Connect with us

Eveniment

FOTO: Primele detectoare au ajuns în casele botoșănenilor din Cristești

Publicat

Publicitate

Casele a patru familii din comuna Cristești sunt mai sigure, de astăzi, datorită campaniei „Detector pentru viață”. Pompierii militari și voluntari, dar și reprezentanți ai DELGAZ GRID au instalat, în aceste locuințe, detectoare de monoxid de carbon și fum.

Astfel de dispozitive, care semnalează imediat apariția unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon în spațiile în care sunt amplasate, vor fi montate și în alte 495 de case din Albești, Brăești, Coțușca, Cristești, Frumușica, Havârna, Hudești, Lunca, Românești, Suharău, Știubieni, Trușești, Ungureni, Vorona și Ștefănești, zilele următoare.

Pe lângă instalarea detectoarelor, pompierii vor instrui familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întrebuințare a acestor dispozitive. La fiecare casă, vor lăsa și materiale informative din campanile naționale – „Împreună pentru siguranță”, care are ca obiectiv reducerea numărului de victime generate de incendiile de locuințe în rândul persoanelor vârstnice, precum și materialele din cadrul celorlalte campanii, respectiv – RISC – „Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Ai grijă la cea mai mare grijă – Siguranța copilului tău”, „Stop incendiilor de vegetație uscată”, Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!” și „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Vă reamintim faptul că, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulează, în 20 de județe printre care și Botoșani, campania „Detector pentru viață”. Aceasta se adresează persoanelor în vârstă, cu dizabilități sau din medii sociale defavorizate, unde încălzirea locuințelor se face cu sobe sau alte mijloace similare și constă în instalarea, cu titlu gratuit, a unor detectoare de fum și de monoxid de carbon.

Totodată, urmărește să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

Fiți responsabili și instalați detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaze în locuințe! În caz de pericol, acestea vor declanșa alarma în timp util și, în acest fel, veți putea reacționa la momentul potrivit.

Publicitate

Atenție! Detectoarele nu alertează în mod automat autoritățile, nu este interconectat cu sisteme de stingere a incendiilor – rolul lui este doar de avertizare a ocupanților construcției de izbucnirea unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Botoșani: Elevii din clasele a VIII-a vor participa la prima simulare județeană a examenului de Evaluare Națională 2025

Publicat

Publicitate

Prima simulare județeană a examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a din județul Botoșani se va desfășura în zilele de 11 și 12 decembrie 2024

 Săptămâna viitoare, în zilele de 11 și 12 decembrie 2024, elevii din clasele a VIII-a vor participa la prima simulare județeană a examenului de Evaluare Națională 2025.

La nivelul județului Botoșani, simularea se va organiza în 104 unități de învățământ și va implica participarea a 2781 de elevi din învățământul de masă.

Simulările județene au fost stabilite încă de la începutul anului școlar 2024-2025, conform Planului managerial al inspectorului școlar general și au ca obiectiv principal familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din Botoșani la finalul studiilor gimnaziale.

Simulările județene ale examenului de Evaluare Națională se desfășoară în baza unei proceduri elaborate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și transmisă tuturor unităților de învățământ.

Probele scrise încep la ora 9,00, pentru elevii care învață de dimineață, și la ora 14,00, pentru elevii din schimbul al II-lea. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare.

Publicitate

„Subiectele sunt elaborate în cadrul unor comisii de specialitate, constituite la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, pe baza conținuturilor/ competențelor asociate acestora, studiate până în momentul desfășurării simulării, conform programelor de examen aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se vor publica în fiecare zi, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.” a declarat Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Evaluarea lucrărilor se va realiza de către profesorii din unitățile de învățământ, iar rezultatele vor fi comunicate individual până în data de 10 ianuarie 2025. Notele nu se trec în catalog decât la solicitarea scrisă a părintelui.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri de intervenție pentru îmbunătățirea rezultatelor la examenul din vară.

Citeste mai mult

Cultura

„De sărbători, mai aproape de tradiție”: Ateliere creative de încondeiat globuri, la Secția de Artă Plastică – Etnografie

Publicat

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie – Științele Naturii desfăşoară, în data de 10 decembrie 2024, începând cu orele 13.00, atelierele creative intitulate „De sărbători, mai aproape de tradiţie”, la sediul Muzeului de Etnografie din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50.

Aflate la a cincea ediție și derulate în spiritul sărbătorilor de iarnă, atelierele continuă incursiunea în lumea artei populare a încondeierii, pe care participanții o vor descoperi ajutați de doamna profesor Maria Ursulean, coordonator al  secţiunii de pictură tradiţională de la Şcoala Populară de Arte „George Enescu” Botoşani, și de micii meșteri ce o însoțesc, elevi ai Liceului Tehnologic Bucecea.

Taxa de participare este de 8 lei/persoană.

Citeste mai mult

Eveniment

A montat plăcuțe de înmatriculare false la mașină și a dat o raită prin sat. Isprava unui bărbat din Corni

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Botoșani au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 208 H, în localitaea Corni, un autovehicul care nu avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare.

 

În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 37 de ani, din aceeași localitate.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui autovehiucl neînmatriculat.

FOTO: arhivă

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr din Cristinești, cu permisul suspendat, prins la plimbare cu mașina pe bulevardul din Dorohoi

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din comuna Cristinești.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending