Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Restaurarea Casei Memoriale „George Enescu” se apropie de final

Publicat

Publicitate

Procesul de reabilitare a Casei Memoriale „George Enescu” din Liveni, administrată de Muzeul Județean de Istorie, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, se apropie de final. În doar două luni, constructorul a reușit să ajungă la un stadiu fizic de execuție a lucrărilor la aproximativ 80%.

„Constructorul a lucrat susținut la acest proiect important al Consiliului Județean și se apropie de finalizarea intervenției la Casa Memorială «George Enescu». Readucem la viață casa «mică cu pridvor de lemn vopsit, unde se uscau funiile de ceapă la soare» – așa cum și-o amintea marele compozitor în memoriile sale. Casa de la Liveni este o moștenire de neprețuit, pe care o vom pune în valoare prin acest proiect transfrontalier, România – Moldova, de aproximativ 650 de mii de euro, la care se adaugă cofinanțare asigurată de Consiliul Județean de peste 126 de mii de euro”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prin acest proiect se restaurează zidăria, tâmplăria de lemn, atât cea interioară, cât și cea exterioară și se refac pardoselile și acoperișul. De asemenea, se refac aleile, rigolele și platformele din piatră naturală.

Publicitate

Casa Memorială „George Enescu” nu a mai fost reabilitată din anii ’90, dar nici atunci nu au fost lucrări de anvergură.

Proiectul „History and Music – values that bring us together”, prin care se asigură finanțarea lucrărilor, vizează dezvoltarea economică și creșterea potențialului turistic al zonei eligibile transfrontaliere prin investiții comune în conservarea și restaurarea patrimoniului cultural și istoric din Rezervația Orheiul Vechi – Republica Moldova și Casa Memorială „George Enescu” Liveni. În același timp, proiectul urmărește organizarea de activități de promovare și evenimente culturale comune.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cum au votat botoșănenii la alegerile prezidențiale 2024

Publicat

Publicitate

Rezultate finale alegeri prezidențiale 2024, în Botoșani. ION-MARCEL CIOLACU a obținut cele mai multe voturi ale alegătorilor din județ, după centralizarea integrală din secțiile de vot. Urmează CĂLIN GEORGESCU  și  George Simion (AUR). 

ION-MARCEL CIOLACU 35.678 27,88 %
CĂLIN GEORGESCU 32.972 25,77 %
GEORGE-NICOLAE SIMION 20.914 16,34 %
ELENA-VALERICA LASCONI 12.778 9,99 %
NICOLAE-IONEL CIUCĂ 11.488 8,98 %
MIRCEA-DAN GEOANĂ 8.015 6,26 %
CRISTIAN DIACONESCU 2.690 2,1 %

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Răsturnare de situație: Lasconi îl învinge pe Ciolacu și intră în turul 2 cu Georgescu, la capătul unei numărători dramatice

Publicat

Publicitate

Elena Lasconi merge în turul doi al alegerilor prezidențiale, alături de Călin Georgescu. Marcel Ciolacu pierde alegerile și ajunge pe locul al treilea, la capătul unei nopți dramatice în care diferența dintre el și Lasconi s-a redus constant pe măsură ce erau numărate voturile din Diaspora și din marile secții din București, scrie alba24.ro

Nici unul dintre sondajele realizate în campania electorală, dar nici exit-poll-urile publicate după închiderea urnelor nu au previzionat un astfel de rezultat.

După numărearea a 99,9% dintre voturi, Elena Lasconi are peste 150 de voturi peste Marcel Ciolacu

Publicitate

Călin Georgescu 22,94% – 2.117.573 de voturi

Elena Lasconi 19,16 % – 1.769.176 voturi

Marcel Ciolacu 19,16 % – 1.769.022 voturi

Publicitate

Călin Georgescu, un candidat pro-rus și cu poziții ultra-naționaliste și anti-europene, a câștigat 22% din voturi, utilizând intens rețelele sociale, mai ales TikTok, unde a beneficiat de suportul a mii de conturi asociate.

De ce a câștigat Georgescu? Explicațiile unui lider AUR: s-au folosit de o tehnologie avansată

Marius Lulea, prim vicepreședinte al AUR, a fost primul care a vorbit despre procentele mari ale lui Călin Georgescu, oferind și o explicație.

Rezultatul se datorează unui algoritm de influențare a votului pe TikTok, folosit înainte de Diana Șoșoacă și care acum a ajuns în mâinile lui Georgescu, iar algoritmul este foarte avansat, spune reprezentantul AUR.

Publicitate

”S-au folosit boți și troli. Noi am constatat încă din 2022, din partea a doua a anului, că sunt folosiți și la Diana Șoșoacă.

Generarea acestor boți se face automat pe baza unor softuri și echipamente performante și în momentul în care Șoșoacă a fost retrasă de pe scena politică boții au fost mutați pe Călin Georgescu” a spus Lulea, într-un interviu pentru Hotnews.

Citeste mai mult

Eveniment

Cine e Cristela, soția lui Călin Georgescu, câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale: fost bancher la Citi, în prezent autor și educator naturopat

Publicat

Publicitate

Cristela Georgescu, soția câștigătorului din primul tur al alegerilor prezidențiale a lucrat peste 15 ani la subsidiara Citi în România, după care a ieșit din banking și s-a dedicat sănătății naturale cu ajutorul nutriției integrative, scrie hotnews.ro.

În 2007, după ce petrecuse deja 10 ani în cadrul Citibank ca Director al diviziei Global Transactions Services, Cristela Georgescu a fost numită vicepreședinte al băncii. „Sub managementul său, divizia Global Transactions Services a lansat produse inovative de management al lichiditatilor, finantare si custodie valori mobiliare, oferind un portofoliu complex de servicii companiilor si institutiilor financiare. Cristela Georgescu este membru in board pentru numeroase ONG-uri dedicate dezvoltarii proiectelor comunitare”, arăta un comuniat al băncii din 2007.

În prezent, Cristela este autor și educator naturopat, cu 20 de ani de experiență personală directă în domeniul sănătății naturale cu ajutorul nutriției integrative, apifitoterapiei, gemoterapiei, detoxificării regenerative, iridologiei clinice, biorezonanței și al tehnicilor de eliberare emoțională, potrivit site-ului propriu.

Publicitate

Tot de pe pagina personală aflăm că ea are studii postuniversitare și certificări profesionale de la Institute for Integrative Nutrition și Departamentul de Stat pentru Educatie din New York (Certified Integrative Nutrition Coach), prestigioasa Universitate Cornell – Catedra de Nutriție Vegetariană și Centrul pentru Studii în Nutriție “Dr. T. Colin Campbell” (Certificate in Plant Based Nutrition), American Association for Drugless Practitioners (Certified Holistic Health Practitioner), Școala Internațională de Detoxificare Regenerativă coordonată de Dr. Robert Morse (Certified Regenerative Detoxification Specialist).

Este absolvent al programului de formare profesională și de experimentare personală directă în domeniul detoxificării regenerative cu ajutorul dietei și al fitoterapiei, Școala Sănătate 5D coordonată de Dr. Sorina Soescu.

Are atestat de formare profesională în Germania ca Practician Organetik cu ajutorul metodelor de biorezonanță și al tehnologiilor de echilibrare energetică pe bază de impulsuri, este membru al International Association for Health Coaches, al American Association for Drugless Practitioners, al organizatiei Physicians Committee for Responsible Medicine din Washington DC, al Dr. Morse’s Herbal Health Club si al Clubului Dr. Soescu – ”Iubim Fructele”. În cei peste 15 de ani de carieră în management executiv în mari corporații internationale, Cristela a urmat stagii intensive de formare și de certificare profesională ca trainer, leader de seminar, coach și mentor în domeniul leadershipului, al dezvoltării personale și al obținerii de rezultate în carieră, vânzări și marketing, comunicare, negocieri, organizare, management de conflicte, de proiecte și de echipe.

Publicitate

Cristela are studii universitare în economie și finanțe si peste 15 ani de carieră în banking, management executiv, public speaking si voluntariat in educatie pentru formarea noii generatii. Este căsătorită, are doi copii, a locuit și a profesat în Austria (AICI), iar din 2021 a revenit împreună cu familia ei în România.

Citeste mai mult

Eveniment

Cine este Călin Georgescu, surpriza primului tur al alegerilor prezidențiale

Publicat

Publicitate

Cine este Călin Georgescu, surpriza de la primul tur al alegerilor prezidențiale. Călin Georgescu este, practic, necunoscut pe scena mare a politicii româneşti. Numele său a mai fost vehiculat ca premier tehnocrat, atât din partea PSD (vehiculat de publicaţia Sputnik), dar şi de la PD-L (2016) şi AUR (2020), scrie alba24.ro.

În vârstă de 62 de ani, este pentru prima oară când candidează pentru alegerile prezidenţiale. Programul său politic include, printre altele, reducerea dependenţei de importuri, sprijinirea fermierilor, sporirea producţiei interne de alimente şi energie, dar şi facilităţi fiscale pentru producătorii români, scrie ZF.ro

Călin Georgescu este unul dintre experţii în domeniul dezvoltării durabile, având în spate o experienţă de peste 15 ani în cadrul structurilor ONU, dar şi reprezentant al Comitetului Naţional UNEP pentru România, se arată în descrierea sa publică.

Publicitate

Acesta a mai ocupat funcţii de consilier şi de secretar general al Ministerului Mediului, director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe şi secretar general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

În luna noiembrie 2020, Călin Georgescu a realizat o înregistrare video controversată pe Facebook, în care, alături de alte figuri istorice, i-a enumerat printre eroi pe Ion Antonescu şi Corneliu Zelea Codreanu, liderul mişcării legionare.

Cine este Călin Georgescu. Candidatul TikTok

Strategia de comunicare a lui Călin Georgescu în campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2024 s-a concentrat în mare parte pe contul său de TikTok.

Publicitate

O analiză publicată de G4Media.ro în luna noiembrie arată că popularitatea candidatului pe platformă, în timpul campaniei, a crescut grație numărului foarte mare de tag-uri cu numele acestuia care apăreau la postări aleatorii despre primul tur al alegerilor, la mesajele publicate de contracandidați, precum orice postare legată de alegeri.

Contul de TikTok al lui Călin Georgescu are în prezent peste 65.000 de urmăritori și 1,3 milioane de like-uri.

Declarațiile pro ruse ale lui Călin Georgescu

Călin Georgescu a făcut mai multe declarații considerate pro-ruse, care au generat controverse în spațiul public. Într-un interviu din 2021, el a afirmat că „scutul de la Deveselu este o rușine diplomatică” și că „NATO nu va lua apărarea niciunei țări aliate dacă va fi atacată de Rusia”, scrie G4Media.ro.

Publicitate

De asemenea, în 2022, Georgescu a declarat că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara” și că „Ucraina este un stat inventat”, susținând că România ar avea mai mult de câștigat din relații mai bune cu Rusia și China, scrie Newsweek.

Georgescu a fost lăudat de organul de propagandă al Moscovei, Sputnik: „Georgescu a inițiat mișcarea <Pământul strămoșesc> pe care o descrie astfel: <Mișcarea este, în aceste vremuri de cumpănă, un act istoric izvorât din iubire profundă de neam și de țară>”.

Călin Georgescu este descris în CV-urile publice ca un cunoscut expert internaţional în domeniul dezvoltării durabile. A lucrat 17 ani în sistemul ONU, deţinând diferite funcţii în cadrul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu şi raportor special al ONU pentru deşeurile toxice şi periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

De asemenea, a coordonat Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 şi 2008 şi a fost director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Este membru al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma, condusă de guvernatorul Mugur Isărescu, şi a fost preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, în perioada 2013-2015.

A scris mai multe cărţi de studii prospective privind dezvoltarea umană şi progresul socio-economic al României. A contribuit, de asemenea, la capitolele privind mediul şi dezvoltarea durabilă din cadrul rapoartelor strategice internaţionale privind România. A obţinut doctoratul în ştiinţa solului la Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti.

A absolvit Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu” din București în anul 1986 și a obținut în 1999 titlul de doctor în pedologie din partea aceleiași instituții, redenumită în 1995 Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. În 2007 acesta a absolvit un program postuniversitar la Colegiul Național de Apărare MECT Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending