Connect with us

Eveniment

Flavius Stoican rămâne pe banca FC Botoșani până în 2025. Astăzi a semnat contractul

Publicat

Publicitate

Numit antrenor principal al FC Botoșani în luna decembrie 2022, Flavius Stoican și-a prelungit astăzi contractul cu gruparea „roș-alb-albastră” până în 2025.

Anunțul a fost făcut astăzi de clubul de pe municipalul de la Botoșani care a precizat că decizia aparține Consiliului Director al FC Botoșani, consiliu care este mulțumit de evoluția clubului sub bagheta acestui antrenor.

„𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐦 𝐜𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐢𝐮𝐬 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚𝐧. 𝐀𝐯𝐚̂𝐧𝐝 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬-𝐨 𝐥𝐚 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞-𝐚 𝐨𝐛𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐢𝐮𝐬 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚𝐧 𝐩𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐜𝐚̆, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐚 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐬 𝐩𝐫𝐞𝐥𝐮𝐧𝐠𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟓. 𝐄𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐦𝐞𝐬𝐚𝐣 𝐟𝐞𝐫𝐦 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐢𝐢, 𝐚 𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐮𝐧 𝐯𝐨𝐭 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢-𝐥 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚̆𝐦 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐢𝐮𝐬 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚̆ 𝐧𝐞 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐦 𝐜𝐚 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚̆𝐦 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐅𝐂 𝐁𝐨𝐭𝐨𝐬̦𝐚𝐧𝐢”, a precizat Cătălin Anton, președintele FC Botoșani, pe pagina oficială de socializare a clublui.

Pe de altă parte însă, ProSport scrie că a aflat că în acest nou contract există și o clauză prin care Valeriu Iftime poate renunța la vară la fostul internațional dacă acesta nu reușește să se claseze la finalul play-out-ului pe locurile 7 sau 8 cu echipa sa.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Sezătoarea strămoșilor din Stăuceni: O seară de tradiție, cultură și unitate la Festivalul Plăcintelor

Publicat

Publicitate

Tradițiile sunt cei care ne dau puterea de a merge mai departe, ne definesc și ne aduc împreună. Într-o seară de neuitat, comunitatea din comuna Stăuceni s-a reunit pentru a celebra obiceiurile strămoșești, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a evenimentului „Șezătoarea strămoșilor”, cunoscut și ca „Festivalul Plăcintelor”.

Această manifestare, ce marchează intrarea în Postul Paștelui, a reunit localnicii într-o atmosferă de veselie, unde s-a cântat, s-a dansat și s-au spus povești și glume, învăluiti de mirosul îmbietor al preparatelor tradiționale aduse de fiecare gospodar.

Plăcinte aburinde, sarmale savuroase, tochitură de te lingeai pe degete și multe alte bucate delicioase au fost puse pe mese, iar fiecare participant a avut șansa să își prezinte bucatele gătite în familie, simbol al legăturii dintre oameni și pământ.

Primarul comunei Stăuceni, domnul Epuraș Cozmin, a fost felicitat pentru organizarea acestui eveniment deosebit, care a reunit atât tinerii, cât și vârstnicii, păstrând vie flacăra tradiției. De asemenea, un omagiu a fost adus gospodarilor și gospodinelor din Stăuceni, care au dat dovadă de ospitalitate și de un adevărat spirit de comunitate.

Un moment deosebit al serii a fost adus de ansamblul „Muguri de Fluier”, care a încântat publicul cu un spectacol tradițional plin de energie și emoție, iar dansul și jocul popular au adus o energie incredibilă în mijlocul comunității.

Această seară a fost o dovadă clară că, prin tradiție, rămânem uniți și puternici, iar valorile noastre strămoșești sunt cele care ne oferă speranță și încredere în viitor.

Publicitate

“Omul sfințește locul când pune suflet! Tradițiile ne conferă unicitate, identitate şi valori. De-a lungul timpului obiceiurile strămoșești au reuşit să ne țină uniți, să ne dea putere să depăşim greutățile, să ne învețe să fim solidari, să ne respectăm între noi şi să ne păstrăm vie speranța de mai bine.

A fost ultima seara în care ne-am întâlnit la Sezătoare. Locul unde se cântă, se danseaza, se spun povești și glume,  iar fiecare gospodar își prezintă bucatele preparate in familie.

Felicitări domnului Epuras Cozmin – primarul comunei Stăuceni, pentru organizarea evenimentului „Şezătoarea strămoşilor”, manifestare cunoscută ca „Festivalul Plăcintelor”, ajunsă la a XXII-a ediție, eveniment tradițional care marchează intrarea în Postul Paștelui. Felicitări gospodarilor și gospodinelor din Comuna Stauceni! Felicitări și ansamblului „Muguri de Fluier” pentru spectacolul din aceasta seara!”, a transmis senatorul PSD, Doina Elena Fedorovici, care a fost prezentă la eveniment.

Iată și câteva imagini surprinse la acest eveniment:

 

Citeste mai mult

Eveniment

Țurțuroiul de gheață de la Tudora: O splendoare de iarnă surprinsă de un fotograf talentat

Publicat

Publicitate

În mijlocul iernii, Botoșaniul a oferit un spectacol natural uimitor, iar un fotograf amator, Dan Mocrei, a reușit să capteze esența acestei frumuseți în imagini deosebite. „Țurțuroiul de gheață de la Tudora”, cum l-a numit el, este o adevărată minune a naturii, născută din falia creată de pârâul Pleșu, care străbate an de an această zonă pitorească.

În zilele reci, cu precipitații abundente și temperaturi scăzute, firicelul de apă provenit din platoul Bolohani creează o coloană de gheață spectaculoasă, o adevărată operă de artizanat natural. Cei care au avut norocul să ajungă acolo au fost martori la o frumusețe rară, iar Dan Mocrei, cu ochiul său sensibil și talentul său fotografic, a reușit să imortalizeze magia momentului.

Această „coloană de gheață” nu este însă o cascadă, așa cum ar putea fi interpretată greșit de unii, ci un țurțuroi formidabil, creat de forțele naturii, care se prelinge lent și se transformă într-un spectacol unic. Eugen Ungureanu, un tudorean local, a fost cel care i-a oferit fotografiei denumirea corectă, schimbându-i numele din „țurțure” în „țurțuroi”, iar Dan Mocrei a primit acest sfat cu respect.

Această imagine de iarnă nu este doar un simplu fenomen natural, ci o adevărată lecție despre frumusețea simplă și pură a naturii, surprinsă cu suflet de un om pasionat de tot ceea ce înseamnă Botoșani și de minunile pe care le ascunde acest loc.

Iată și alte câteva imagini fabuloase chiar pe pagina fotografului:

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO. Susținătorii lui Georgescu, criticați DUR după ce și-au expus copiii la temperaturi extreme. S-a autosesizat și ANPDCA

Publicat

Publicitate

Imaginile care circulă pe rețelele sociale cu o mamă care și-a expus copilul la temperaturi extrem de scăzute, în scopul de a participa la o provocare populară pe TikTok, lansată de susținătorii candidatului  Călin Georgescu, au stârnit un val de critici și îngrijorare în societatea românească.

În videoclipul șocant, copilul, care pare să aibă nu mai mult de un an, este introdus într-o cădiță umplută cu zăpadă, în timp ce părinții râd și se distrează. Micuțul plânge de durere și disconfort, fiind lăsat să înghețe într-un cadru inuman, în timp ce părinții continuă să înregistreze și să se amuze pe seama suferinței sale.

Scena a fost postată pe pagina femeii, însoțită de un mesaj care promovează ideea că „spartan” ar fi un ideal pe care părinții îl impun copiilor lor, indiferent de pericolele pe care acestea le implică, iar mai multe persoane publice, printre care inclusiv realizatoarea TV Anca Alexandrescu, au răspuns provocării, și a îndemnat fanii să participe la această practică periculoasă, îndemnându-i să se arunce în zăpadă dezbrăcați.

În urma acestui incident, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) s-a autosesizat și a anunțat că va solicita sprijinul instituțiilor competente pentru identificarea celor implicați în postarea și distribuirea acestor imagini. ANPDCA a subliniat că expunerea copiilor la condiții extreme, precum cele din videoclipuri, constituie o încălcare gravă a drepturilor acestora.

Autoritățile vor lua măsuri pentru a contacta părinții și a le reaminti obligațiile legale privind creșterea și protecția copiilor. ANPDCA a reamintit că siguranța și bunăstarea celor mici trebuie să fie o prioritate absolută, iar încălcarea acestora nu poate fi tolerată sub nicio formă, fie că este vorba de o provocare online, fie de alte comportamente periculoase.

Publicitate

Această situație ridică întrebarea despre responsabilitatea celor care promovează astfel de acțiuni și despre impactul pe care viralizarea unor astfel de provocări îl poate avea asupra bunăstării copiilor, în special atunci când este vorba despre părinți care ar trebui să asigure siguranța și protecția celor mici.

Citeste mai mult

Eveniment

Incendii la Tudor Vladimirescu – Avrămeni și Coțușca. Două familii la un pas de a rămâne fără acoperiș deasupra capului în plină iarnă

Publicat

Publicitate

Ieri după-amiază, alte două familii din localitățile Tudor Vladimirescu (comuna Avrămeni) și Coțușca au fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului din cauza unor incendii generate de coșurile de fum pentru necurățate de funingine.

Pompierii din Săveni și Coțușca au intervenit prompt și au stins flăcările înainte de a se înregistra pagube materiale însemnate.

În ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere alarmantă a incendiilor provocate de coșurile de fum necurățate de funingine, neprotejate termic față de materialele combustibile sau deteriorate.  Aceste incidente pun în pericol atât viețile oamenilor, cât și bunurile acestora, fiind una dintre principalele cauze ale incendiilor în sezonul rece.

Atragem, din nou, atenția asupra necesității curățării periodice a coșurilor de fum, o măsură esențială pentru prevenirea incendiilor. Depunerile de funingine și gudron se pot aprinde, iar focul se poate extinde rapid la structura acoperișului și la întreaga locuință.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Publicitate

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending