Connect with us
Publicitate

Administratie

FOTO: Marcaje noi pe drumurile din județul Botoșani. Primele sectoare marcate în această vară sunt cele cu circulație intensă

Publicat

Publicitate

O infrastructură modernă nu înseamnă doar asfalt, ci și marcaje care să contribuie la siguranța circulației. Consiliul Județean, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, derulează în această perioadă programul anual de realizare a marcajelor rutiere pe drumurile pe care le are în administrare, fiind vizate sectoare ce însumează peste 150 de kilometri. „Și în acest an, pe sectoarele importante de drum județean, marcajele vor fi făcute atât axial, cât și longitudinal, pentru delimitarea exterioară a părții carosabile, dar vom extinde acest tip de marcaj și la alte sectoare de drum. Marcajele axiale și pentru delimitarea părții exterioare a drumurilor vor fi executate și pe drumurile județene modernizate pe care le vom recepționa în perioada următoare”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Primele drumuri marcate în această vară sunt cele cu circulație intensă, respectiv DJ 208C, Lebăda – Orășeni Deal –Vorona – Joldești (22 km); DJ 208I, Joldești – Tudora – limită județ Suceava (10 km) și DJ282B, Flămânzi – Prăjeni – limită județ Iași (15 km).  Tot în această vară se vor realiza marcaje pe drumurile pe care s-au turnat și se toarnă covoare asfaltice noi. „Vom reface marcajele rutiere pe cât mai multe sectoare de drum, pentru că ne dorim o circulație în siguranță. Fără o infrastructură rutieră bună, nu putem vorbi de dezvoltare”, a conchis Doina Federovici.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Persoanele fizice pot achiziţiona rovinieta, începând de joi, prin intermediul platformei Ghişeul.ro

Publicat

Publicitate

Persoanele fizice pot achiziţiona rovinieta începând de joi şi prin intermediul platformei Ghişeul.ro, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

“(…) începând de astăzi, 27.06.2024, în urma încheierii acordului de parteneriat între CNAIR şi Autoritatea pentru Digitalizarea României, persoanele fizice care deţin cont pe www.ghiseul.ro pot achita tariful de utilizare (rovinieta) prin intermediul site-ului menţionat, plata putând fi efectuată exclusiv prin intermediul cardului bancar”, notează sursa citată.

Platforma Ghişeul.ro este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.

Începând din 26 ianuarie 2023, românii au la dispoziţie pentru plata taxelor şi impozitelor aplicaţia mobilă cu acelaşi nume, disponibilă în App Store (Apple) şi Google Play Store. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Când intră pensiile pe iulie 2024. Ce se întâmplă dacă nu sunteți găsiți la domiciliu

Publicat

Publicitate

În mod normal, termenul pentru virarea pensiei pe card este mai lung decât cel acordat livrării prin Poșta Română. 

Termenul limită până la care toate pensiile trebuie să intre pe card este 12 iulie (vineri).

Pensiile prin poștă vor fi distribuite începând de marți, 2 iulie, până în data de 10 iulie, informează alba24.ro.

Doar în cazuri foarte rare se va depăși acest termen. În orice caz, până la jumătatea lunii iulie, toți cei 4,75 de milioane de pensionarii ar trebui să fie în posesia banilor.

Când intră pensiile pe iulie 2024

Potrivit calendarului oficial, achitarea pensiilor prin poștă se face în intervalul 1 – 10 al lunii, la domiciliul beneficiarilor.

Conform Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), achitarea pensiilor pe carduri se face în jurul datei de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Publicitate

Cum 13 este sâmbătă și duminică, toți pensionarii vor primi pensiile mai devreme de această zi, respectiv până pe 12 iulie.

Astfel, începând de luni, 1 iulie, banii vor fi trimiși către Poștă, care va face redistribuirea.

Când intră pensiile pe iulie: Ce se întâmplă dacă nu sunteți găsiți la domiciliu

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Publicitate

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Cuantumul pensiilor se va schimba din septembrie. Reamintim că în aceste zile, Casele de pensii reclaculează 5.000.000 de pensii.

Citeste mai mult

Eveniment

Culmea norocului: Muniție neexplodată găsită chiar de pompierii pirotehniști din Botoșani pe timpul unei ședințe de pregătire

Publicat

Publicitate

Două lovituri acuplate cu proiectil perforant incendiar, calibru 20 mm, au fost descoperite, astăzi, pe malul râului Jijia, în localitatea Todireni. Muniția a fost găsită chiar de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, pe timpul unei ședințe de pregătire, ce presupune efectuarea unor operațiuni de cercetare, detectare, dezgropare, identificare, ridicare, transport și depozitare.

Aceasta era îngropată în pământ, la aproximativ 30 de centimetri, fiind detectată cu aparatura specifică. Pirotehnicienii au stabilit că muniția este în perfectă stare de funcționare. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distrus.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Peste cinci tone de furaje, o platformă auto și aproximativ 1000 de metri pătrați de vegetație uscată s-au făcut scrum la Buzeni

Publicat

Publicitate

Peste cinci tone de furaje, o platformă auto și aproximativ 1000 de metri pătrați de vegetație uscată au ars, astăzi, pe un câmp din localitatea Buzeni. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de scântei mecanice provenite de la un utilaj agricol folosit pentru formarea baloților de paie.

Alarma a fost dată chiar de șoferul balotierei. Până la sosirea pompierilor, acesta a reușit să îndepărteze utilajul agricol din zona de pericol.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă.

Pentru a preveni incendiile în această perioadă, proprietarii terenurilor și reprezentanții asociațiilor agricole trebuie să:

– verifice maşinile şi utilajele agricole din punct de vedere tehnic, să asigurare dotarea acestora cu dispozitive parascântei şi cu mijloace de primă intervenție ‐ stingătoare, bidoane cu apă, lăzi cu nisip şi mături;

– remedieze defecţiunile apărute la maşinile şi utilajele agricole la distanță față de lanurile nerecoltate, mirişti sau vegetație uscată;

Publicitate

– alimenteze utilajele cu carburant în punctele de alimentare special amenajate;

– asigure punctele de recoltare cu tractoare cu plug sau disc, cisterne cu apă;

– asigure izolarea lanurilor prin fâşii arate sau discuite faţă de drumuri şi păduri sau căi ferate adiacente;

Publicitate

– strângă paiele rezultate în urma recoltării şi să are imediat miriştea;

– respecte regulile privind fumatul şi utilizarea focului deschis.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea vieții.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descprcată gratuit din APP Store și Google Play.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending