Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Peste 60 de elevi din Botoșani, prinși de polițiști chiulind de la cursuri. Acțiune de amploare a oamenilor legii

Publicat

Publicitate

Vineri, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Poliției Municipiului Botoșani și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de amploare, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în zona unităților de învățământ, din  municipiului Botoșani.

 

Activitatea s-a desfășurat în anumite intervale orare, pe direcții multiple de acțiune, cum ar fi prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a absenteismului școlar, prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive în rândul elevilor, combaterea abaterilor la regimul rutier, depistarea agenților economici care încalcă legislația privitoare la comercializarea de băuturi alcoolice sau produse din tutun către minori, etc., scopul final fiind acela al asigurării unui climat corespunzător de ordine publică și siguranță în proximitatea unităților de învățământ.

Publicitate

 

În zona de acțiune, polițiștii și jandarmii au legitimat peste 100 de persoane, fiind depistați 61 de elevi absentând de la orele de curs.

 

Publicitate

Au fost efectuate verificări la nivelul a 13 unități de alimentație publică situate în zona de acțiune, iar polițiștii rutieri, urmare a controalelor efectuate în trafic, au procedat la suspendarea a trei permise de conducere, pentru abateri la regimul rutier, în  proximitatea unităților de învățământ.

 

În scopul descurajării consumului ilegal de substanțe active, la acțiune a participat unul dintre echipajele canine ale Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, specializat în detectarea de stupefiante.

Publicitate

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani vor continua organizarea de acțiuni similare pe întreg parcursul anului școlar.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

COD galben de CEAȚĂ pentru județul Botoșani, până la ora 10:00

Publicat

Publicitate

ISU Botoșani a atras atenția la condițiile de trafic după ce meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru județul Botoșani, valabil până la ora 10:00.

Din această cauză, pe drumurile din județ se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

Publicitate

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112

“Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2023: Intrarea Domnului in Ierusalim. Sfinții Apostoli Iason și Sosipatru

Publicat

Publicitate

Sfinții Iason și Sosipatru au făcut parte din cei Șaptezeci de Apostoli ai Mântuitorului. Despre Sfinții Apostoli lason și Sosipatru aflam din Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, unde acesta ii numește de un neam cu el (Romani 16;21).

Sfântul Apostol Iason a fost numit Episcop al orașului Tars de către Sfântul Apostol Pavel, in timp ce Sfântul Apostol Sosipatru a fost hirotonit Episcop in Iconium.  Acești doi Apostoli au ajuns sa predice cuvântul Evangheliei in Insula Corfu, unde au ridicat o biserica in cinstea Sfântului Arhidiacon Stefan. Aflând de activitatea lor misionara, regele insulei i-a trimis in închisoare, unde au fost închiși împreună cu șapte tâlhari. Apostolii le-au propovăduit acestora învățătura lui Hristos și i-au adus la dreapta credință. Auzind despre schimbarea tâlharilor, regele a poruncit ca aceștia sa fie omorați. In acest fel, cei șapte tâlhari au luat cununa muceniciei.

Când regele ii tortura pe Sfinții Apostoli lason și Sosipatru, fiica lui, fecioara Cherchira, privea pătimirile lor. In acel moment s-a declarat și ea creștină. Regele a poruncit apoi ca ea sa fie închisă in temniță. Văzând ca fiica sa nu dorește sa se lepede de credință in Hristos, regele a poruncit sa se dea foc temniței in care era închisă. Printr-o minune dumnezeiasca fecioara a rămas nevătămată. Văzând aceasta, regele a ordonat ca fiica lui sa fie omorâtă de către arcași. La scurta vreme însă, s-a întâmplat ca regele sa moara, iar Sfinții Apostoli lason și Sosipatru au rămas in viată.

Publicitate

Noul rege al insulei primind Sfântul Botez, a oprit persecuțiile impotriva creștinilor. Sfinții Apostoli lason și Sosipatru au predicat Evanghelia și au păstorit Biserica din Insula Corfu pana la sfârșitul vieții.

Troparul Sfinților Apostoli Iason și Sosipatru

Glasul 3

Publicitate

Sfinților Apostoli rugați pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greșeli sufletelor noastre.

Condacul Sfinților Apostoli Iason și Sosipatru

Glasul 6

Publicitate

Chipul cel scris de mână…

Luminându-vă cu dogmele Apostolului Pavel, v-ați făcut luminători lumii, de trei ori fericiților, că pururea luminați lumea cu minuni, Sfinte Apostole Iason, izvorul tămăduirilor și Sfinte Apostole Sosipatru, lauda mucenicilor lui Hristos, Apostoli de Dumnezeu purtători, ocrotitori ai celor din nevoi, rugați-vă lui Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Tot astăzi, facem pomenirea:

Publicitate

– Sfinților Mucenici Dada, Maxim și Cvintilian;

– Sfintei Mucenițe Cherchira;

– Sfinților Mucenici Zinon și Vitalie;

– Sfântului Mucenic Eusebia;

– Sfinților Apostoli Onisifor și Evod;

Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: O șoferiță din Suceava a scăpat cu viață după un accident spectaculos

Publicat

Publicitate

O șoferiță de 49 de ani a scăpat cu viață, după un accident violent, petrecut în Rădăuți, vineri, la primele ore ale dimineții. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum șoferița pierde controlul asupra direcției, iar autoturismul ei derapează pe carosabilul umed, lovește o mașină parcată și doboară un copac de pe marginea șoselei.

Impactul a fost extrem de violent, iar mașina s-a răsturnat cu roțile-n sus. La fața locului au ajuns pompierii care au scos-o afară pe femeia blocată în vehicul. Din fericire, a scăpat doar cu traumatisme ușoare și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Protecția drepturilor de autor, în atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Publicat

Publicitate

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul protecției drepturilor de autor și drepturilor conexe.

 

Publicitate

Astfel, în cadrul activitățior desfășurate au fost verificați șapte agenți economici, din municipiul Botoșani, prilej cu care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei pentru comunicarea publică,(ambientală)  fără autorizarea sau consimțământul titularului de drepturi recunoscute de lege operelor ori produselor purtătoare de drepturi conexe.

 

Respectarea prevederilor legale, în privința drepturilor de autor, asigură recunoașterea și protecția acestora, contribuind la un mediu echitabil și legal, în care creatorii pot beneficia de promovare și valorificare a muncii lor.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending