Connect with us
Publicitate

Administratie

FOTO: Covor asfaltic nou între Brăteni și Dobârceni

Publicat

Publicitate

Botoșănenii circulă pe un drum reabilitat între Brăteni și Dobârceni. Constructorul a finalizat, la acest sfârșit de săptămână, asfaltarea celor 5,15 kilometri din Drumul Județean 294B, care leagă cele două localități.

„Cu acest sector, am încheiat practic Programul de întreținere a drumurilor județene prin turnare de covoare asfaltice, pe care l-am asumat când am preluat conducerea Consiliului Județean. Am reabilitat 100 de kilometri de drumuri județene, creând condiții decente pentru toți locuitorii județului și premisele dezvoltării. Fiecare kilometru de drum modernizat înseamnă șanse reale de dezvoltare și o viață mai bună pentru toți botoșănenii. Această transformare se simte în fiecare zi, la fiecare pas pe care oamenii îl fac în județul nostru”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
Doar în acest an au fost reabilitați 40 de kilometri de drum județean: DJ208H, în Copălău; DJ208C, în Vorona; DJ296, Botoșani – intersecția Roma-Costești; DJ296A, Stăuceni; DJ294A, Mitoc; DJ291B, Șendriceni – Lozna; DJ292, Corlăteni – Podeni; DJ293A, Coțușca – Viișoara; DJ298, Cordăreni – Dumeni și DJ294B, Dobârceni – Brăteni.
„Am avut și în acest an o țintă ambițioasă de reabilitare a drumurilor județene și am reușit să o atingem. Rețeaua județeană de drumuri este la cel mai bun nivel, datorită muncii pe care am dus-o împreună, toți cei din echipa doamnei președinte Doina Federovici” , a declarat, la rândul său, vicepreședintele Dorin Birta.
Rețeaua de drumuri județene măsoară 652 de kilometri. „În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Botoșani, investițiile în infrastructura rutieră au atins niveluri fără precedent. Am modernizat și reabilitat peste 300 de kilometri, adică jumătate din rețeaua de drumuri județene, și am demarat proiecte pentru modernizarea a încă 50 de kilometri. Am pus bazele conectării infrastructurii rutiere din Botoșani la drumurile de mare viteză: Autostrada A7, A8 și Drumul Expres Botoșani – Suceava, care a trecut de prima Analiză Multicriterială. Fără drumuri bune, nu putem vorbi de un județ dezvoltat”, a conchis Doina Federovici.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Meci greu la Craiova pentru botoșăneni. FC Botoșani, o “nucă prea tare” pentru olteni. Scor final: 0 – 0

Publicat

Publicitate

Meci greu astăzi la Craiova pentru FC Botoșani, care a ajuns în Bănie cu scopul clar de a obține măcar un egal în etapa 13 din Superliga de fotbal din România.

Universitatea Craiova începea meciul hotărâtă să câștige din primul minut cu Popescu, Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Bancu, Oshima, Screciu, Baiaram, Mora, Mitriță și Lukic, în timp ce pe banca FC Botoșani, Liviu Ciobotariu, îi alinia la startul partidei în teren pe Anestis, Ad. Friday, G. Miron, R. Sadiku, Pavlovic, Fr. Junior, Ed. Florescu, Petro, Ongenda, Chică Roșă și Bodișteanu.

Înaintea acestei partide, ca aproape tot campionatul trecut, FC Botoșani era ultima clasată în Superliga de fotbal, cu doar 11 puncte după 11 partide jucate, dar în creștere de formă după ce pe banca tehnică a ajuns Liviu Ciobotariu, care a reușit inclusiv să învingă pe Rapid.

De cealaltă parte a terenului, Universitatea Craiova începea meciul pe locul 2 în Superliga, după 12 meciuri jucate, și spera ca după meciul de astăzi să se apropie de liderul Universitatea Cluj.

Meciul a debutat în forță cu craiovenii jucând cu o energie debordantă, însă echipa lui Liviu Ciobotariu a reușit să țină garda sus, iar în cel puțin două faze a scăpat de gol ca prin minune.

În repriza a doua, chiar dacă toată lumea se aștepta ca Universitatea să forțeze, FC Botoșani a fost cea care a reușit să echilibreze meciul.

Publicitate

Chiar dacă nu s-a marcat până la finele mecului, nici măcar după cele 5 minute de prelungiri, botoșănenii au arătat astăzi că sunt o “nucă tare” pentru granzii Superiligii, iar scorul final a fost 0 la 0.

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la Baranca, în Cristinești. Mansarda și acoperișul locuinței unei case au ars ca o torță

Publicat

Publicitate

Nu aprindeți focul folosind benzină sau alte lichide inflamabile, spun pompierii de la Botoșani, după ce un incendiu a izbucnit, în această după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Baranca, comuna Cristinești.

Bunurile aflate la mansarda unei case, dar și acoperișul locuinței, au fost cuprinse de flăcări.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Pompierii au constatat faptul că ardeau mansarda, bunurile din interior, dar și acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. Aceștia au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă la întregul imobil, un autoturism și alte clădiri din gospodărie.

Cel mai probabil incendiul s-a produs după ce fiul proprietarilor a încercat să aprindă focul cu benzină.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani recomandă cetățenilor să nu aprindă focul cu benzină, gaz sau alte lichide inflamabile! Își pun viața în pericol, dar și lucrurile pentru care au muncit de-a lungul timpului.

Publicitate

Totodată, oamenii trebuie să aibă grijă și să nu folosească alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Comunicat: AUR ZDROBEȘTE în instanță toate contestațiile și DONEAZĂ cheltuielile de judecată botoșănenilor nedreptățiți

Publicat

Publicitate

Organizația AUR Botoșani anunță că va dona toate sumele obținute din cheltuielile de judecată câștigate în urma proceselor intentate de adversarii politici. Banii vor fi folosiți pentru sprijinirea unor botoșăneni care au nevoie de justiție, dar nu își permit un avocat.

Decizia vine după ce Tribunalul din Botoșani a respins toate contestațiile depuse împotriva candidaților AUR, printre care și cea formulată de filiala PNL.

„Valul de contestații depuse împotriva candidaților AUR la alegerile parlamentare denotă, pe de o parte, frustrarea pătimașă a celor nevrednici de susținerea partidului și, pe de altă parte, temerea uriașă sădită în sânul adversarilor politici. Tribunalul din Botoșani a respins ca neîntemeiate toate contestațiile și au obligat unii reclamanți, printre care și filiala PNL, la plata cheltuielilor de judecată suportate de AUR”, a declarat Cătălin Silegeanu, prim-vicepreședintele AUR Botoșani.

Potrivit acestuia, sâmbătă și duminică s-a desfășurat un adevărat maraton de soluționare a acțiunilor depuse în instanță împotriva candidaților AUR. Principalul motiv invocat a fost lipsa unei semnături pe listele depuse la Biroul Electoral Județean.

„Pe cât de hilar a fost argumentul contestatarilor, pe atât de revoltătoare este situația generată. Organizația AUR a fost ținută pe loc și târâtă în dispute lipsite de sens sau utilitate, iar magistrații au pierdut timp prețios pentru a lămuri oameni care au făcut din atacuri o adevărată carieră”, a adăugat liderul AUR, lansat în cursa către Senat.

Cătălin Silegeanu a criticat, de asemenea, atitudinea PNL Botoșani, acuzând liberalii că, deși se declară în slujba cetățenilor, preferă să se ocupe de contestarea altor partide, în loc să elaboreze proiecte utile comunității.

Publicitate

„Nu poate fi trecută cu vederea nici atitudinea cinică a PNL Botoșani. Cu toate că se declară în slujba cetățenilor, liberalii se preocupă mai cu seamă să perturbe alte partide, să fabuleze și să redacteze contestații, decât să documenteze și să elaboreze proiecte în folosul comunității. Botoșănenii au putut lesne observa miza reală a demersurilor PNL, când viitorii consilieri au vorbit despre prioritatea de a redenumi Sala Polivalentă. Dată fiind și această apetență pentru contestații, este clar că pentru PNL contează mai mult subminarea politică decât nevoile cetățenilor. Iar asta spune multe despre partidul care moare cu <<transparența>> în mână”, a afirmat candidatul AUR.

Instanța a decis ca PNL să plătească cheltuielile de judecată suportate de AUR. Întrucât mii de botoșăneni au semnat pentru susținerea candidaților AUR, organizația a decis să folosească acești bani în scopuri umanitare.

„Întreaga sumă care revine în vistieria AUR de pe urma proceselor câștigate în instanță va fi donată unor botoșăneni care au nevoie de justiție și nu își permit să contracteze avocați. Oamenii care suferă o nedreptate sunt îndemnați să contacteze AUR. În următoarele zile, vom acorda audiențe și ajutor pentru cei care prezintă documente justificative. AUR rămâne neclintit în misiunea de a sprijini cetățenii care au nevoie de o voce puternică și de justiție. Este timpul ca botoșănenii să vadă clar cine luptă cu adevărat pentru ei și cine își irosește energia pe jocuri de culise”, a încheiat Cătălin Silegeanu.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Autoturism în FLĂCĂRI la Roma. Șoferul a ieșit din mașină imediat ce a început să iasă fum de sub capotă

Publicat

Publicitate

Un autoturism a luat foc, în această după-amiază, în timp ce se deplasa pe un drum din localitatea Roma, a transmis ISU Botoșani.

Conducătorul auto a observat că iese fum de sub capotă, a oprit mașina, a coborât imediat și a sunat după ajutor la 112.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că autoturismul ardea în totalitate. Incendiul a fost stins în limitele găsite.

Din fericire nu au fost persoane rănite.

“Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

Pentru a preveni incendiile auto, ISU Botoșani recomandă respectarea următoarelor măsuri:

✔ verificaţi instalaţia electrică;

Publicitate

✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;

✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending