Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Omagiu familiilor cu mulți copii. ÎPS Teofan a botezat cel de al șaselea copil al unui cântăreț bisericesc din Botoșani

Publicat

Publicitate

Duminică, de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, Biserica Înălțarea Domnului din municipiul Botoșani a fost împodobită cu cele mai alese flori, atât de prețioase și strălucitoare, credincioșii parohiei. Smeriți, luminoși, îmbrăcați cu frumoasele straie românești, unul și unul, creștinii s-au rugat împreună cu Înalt Preasfințitul Teofan care a săvârșit Sfânta Taină a Botezului pentru prunca Ariadna, cel mai tânăr vlăstar al comunității, care s-a aflat la primul său contact cu lumea cea nevăzută, dar nu mai puțin reală a puterii Sfântului și de Viață Făcătorului Duh. „Pecetea Darului Sfântului Duh”, „Pecetea Darului Sfântului Duh” a rostit ierarhul ungând trupușorul cu Sfântul și marele Mir , făcându-i semnul crucii: la frunte, pentru sfinţirea minţii şi a gândurilor, la ochi, nări, gură şi urechi, pentru sfinţirea simţurilor, la piept şi pe spate, pentru sfinţirea inimii şi a dorinţelor, la mâini şi pe picioare, pentru sfinţirea faptelor şi a căilor creştinului.

Straiele tradiționale, smerenia participanților și evlavia din sufletele credincioșilor au alcătuit o imagine care pare un instantaneu din alte vremuri, încremenit în timp tocmai pentru a aminti veșnic de valorile plăcute lui Dumnezeu.

ÎPS a adus un omagiu familiei creștine cu mulți copii

În contextul declinului demografic tot mai accentuat din România, Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan  încurajează nașterea de prunci și aduce un omagiu familiilor cu mulți copii prin acest gest care nu este unul singular. Părintele Mitropolit participă la botezul celui de-al cincilea copil și următorul, al fiecărui preot din Arhiepiscopia Iaşilor și a celor care fac parte din clerul inferior, cum ar fi, în cazul de față, al cântărețului bisericesc Ionuț Hamburda, din Parohia „Înălțarea Domnului”  Botoșani.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fetița Ariadna Hamburda, cel de-al șaselea copil al familiei cântărețului bisericesc.

Din soborul de clerici care au slujit împreună cu Mitropolitul Moldovei și Bucovinei au făcut parte protopopul de Botoșani, Petru Fercal și numeroși preoți din oraș. Nu a lipsit părintele paroh Theodor Pețenchea, care păstorește peste o mie de familii din parohia amintită.

Publicitate

„De obicei, când este cineva nou botezat, se amintește faptul că pruncul a primit Taina Sfântului Botez și este adevărat. În același timp este bine de știut că sunt trei sfinte taine care sunt împărtășite celui botezat și anume: Sfânta Taină a Botezului, apoi sfânta taină a mirungerii, ungerea cu sfântul și marele mir, și în al treilea rând sfânta taină a împărtășirii cu trupul și sângele Domnului Hristos.  Despre prima taină vorbim adesea, despre cea de a doua vorbim de asemenea destul de des sau cel puțin ne împărtășim atunci când este rânduit. Despre taina ungerii cu sfântul și marele mir vorbim mai puțin, dar această taină nu este cu nimic mai prejos decât taina Botezului și taina Împărtășirii. Astăzi fiind sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt se cuvine să subliniem pentru o clipă importantă din viața noastră, pentru viața pruncului nou botezat a tainei ungerii cu sfântului și marelui  mir.  Ați luat aminte că atunci când preotul unge trupușorul cu sfântul mir, rostește cuvintele: pecetea darului Sfântului Duh. Oare ce–o fi însemnând aceasta? Acest lucru înseamnă participarea pruncului la Pogorârea Sfântului Duh de ziua cincizecimii.  Este deja primul său contact cu lumea cea nevăzută, dar nu mai puțin reală a puterii Sfântului și de Viață Făcătorului Duh…”, a rostit ÎPS în cuvântul de învățătură.

Părinții spirituali ai micuței Ariadna sunt George si Floarea Tomăscu, din Cajvana (Suceava), doi tineri credincioși și milostivi, dar și vrednici. George este inginer la Primăria Cajvana, activând într-un sector care implică multă răbdare și abilitate în a mânui dialogul cu oamenii. Floarea este studentă la Medicină, în anul VI și peste o vreme își va împlini un vis arzător, să devină medic stomatolog. Au primit cu bucurie această responsabilitate imensă, de a deveni nașii fetiței, convinși fiind că au un cuvânt de spus pe calea Ariadnei spre mântuire.

Părintele Mitropolit Teofan i-a oferit în dar copilului o Sfântă Scriptură.

Publicitate

Dintre zecile de credincioși prezenți la evenimentul de duminică, un chip frumos, luminat de emoție, s-a făcut repede remarcat. Andreea Hamburda este mama pruncuței botezate. În brațe ține o mogâldeață de vreo doi ani, Ecaterina, cu ie și catrință și basma îndoită peste urechi și legată pe sub bărbie. Nu scoate un sunet când ierarhul o scufundă trei ori în cristelniță pe sora ei, Ariadna. Vede cu sufletul său pur cum alai de îngeri participă în chip nevăzut la Taina Sfântă a Botezului. La câțiva pași, patru băieți, patru cruci de aur în Raiul familiei Hamburda, frații pruncuței încreștinate, stau ca sfinții, pierduți în rugăciunile rostite de ÎPS Teofan și în cântările de la strană care fac sufletul să vibreze. Andreea pare o altă Smărăndiță, desprinsă din vremurile în care mamele își permiteau să fie gingașe și feminine, să fie bune și dedicate. Să fie MAME.

În vâltoarea acestor vremuri, când femeile sunt nevoite să se jertfească pe altarul carierei sau pur și simplu au devenit întreținătoare de familie, vine o MAMĂ ca Andreea care a adus pe lume șase copii pe care i-a și educat în spirit creștin. De la mamă cere Dumnezeu socoteală pentru sufletele copiilor pe care i-a născut. Și Andreea știe. Așa, pur și simplu! Nu i-a predat nimeni lecția familiei și totuși cum a reuși să crească patru băieți responsabili și eminenți? A luminat-o Duhul Sfânt care îi cunoaște sufletul din perioada în care cânta la strană la Biserica „Sfântul Spiridon” din municipiul Botoșani.

Toți cei patru băieți, Iustinian, Efrem, Serafim și Vladimir sunt copii de altar. Nu-i obligă nimeni, dar se întrec în a-L sluji pe Dumnezeu. „Aceștia trei mai mari dacă ați ști cum cântă Axionul la Sfânta Liturghie, ți se ridică părul pe mâini. Mă trec toți fiorii”, a spus o femeie care participă la slujbele bisericii. Sunt elevi la Școala 7 și ajutoare destoinice pentru mama lor, în condițiile în care tatăl lor, Ionuț Hamburda, student la Teologie, este plecat ziua întreagă. „Eu am fost coleg cu Rareș Prisacariu, dacă-l știți! La doamna învățătoare Orășanu sunt. Și acum scriu o carte și fratele meu, Serafim, se ocupă de ilustrație. Eu fac textul”, spune cu nonșalanță Efrem și ochișorii se mișcă ca două săgeți de foc și pătrund până în sufletul interlocutorului. Pur și simplu nu ai cum să nu-i îndrăgești pe acești copii. Seara, când lucrurile se așează, Andreea își leagănă pruncușorul să adoarmă și celorlalți le spune povești, îi provoacă să dezvolte idei, îi încurajează să viseze și să pună în nucleul proiectelor lor pe Dumnezeu și pe Preasfânta Sa Maică. „Mereu m-am rugat pentru ei. Le-am citit de când erau în burtică. Am făcut acatistele rânduite de duhovnic și puneam pricesne și muzică bisericească. Așa se linișteau”, a dezvăluit Andreea Hamburda.

Pentru mamele care se tem să aibă copii mulți și pentru cele îngrozite de contextul socio-economic sau de pericolele care pasc sufletele copilașilor lor, Andreea are câteva sfaturi.

„De copii trebuie să te ocupi îndeaproape și să le dai responsabilități după puterile lor. Mamele trebuie să comande ce văd copiii la televizor sau pe ecranele tabletelor și nu invers. Și pe cât posibil, să crească cu ambii părinți pentru că altfel pot apărea dezechilibre. E mult mai greu să reușești. Și femeile nu ar trebui să se teamă să aibă mulți copii pentru că, să știți, cu un copil, doi, e mult mai greu decât cu patru sau cu cinci. Cu fiecare copil care a venit pe lume a sosit și binecuvântarea peste toată familia noastră. Vin și hăinuțele și hrana și apoi vine și educația”, a transmis Andreea.

Am adus un omagiu mamei, dar și tatăl, Ionuț Hamburda, are un rol bine stabilit în familie. Tata este stâlpul, este puterea, este nădejdea. Pentru credincioșii din Parohia „Înălțarea Domnului din municipiul Botoșani familia Hamburda este un exemplu viu de familie creștină. Este un exemplu că se poate trece peste orice obstacol dacă ai nădejde și duci o viață curată. Doar cu ajutorul lui Dumnezeu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Burse școlare 2024-2025: Noi reguli aprobate de Guvern

Publicat

Publicitate

Se introduce bursa de reziliență, ca formă de stimulare a elevilor în vederea obținerii progresului în învățare. Bursa de reziliență și bursa de merit reprezintă forme de stimulare a elevilor, în vederea obținerii progresului în învățare și a performanței școlare. Guvernul a aprobat în 28 iunie noi reguli de acordare a burselor școlare. Se introduce oficial bursa de reziliență și se modifică unele criterii pentru cea de merit, scrie alba24.ro.

 

Este vorba despre schimbări anunțate încă din primăvara acestui an, acum aprobate prin Ordonanță de urgență.

Bursa de reziliență pentru a motiva elevii cu rezultate medii să obțină rezultate mai bune. Se acordă pentru elevii cu medii între 7 și 9,50.

Bursa de merit este pentru elevii care obțin performanțe școlare (medii peste 9,50).

Cuantumul minim al burselor se aprobă prin hotărâre a Guvernului, inițiată de Ministerul Educației la propunerea CNFIP. Pentru anul școlar 2024-2025 se menține cuantumul burselor la nivelul anului școlar 2023-2024.

Publicitate

Modificările sunt la Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

Burse școlare 2024.2025. Tipuri de burse și cuantum

  • bursă de excelență olimpică (I și II):
    • pentru locul I: echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării acesteia
    • pentru locul al II-lea: 75% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării acesteia
    • pentru locul al III-lea: 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării acesteia
    • pentru menţiune: 25% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării acesteia
  • bursa de merit: 450 lei/lună
  • bursa de reziliență: 300 lei/lună
  • bursă socială: 300 lei/lună
  • bursă tehnologică: 300 lei/lună

Burse școlare 2024-2025: Cum se acordă

Se stabilește modalitatea de alocare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar, după cum urmează:

  • a) numărul burselor de merit cumulate cu numărul burselor de reziliență se acordă pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, cu respectarea criteriilor și condițiilor stabilite prin metodologia-cadru
  • b) bursele de reziliență se acordă și pentru elevii cu afecțiuni oncologice și/sau cronice școlarizați, pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni, în cadrul „Școlii din Spital” sau la domiciliu, în anul școlar următor revenirii în unitatea de învățământ la care au fost înmatriculați anterior
  • c) bursele sociale se acordă pentru toți elevii care se încadrează în criteriile și condițiile stabilite prin metodologia-cadru
  • d) bursele tehnologice se acordă pentru elevii care frecventează învățământul tehnologic și care se încadrează în condițiile stabilite prin metodologia-cadru
  • e) bursele de excelență olimpică I și II se acordă pentru toți elevii care au obținut distincțiile prevăzute la alin. (11) lit. a) și b), cu respectarea prevederilor metodologiei-cadru.

La art. 108 după alin.(12) se introduce un nou alineat, alin.(121), cu următorul cuprins:

Publicitate

”(121 ) În situația în care nu sunt îndeplinite condițiile stabilite prin metodologia-cadru astfel încât, la nivelul clasei de gimnaziu sau de liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar să se acorde un număr de burse de merit, cumulate cu un număr de burse de reziliență egal cu procentul de 30%, aceste burse se acordă într-un procent mai mic de 30”.

Burse școlare 2024-2025: Bursele de excelență olimpică

Sunt definite categoriile de distincții/premii pentru care se acordă bursa de excelență olimpică I, respectiv:

  • premiile I, II, III sau mențiune sau medalii asimilate acestor distincții, la olimpiadele școlare internaționale
  • elevilor care obțin locurile I, II și III sau mențiune la campionatele sportive școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației, la Jocurile Olimpice, Jocurile Paralimpice, Jocurile Olimpice de Tineret.

Bursele de excelență olimpică I se acordă lunar elevilor de gimnaziu și liceu, pe întreaga durată a anului școlar următor obținerii distincției. De bursa de excelență olimpică I beneficiază și elevii aflați în mobilitate internațională, pe durata mobilității, dar nu mai mult de anul școlar în care a fost acordată bursa. Elevii din ultimul an de studii liceale primesc un premiu în cuantum egal cu valoarea cumulată a bursei pentru un an școlar.

Burse școlare 2024-2025. Criterii: nota la purtare, absențe

Acordarea bursei de excelență, bursei de merit, bursei de reziliență sau bursei tehnologice și se va face sub condiția ca elevul beneficiar să fi obținut media 10 la purtare sau calificativul foarte bine la purtare la finalul anului școlar anterior.

În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, respectiv bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă.

Burse școlare 2024-2025. Bursa socială

Bursa socială reprezintă o formă de sprijin a elevilor din medii dezavantajate socioeconomic sau din grupuri vulnerabile sau cu situații medicale speciale, în vederea susținerii participării la activitățile didactice și a prevenirii abandonului școlar.

Se lărgește cadrul beneficiarilor de bursa socială prin includerea elevilor cu vârsta de până în 30 de ani. Aceștia trebuie să fie neangajați pe piața muncii și înscriși în formele de învățământ cu frecvență redusă sau în programele educaționale de tip „A doua șansă”.

Bursa socială se stabilește prin raportare la întregul venit supus impozitării.

Verificarea veniturilor declarate de părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali ai elevilor minori, în vederea acordării dreptului la bursă socială, de către unitatea de învățământ, se face prin solicitarea eliberării unui document care să ateste situația veniturilor declarate la organul central fiscal în a cărui rază teritorială se află beneficiarul.

Citeste mai mult

Eveniment

Efective sporite de jandarmi vor asigura ordinea și siguranța publică în acest sfârșit, la Botoșani

Publicat

Publicitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat în acest sfârșit efectivele care vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cu participare numeroasă, în cooperare cu polițiștii botoșăneni.

Sâmbătă, jandarmii vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale la Ziua comunei Tudora, iar duminică vor fi alături de participanții la Ziua comunei Corni, unde vor lua măsurile necesare, împreună cu partenerii instituționali, în vederea preîntâmpinării unor incidente nedorite, care ar putea afecta buna desfășurare a evenimentului.
Tot duminică, efectivele de jandarmerie vor fi prezente la activitățile prilejuite de sărbătorirea hramului bisericii ,,Duminica tuturor sfinților” din localitatea Pomîrla, dar și la sfințirea picturii bisericii cu hramul ,,Sfinții Petru și Pavel” din cartierul ANL Cișmea.

În afara acestor misiuni, jandarmii botoșăneni vor acționa, independent sau în cooperare cu efective de poliție, pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională ce ar putea afecta liniștea publică și siguranța cetățenilor și vor interveni la solicitările făcute de cetățeni prin apel la numărul unic de urgență 112.
Nu în ultimul rând, jandarmii vor avea în atenție zonele aglomerate și vor acționa pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de substanțe psihoactive.
Pentru evitarea unor situații neplăcute, recomandăm participanților la manifestările publice să adopte un minim de măsuri de autoprotecție, să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine şi să solicite sprijinul acestora în mod direct sau prin apel telefonic la numărul de urgenţă 112.
De asemenea, facem și următoarele recomandări:
– manifestaţi prudenţă în zonele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi celelalte bunuri aflate asupra dumneavoastră;
– păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil;
– când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări din partea unui hoţ;
– când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi toată suma de bani aflată asupra dumneavoastră, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora;
– obiectele tentante, lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi;
– nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante;
– evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate;
– nu lăsaţi minorii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;
– evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referire la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
– deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane.

Citeste mai mult

Eveniment

Arhimandritul Ciprian Grădinaru, cunoscut drept „chirurgul sufletelor”, își aniversează ziua de naștere

Publicat

Publicitate

Părintele Ciprian Grădinaru, cunoscut drept „chirurgul sufletelor” din București, născut la Hlipiceni împlinește astăzi 53 de ani.

Este fără îndoială unul dintre cei mai căutați și mai iubiți duhovnici ai zilelor noastre. Un om simplu, smerit, modest dar cu multă bunătate, lângă care simți multă dragoste și liniște sufletească.

Spirit viu, curajos, dar blând și înțelegător în ale suferinței, părintele Ciprian Grădinaru a ajuns să fie supranumit „chirurgul sufletelor”.

Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru este călugăr al Mănăstirii Sihăstria, din comuna Vânători, județul Neamț și eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din București.

La vârsta de 18 ani a simțit că locul său este la mănăstire. Un an mai târziu a fost înrolat în armata. A ajuns la Oradea într-un regiment de tancuri. După armată s-a reîntors la Mănăstirea Sihăstria, mănăstirea Sa de ” metanie”, locul său de închinăciune, unde a fost tuns in călugărie și hirotonit preot. A fost ucenicul Părintelui Ilie Cleopa, unul din marii duhovnici nemuritori ai românilor.

La București a venit în anul 2011, în ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Publicitate

De dimineața și până seara târziu, duhovnicul de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din București spovedește, sfătuiește duhovnicește și binecuvintează pe toți cei care îi trec pragul. Cei mai mulți oameni care îl caută sunt oameni cu probleme, oameni bolnavi fizic sau sufletește, oameni care trec prin necazuri în familie sau la serviciu.

Părintele Ciprian Grădinaru este un povățuitor de suflete.

Oamenii îl caută, îl ascultă, îi cer binecuvântare și dezlegare pentru rezolvarea necazurilor lor. Primesc toți ajutor prin rezolvarea cu ușurință a problemelor, puterea de a merge mai departe și speranță.

Publicitate

Este părintele speranței !

Este duhovnicul care te sfătuiește și trebuie să-i dai ascultare de rugăciune și spovedanie mereu. Este preotul care poate citi omul dintr-o privire, care îi cunoaște omului toate încercările prin care trece și nivelul duhovnicesc unde se află. Nu respinge pe nimeni niciodată, vorbește blând și, cu timpul, prin ascultare, te înalță duhovnicește.

Întru mulți ani binecuvântați de Dumnezeu, cu sănătate, putere și bucurii duhovnicești !!!

Surs

a: facebook

 

Citeste mai mult

Eveniment

Bonuri de masă 2024: Tichetele vor fi excluse din plafonul de 4000 de lei pentru facilități la salarii

Publicat

Publicitate

Bonuri de masă 2024: tichetele vor fi excluse din plafonul de 4000 de lei pentru acordarea facilităților la salarii. Este soluția Guvernului la problema apărută după majorarea salariului minim și necorelarea pragului până la care nu se taxează parte din venituri, scrie alba24.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, înaintea ședinței de Guvern din 28 iunie, modificare prin OUG a reglementărilor de aplicare a facilităţilor fiscale în cazul salariului minim. Aceasta se referă la contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizaţiei de hrană acordate potrivit legii.

„Sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Astfel, protejăm puterea de cumpărare a tuturor angajaţilor încadraţi cu salariul minim pe economie”, a spus Ciolacu.

Bonuri de masă 2024. Modificarea din lege

Potrivit proiectului de OUG,

”începând cu veniturile din salarii şi asimilate salariilor aferente lunii iulie 2024,

Publicitate

în venitul brut (… art. 76 alin. (1) – (3) Cod Fiscal), care se ia în calcul la stabilirea plafonului lunar de 4.000 lei inclusiv (… OUG nr. 115/2023),

nu se include contravaloarea tichetelor de masă, respectiv indemnizația de hrană, după caz, acordate potrivit legii, pentru perioada iulie-decembrie 2024”.

Bonuri de masă 2024. Excluderea din plafonul de 4000 de lei. Context

Reamintim că riscul ca angajatorii să nu mai acorde bonuri de masă salariaților a fost adus în atenție de reprezentanții IMM-urilor. Explicația a fost că salariul minim brut crește de la 3.300 lei la 3.700 de lei de la 1 iulie, crește și suma ce nu este taxată de stat, de la 200 la 300 de lei, dar nu și plafonul de 4000 de lei pentru acordarea facilităților salariale.

Publicitate

Prin urmare, dacă până acum salariații primeau maxim 700 de lei bonuri de masă, ulterior suma netaxată era de 300 de lei.

Plafonul lunar de 200 lei reprezentând venituri din salarii şi asimilate salariilor pentru care nu se datorează impozit pe venit şi care nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii a fost majorat prin OUG 59/2024, la la 300 lei/lună, de la 1 iulie.

Potrivit Guvernului, facilitatea fiscală își pierde din eficacitate, ”în lipsa reglementării cu aceeaşi dată a ajustării plafonului lunar de 4.000 lei reprezentând venit brut realizat din salarii și asimilate salariilor”.

În nota de fundamentare a OUG se mai arată că ”reglementarea ajustării plafonului lunar de 4.000 lei nu poate fi adoptată printr-un alt instrument legislativ care să permită aplicarea acesteia” de la 1 iulie.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending