Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Chiar dacă nu toți văd luminițele din brad, copiii cu deficiențe de vedere din Botoșani au vestit Nașterea Mântuitorului

Publicat

Doamnele din Organizația Femeilor Social Democrate au fost ajutoarele lui Moș Crăciun, într-una dintre cele mai frumoase misiuni din această perioadă: întâlnirea cu copiii cu deficiență de vedere din Botoșani.
 Chiar dacă nu toți văd luminițele din brad, nici ce culoare are cerul sau doar își imaginează cum arată Moșul, au pășit împreună cu părinții lor și cu prietenii care au venit să îi colinde, în atmosfera de sărbătoare creată pe scena Teatrului Mihai Eminescu. O poveste cu copiii care simt Crăciunul și îl desenează cu ochii minții!
Cei 20 de băieți și fete cu deficiențe de vedere l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu colinde și poezii și au primit la schimb daruri minunate: jucării, jocuri adaptate cerințelor lor, dulciuri și căciulițe călduroase.
„A fost o experiență emoționantă, prin care am încercat să aducem Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului mai aproape de sufletele lor. Ne-au dăruit, la schimb, lumina şi căldura din inimile lor, mult mai puternice decât putem noi crede. Copiii sunt minunaţi și niciun obstacol nu ar trebui să îi împiedice să zâmbească. Iar noi, adulții, trebuie să fim lângă ei și să le facem viața frumoasă” a declarat Cristina Breșug, consilier județean PSD.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Ivan Turbincă” vine la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, la sfârșit de săptămână

Publicat

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită botoșănenii în acest sfârșit de săptămână la spectacolele „Substanță de contrast” de Laurențiu Budău și „Ivan Turbincă” după Ion Creangă.

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 18.00  la Casa Tineretului, B-dul Mihai Eminescu nr. 48 va fi pus în scenă spectacolul „Substanță de contrast” de Laurențiu Budău, regia Oana Maria Tudoran. Cu Oana Maria Tudoran. Scenografia spectacolului este semnată de Gelu Rîșca, coregrafia de Victoria Bucun, videografia, Toma Rîșca.

La început de drum, o tânără aspirantă este forțată de împrejurări și condiții, să realizeze un moment artistic, într-un spațiu atipic, un loc nonconvențional. „Nici măcar nu trebuia să fiu aici, m-au sunat în ultimul moment.” „Cuvintele care alină” constituie laitmotivul piesei, actorul în goana după afirmare și confirmare, devine storcător de zâmbete. Se aruncă în vortexul personajelor, alegând următorul „chip” de pe raftul cu măști și defilează pe podiumul vieții cu scheletul la vedere.

Să fii autentic necesită mult curaj, o recunoaștere și o redescoperire de sine viscerală, fiindcă sinceritatea e ca o bombă cu ceas gata să explodeze, vulnerabilitatea înseamnă teren minat, adevărul e dureros, deci, de evitat. Într-o astfel de luptă riști totul pentru a avea totul sau nimic.

„Bucăți de suflet” devine „Substanță de contrast”, o descompunere fragilă pentru o construcție solidă.

Duminică, 21 aprilie, de la ora 18.00 vă invităm la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, regia Ion Sapdaru. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, iar din distribuție fac parte actorii: Bogdan Horga, Andreea Moţcu, Ella Nistor, Alexandra Vicol, Lorena-Petronela Chiribuţă, Silvia Răileanu, Bogdan Muncaciu, Sorin Ciofu, Cezar Amitroaei, Florin Aioniţoaei, Gheorghe Frunză, Alexandru Dobynciuc, Răzvan Amitroaei.

Spectacolul “Ivan Turbincă” este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români – Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea. Dorinţa protagonistului de “a opri timpul” se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate. Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc. Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru. De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc.

Pret bilet – 36 lei; 18 lei – elevi, studenți, pensionari.

Biletele se găsesc la:

🔘 CASA TINERETULUI, B-dul Mihai Eminescu nr. 48📞0231.510.970 și 0735.779.821▪️de marți până vineri: 10:00-18:00▪️sâmbătă și duminică: 12:00-20:00
🔘 Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea 📞 0722.557.556▪️de luni până duminică: 10:00-19:00

https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Citeste mai mult

Eveniment

Cum se fură pădurea în România. Încă o autoutilitară cu lemne și acte completate în fals oprită la Șendriceni

Publicat

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024 pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 63 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire, nu corespundeau cu realitatea faptică, respectiv, acesta transporta 7, 5 metri cubi de material lemnos, iar pe documente avea înscrisă o cantitate mai mică.

“Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar diferența de material lmnos care nu era trecută în documente, a fost supusă confiscării”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

Senatorul Cristian Achiței: Modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani – Tg. Frumos se apropie de finalizare

Publicat

Senatorul Cristian Achiței a anunțat astăzi că modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos se apropie de finalizare după ce la începutul săptămânii, constructorul a finalizat îmbrăcămintea asfaltică pe tronsonul din apropierea Mănăstirii Zosin.

“Din punctul de vedere al infrastructurii rutiere propriu-zise, Drumul Național DN 28B este la această dată practic finalizat cap-coadă, cu excepția a două tronsoane de câteva sute de metri de la granița dintre județele Botoșani și Iași. Pe aceste două segmente a fost definitivată deja consolidarea versanților și se lucrează în prezent la fundația sistemului rutier, inclusiv prin montarea unei geogrile între fundație și stratul de piatră spartă, în vederea așternerii straturilor asfaltice”, a transmis Senatorul Cristian Achiței.

În paralel, constructorul lucrează și la realizarea marcajelor rutiere, la granița dintre județe.

“Cea mai importantă cale de legătură rutieră a botoșănenilor cu restul țării este, așadar, aproape finalizată, după zeci de ani în care starea proastă a drumului a stârnit nemulțumirea oamenilor, iar câteva generații de politicieni au promis, fără a se ține de cuvânt, rezolvarea problemei.

Personal, sunt mândru că, în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României, am reușit spargerea cercului vicios al vorbelor goale, neurmate de fapte și mi-am respectat întru totul promisiunea făcută de a moderniza DN 28B”, a mai adăugat senatorul liberal Cristian Achiței.

Citeste mai mult

Eveniment

S-a întors iarna: La munte ninge ca în povești. Temperatura a scăzut de la 22 de grade la zero grade, în mai puțin de 24 de ore

Publicat

Zăpadă a căzut în regiunea Munților Apuseni deși este mijlocul lunii aprilie. În noaptea de marți spre miercuri, un strat de zăpadă s-a depus în zonele montane din județele Alba și Cluj, relatează alba24.ro. De asemenea, au fost raportate ninsori și în zona Munților Șureanu.

Ninsoare a fost semnalată miercuri și în satul Loman din comuna Săsciori, în Munții Șureanu.

„A venit iarna. A nins și ninge acuma în Apuseni. Nu trebuie să ne mire episodul acesta de ninsoare. Este încă dreptul ei calendaristic. Vara, vara draguța s-a grăbit să-și facă apariția”, a scris Ghiță P., pe pagina de Facebook.

Acesta a publicat și câteva fotografii surprinse în zona satului Dealu Negru din comuna Călățele, județul Cluj.

Zăpadă în zona Munților Apuseni, la jumătatea lunii aprilie

Și cei de la Cabana Moților din comuna Mărișel au surprins zăpada într-o fotografie din dimineața zilei de miercuri, 17 aprilie.

„Una caldă, una rece… De la 22 de grade la zero grade. În mai puțin de 24 de ore”, au scris aceștia, pe rețeaua de socializare.

Potrivit meteorologilor, vremea este în răcire în această perioadă, cu temperaturi de câteva grade.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending