Connect with us
Publicitate

Educație

FOTO: Premii la etapa națională a Concursului Național „Made for Europe”, 2023

Publicat

Publicitate

Începând cu data de 25 aprilie 2023 și până pe 29 aprilie 2023, județul Bistrița a găzduit etapa națională a Concursului Naţional „Made for Europe”, ediția a XV-a.

În concurs au participat 138 de elevi din 40 de județe și municipiul București, calificați după susținerea etapei județene de la sfârșitul lunii martie 2023, cuprinzând și lotul reprezentativ al județului Botoșani alcătuit din patru eleve, însoțit de doamna profesoară Ciobanu Carmen-Silvia de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani.

În zilele de 25 și 26 aprilie a fost organizată o expoziție cu produsele din proiecte realizate de elevii finaliști, iar în zilele de 27 și 28 aprilie a.c. au fost susținute prezentările lor, acestea fiind evaluate de către Comisia centrală numită de Ministerul Educației, aspect principal pentru notarea finală.

Publicitate

Concursul Naţional „Made for Europe” urmărește valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației, stimulând creativitatea, inovaţia și spiritul antreprenorial.

Pentru a pune în valoare aceste realizări, Ministerul Educaţiei și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) au organizat competiţia naţională a produselor realizate în cadrul proiectelor finanţate prin programe europene, competiţie ce s-a adresat elevilor care au participat la proiecte și care au contribuit, în mod direct sau indirect, la realizarea produselor finale ale acestor proiecte europene. Concursul Naţional „Made for Europe” este unul dintre concursurile finanţate de Ministerul Educaţiei şi este cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale 2023.

Participanții la acest concurs sunt elevi din clasele I-XII, care prezintă produsele finale de proiect înscrise în concurs. Elevii botoșăneni selectați în cadrul etapei județene ne-au reprezentat cu mândrie la etapa națională, obținând rezultate deosebite care ne-au poziționat pe podiumul de premiere.

Publicitate

Printre câștigătorii Concursului Național ”Made for Europe” recunoscuți la nivel național sunt și elevii participanți din județul Botoșani care au obținut următoarele premii:

Secțiunea: Erasmus+, KA1, VET

Premiul IIICiobanu Karla Elisabeth, din clasa a XII-a, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, produsul final prezentat: Keep it fit, Mobile App, profesor coordonator Drăghici Cristina Ionela;

Publicitate

Secțiunea: Erasmus+, KA2, educație școlară, VET

MențiuneHudișteanu Sofia din clasa a V-a de la Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani, produsul final prezentat: Muzeul micilor Erasmusieni, profesor coordonator Loredana Popa;

Secțiunea: eTwinning

Publicitate

MențiunePenciuc Mara, clasa a V-a, Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani, produsul final prezentat: Twinspace proiect, profesor coordonator Loredana Popa.

 

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Este alertă alimentară în România după ce o substanță toxică a fost descoperită într-un sortiment de mâncare pentru bebeluși

Publicat

Publicitate

Autoritățile sanitare din România au emis o alertă alimentară după ce s-a descoperit o substanță toxică într-un sortiment de mâncare destinat bebelușilor, scrie realitatea.net

Produsul afectat, „Paste cu broccoli, morcov, roșii”, marca Baby Freche Freunde, comercializat în borcan de 190 de grame, a fost retras de la vânzare, iar părinții sunt sfătuiți să nu îl mai ofere copiilor și să îl returneze la magazinul de achiziție.

Ce substanță toxică a fost descoperită?
Inspectorii sanitari au identificat prezența alcaloizilor tropani în acest sortiment de mâncare pentru bebeluși. Alcaloizii tropani sunt ingrediente naturale ale unor plante care cresc ocazional în zonele de cultură a cerealelor și pot pătrunde în alimente în timpul recoltării. Consumul lor poate avea efecte adverse asupra sănătății bebelușilor.

Publicitate

Simptomele și riscurile asociate

Potrivit specialiștilor, consumul acestei substanțe toxice poate cauza următoarele simptome la bebeluși: voce răgușită, neliniște motorie, roșeață a pielii sau uscăciune a mucoaselor. Este esențial ca părinții să fie vigilenți și să observe orice astfel de simptome la copiii lor și să acționeze prompt în cazul apariției acestora.

Autoritățile le recomandă părinților să nu mai ofere acest produs copiilor și să îl returneze la magazinul de achiziție pentru a primi restituirea prețului, chiar și fără chitanță. În plus, în cazul în care bebelușii prezintă simptomele menționate, este crucial să îi ducă de urgență la spital pentru evaluare medicală și tratament.

Publicitate

Această alertă alimentară subliniază importanța monitorizării atente a produselor destinate consumului de către copii și reacționarea promptă în fața oricăror suspiciuni legate de siguranța acestora.

Citeste mai mult

Eveniment

Omul de afaceri Remus Dăscălescu vrea să fie primarul municipiul Botoșani. Și-a depus candidatura

Publicat

Publicitate

Omul de afaceri Remus Dăscălescu, de la Partidul Mișcarea România Suverană, și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Botoșani.

Omul de afaceri botoșănean spune că are un plan prin care vrea să dezvolte municipiul Botoșani și să folosească experiența acumulată în toți acești ani de business. Se declară un familist convins, dedicat valorilor care ne unesc și ne definesc ca și societate. Remus Dăscălescu spune că iubește mult Botoșaniul și crede cu tărie că poate deveni un oraș minunat. Și se bazează de faptul că știe valoarea muncii, din postura sa de antreprenor.

Omul de afaceri Remus Dăscălescu intră astfel în luptă cu fostul primar Cătălin Flutur și actualul edil Cosmin Andrei, cu toții dorindu-și fotoliul de primar al municipiului Botoșani.

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Botoşani în perioada sărbătorilor pascale

Publicat

Publicitate

Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Botoşani se va prelungi cu o oră, în perioada 13-16.05.2024, respectiv 20-23.05.2024 şi va fi următorul:

  • luni, marţi, joi: 08.00-17.00;
  • miercurea: 08.00- 19.00.

 

„Menţionăm că întreaga activitate sus-amintită va presupune lucru cu publicul, urmând a proceda la modificarea prezenţei pe platforma de programare on line prin suplimentarea locurilor puse la dispoziţie.

Publicitate

În perioada 1-6 mai 2024, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Botoşani nu va avea program cu publicul”, se arată în comunicat.

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/pasapoarte/

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: 500 de detectoare de fum și monoxid de carbon instalate și tot atâtea locuințe sigure

Publicat

Publicitate

Pompierii militari și voluntari au istalat toate cele 500 de detectoare de fum și monoxid de carbon, în mai puțin de două săptămâni de la demararea campaniei „Detector pentru viață” în județul Botoșani. Activitățile s-au derulat în Albești, Brăești, Coțușca, Cristești, Frumușica, Havârna, Hudești, Lunca, Românești, Suharău, Știubieni, Trușești, Ungureni, Vorona, Ștefănești și Hilișeu-Horia, fiind vizate casele persoanelor în vârstă, cu dizabilități sau din medii sociale defavorizate, familiilor cu mulți copii, unde încălzirea locuințelor se face cu sobe sau alte mijloace similare.

Mulți dintre beneficiari au afirmat că, în trecut, au avut de suferit din cauza sobelor defecte care le-au umplut casele cu fum, în timp ce dormeau. Toți au înțeles că astfel de dispozitive, care semnalează imediat apariția unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon în spațiile în care sunt amplasate, le pot salva viața.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul primăriilor și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Albești, Brăești, Coțușca, Cristești, Frumușica, Havârna, Hudești, Lunca, Românești, Suharău, Știubieni, Trușești, Ungureni, Vorona, Ștefănești și Hilișeu-Horia.

Publicitate

Pe lângă instalarea detectoarelor, pompierii au instruit familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întrebuințare a acestor dispozitive. La fiecare casă, au lăsat și materiale informative din campanile naționale – „Împreună pentru siguranță”, care au ca obiectiv reducerea numărului de victime generate de incendiile de locuințe în rândul persoanelor vârstnice, precum și materialele din cadrul celorlalte campanii, respectiv – RISC – „Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Ai grijă la cea mai mare grijă – Siguranța copilului tău”, „Stop incendiilor de vegetație uscată”, Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!” și „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Vă reamintim faptul că, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulează, în 20 de județe printre care și Botoșani, campania „Detector pentru viață”, pentru a evidenția importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

Fiți responsabili și instalați detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaze în locuințe! În caz de pericol, acestea vor declanșa alarma în timp util și, în acest fel, veți putea reacționa la momentul potrivit.

Publicitate

Atenție! Detectoarele nu alertează în mod automat autoritățile, nu este interconectat cu sisteme de stingere a incendiilor – rolul lui este doar de avertizare a ocupanților construcției de izbucnirea unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending