Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Două gospodării din Botoșani au fost afectate în urma unui incendiu produs de un scurtcircuit

Publicat

O anexă și două depozite de furaje au ars în urma unui incendiu violent, care a afectat două gospodării de pe raza satului Câmpeni, comuna Prăjeni. S-a întâmplat în această dimineață. Alarma a fost dată puțin înainte de ora 06.00. La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială cu apă și spumă și voluntarii din comună.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau violent o anexă și două depozite de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la construcțiile din cele două gospodării. Având în vedere amploarea evenimentului, în sprijin, au fost trimise alte două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Botoșani și Garda de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 14 pompieri militari și voluntari, aproape cinci ore.

Au fost salvate casele din cele două gospodării și alte anexe, 40 de bovine, opt porci, 15 oi și cinci câini. Din nefericire, în incendiu au fost surprinse 24 de păsări, doi porci și un câine, care nu au mai putut fi salvate. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit, fiind observat și anunțat cu întârziere.

Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm: – efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice; – nu folosiţi instalaţii electrice improvizate; – la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional; – verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate; – nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite; – nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

Eveniment

FOTO: BLOCADA, în orașele Flămânzi, Darabani, Săveni, Dorohoi, Botoșani și în comuna Hlipiceni. Zeci de permise reținute

Publicat

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, în orașele Flămânzi, Darabani, Săveni, Dorohoi, Botoșani și în comuna Hlipiceni, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la  39 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

 

Astfel, au fost vizate zona localurilor publice, precum și cele în care se formează aglomerări de persoane, fiind legitimate peste 400 de persoane și controlate 189 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost  aplicate 256 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 138.000 de lei.

 

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 16 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

Botoșăneni amendați pentru nerespectarea prevederilor legale privind câinii periculoși

Publicat

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani împreună cu cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale privind gestionarea câinilor fără stăpân, precum și a verificării modului de respectare a măsurilor impuse de lege privind deținătorii de exemplare canine ce fac parte din categoriile de câini periculoși potrivit OUG 55/2002 .

 

Activitățile au fost desfășurate în municipiul Botoșani, prilej cu care au fost verificate 60 de locații, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.200 de lei.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei, pentru nerespectarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending