Connect with us
Publicitate

Eveniment

Focar de COVID la Secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Dorohoi

Publicat

Publicitate

Șapte cadre medicale de pe Secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Dorohoi au fost confirmate pozitiv la testul pentru depistarea COVID, anunță romania24.ro.

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat, pentru AGERPRES, că asistenţii şi infirmierele care au contactat boala prezintă forme uşoare şi se află în izolare la domiciliu.

De asemenea, oficialul DSP susţine că s-au luat măsuri de prevenire a răspândirii virusului pe secţia respectivă.

„Se desfăşoară o anchetă epidemiologică efectuată de medicul epidemiolog din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi. S-au luat toate măsurile de sterilizare şi de protecţie pe Secţia de psihiatrie. Niciun pacient nu este pozitiv în momentul actual”, a afirmat Adăscăliţei.

Directoarea DSP Botoşani a precizat că, deocamdată, nu se impune suspendarea activităţii Secţiei de psihiatrie, însă nu este exclusă această măsură, dacă numărul persoanelor infectate va creşte. AGERPRES

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Economie

Cu cât se vinde ABATORUL de păsări de la Răchiți. Prețul este mai mic cu 200.000 de euro față de suma inițială

Publicat

Publicitate

Abatorul de păsări situat în Comună Răchiți, Județul Botoșani, a fost scos din nou la licitație iar prețul cerut de executori este de 880.000. Inițial, pentru întreaga afacere se cerea 1,1 milioane de euro, însă prețul a fost reevaluat, iar astăzi este cu peste 200.000 de euro mai mic decât la prima încercare de vânzare.

Întreaga afacere de la Abatorul de păsări de la Răchiți cuprinde un teren în suprafață de 13.216 mp categorie de folosință curți construcții, pe care se află edificată construcția Corp C1 Abatorul păsări, cu suprafață construită de 4.286 mp, împreună cu echipamentele ce îl deservesc.

Iată ce prevede întregul anunț plasat pe Executări.com de către executori:

-Clădire C1 Abator păsări, în suprafață construită și construită desfășurată de 4286 mp, regim de înălțime parter, structura cadre și pereți din beton armat, compartimentări din zidărie și panouri sandwich, acoperiș tip șarpantă din lemn acoperită cu tablă (parțial), terasă necirculabila din beton armat (parțial), finisaje și dotări medii, conforme destinației (activități de prelucrare și conservarea cărnii de pasăre); la dată inspecției clădirea era în conservare, activitatea fiind oprită.

Clădire Secție preparare, în suprafață construită de 245 mp, regim de înălțime parter, structura din beton, terasă necirculabila din beton armat; aflată în conservare.

Clădire Rampă spălare în suprafață construită de 53 mp, regim de înălțime parter, structura metalică tip șopron, pardoseală din beton, electricitate.

Publicitate

Clădire Cabina poartă, în suprafață construită de 15 mp, regim de înălțime parter, structura din zidărie portanță acoperită cu tablă, tâmplărie din PVC, electricitate, utilizată pentru pază.

Bascula poartă – construcție anexă metalică, în suprafață construită de 44 mp, uzură medie, în stare de funcționare.

Clădire Magazie metalică în suprafață construită de 258 mp, regim de înălțime parter, structura metalică, pardoseală din beton, electricitate, utilizată că spațiu de depozitare.

Publicitate

Clădire Depozit carburanți, în suprafață construită de 41 mp, regim de înălțime parter, structura din zidărie portanță acoperită cu tablă, tâmplărie metalică, electricitate, neutilizată.

Construcțiile C2, C3, C4, C5, C6 și C7 nu au acte și nu sunt intabulate, dar se regăsesc pe Planul de situație.

La data inspecției pe teren s-au mai identificat și alte construcții neintabulate, fără acte, care nu apar pe planul de situație și care nu au fost luate în calcul.

Clădirile sunt în stare bună, având o uzură fizică corespunzătoare vârstei efective, fiind edificate în anii 1970 (estimare evaluator pe baza tipologiei) și renovate/modernizate în anii 2000-2010. Finisaje și dotări medii, corespunzătoare destinației.

Construcțiile sunt edificate pe un teren intravilan, categoria de folosință „curți construcții”, în suprafață de 13.216 mp. Terenul este plat are formă relativ regulată, trapeziodala cu deschidere de cca. 25 m la drum public (DC65B), împrejmuit cu gard din plăci prefabricate din beton și poartă metalică acces auto, parțial betonat, parțial acoperit cu iarbă, arbuști, vegetație diversă.

Proprietatea se consideră împreună cu rețelele electrice și sanitare exterioare aferente clădirilor.

Utilități; electricitate, apă (din rețeaua comunală), canalizare (fosă septică), gaze naturale.

Încălzire/abur tehnologic – centrală termică electrică.

Proprietatea este localizată la periferia de nord a municipiului Botoșani, în vestul comunei Răchiți, în vecinătatea răului Sitna. Accesul se realizează pe drumul comunal DC65B, arteră asfaltată, cu dublu sens și o bandă pe sens, puțin tranzitata auto, se mai precizează în anunțul public al executorului.

Citeste mai mult

Eveniment

Este OFICIAL: Noi am trăit cea mai FIERBINTE zi din istorie. Ziua de duminică, 21 iulie, rămâne în istoria înregistrărilor meteo

Publicat

Publicitate

Specialiștii în schimbări climatice au stabilit că duminică, 21 iulie a fost cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată la nivel global, relatează agerpres.ro.

Potrivit datelor preliminare emise de Serviciul Copernicus privind Schimbările Climatice (C3S) al Uniunii Europene temperatura medie a aerului la suprafaţa Pământului a atins duminică 17,09 grade Celsius – uşor mai ridicată comparativ cu precedentul record stabilit în iulie anul trecut, de 17,08 grade Celsius.

Valurile de căldură au atins zone extinse din Statele Unite, Europa şi Rusia în ultima săptămână.

Copernicus a confirmat pentru Reuters că recordul de temperatură medie zilnică stabilit anul trecut pare să fi fost depăşit duminică, conform datelor care au început să fie înregistrate în 1940.

Anul trecut, recordul a fost depăşit timp de patru zile la rând, între 3 şi 6 iulie, pe măsură ce schimbările climatice au condus la căldură extremă în emisfera nordică.

Fiecare lună începând din iunie 2023 – 13 luni la rând – a fost cea mai călduroasă de la începutul înregistrărilor, comparativ cu aceeaşi lună din anii precedenţi, a indicat Copernicus, citat de agerpres.ro.

Publicitate

Unii oameni de ştiinţă au sugerat că 2024 ar putea depăşi 2023 devenind astfel cel mai călduros an de la începutul înregistrărilor, după ce schimbările climatice şi fenomenul meteorologic natural El Nino – care s-a încheiat în aprilie – au dus la creşterea temperaturilor în acest an.

Citeste mai mult

Eveniment

Depozit în flăcări la Flămânzi. Pompierii au luptat mai bine de oră să nu se extindă focul la proprietățile din jur

Publicat

Publicitate

Un depozit de lemne din curtea unui bărbat din Flămânzi a fost distrus de flăcări, după ce proprietarul a dat foc resturilor vegetale pe care le-a lăsat nesupravegheate. Tot el a fost cel care a solicitat ajutor la 112, a anunțat ISU Botoșani.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere, incendiul fiind stins în limitele găsite. Intervenția a durat aproape o oră, iar salvatorii au reușit să limiteze extinderea flăcărilor la casa de locuit și anexele din gospodărie, precum și la locuințele învecinate.

Potrivit legislației privind protecția mediului, este interzisă arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor”, a transmis ISU Botoșani.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte, în municipiul Botoșani. Care sunt zonele vizate

Publicat

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani anunță cetățenii că marți, între orele 22 și 5 dimineața, se va desfășura operațiunea de dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte.

Dezinsecţia se va desfăşura pe raza Municipiului Botoşani în următoarele zone: Parcul Mihai Eminescu, Curcubeului, Tineretului, Primăriei, APM, Filateliei, Sucevei, Junior, G-ral Avrămescu, Liceul Pedagogic, Pietonalul Unirii, B-dul M. Eminescu, Biserica militară , parc plimbat animale de companie.  „Rugăm populaţia să evite aceste zone enumerate mai sus timp de 10 ore”, au transmis reprezentanții primăriei.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending