Connect with us

Eveniment

FOTO Lângă noi: O mașină s-a făcut praf într-un accident pe Varianta Ocolitoare Suceava

Publicat

Publicitate

În urmă cu puțin timp s-a produs un accident rutier pe Varianta Ocolitoare Suceava (VO 2P), km 4+010,prin coliziunea dintre un autoturism și o autoutilitară.

Trafic dirijat, pe un sens. Circulați cu atenție!

stire în curs de actualizare

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Avertizare DNSC: Tentative de fraudă prin folosirea identității unor bănci. Cum operează infractorii

Publicat

Publicitate

Avertizare DNSC: Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează privind o campanie de fraudă prin folosirea identității unor bănci, scrie alba24.ro.

”Odată cu începerea anului, atacatorii din mediul online profită de anumite acțiuni pe care mulți le desfășurăm, precum actualizarea informațiilor bancare. Trimit SMS-uri pretinzând că sunt de la astfel de entități pentru a ne întinde capcane”, atenționează DNSC.

SMishing-ul este o formă de fraudă similară cu phishing-ul, dar realizată prin intermediul mesajelor text (SMS), combinând termenii „SMS” și „phishing”.

Avertizare DNSC. Cum funcționează frauda

Atacatorii trimit mesaje text care par să provină de la o sursă de încredere, cum ar fi banca. Mesajul conține un link care, odată accesat, direcționează victima către un site web fals, al cărui scop este furtul de date cu caracter sensibil ale victimei, dar și potențiale prejudicii financiare în anumite cazuri.

Cum să vă protejați:

  • Gândiți logic, citiți cu atenție când primiți un mesaj și nu acționați în grabă
  • NU faceți clic pe linkuri din mesaje text de la surse necunoscute. Nu apelați numere de telefon primite și nu răspundeți la astfel de mesaje suspecte
  • Nu furnizați niciodată informații sensibile prin SMS
  • Fiți atenți la mesajele text care vă solicită să acționați imediat sau să efectuați plăți în regim de urgență
  • Ce să faceți dacă credeți că ați fost victima unui atac de smishing:
  • Contactați imediat banca dumneavoastră, în cazul în care ați furnizat date de card sau de autentificare la contul dvs., sau dacă ați efectuat o plată către atacatori
  • Notificați entitatea a cărei identități este folosită pentru a ajuta la soluționarea cât mai rapidă a confuziei generate de fraudă
  • Raportați incidentul către DNSC (prin platforma PNRISC sau la telefon 1911) și către Poliția Română (petiții@politiaromana.ro) în cazul în care ați suferit pagube financiare

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Larisa, unde ești? Te așteaptă mama ta! ALERTĂ, un copil de 14 ani a fost dat dispărut! Dacă ați văzut-o, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 14 ani, din comuna Cândești, care a părăsit domiciliul în această dimineață, 13 ianuarie 2025, pentru a se deplasa la școală, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

AVĂTĂMĂNIȚEI LARISA are următoarele semnalmente: 1, 60 m înălțime, 58 de kg, păr lung castaniu.

Vestimentația la momentul plecării: bluză de trening de culoare albastră, pantaloni negri, adidași albi. Minora purta o geacă galbena și rucsac roșu.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celui mai apropiat sediu de poliție.

Citeste mai mult

Eveniment

TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI, ediția a XV-a, la Botoșani

Publicat

Publicitate

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani  invită botoșănenii la cea de-a XV-a ediție a activității Târgul Mărțișorului. Totodată, în calendarul creștin ortodox această zi aparține Evdochiei.

Târgul Mărțișorului organizat pe Pietonul Unirii din Botoșani, în perioada 27 februarie-1 martie 2025, are ca obiectiv principal menținerea activității de confecționare a mărțișoarelor, acele talismane nelipsite în comunitățile rurale de altădată. Meșterii populari și/sau artizanii care doresc să participe la Târgul Mărțișorului trebuie să expună mărțișoare realizate manual. Nu sunt acceptate în cadrul târgului mărțișoarele achiziționate din comerț sau realizate de meșteri/artizani/participanți într-o manieră care să imite linia produselor în serie. Însă, mai multe detalii despre cum vă puteți înscrie la Târgul Mărțișorului găsiți în regulamentul activității, postat pe site-ul instituției, cât și pe pagina de Facebook a C.J.C.P.C.T Botoșani.

Prin această activitate ne dorim să nu dăm uitării faptul că mărțișorul tradițional, era acel fir de lână bicolor răsucit (alb-negru, alb-roșu), fie că era simplu cu doi canafi, fie că avea agățată o monedă de argint, aramă sau aur, avea rolul de amuletă. Amintindu-ne în același timp, că în trecut, funcțiile de bază ale mărțișorului erau: apotropaice, agrare, de mijlocire între microcosmos și macrocosmos, etc.; în prezent acestea fiind înlocuite cu funcțiile estetice.

Citeste mai mult

Administratie

Regionalizarea României: Marcel Ciolacu intenționează reorganizarea administrativ teritorială, printr-un proiect de lege

Publicat

Publicitate

Regionalizarea României: Guvernul intenționează demararea unei reforme administrative. Marcel Ciolacu a primit undă verde luni în Consiliul Politic Național al PSD să demareze reorganizarea administrativ teritorială printr-un proiect de lege, scrie alba24.ro

Informația a fost publicată inițial de G4Media și a fost confirmată oficiale de Marcel Ciolacu. Acest lucru înseamnă redesenarea județelor și, posibil, redefinirea localităților.

”Aș dori în această sesiune să venim cu un proiect (de lege) de reorganizare teritorială”, a spus șeful PSD.
Proiectul de lege va fi realizat de Marcel Ciolacu împreună cu o comisie constituită în interiorul PSD din care vor face parte președintele Camerei Deputaților, președintele Asociației Municipiilor, președintele Uniunii CJ-urilor, prim-vicepresedintele PSD Daniel Băluță, vicepremierul Marian Neacșu, doi primari PSD de orașe, doi primari de municipii și doi primari de comune.

Comisia din cadrul PSD va realiza proiectul de lege, care ulterior va fi negociat în coaliția guvernamentală și apoi depus la Parlament.

Discuția legată de regionalizarea României nu este nouă, dar este pentru prima dată când se vorbește despre un proiect de lege și despre voință politică.

Unul dintre modelele despre care s-a vorbit este acela al reorganizării pe modelul organizării Curţilor de Apel, care sunt în număr de 15, respectiv la Bucureşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Cluj, Suceava, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Alba-Iulia, Târgu Mureş, Bacău, Braşov.

Publicitate

Potrivit Constituției actuale, nu se poate renunța la titulatura de județ, astfel încât cel mai probabil noile regiuni rezultate vor purta tot numele de județ, dar vor fi mult mai mari.

Dacă o asemenea organizare ar fi pusă în practică, noul județ Alba Iulia ar include și Sibiul și Hunedoara, așa cum se întâmplă și în cazul Curții de Apel Alba Iulia, care acoperă 3 județe.

Nu ar fi însă exclus ca reședința să fie la Sibiu, spre exemplu.

De ce este reorganizarea administrativă un subiect tabu
Dispariția unui mare număr de primari și a unor posturi în administrație, nu este pe placul partidelor politice, în special pe placul celor mari, respectiv PSD și PNL.

Un asemenea proiect ar avea șanse minime să treacă de Coaliția de Guvernare, pentru că aceste partide ar pierde influență locală și posturi în administrație pentru anturajul de partid.

Majoritatea administrațiilor locale, mai ales cele mici, sunt adevărate dinastii locale, cu rude în punctele cheie și cu angajări pe criterii politice.

Astfel, cea mai mare opoziție pentru un asemenea proiect este de așteptat să vină de la organizațiile politice locale, care vor deveni mai slabe și mai puțin influente.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending