Connect with us
Publicitate

Administratie

FOTO: Consiliul Județean Botoșani s-a raliat campaniei „Let’s do it, România!”

Publicat

Publicitate

Zeci de angajați ai Consiliului Județean Botoșani și ADI Ecoproces au ecologizat, în cadrul campaniei de curățenie desfășurată astăzi pe Drumul Mănăstirilor în zona adiacentă Mănăstirii Vorona.

„Ne pasă de mediu, iar acțiunile noastre au demonstrat mereu acest lucru. «Let’s do it, România!» este o campanie binevenită și mă bucur că atât de mulți colegi din cadrul Consiliului Județean au participat la ecologizarea Drumului Mănăstirilor. În zona mănăstirilor se află arii protejate și este de datoria noastră, a tuturor botoșănenilor, să le menținem curate. De asemenea, Drumul Mănăstirilor este cea mai importantă rută turistică din județ, iar noi trebuie să facem tot ceea ce este omenește posibil să o punem în valoare pentru a-i maximiza potențialul”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
La fel ca în edițiile trecute, în campania din acest an s-au implicat și instituțiile subordonate Consiliului Județean, iar Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Ecoproces” a pus la dispoziția voluntarilor 6.400 de saci menajeri de 120 de litri.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Rută nouă pe Aeroportul de la Salcea: Bees Airlines lansează ruta Suceava – Bergamo, în Italia

Publicat

Publicitate

Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava a anunțat în această seară că Bees Airlines lansează o nouă rută de la aeroportul de la Salcea, de la Suceava către Bergamo în Italia.

Ruta va fi funcțională de la data de 24 octombrie 2024.

„Începând cu 24 octombrie 2024, ai o nouă opțiune de călătorie între Suceava și Bergamo, Italia! Zborurile vor fi operate în fiecare marți, joi și duminică, fiind ideale atât pentru vacanțe cât și pentru cei care călătoresc în interes de serviciu . Flexibilitatea perfectă pentru planurile tale!

Biletele vor fi disponibile curând pe site-ul companiei: https://beesromania.aero/en

În plus, Bees Airlines te conectează și cu alte destinații din Suceava: Otopeni, Baden-Baden (Germania) și Tel Aviv (Israel)”, a transmis Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava.

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

Ziua și scandalul în Centrul Istoric din Botoșani. Perla arhitecturală a municipiului, loc de consumat semințe și aruncat resturi pe jos

Publicat

Publicitate

Polițiștii locali de la Botoșani au transmis astăzi că în zilele de 21 și 22 septembrie a.c., în conformitate cu atribuțiile reglementate de Legea nr. 155/2010 – legea Poliției Locale, polițiștii locali din cadrul Serviciului Dispecerat au desfășurat mai multe activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.

Astfel, sâmbătă 21 septembrie, în jurul orei 17⁰⁰, polițistul local ce se afla de serviciu în Dispecerat, a observat pe una dintre camerele de supraveghere instalate în Centrul Istorc al municipiului Botoșani, un grup de femei care, consumând semințe pe domeniul public, aruncau resturile pe jos.

“La fața locului a fost direcționată patrula pedestră de ordine și liniște publică, care a aplicat sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile HCL nr. 355/2011 și a dispus igienizarea spațiului public murdărit”, a transmis Poliția Locală de la Botoșani.

Citeste mai mult

Economie

Clienții Hidroelectrica vor putea PLĂTI facturile cu cardul prin aplicația iHidro și direct pe site

Publicat

Publicitate

Clienții Hidroelectrica vor putea plăti facturile cu cardul prin aplicația iHidro și direct pe site după ce furnizorul de energie electrică a încheiat luni  un contract pentru furnizarea de servicii de plată cu cardul pentru clienţii finali cu compania PayU, relatează alba24.ro

Acest lucru va permite clienților să plătească facturile direct din aplicația iHidro sau pe site-ul companiei, informează un comunicat preluat de Agerpres.

Compania nu a anunțat o dată clară de la care plata cu cardul direct din aplicație sau de pe site va fi disponibilă pentru clienți.

Anunț important pentru clienții Hidroelectrica

Contractul încheiat cu PayU este rezultatul unei proceduri de achiziţie sectorială la care au participat alți doi ofertanți –  asocierea formată din CEC Bank – Europayment Services şi Netopia Financial Services – și are o valoare de 3,463 milioane de lei.

Implementarea procesatorului de plăţi are ca termen 15 zile de la emiterea ordinului de execuţie de către Hidroelectrica, după ce vor fi parcurși mai mulți pași tehnici ce țin de compatibilitatea tehnologiilor informatice utilizate și modificările ce trebuie aduse aplicației iHidro.

Publicitate

Noua metodă de plată cu cardul va permite și  integrarea cu serviciile Apple Pay şi Google Pay.

În prezent, clienții serviciului de furnizare de energie al Hidroelectrica au ca modalități de plată a facturilor transferul bancar, plata la ghișeele Poștei Române sau prin automate de plată ale băncilor.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania operează 187 de centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW.

Publicitate

În plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. Compania acoperă, de asemenea, 13,09% din piaţa de furnizare de energie electrică din România, iar de la lansarea pe acest segment de piață, în urmă cu câțiva ani, compania s-a confruntat cu probleme privind procesarea contractelor și emiterea de facturi la timp către clienți.

Citeste mai mult

Eveniment

Proiectile explozive de calibru 75 mm descoperite de un localnic la marginea localității Lozna. A sunat URGENT la 112

Publicat

Publicitate

Șase proiectile explozive, calibru 75 mm, dar și două elemente de muniție, au fost descoperite, astăzi, pe un câmp de la marginea localității Lozna, a anunțat ISU Botoșani. Unul dintre ele a fost găsit de un localnic, care a sunat la 112.

La caz a ajuns, în cel mai scurt timp, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga” al Județului Botoșani. Pirotehnicienii au stabilit că este vorba de un proiectil exploziv calibru 75 mm. Aceștia au verificat zona cu ajutorul unui detector de metale și au mai găsit alte cinci proiectile explozive calibru 75 mm, o carcasă de proiectil și un tub de proiectil, ambele de calibru 75 mm. Muniția și elementele de muniţie erau îngropate parțial în pământ.

Pirotehnicienii au stabilit că cele șase proiectile sunt în perfectă stare de funcționare. Muniția și elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distruse.

ISU Botoșani a explicat că muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Publicitate

“Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending