Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Cafea pentru șoferii opriți în trafic. Acțiune amplă a polițiștilor din Botoșani

Publicat

Publicitate

Întrucât oboseala la volan reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în această dimineață, polițiștii botoșăneni au oprit în trafic autovehicule înmatriculate în alte județe sau în alte state și care aveau de parcurs o distanță considerabilă, oferindu-le conducătorilor auto o cafea, dar și o pauză binevenită.

Acțiunea a debutat la ora 08.00, pe drumul național DN 29 D, sector de drum care este tranzitat de vehicule înmatriculate în alte state, dar și de conducători auto care se îndreaptă către punctele de trecere a frontierei.

În pauza de cafea, polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să se oprească atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, cu atât mai mult dacă au o distanță mare de parcurs și să respecte regulile de circulație.

Polițiștii rutieri vă recomandă ca la primele semne de oboseală (stare de moleșeală, clipire frecventă, încețoșarea privirii) să întrerupeți călătoria și să parcați autovehiculul într-un loc sigur – de preferat, într-o parcare amenajată. Odihniți-vă până la refacerea totală a capacităților psiho-motorii necesare conducerii în siguranță.

 

Acțiunile pe linie rutieră vor continua și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți în trafic pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

PSD Botoșani îi cere noului președinte al Consiliului Județean să răspundă la „lista incompatibilităților” înainte de preluarea mandatului

Publicat

Publicitate

PSD Botoșani îi solicită noului președinte al Consiliului Județean Botoșani, Valeriu Iftime, ca înainte de a prelua mandatul, în numele transparenței reale pe care a invocat-o insistent în campania electorală, să prezinte botoșănenilor zona de intersecție dintre afacerile pe care le-a condus până acum și zona administrativă în care va activa după preluarea mandatului.

Pentru a face dovada că este transparent și că nu intenționează să amestece afacerile de familie cu funcția publică pe care o deține, domnul Valeriu Iftime trebuie să îi informeze pe botoșăneni cu privire la următoarele puncte din „lista incompatibilităților” de mai jos:

  1. Numărul și valoarea contractelor încă în vigoare, între firmele pe care le-a administrat (sau la care a fost/este acționar) și autoritățile locale din județul Botoșani.
  2. Numărul și valoarea contractelor derulate în ultimii 3 ani, de firmele pe care le-a condus (sau la care a fost/este acționar) și administrațiile locale sau naționale conduse de colegii săi din PNL.
  3. Numele firmelor deținute de membrii familiei sale până la gradul al II-lea, care nu ar trebui să aibă relații contractuale cu Consiliul Județean sau cu instituțiile aflate în subordinea sau în coordonarea Consiliului Județean.
  4. Beneficiarii reali, în sensul legislației privind combaterea spălării banilor, ai firmelor pe care le-a condus până în acest moment.

PSD Botoșani atrage atenția că refuzul domnului Iftime de a răspunde la această listă a integrității ar lovi de nulitate toate promisiunile sale că va exercita cu transparență maximă mandatul de președinte al Consiliului Județean. De asemenea refuzul dânsului de a participa la acest exercițiu de transparență și integritate ar ridica suspiciuni privind beneficiile pe care le-ar putea acorda, direct sau indirect, firmelor sale, prin exercitarea funcției de președinte al Consiliului Județean.

Botoșănenii trebuie să știe care sunt firmele familiei domnului Iftime și dacă acestea au contracte cu Consiliul Județean , ori cu primăriile din județ, astfel încât fondurile pe care le va aloca domnul Iftime, în calitate de președinte al Consiliului Județean să nu fie împărțite după valoarea contractelor obținute de familia sa de la primăriile din județ.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Accident la Zăicești! Patru persoane, doi copii și doi adulți, au ajuns la spital

Publicat

Publicitate

Patru persoane, doi copii și doi adulți, au ajuns la spital în urma unui accident rutier care s-a produs, în această dimineață, pe DN 28 B, în localitatea Zăicești. În eveniment au fost implicate două autoturisme, în care se aflau, în total, șapte persoane.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare și ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD, dar și o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Aceștia au constatat faptul că una dintre mașini era răsturnată pe cupolă și că toate persoanele erau ieșite din autovehicule.

Doi copii, de 1 an și 9 luni, respectiv 7 luni, dar și părinții acestora, care se aflau în autoturismul care s-a răsturnat, au fost preluați echipajele medicale, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, fiind deconectate bornele bateriilor.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Mai multe cartiere din municipiul Botoșani au rămas fără apă

Publicat

Publicitate

Pentru executarea lucrărilor de refacere a unui branșament avariat situat pe strada Octav Onicescu nr. 1, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei potabile, astăzi, 22 octombrie 2024.

Astfel, în intervalul orar 10:30-13:30, sunt afectați de lipsa apei consumatorii ce locuiesc în patrulaterul de străzi format din: Aleea Scurtă, Aleea Nucului, Aleea Parcului, str. Elie Radu, str. Primăverii (nr. pare de la 2 la 14), str. Octav Onicescu (nr. impare de la 1 la 5), str. Pacea ( de la Hotel Premier, până la intersecția cu str. Octav Onicescu).

Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zona afectată, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Citeste mai mult

Eveniment

Deputata PSD Alexandra Huțu face un nou apel insistent la ministrul Mediului să deblocheze lucrările pentru Barajul Vârfu Câmpului

Publicat

Publicitate

Deputata PSD Alexandra Huțu a depus, luni, o nouă interpelare adresată ministrului Mediului, liberalul Mircea Fechet, în care i-a cerut insistent să „iasă din logica politică și să își facă datoria de ministru” pentru a aproba continuarea investiției vitale a Barajului de la Vârfu Câmpului și decolmatarea barajului Bucecea.

Fac un nou apel insistent la dumneavoastră, să priviți cu maximă responsabilitate această situație extrem de critică. (…) Vă rog să țineți cont că sute de mii de botoșăneni depind de semnătura dumneavoastră! Fiți responsabil”, scrie deputata social-democrată.

În interpelarea transmisă, Alexandra Huțu îi reamintește ministrului că sumele alocate în guvernarea PSD din 2018 și 2019 au fost redistribuite către alte obiective de investiții din țară, după ce PNL a preluat conducerea guvernului în 2020.

De asemenea, social-democrata îi reproșează ministrului că, deși a promis  în urmă cu un an, când a fost în vizită de lucru la Botoșani, că va debloca investiția, până în prezent Ministerul Mediului nu a făcut niciun demers în acest sens. 

După ce ați preluat portofoliul de la Ministerul Mediului, în iunie 2023, v-am înmânat personal un memoriu semnat de 40 de primari din județul Botoșani și de președintele Consiliului Județean, prin care vi se solicită reluarea lucrărilor de la Barajul Vârfu Câmpului, în contextul emiterii acordului de mediu. Mai mult, același memoriu v-a fost înmânat personal și de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, la vizita pe care ați făcut-o în județul Botoșani în octombrie 2023. Deși ați promis public că veți relua lucrările, nu ați făcut nimic”, scrie Alexandra Huțu.

Deputata îi semnalează ministrului PNL cât de gravă a ajuns situația din cauza blocajului pe care l-a instituit asupra acestei investiții, arătând că „există o problemă foarte serioasă de sănătate publică ce vizează sute de mii de botoșăneni”, dar și un „risc ridicat de producere a unor inundații”, la care se adaugă „problemele privind asigurarea apei pentru irigații”. „Nu cred că în calitate de ministru vă doriți să fiți responsabil pentru un astfel de deznodământ!”, îl atenționează deputata social-democrată.

Publicitate

Alexandra Huțu îi amintește ministrului că în campania electorală de la alegerile locale, prezent la Botoșani, Nicolae Ciucă a afirmat că nu știa de problema barajului de la Vârfu Câmpului, deși în ședința de plen pentru aprobarea bugetului național acesta a votat împotriva amendamentului depus de deputata social-democrată. Mai mult, Nicolae Ciucă și-a asumat în numele ministrului mediului că Barajul va deveni o prioritate pentru PNL.

Aveți datoria să le spuneți botoșănenilor de ce ați blocat această investiție vitală pentru județ și de ce, în ultimul an, ați refuzat să emiteți Hotărârea de Guvern necesară pentru demararea lucrărilor, atât timp cât soluțiile legale au fost identificate încă din 2022”, a încheiat Alexandra Huțu

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending