Connect with us

Eveniment

FOTO: Traficant de anabolizante, dat de gol de comportament, la Frontiera Stânca

Publicat

Publicitate

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit cantitatea totală de 459 comprimate şi 27 de fiole de substanţă anabolizantă, pe care un cetăţean moldovean încerca să le introducă ilegal în ţară, disimulate în bagajele personale.

 

În data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz cu destinaţia Germania, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au observat că bărbatul prezintă o stare de agitaţie nejustificată, motiv pentru care au solicitat efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi bagajelor.

În urma controlului, în bagajele personale ale bărbatului au fost descoperite ascunse şi nedeclarate 459 comprimate şi 27 de fiole inscripţionate cu substanţe incluse în lista substanţelor dopante cu grad mare de risc.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în privința bărbatului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea ori scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de substanțe dopante de risc, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșăneanca Raluca Turcan: Sunt lucruri ciudate; infractorii au folosit dinamită și au sustras câteva piese

Publicat

Publicitate

Fostul ministru al Culturii Raluca Turcan a declarat că sunt ‘lucruri ciudate’ în cazul furtului pieselor din tezaurul dacic, menționând că atenția merită îndreptată spre faptul că infractorii au folosit dinamită, că au sustras doar câteva bunuri de tezaur și că există o suspiciune legată faptul că acest jaf s-a întâmplat în ultima zi a expoziției, relatează agerpres.ro.

‘În primul rând vorbim despre un furt și sper și aștept ca autoritățile olandeze, împreună cu Interpolul să coopereze la modul real, să prezinte informații și să ne ofere o perspectivă când bunurile de tezaur ale României vor fi aduse în țară, vor fi recuperate, în urma unui furt. Sunt câteva lucruri ciudate în acest furt și cred că atenția merită îndreptată și spre faptul că infractorii au folosit dinamită, că au sustras doar câteva bunuri de tezaur și, în același timp, că există în continuare o suspiciune de ce acest jaf s-a întâmplat în ultima zi a expoziției’, a precizat Turcan duminică, la Parlament.

Ea a adăugat că, în privința legalității expoziției, ‘orice export de bunuri temporare se realizează în urma propunerii instituției de Cultură, avizului Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor și paza este asigurată de muzee la nivelul legislației internaționale’.

‘Observ că acum apar tot felul de discuții cu privire la oportunitatea realizării de expoziții internaționale cu patrimoniul cultural al României. Au apărut tot felul de experți în calitatea și valoarea muzeelor. Cred că lucrul acesta trebuie făcut de profesioniști și faptul că toți membrii și specialiștii Comisiei naționale a muzeelor și colecțiilor au aprobat prezența României în străinătate cu o componentă importantă a patrimoniului într-un lung șir de elemente culturale pe care România le-a desfășurat în străinătate, cum ar fi expoziții la Madrid și Roma, unde au fost artefacte de două ori mai multe decât în Olanda, ar trebui să reprezinte un simbol sau un motiv de mândrie, faptul că România este prezentă cu expoziții la nivel internațional este cel mai eficient instrument de diplomație culturală, face parte din dialogul cultural al României cu alte țări. În același timp, de aceste expoziții limitate nu se bucură locuitorii unei localități unde se află un muzeu în care se desfășoară o expoziție, acolo vin românii din diaspora, participă elita culturală, autorității internaționale, toate lucrurile acestea ajută în România și cred că faptul că se pune semnul întrebării asupra oportunității expozițiilor internaționale a trebuit să ne dea foarte multe gândit’, a adăugat Turcan.

Ea a mai spus că și în România sunt expoziții internaționale care sunt bine păzite.

‘Vorbim de un furt. Au existat furturi și la alte muzee internaționale, nu este o situație fără precedent și nu ar trebui să blocheze o inițiativă corectă și sănătoasă a României de a realiza expoziții’, a mai spus Raluca Turcan.

Publicitate

Coiful de aur de la Coțofenești, datat în secolele V-IV î.Hr., precum și trei brățări dacice din aur de la Sarmizegetusa Regia, din a doua parte a secolului I î.Hr., unele dintre cele mai importante artefacte din patrimoniul național al României, au fost furate în urma unui ‘incident deosebit de grav’, a anunțat Ministerul Culturii.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Muzeului Drents și autoritățile olandeze, spargerea a fost realizată prin utilizarea unui exploziv pe singurul zid exterior al clădirii.

Toate piesele furate fuseseră asigurate în conformitate cu legislația românească și standardele internaționale privind organizarea expozițiilor.

Parchetul General a informat, sâmbătă, că a fost întocmit un dosar penal, din oficiu, în cazul sustragerii pieselor din tezaurul dacic expuse la Muzeul Drents din Regatul Țărilor de Jos.

Citeste mai mult

Eveniment

Aplicația WhatsApp anunță noi modificări. Ce opțiuni de personalizare a mesajelor vor avea utilizatorii

Publicat

Publicitate

Meta, compania care deține WhatsApp, a anunțat lansarea a trei actualizări majore la începutul anului 2025. Noile funcții sunt menite să revoluționeze modul în care utilizatorii își personalizează fotografiile și mesajele, oferind opțiuni creative și experiențe mai captivante în utilizarea aplicației, relatează alba24.ro.

Prima noutate este folosirea realității augmentate (AR) pentru editarea fotografiilor și videoclipurilor. Utilizatorii pot acum să corecteze imperfecțiunile faciale, să adauge machiaj virtual sau să insereze elemente decorative direct în aplicație, potrivit Mediafax.

A doua funcție permite crearea de stickere personalizate din selfie-uri. Procesul este simplu: utilizatorul accesează meniul de stickere, apasă pe „Creați”, face un selfie, iar stickerul rezultat poate fi salvat și trimis contactelor. În plus, pachetele de stickere pot fi acum distribuite direct în conversații.

A treia actualizare simplifică modul în care reacționăm la mesaje. În loc să ținem apăsat pe un mesaj pentru a afișa bara de emoji, acum este suficient să dăm dublu-click. Deși pare o schimbare minoră, economisește timp pentru utilizatorii activi.

Aceste noi funcții se adaugă altor actualizări recente, precum scanarea documentelor, crearea de ciorne pentru mesaje și transcrierea automată a mesajelor vocale în text, notează TF1.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Nu scăpăm de ceață! Codul galben a fost prelungit până la ora 13:00 în zeci de comune din Botoșani

Publicat

Publicitate

Nu scăpăm de ceață! Meteorologii au prelungit Codul galben până la ora 13:00, pentru o parte din județul Botoșani, anunță ISU Botoșani.

Din această cauză, pe drumurile din Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Păltiniș, Broscăuți, Mileanca, Pomârla, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Corlăteni, Cordăreni, Viișoara, Concești, Lozna, Mitoc și Adășeni se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Citeste mai mult

Eveniment

Dramă la Răchiți. Un bărbat de 69 de ani și-a pierdut viața în flăcări în urma unui incendiu

Publicat

Publicitate

Un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din localitatea Răchiți, și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința. Tragedia s-a produs în această dimineață, iar flăcările au fost observate de vecini.

Când au ajuns pompierii, ardeau bunurile din trei încăperi, dar și acoperișul casei. Întrucât existau informații că proprietarul ar putea să fie în interior, echipajele au început imediat căutarea acestuia, concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului.

Din păcate, bărbatul a fost găsit decedat într-una dintre camere.

La caz au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Răchiți.

Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

Pentru evitarea unor astfel de tragedii, ISU Botoșani vă recomandă:

Publicitate

▪️nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
▪️nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
▪️nu lăsați ușa sobei deschisă;
▪️nu supraîncălziți soba;
✔️ montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;
▪️nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;
✔️stingeți focul pe timpul nopții;
▪️nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending