Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: ITP falsificat, depistat la Frontiera Stânca

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privința unui cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare ce avea aplicată o ştampilă ce atestă inspecţia tehnică periodică, falsificată.

 

În data de 17 iulie a.c., în jurul orei 00.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieşi din țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Polonia, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 21 de ani.

Publicitate

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat certificatul de înmatriculare, care avea aplicată o ştampilă ce atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, care a ridicat suspiciuni că ar fi falsificată.

Vameșii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că ştampila aplicată nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, fiind falsă.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat autoturismul contra sumei de 1600 de euro, fără a avea cunoştinţă că documentele sunt falsificate.

Publicitate

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

La volan sub influența alcoolului. Tânăr din Darabani, tras pe dreapta și dus la spital pentru recoltarea de probe

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control  la data de 8 mai 2024,  pe drumul public, din orașul Darabani, un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

“Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

Municipiul Dorohoi și localitățile Broscăuți și Șendriceni, fără apă

Publicat

Publicitate

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a anunțat astăzi că urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, compania va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, începând cu ora 14:00, către utilizatorii din municipiul Dorohoi și localitățile, Broscăuți, Șendriceni.

Având în vedere că umplerea rezervoarelor de la Dealu Mare și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va furniza apă în municipiul Dorohoi în zilele de 09.05.2024, respectiv 10.05.2024, în intervalul orar 07:00-10:00.

“Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție accidentală produsă ca urmare a vechimii și uzurii conductei!” a transmis compania.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Adolescenta din Vlăsinești, căutată de familie, a fost găsită de polițiști

Publicat

Publicitate

Adolescenta de 14 ani, din Vlăsinești, a fost găsită de polițiști după mai multe ore de căutări.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoșani, copila a fost identificată în cursul nopții, în orașul Săveni. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu.
A fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență pentru clarificarea tuturor aspectelor care au condus la părăsirea domiciliului.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO:Corul Parohiei Sf. Ioan Botezătorul din Botoșani, invitat să dea răspunsurile la strană într-o parohie din Raionul Rîșcani

Publicat

Publicitate

Duminică, Corul Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botosani, a dat curs unei invitații a Parohiei „Sfânta Parascheva” Borosenii Noi, Raionul Riscani, Republica Moldova, pentru a da răspunsurile la Sfânta Liturghie. Astfel, cu binecuvântarea părintelui protopop Petru Fercal, au poposit la această parohie 30 de membri ai corului, coordonați de profesorul de psaltică Gheorghe Bulboacă.

Slujba emoționantă a deschis Festivalul raional al Cântecului Pascal „Lumina Învierii” în Parohia Sfânta Cuvioasa Parascheva din satul Borosenii Noi. Evenimentul a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii oficiată de preoții Protopopiei Rîșcani, membrii Corului „Sfântul Ioan Botezătorul”completând minunat cu răspunsurile la strană, reușind să creeze un popas duhovnicesc deosebit. La deschiderea festivalului, primarul Eugen Rîbac și parohul bisericii Sfântei Parascheva, părintele Ioan Pânzescu, gazdele evenimentului  au mulțumit tuturor participanților pentru prezență și au menționat importanța păstrării credinței creștine a strămoșilor.

Părintele Teodor Domniță, protoiereu mitrofor, protopop de Rîșcani și șeful Secției Cultură Rîșcani, Ulea Calistru, au apreciat prezența la festival a parohiilor și colectivelor artistice din raion. Festivalul a început cu o piesă de teatru cu specific religios, pusă în scenă de membrii teatrului de amatori ” Brăzdenii”, coordonați de Irina Bârlădeanu, reușind să transmită trăirea lor și o mică parte, dar foarte importantă, a învățăturii ortodoxe cu privire la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Publicitate

De asemenea Corul Sfântul Ioan Botezătorul a interpretat câteva cântări pascale în cadrul acestui festival.

Publicitate

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending