de oportunitate de la Ministerul Sănătății pentru aceste investiții, care au fost incluse în Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești. Partea cea mai dificilă a fost realizată. Îmi exprim speranța că viitorul președinte al Consiliului Județean va continua aceste proiecte vitale pentru sănătatea botoșănenilor și că va ști să atragă fondurile necesare imediat ce liniile de finanțare ale Programului național de investiții în infrastructura unităților spitalicești vor fi deschise”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Noul Spital de Pediatrie din Botoșani, cu o valoare estimată în studiul de fezabilitate la 120 de milioane de euro, va fi ridicat pe amplasamentul actual al Secției de Pediatrie de pe Bulevardul „Mihai Eminescu”. Acesta va include 212 paturi pentru spitalizare continuă, 32 de paturi pentru spitalizare de zi, 10 paturi ATI și 4 săli de operație. Spitalul va avea în structura sa toate departamentele esențiale: unitate de primiri urgențe, secții de pediatrie, chirurgie, compartiment ATI, laboratoare de analize și imagistică, farmacie, secție de recuperare, psihiatrie pediatrică și altele.

Spitalul din Săveni, estimat în studiul de fezabilitate la 30 de milioane de euro, va avea 55 de paturi pentru spitalizare continuă (15 pentru pediatrie și 40 pentru medicină internă), 12 paturi pentru spitalizare de zi și va fi echipat cu servicii esențiale, inclusiv cameră de gardă, ambulatoriu integrat, laboratoare, farmacie, bloc alimentar și stație de oxigen.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending