Connect with us

Actualitate

FOTO: Artista din Botoșani care decorează colaci cu chipul sfinților, al patrioților români și sculptează mămăliguța

Publicat

Publicitate

Talantul este ceva pe care îl primești în mod gratuit din partea lui Dumnezeu şi pe care trebuie să-l pui la dispoziția celorlalți pentru că nu este al tău. Asta a înțeles încă de la vârstă fragedă Mariana Grigoruță, o botoșăneancă care nu încetează să uimească cu lucrurile minunate pe care le realizează, adevărate opere de artă, care însă, din păcate, au viață scurtă deoarece sunt distruse la scurt timp. Pentru că sunt mâncate la final de zi. Dincolo de măiestria cu care sunt lucrate, fiecare exemplar al procesului de creație vorbește despre artă, despre poezie, despre misiunea pe care orice creștin o face în slujba lui Dumnezeu, vorbește despre credință și despre patriotism.

Mariana Grigoruță este pasionată de artă culinară și cultură. S-a născut la Hlipiceni, județul Botoșani, un loc binecuvântat de Dumnezeu cu numeroși pictori care s-au răspândit în lume în decursul timpului. Unchiul ei este pictor, iar sora sa este profesoară de desen. De mică a demonstrat că are un talent sclipitor, astfel că după ce a terminat clasa a opta a încercat să intre la Liceul de Artă„ Octav Bancilă” din Iași, deși din start părea o idee extrem de îndrăzneață, fiind binecunoscută concurența manifestată în fiecare an. „A fost o concurență foarte mare, 13 locuri, 75 de candidați iar eu am fost pe locul 16, deci respinsă De-atunci arta a devenit o pasiune pentru mine. Acest talent îl moștenesc din familie, fratele tatălui este pictor, sora este profesoara de desen”, a povestit Mariana.

Sculpturi din mămăligă

Eșecul acesta i-a arătat diferența dintre talent și talant. Tot ce realizează nu o face din orgoliu sau pentru a primi laude, ci pentru a-i bucura pe ceilalți, pentru a onora anumite personalități sau pentru aduce cinstire sfinților și Bunului Dumnezeu. Lucrează cu candela din suflet mereu aprinsă, în care arde într-una uleiul iubirii, al credinței, al speranței, al curajului.

„De fiecare dată când lucrez, doresc să realizez ceva nou, unic, ideile îmi vin pe moment, apoi le aplic, cu muncă, răbdare și ajutor de la Dumnezeu, se pare că reușesc! Realizez colaci,tarte, colive, cozonaci, pizza, sculpturi din mămăliguță, orez și cașcaval,,, și salate de boeuf de poveste, (Chiar cu doi ani în urmă , am fost invitată la PRO-tv, în emisiune LA MĂRUȚĂ unde am fost denumită  REGINA SALATELOR BOEUF . Toate în mod artistic Iar uneori, alături de ele atașez și câte o poezie scrisă de mine, în ton cu farfuria, colacul, sau preparatul lucrat. Lucrez de asemenea colaci cu chipul sfinților pe care ii depun la biserică, satisfacția este de bucurie, de binecuvântare și har divin Slăvit fie Dumnezeu, talentul este darul Lui și știu ca mâinile mele sunt conduse de El!”, povestește cu multă evlavie Mariana. 

Colaci care cinstesc patrioți români și colive cu sfinți

Publicitate

Miercuri, de Ziua Unirii Principatelor, Mariana Grigoruță a impresionat cu un colac cu chipul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, înscriindu-se în rândul celor care l-au omagiat pe eroul care a pus bazele statului român. Talentata botoșăneancă a dezvăluit pentru cititori secretul realizării adevăratelor opere de artă. 

„Realizarea unui astfel de colac îmi ia cca 3 chiar și patru ore. Formez colacul din aluat dulce rețeta tradițională Făină, lapte, drojdie, ouă, zahăr, unt, ulei, vanilie, etc Apoi pictura o lucrez pe aluat fără creștere, din făină, apă și puțină sare,  întind foaie, desenez ce îmi doresc cu o scobitoare, băț de frigărui,,,, pictez cu coloranți alimentari, decupez cu ajutorul unui cuțit și aplic pe colac în ultimele 15 minute de coacere. Ador ceea ce fac cinstesc, patrioți români, mă închin Sfinților și lucrez cu drag colaci cu chipul acestora, mă inspir din poze și icoane”, a povestit Mariana Grigoruță.

Botoșăneanca cochetează și cu poezia. În creațiile sale omagiază calitățile proverbiale ale poporului român, dar își prezintă cât se poate de carismatic realizările culinare.

Mariana Grigoruță, care s-a stabilit în municipiul Botoșani de mai mulți ani, este mamă a trei băieți, unul dintre ei medic dentist, cel mare lucrează în Europa, iar cel mic este elev în clasa a X-a , la Liceul „Mihai Eminescu” din Botoșani și cochetează cu arhitectura. Cei trei copii nu au moștenit gena familiei, dar au crescut mândri de măicuța lor care le-a insuflat în primul rând credința și patriotismul. Învățăturile mele au fost să fie credincioși, corecți, să poarte respect, să pomenească eroii și să fie muncitori”, ne-a dezvăluit Mariana Grigoruță.

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Primele radare fixe care vor înregistra vitezomanii au fost activate. Amenda trimisă direct acasă prin sistemul e-Sigur

Publicat

Publicitate

Radare fixe pe A1, A2 și DN2. Poliția Română a activat sistemul e-SIGUR. Șoferii care depășesc limita de viteză pe autostrăzile A1 și A2, precum și pe drumul național DN2 din județul Vrancea, vor primi amenzile direct acasă, scrie alba24.ro.

Poliția Română a activat sistemul e-SIGUR, iar primele dispozitive de monitorizare au fost deja instalate pe aceste drumuri, potrivit unei postări de pe pagina oficială de facebook a Poliției Române.

Acestea sunt primele radare fixe pentru măsurarea vitezei implementate în România, ca parte a sistemului e-SIGUR, care are scopul de a supraveghea și crește siguranța pe șoselele principale din țară.

Cum funcționează sistemul e-SIGUR

„Camerele mobile (cunoscute sub numele de pistoale radar), amplasate pe marginea drumului, înregistrează activitatea din trafic în zona supravegheată. Înregistrările sunt trimise și analizate de polițiști.

Abaterile sunt sancționate conform legii, după identificarea conducătorului auto. Amenda este expediată direct la domiciliu conducătorului auto, fără a fi necesară oprirea în trafic”, scrie în postarea publicată de Poliția Română.

Publicitate

Urmează ca sistemul să fie extins treptat la nivel național, pentru a face traficul mai sigur peste tot.

Cum funcționează sistemul

După ce va analiza imaginile surprinse de radar, un ofițer de poliție va stabili cine este proprietarul vehiculului. Ulterior, va transmite prin poștă o solicitare prin care se cere confirmarea celui care a fost la volan la momentul înregistrării.

Proprietarul vehiculului are obligația de a transmite datele de identificare ale persoanei care a condus autoturismul în momentul în care a depășit limita de viteză.

După ce s-a stabilit identitatea șoferului, Poliția transmite tot prin poștă sancțiunea dispusă. În cazul în care a fost dispusă și reținerea permisului de conducere, șoferul are obligația de a preda documentul la secția de poliție care a dispus sancțiunea.

 

Citeste mai mult

Educație

Elevii se întorc la cursuri de miercuri

Publicat

Publicitate

Elevii se vor întoarce la cursuri miercuri, 8 ianuarie, după vacanţa de iarnă. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea vacanţă va avea o săptămână şi va avea loc în perioada 10 februarie – 2 martie, după cum vor decide Inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti.

Cursurile se vor desfăşura apoi până la vacanţa de Paşti, care este programată din 18 aprilie până pe 27 aprilie.

Anul şcolar 2024 – 2025 se va încheia pe 20 iunie, când va începe vacanţa de vară, care se va încheia pe 7 septembrie.

Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 9 septembrie 2024 – 30 mai 2025, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, Inspectoratele şcolare pot aproba, cu avizul Ministerului Educaţiei, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Aprobarea modificării structurii anului şcolar se acordă în condiţiile asigurării parcurgerii integrale a programei şcolare, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele şi evaluările naţionale. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

O femeie de 39 de ani, din Blândești, este de negăsit! Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Botoșani efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 39 de ani, din comuna Blândești, care în noaptea de 6 spre 7 ianuarie a părăsit locuința plecând în loc necunoscut.

Pâna în prezent aceasta nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

SÂRBU ANDREEA RAMONA este cunoscută cu afecțiuni medicale. Aceasta are 1, 68 m înălțime, 120 de kg, păr brunet, tuns scurt, ochi căprui.
Andreea purta un hanorac gri în momentul plecării.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult

Eveniment

A furat o mașină, a condus beat și fără permis și a avariat nouă mașini. Isprava unui tânăr de 22 de ani, din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 22 de ani, din municipiul Botoșani.

Din cercetări a reieșit faptul că acesta ar fi sustras un autoturism, de pe strada Împărat Traian, pe care l-a condus, fără a deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului, 0,56 mg/l pe aparatul etilotest. In acest context, tânărul a avariat 9 autoturisme.

Acesta a incercat să se sustragă cercetărilor, fiind urmărit atât de forțele de ordine, dar și de cetățeni, care au contribuit la identificarea sa. Tânărul a fost găsit într-o scară de bloc.

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending