Connect with us

Eveniment

FOTO: A început oficial campania umanitară ,,5000 de zâmbete”. Comunele în care voluntarii au adus bucurii copiilor

Publicat

Publicitate

A început oficial campani umanitară ,,5000 de zâmbete”, la care a pus umărul o armată de voluntari, alături de președintele Asociației Grup Civic”, DAniel Cșlariu. Comunele în care au ajuns astăzi sunt: Mileanca, Viișoara, Coțușca, Mitoc, Adășeni, Drăgușeni, Aveămeni, Vlăsinești, Gorbănești, Blândești, Trușești și Răchiți.

„După zile întregi de muncă atât din partea mea cât și a dragilor mei voluntari, putem spune că am reușit să ducem campania pana la momentul împărțirii pachetelor!
Comunele în care am ajuns astăzi sunt: Mileanca, Viișoara, Coțușca, Mitoc, Adășeni, Drăgușeni, Aveămeni, Vlăsinești, Gorbănești, Blândești, Trușești și Răchiți.
Înregistrăm astăzi o adunare de forțe impresionantă!! 50 de voluntari și 22de mașini au cutreierat 55 de școli din cele mai sărace comune din județul Botoșani.
Astăzi am pus primele 2.260 de ZÂMBETE!
Va reamintim ca nu am reușit sa strângem toată suma necesară achitării dulciurilor în ciuda faptului ca noi deja împărțim pachetele și ne mai trebuie aproximativ 25000 de lei.
Dacă vrei să ne susții în a pune un zâmbet pe fața unui copil vulnerabil, o poți face prin:
IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.
IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.
IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.
Codul Swift BTRLRO22.
Cu specificația „5000 de zâmbete”
Rugămintea mea este ca dumneavoastră sa distribuiți în speranța că va dori cineva sa ne dea o mână de ajutor”, scris pe pagina de socializare Daniel Câșlariu.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025. Care vor fi sumele majorate

Publicat

Publicitate

Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), scrie alba24.ro.

Potrivit sursei citate, majorarea alocațiilor va fi de 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Drept urmare, alocațiile vor fi majorate astfel:

  • de la 719 lei la 794 de lei pentru copiii sub doi ani sau cu dizabilități
  • de la 292 de lei la 323 de lei pentru copiii care au peste doi ani.

„Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate. Fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile sunt gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Alocațiile de stat pentru copii au crescut și în ianuarie 2024 cu 13,8%, potrivit ANPIS.

În țară, peste 3,4 milioane de persoane primesc acest ajutor de la stat.

Publicitate

Potrivit legii, beneficiază de această alocație de stat toți copiii în vârstă de până la 18 ani.

Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora, precum și tinerilor cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

Citeste mai mult

Educație

Erasmus+VET, oportunitate de formare profesională pentru elevii Liceului ,,Demostene Botez” Trușești

Publicat

Publicitate

Formarea profesională în context european a adus un plus valoare pentru  28 de elevi din clasele a X-a și a XI-a profesională, domeniul Turism și Alimentație, specializarea  Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, de la Liceul ,,Demostene Botez” Trușești.

Prin proiectul Erasmus+KA121 de formare profesională-VET, nr. 2024-1-RO01-KA121-VET-000201770, ce face parte din  anul doi de Acreditare Erasmus+ 2022-1-RO01-KA120-VET-000111124, din domeniul: Educație și Formare Profesională, elevii  au participat în mobilitate în localitatea Torremolinos-Malaga, Spania.

Stagiul de practică s-a desfășurat pe perioada 27 octombrie – 9 noiembrie 2024, la agenții economici din localitate, oportunitate ce le-a permis elevilor să își îmbunătățească competențele profesionale și lingvistice, pregătindu-i pe aceștia pentru o carieră de succes în industria ospitalității. Prin această experiență au efectuat practic toate etapele servirii, comunicarea cu clienții, gestionarea timpului liber și munca într-o echipă internațională, finalizând prin obținerea de certificate profesionale recunoscute în spațiul european.

Pe lângă dezvoltarea profesională, elevii au beneficiat și de momente de dezvoltare personală și culturală, participând la vizite culturale în orașele Sevilla și Malaga, de unde au aflat informații interesante despre istorie, cultură și tradițiile Spaniei.

Erasmus+VET oferă îmbunătățirea mecanismelor pentru facilitarea accesului la educația antreprenorială și ocuparea unui loc de muncă după finalizarea cursurilor sau pentru o afacere pe cont propriu.

Elevii au fost însoțiți în mobilitate de prof. Verniceanu Ionica, prof. Fecioru-Cantemir Daniela și prof. Ariciuc Lenuța.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

ITM Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători

Publicat

Publicitate

Legea nr. 367/2022 privind Dialogul Social, prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform prezentei legi, poate iniția negocierea contractului colectiv de muncă în orice moment(art.108, alin.3 din Legea nr. 367/2022).

Pentru angajați, negocierea colectivă generează avantaje multiple precum: mai multă justiție socială, drepturi superioare privind condițiile de muncă și de angajare, salariile, securitatea și sănătatea în muncă, aplicarea principiului egalității de șanse și tratament, protecție suplimentară în exercitarea drepturilor legale, concilierea vieții profesionale cu cea de familie, locuri de muncă și venituri mai stabile, o influență mai mare la locul de muncă și participarea la procesele decizionale.

Pentru angajatori, negocierea colectivă aduce avantaje privind asigurarea păcii sociale și a unui climat de muncă favorabil performanței, productivitatea și loialitatea personalului îmbunătățite,participarea mai mare a forței de muncă la locul de muncă, eficacitate și planificare bugetară, rezolvarea timpurie a litigiilor.

Neîndeplinirea de către angajatori a obligației privind negocierea colectivă constituie contravenție și se sancționează cu amendă de  la 15.000 lei la 20.000 lei.

Citeste mai mult

Educație

Vacanța de iarnă 2024-2025. Când este ultima zi de cursuri pentru elevi, înainte de sărbători. Calendar simulări examene naționale

Publicat

Publicitate

Vacanța de iarnă 2024-2025. Ultima zi de cursuri pentru elevi, înainte de sărbători, va fi vineri, 20 decembrie. Apoi aceștia intră în vacanță, pentru două săptămâni, inclusiv perioada de Crăciun și Anul Nou, scrie alba24.ro.

Elevii se vor întoarce la cursuri miercuri, 8 ianuarie.

După vacanța de iarnă, profesorii diriginți vor calcula mediile elevilor din clasele a V-a, în vederea acordării burselor.

Continuă perioadele de Școala altfel și Săptămâna verde, în funcție de planificările școlilor.

Iar în martie vor fi simulările examenelor naționale.

Calendar Simulare Evaluare Națională 2025:

  • 17 martie 2025: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 18 martie 2025: Matematică – probă scrisă
  • 19 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 31 martie 2025: Comunicarea rezultatelor

 

Publicitate

Calendar Simulare Bacalaureat 2025:

  • 24 martie 2025: ⁠Limba și literatura română – probă scrisă
  • 25 martie 2025: ⁠Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 26 martie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
  • 27 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 8 aprilie 2025: Comunicarea rezultatelor

Primele probe de Bacalaureat 2025 pentru elevii din clasele XII-XIII

În ianuarie-februarie, vor fi și primele probe de Bacalaureat 2025, pentru elevii din clasele XII-XIII. Este vorba despre probele de competențe.

  • 27—29 ianuarie 2025 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 29—31 ianuarie 2025 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 3—5 februarie 2025 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 5—7 februarie 2025 Evaluarea competențelor digitale — proba D

La aceste probe, elevii se pot înscrie în perioada 16-20 decembrie. Probele scrise vor fi în perioada 10-16 iunie.

Calendar an școlar 2024-2025

  • Cursuri – modulul 1: de luni, 9 septembrie 2024, până vineri, 25 octombrie 2024
  • Vacanță: de sâmbătă, 26 octombrie 2024, până duminică, 3 noiembrie 2024
  • Cursuri – modulul  2: de luni, 4 noiembrie 2024, până vineri, 20 decembrie 2024
  • Vacanța de iarnă: de sâmbătă, 21 decembrie 2024, până marți, 7 ianuarie 2025
  • Cursuri – modulul 3: de miercuri, 8 ianuarie 2025, până vineri, 7 februarie 2025, respectiv vineri, 14 februarie 2025, sau vineri, 21 februarie 2025,după caz, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București în urma consultărilor cu beneficiarii primari ai educației, cu părinții/reprezentanții legali ai acestora și cu cadrele didactice, realizate la nivelul unităților de învățământ
  • Vacanță: o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 10 februarie – 2 martie 2025
  • Cursuri – modulul 4: de luni, 17 februarie 2025, respectiv luni, 24 februarie 2025, sau luni, 3 martie 2025 la decizia inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București, după caz, până joi, 17 aprilie 2025
  • Vacanța de primăvară: de vineri, 18 aprilie 2025, până duminică, 27 aprilie 2025
  • Cursuri – modulul 5: de luni, 28 aprilie 2025, până vineri, 20 iunie 2025
  • Vacanța de vară: de sâmbătă, 21 iunie 2025, până duminică, 7 septembrie 2025

Calendar școlar 2024-2025 în Alba

  • Cursuri – modulul 1: de luni, 9 septembrie 2024, până vineri, 25 octombrie 2024
  • Vacanță: de sâmbătă, 26 octombrie 2024, până duminică, 3 noiembrie 2024
  • Cursuri – modulul 2: de luni, 4 noiembrie 2024, până vineri, 20 decembrie 2024
  • Vacanța de iarnă: de sâmbătă, 21 decembrie 2024, până marți, 7 ianuarie 2025
  • Cursuri – modulul 3: de miercuri, 8 ianuarie 2025, până vineri, 21 februarie 2025
  • Vacanță: o săptămână, în perioada 24 – 28 februarie
  • Cursuri – modulul 4: de luni, 3 martie 2025
  • Vacanța de primăvară: de vineri, 18 aprilie 2025, până duminică, 27 aprilie 2025
  • Cursuri – modulul 5: de luni, 28 aprilie 2025, până vineri, 20 iunie 2025
  • Vacanța de vară: de sâmbătă, 21 iunie 2025, până duminică, 7 septembrie 2025.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending