De ani de zile, în mod tainic, cu multă iubire și compasiune o femeie, cu un suflet în care ar intra lumea toată, adună hăinuțe, papucei, lenjerii de la mămici care și-au văzut copiii mari și nu s-au îndurat să renunțe lucrușoarele lor, aruncându-le la tomberon. A primit saci întregi, multe dintre hăinuțe oferite chiar murdare, încălțăminte uneori desperecheată, dar majoritatea obiectelor au fost în foarte bună stare, reușind să umple până la refuz o garsonieră pusă la dispoziție de o persoană milostivă.
Cu fiecare caz pe care îl întâlnea, durerea preotesei Ana-Maria Macuc creștea exponențial și dorința sa de a avea un loc pentru „Mama și copilul”, unde hăinuțele să fie așezate pe vârste și mămicile să meargă să le ia să își îmbrace copiii, o acapara.
„Ajută mama și copilul este un proiect de suflet, izvorat din dragoste pentru copii si pentru aproapele!
Vrem sa ajutam si avem nevoie sa fim ajutati pentru a putea bucura cat mai multi copii.
Pe viitor, VISUL MEU este sa realizez un fel de second gratuit de 65 mp ( la biserica Pacea), organizat cu rafturi si umerase, pe categorii de varsta, unde de exemplu o mama vine si isi ia hainute ptr fetita de 8 ani si le aseaza pe raft pe cele ramase mici de 6 ani ( bune si curate) si tot asa…astfel hainele vor fi distribuite mult mai usor.
In cei 13 ani de experienta pe care o am in activitatea de voluntariat am intalnit tot felul de oameni:
1. oameni f necajiti care primeau haine din mai multe parti si dupa ce le purtau le aruncau, uitand ca cineva totusi a muncit candva ptr ele.
2. oameni care-mi cereau in mod insistent ajutorul si-mi spuneau ca nu au cu ce sa-si imbrace sau sa-si hraneasca copiii, si carora le spuneam ca le platesc transportul sa vina sa-si ia tot ceea ce au nevoie si totusi nu veneau ( desi unii locuiau la 3 km distanta…), dar daca le duceam eu acasa era foarte bine.
3. oameni necajiti, minunati care ne multumeau cu lacrimi in ochi si care le pastrau si le daruiau apoi altora.
4. oameni care chiar aveau nevoie de ajutor, dar care erau bolnavi si chiar nu se puteau deplasa ( ptr acestia ne deplasam in continuare la domiciliul lor, atat cat putem).
5. mamici care au nevoie de ajutor, dar care au mai multi copii ( unii si cu probleme de sanatate grave) pe care chiar nu au cu cine sa-i lase si nu pot ajunge la noi ( le sprijinim in continuare cat putem).
6. familii frumoase, ingrijite, care aparent aveau ce le trebuie ( ptr ca erau f curati si pastrau orice lucru), dar de fapt treceau prin momente dificile si pe care nu le ajuta nimeni si care primeau cu bucurie ajutorul nostru, pastrau hainutele primite si cand le ramaneau mici le daruiau mai departe.
Asadar, criteriu dupa care daruim hainutele este unul simplu: LE DARUIM ORICUI LE FOLOSESTE SI LE PASTREAZA ( in limita bunului simt, nu suntem absurzi) si apoi pe cele bune, ramase mici, le daruieste mai departe ptr a bucura si alti copii.
Ne dorim sa sprijinim mamele sa-si creasca mai usor copiii, fiind constienti ca lucrurile de copiii sunt foarte scumpe ( chiar si pentru oamenii care lucreaza) si copiii cresc foarte repede, dar… nu incurajam lenea (apa este).
Aceste haine le daruim gratuit, dar sa nu uitam ca cineva, candva, a muncit ptr a le putea cumpara si ni le-a daruit cu dragoste pentru a ne face viata mai usoara si mai frumoasă”, a dezvăluit Ana Maria Macuc.
DE câteva zile, garsoniera se tot golește pentru că este nevoită să o predea.
„IERI a fost o zi arhiplina , dar minunata!
M-am intalnit cu o multime de mamici care si-au selectat bucuroase ceea ce au avut nevoie ptr copilasii lor si a celor cunoscuti. Desi toate plecau incarcate cu saci cu haine, am avut senzatia ca parca acestea se inmulteau. La finalul zilei am numarat sacii si am ramas uimita ca au mai ramas cativa zeci de saci cu haine de toate varstele, dar cele mai multe pentru 0-2 ani ( baieti si fete).
Timp de ANI DE ZILE selectam toate hainutele si lucrurile primite ( impreuna cu voluntarii, dar deseori si singura ptr ca f multi dintre voluntari au crescut, s-au casatorit, au avut copii si timpul nu le-a mai permis sa faca atat de mult voluntariat) si le distribuiam acasa la cei ce aveau nevoie.
ACUM nu mai pot sa fac asta…, motivul principal fiind o afectiune grava la coloana care s-a accentuat si care nu-mi mai permite sa fac atat de mult efort si mai ales nu am voie sa ridic …
Toata aceasta activitate este DE VOLUNTARIAT si primind incontinuu foarte multe lucruri mi-am dat seama ca oricata dragoste avem pentru aproapele nu reusim fizic (avand serviciu si alte responsabilitati), doar cateva persoane, sa selectam si sa distribuim la zeci de familii.
Pe de alta parte m-am gandit ca o mare parte din cei care au cu adevarat nevoie, vor gasi o solutie ptr a ajunge la noi, vor rupe din timpul lor si-si vor selecta exact ceea ce au nevoie”, a adăugat Ana Maria..
Preoteasa Ana Maria Macuc are nevoie de sprijinul nostru. Cu sfială a cerut ajutorul mamelor care au reușit în viață și vor să să își construiască o vilă în CER, oferind șansa unor mămici, care din diferite motive sunt nevoite să îngenuncheze în fața problemelor, SĂ SE RIDICE! Să își îmbrace copilașii, să-i încalțe, să aibă strictul necesar pentru a-i duce la grădiniță.
Cere sprijin de la orice om cu suflet bun care ar putea să ajute la împlinirea unui vid destinat să aline, să cârpească găuri în sufletele unor mame care NU se mai pot ridica.
„Cine doreste SA SPRIJINE proiectul nostru pentru a putea bucura cat mai multi copii, ne poate ajuta cu MATERIALE DE CONSTRUCTII sau poate dona in NUMARUL DE CONT AL PAROHIEI.
Pentru firme putem trimite contract de sponsorizare sau puteti primi informatii suplimentare la nr de telefon 0753 723 189
PAROHIA PACEA
RO40CECEBT0136RON0048527
Probabil NU AS FI INDRAZNIT sa apelez la dv si am fi incercat sa ne descurcam asa cum putem, daca nu am fi fost presati de timp, nu ar fi trebuit sa eliberam urgent spatiul unde depozitam pana acum hainele si toate lucrurile ptr bebelusi, daca nu ne-am fi „impotmolit” financiar fiind in imposibilitatea de a finaliza lucrarile incepute si daca frigul nu ar bate la usa”, a dezvăluit Ana Maria MACUC.