Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Acțiune a jandarmilor botoșăneni printre copiii care de luni se întorc la școală

Publicat

Publicitate

,,Protejează-te pe tine și pe colegii tăi!” a fost mesajul pe care jandarmii botoșăneni l-au transmis astăzi elevilor care peste două zile vor începe noul an școlar.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare ,,Școli în siguranță”, premergător deschiderii anului școlar 2024 – 2025 și a constat în discuții cu elevii din clasele primare și gimnaziale cu care jandarmii s-au întâlnit în parcurile din municipiul Botoșani, municipiul Dorohoi și orașul Darabani.

Elevii au primit și pliante preventive cu informații referitoare la regulile de autoprotecție pe care este necesar să le respecte pentru a fi în siguranță atât ei, cât și colegii lor, pe traseele de deplasare sau în cadrul școlii.

Jandarmii vor fi prezenți luni dimineață la mai multe școli din județ cu prilejul deschiderii noului an școlar, unde vor prezenta mesajul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, iar echipajele de jandarmerie vor acționa în zona instituțiilor de învățământ preuniversitar din competenţă, pentru ca elevii, părinții și personalul didactic să fie în siguranță, iar actul educațional să debuteze într-un climat civilizat, adecvat importanței acestui moment festi

v.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

APIA: Se desfășoară a doua acțiune de monitorizare a suprafețelor declarate în cererile de plată depuse în Campania 2024

Publicat

Publicitate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Botoșani informează fermierii că în prezent se desfășoară a doua acțiune de monitoring (sistemul de monitorizare -checks by monitoring a suprafețelor declarate în cererile de plată depuse în Campania 2024).

Acest control prin monitorizare are trei obiective principale:

  1. Detectareadin timp a condițiilor de eligibilitate neîndeplinite aferente cererilor de sprijin;
  2. Informarea fermierilor de condițiile de eligibilitate neîndeplinite, de prezența unor suprafețe neeligibile, de folosirea neeligibilă a terenului sau modificarea categoriei de folosință agricolă;
  3. Posibilitatea modificării de către fermieria cererilor de sprijin fără aplicarea  sancțiunilor.

Astfel, se clarifică neconformitățile identificate, cum ar fi prezența unei/unor alte culturi, prezenţa unor suprafeţe neeligibile, modificarea categoriei suprafeţei agricole, prezenţa unei utilizări neeligibile a terenurilor etc.

Tinând cont de articolul 7 din Regulamentul 1173/2022, în conformitate cu prevederile art. 11 din Ordinul nr. 125/2024, cererile de ajutor pot fi modificate sau retrase total sau parţial, fără penalități, de către fermieri, în cazul intervenţiilor care fac obiectul sistemului de monitorizare a suprafeţelor, pâna la data de 20 septembrie 2024. 

Prin acțiunile de clarificare, APIA dorește eliminarea tuturor discrepanțelor/ neconformităților până la finalul perioadei de control, respectiv 11 octombrie 2024, astfel încât la data de 15 octombrie 2024 să poată face plățile în avans așteptate de toți fermierii, fără a exista nicio suspiciune de fraudare a fondurilor europene.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Elena Sânziana din Avrămeni este de negăsit! Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 29 de ani, din comuna Avrămeni, județul Botoșani, care în data de 3 septembrie a.c. a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit și nici nu a putut fi contactată.

MOCANU ELENA SANZIANA are următoarele semnalmente: păr șaten, ochi căprui, 1,65 m înălțime, aproximativ 55 de kg.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție.

Citeste mai mult

Eveniment

AUR Botoșani lansează o campanie umanitară pentru sinistrații din Galați, afectați de inundațiile devastatoare

Publicat

Publicitate

Prim-vicepreședintele AUR Botoșani, Cătălin Silegeanu, a transmis un apel emoționant la solidaritate și unitate în fața tragediei cauzate de inundațiile istorice din județul Galați. Mii de oameni și-au pierdut casele și bunurile de-o viață, iar comunitățile afectate sunt într-o situație critică.

 

„Oricât de multe diferențe ne despart, în fața pericolului suntem la fel de vulnerabili. Trebuie să fim solidari și să acționăm împreună pentru a ne ajuta semenii aflați în dificultate”, a declarat Silegeanu, subliniind că, în aceste momente dureroase, nu este timpul să căutăm vinovați, ci să oferim sprijin celor care au nevoie.

 

AUR Botoșani a inițiat o colectă publică pentru a strânge ajutoare destinate sinistraților din Galați. Cei care doresc să contribuie pot dona haine, alimente neperisabile, încălțăminte, pături și alte bunuri esențiale la sediul organizației, situat pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 45, în Botoșani. Colecta va avea loc zilnic, de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00.

 

Publicitate

„AUR Botoșani va asigura transportul ajutoarelor către familiile afectate. Fiecare ajutor contează enorm în aceste momente grele”, a adăugat liderul local. Pentru mai multe informații, persoanele interesate sunt rugate să sune la numărul de telefon 0752 570 263.

 

Campania umanitară lansată de AUR Botoșani se dorește a fi un gest de solidaritate și sprijin pentru cei care se confruntă cu această catastrofă naturală. „Semenii au nevoie de noi. Fiecare ajutor este mană cerească în această cumpănă”, a încheiat Silegeanu, îndemnând publicul să dea mai departe acest apel pentru a atrage cât mai mulți oameni în sprijinul celor afectați.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Bicicliștii amendați în timpul unei acțiuni a polițiștilor botoșăneni

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare abateri ale bicicliștilor.

 

Activitățile s-au desfășurat în mediul rural, prilej cu care au fost controlate peste 80 de autovehicule, dintre care, 38 de bicicliști, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.000 de lei.

 

Dintre sancțiuni, 20 au fost aplicate bicicliștilor care nu au respectat prevederile legale. De asemenena, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.


 În cadrul activităților , polițiștii au oferit biciliștilor veste si tricouri de culoare verde fosforescente, cu însemne reflectorizante.

Publicitate

 

Recomandări preventive ale polițiștilor

– Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rând, iar dacă pe direcţia de deplasare există o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare, conducătorii acestora sunt obligaţi să circule numai pe această pistă.
– Se recomandă ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecţie omologată;
– Bicicliștii trebuie să semnalizeze din timp intenția efectuării unei manevre astfel: braţul stâng întins orizontal atunci când intenţionează să schimbe direcţia de mers spre stânga sau de a depăşi; braţul drept întins orizontal atunci când intenţionează să schimbe direcţia de mers spre dreapta; braţul drept întins orizontal balansat în plan vertical atunci când intenţionează să oprească; se recomandă asigurarea temeinică la efectuarea oricărei manevre;
– Atunci când traversează drumul public pe trecerea pentru pietoni, biciclistul va face aceasta pe lângă bicicletă;
– Bicicliștii sunt obligați să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, pe timpul nopții și atunci când vizibilitatea este redusă; pentru a fi vizibili în trafic, purtarea acesteia se recomandă și pet imp de zi;
– Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate;
– Bicicliștilor le este interzis să circule fără a ține cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale, ori fără a menține contactul ambelor roți cu solul;
– De asemenea, este interzisă circulația cu bicicleta atunci când conducătorul acesteia se află sub influența băuturilor alcoolice;
– Transportul unei alte persoane pe bicicletă este interzis, cu excepţia situaţiei când vehiculul este construit şi/sau echipat special pentru transportul altor persoane; copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special, sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Publicitate

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending