Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Campania „Un cămin sigur pentru copilul tău” în Tabăra Militară de Airsoft Feminin Botoșani

Publicat

Publicitate

Copiii mici trebuie supravegheați în permanență. O clipă de neatenție poate determina sfârșitul tragic al unui destin aflat la început de drum, iar noi, cei responsabili de soarta lui, nu trebuie să uităm acest lucru.

Acesta este principalul mesaj transmis, astăzi, femeilor aflate în Tabăra Militară de Airsoft Feminin de la Agafton, de către pompierii botoșăneni.

Pe timpul acțiunii de informare și educare preventivă, desfășurată în cadrul campaniei „Un cămin sigur pentru copilul tău!”, au fost prezentate cele mai frecvente cauze pentru care copiii mici ajung la spital, măsurile de prevenire a accidentelor casnice, dar și modul de acordare a primului ajutor în astfel de situații.

La sfârșitul întâlnirii, fiecare participantă a primit câte o broșură, realizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani și Autorității Teritoriale de Ordine Publice Botoșani, care conține sfaturi pentru prevenirea accidentelor casnice.

Unic la nivel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani.

Dezvoltarea conceptului de cămin sigur a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme.

Publicitate

Având în vedere faptul că broșura conține zece sfaturi utile pentru părinți, data de 10 a fost declarată ziua campaniei.

Pentru realizarea obiectivului campaniei, astăzi ne-am bucurat de sprijinul Clubului Sportiv Airsoft Botoșani.

Informare preventivă!

Publicitate

În scopul preîntâmpinării unor evenimente generate de jocul copiilor cu focul, recomandăm celor care îi au în grijă, însușirea regulilor și măsurilor de prevenire a incendiilor și respectarea strictă a acestora.

Astfel, pentru siguranța copilului dumneavoastră:

– înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lui;

– păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu are acces;

– nu îi permiteţi accesul, nesupravegheat, în depozite de furaje, șuri, poduri, magazii, grajduri, clădiri dezafectate etc., cu mijloace care pot produce incendii;

– nu îl lăsaţi singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune.

De asemenea, învățaţi copilul următoarele reguli ce îi pot salva viața în situații critice:

– dacă este singur acasă, să părăsească imediat locuința și să anunțe un vecin sau primul adult despre izbucnirea incendiului;

– dacă nu poate părăsi locuința, să telefoneze, dacă are posibilitatea, la numărul unic pentru urgențe 112 și să anunțe evenimentul precizând adresa, precum și faptul că este blocat în casă, după care să iasă la fereastră și să strige după ajutor;

– să nu se ascundă în dulap, sub pat sau în alte locuri în care nu poate fi văzut de persoanele care intră în locuință;

– dacă i-au luat foc hainele, trebuie să se lase pe sol și să se rostogolească până la stingerea flăcărilor;

– atunci când în încăpere este fum, trebuie să se deplaseze aplecat sau târâș pentru a evita inhalarea acestuia.

Supravegheați copiii în permanenţă!

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

24 Iulie: Ziua grănicerilor. Se împlinesc 160 de ani de la înființarea Poliţiei de Frontieră a Principatelor Române Unite

Publicat

Publicitate

Ziua grănicerilor

Anual, la 24 Iulie, sărbătorim Ziua grănicerilor. Aceasta marchează constituirea a primului corp unificat al grănicerilor din România. În anul 1864 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unificat serviciul de grăniceri muntean cu cel moldovean, punând astfel bazele instituţiei moderne de pază a frontierelor ţării.

Se împlinesc 160 de ani de la înființarea Poliţiei de Frontieră a Prinipatelor Române Unite. Actul de naştere al instituţiei fiind considerat Decretul nr. 892 din 24 iulie 1864, semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, care i-a reunit pe grănicerii moldoveni cu cei munteni într-o singură structură, organizată pe zece batalioane grupate în patru „inspectorii”.

Așadar, 24 iulie este în România Ziua grănicerilor și marchează constituirea, în 1864, a primului corp unificat al grănicerilor din România.

Unirea Principatelor Romane din 1859 a adus modificari si in ceea ce priveste structura granicerilor, in sensul contopirii celor doua administratii intr-una singura. Prin Decretul nr. 485 din 10 iulie 1862 a fost desfiintata granita de pe Milcov dintre cele doua state romanesti. Inaltul Decret Domnesc numarul 893/24 iulie 1864 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza prevedea organizarea granicerilor din Moldova dupa modelul celui din Tara Romaneasca si unirea celor doua corpuri graniceresti. Corpul granicerilor, de dincoace si de dincolo de Milcov, unificat, facea parte integranta din armata, aflandu-se sub autoritatea nemijlocita a Ministerului de Razboi. El era organizat pe patru Inspectorii: Bucuresti, Iasi, Piatra-Neamt si Pitesti, structurate pe cate zece batalioane, fiecare cu cate trei-patru companii. Mentionam ca in scrisoarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, trimisa la 1 octombrie 1865 lui Napoleon al III-lea, imparatul Frantei, vorbind despre progresele pe care le facuse Romania in domeniul militar, preciza ca aceasta dispunea de 12.000 de graniceri.

Dupa Unirea Principatelor (1859), Corpul Granicerilor a continuat sa ramana cu aceeasi organizatie pana in 1864, cand s-au infiintat in Moldova 15 companii de graniceri si s-a facut organizarea totala a granicerilor din toata tara. Aceasta organizatie cuprindea patru inspectorii, fiecare cu 2-4 batalioane a 4 companii.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfânta Muceniță Hristina (Cristina)

Publicat

Publicitate

Sfânta Muceniță Hristina era originară din Tir (Fenicia) și a trăit în timpul împăratului Septimiu Sever (193-211). Era fiica marelui dregător Urban care dorind să își protejeze fiica de ispitele din lume și să slujească tot timpul în templul zeilor păgâni i-a dăruit ca locuință cel mai înalt turn al palatului său, unde erau așezate statuile zeilor din aur și argint.

Hristina, care credea în Dumnezeul cel adevărat al creștinilor, a dărâmat idolii din aur ai tatălui său și i-a împărțit la săraci. Pentru această faptă, din porunca tatălui său, Hristina a fost supusă la multe chinuri și lăsată în acel turn alți câțiva ani. Când a scos-o de acolo Hristina nu renunțase la credința creștină și de aceea Urban a aruncat-o în mare, însă a venit la mal nevătămată. Închizând-o în temniță, tatăl ei se gândea la ce fel de chinuri să o supună ca să o omoare. Peste noapte el a murit, iar urmașul său, Dion, a continuat șirul supliciilor la care a fost supusă creștina Hristina.

În cele din urmă, ea a primit cununa muceniciei pentru curajul cu care și-a păstrat credința în Domnului și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Citeste mai mult

Eveniment

LPF a anunțat programul meciurilor din etapa a 4-a din Superliga. Când și la ce oră joacă FC Botoșani

Publicat

Publicitate

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat programul meciurilor din etapa a 4-a din Superliga. 

Programul jocurilor din etapa a 4-a din Superliga:

Vineri, 2 august – ora 19.00: Oțelul Galați – FC Hermanstadt, ora 22.00: Dinamo – Gloria Buzău.

Sâmbătă, 3 august – ora 19.00: Farul Constanța – Poli Iași, ora 22.00: FC Botoșani – FCSB.

Duminică, 4 august – ora 19.00: Universitatea Craiova – Petrolul Ploiești, ora 22.00: CFR Cluj – U Cluj.

Luni, 5 august – ora 19.00: Unirea Slobozia – UTA Arad, ora 22.00: FC Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe.

Publicitate

De asemenea, într-un comunicat, Liga Profesionistă de Fotbal a precizat că a decis inversarea turului cu returul partidei U Cluj – CFR Cluj, progamat în etapa a 4-a. S-a luat în considerare că imposibilitatea disputării jocului programat inițial (U Cluj – CFR Cluj) pe ‘Cluj Arena’ este una obiectivă și insurmontabilă, întrucât aceasta a intervenit independent de voința clubului gazdă (Universitatea Cluj), iar cele patru zile consecutive în care urmează a se desfășura festivalul Untold (8 – 11 August) nu pot suporta nicio modificare (…).

Citeste mai mult

Eveniment

Dacă plecați la drum: CNAIR anunță că emiterea rovinietei și a peajelor ar putea fi întreruptă în 24 iulie

Publicat

Publicitate

Emiterea rovinietelor și a peajelor ar putea fi întreruptă miercuri, 24 iulie, anunță CNAIR, iar acest lucru pentru că se fac operațiuni de actualizare a echipamentelor de comunicații din centrul de date.

”Miercuri, 24.07.2024, în intervalul orar 00.00 – 2.00, în urma unor lucrări de update ale echipamentelor de comunicații din centrul de date, emiterea rovinietelor și a peajelor prin SIEGMCR poate fi îngreunată/ întreruptă.

În aceste condiții, traficul vehiculelor prin punctele de trecere a frontierei în acest interval de timp poate fi îngreunat.

Reamintim utilizatorilor că rovinieta poate fi achiziționată în avans, cu până la 30 de zile înainte de data de început a valabilității, iar peajul poate fi achitat până cel târziu la ora 24: 00 a următoarei zile în care a fost efectuată trecerea”, a anunțat compania de drumuri.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzipot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending