Connect with us

Eveniment

Flămânzi: Amenzi dure date de polițiști pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 8 au organizat la data de 6 ianuarie 2023 o amplă acțiune în zilele sărbătorilor de Bobotează pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale.

Citește și: Marea mahmureală: Direct în arestul IPJ după ce a făcut un accident pe strada Onicescu. Avea alcoolemie de 0, 96 mg/l

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 40 de persoane și au fost controlate 20 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2.500 de lei, 3 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, au anunțat polițiștii.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

 „Tom Degeţel” vine la Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani

Publicat

Publicitate

  „Tom Degeţel” este spectacolul pe care cei mai mici spectatori îl pot viziona la Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”, în zilele de:

– joi, 22 mai 2025, de la ora 18:00,

– duminică, 25 mai 2025, de la orele 11:00 și 12:30

 

Spectacolul „Tom Degeţel”, de Valentin Dobrescu, după o poveste populară engleză este un spectacol care se adresează preşcolarilor şi şcolarilor.

 

Publicitate

Regia artistică este semnată de  Valentin Dobrescu; scenografia îi  aparţine lui  Mihai Pastramagiu, iar muzica este compusă de Alin Macovei

 

 

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii:

Adelina Cojocariu, Marius Rusu, Ana Apetrei, Andrei Bordianu, Andrei Iurescu, Alin Gheorghiu, Oana Asofiei, Anamaria Chelaru şi Ioana Buta

 

„Ca mai toate poveştile şi povestea lui Tom Degeţel este plină de învățăminte şi tâlcuri. Dar parcă cel mai puţin vizibil dintre toate, dar şi cel mai de actualitate, este cu privire la relaţia om-natură. Mica, drăgălaşa şi firava zână a stejarilor, care îl roagă pe pădurar să nu taie cel mai bătrân stejar din pădure în schimbul îndeplinirii unei dorinţe, este chiar natura care ne roagă să avem grijă de ea, care ne îndeplinește atâtea dorinţe şi de care noi uitam mereu. Dacă acest gând ajunge până la sufletul tău, micule spectator, atunci pot spera că vei trăi intr-o lume mai curată.” (regizor, Valentin Dobrescu)

 

Preţ bilet 20 lei

 

Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona on line https://www.entertix.ro/g/334/teatrul-pentru-copii-si-tineret-vasilache.html sau accesând www.teatrulvasilache.ro secțiunea Cumpără Bilet, ori de la sediul instituţiei, de marţi şi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.

Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

Citeste mai mult

Eveniment

Vara 2025 începe cu surprize: Prognoza meteo pe patru săptămâni, până la mijlocul lui iunie

Publicat

Publicitate

Vara își face simțită prezența treptat, iar temperaturile vor crește în perioada următoare. Se vor înregistra inițial valori de 21–22°C, urmând ca spre sfârșitul lunii mai să urce până la 24–25°C.

Totuși, regimul termic va varia de la o regiune la alta. În Banat, Muntenia și nord-estul Moldovei, valorile termice vor fi mai ridicate, ajungând la 25°C încă din această săptămână. În București, maximele vor atinge chiar și 28°C.

Vor fi însă perioade cu ploi și furtuni până la sfârșitul ultimei luni de primăvară.

Luna iunie și totodată vara anului 2025 începe cu maxime de 26-28 de grade și cer mai mult senin. Sunt anunțate perioade cu furtuni în 7-8 iunie și din nou în 12-16 iunie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 16 iunie. 

Vremea până la mijlocul lunii iunie. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicitate

Vremea în săptămâna 19-25 mai

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptâmână, mai ales în regiunile nordice. În extremitatea de sud a țării, valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice. În rest, va fi excedentar, mai ales în vestul, nord-vestul și centrul teritoriului.

Vremea în săptămâna 26 mai – 1 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în extremitatea de vest și de nord-vest a țării, iar în rest vor fi excedentare.

Vremea în săptămâna 2-8 iunie

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea de vest a teritoriului, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 9-16 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specific pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunie vestice și nordice.

Citeste mai mult

Cultura

Seminarul Eminescu de la Ipotești, la ediția a XII-a

Publicat

Publicitate

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție în subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează, în perioada 23-24 mai 2025, ediția a XII-a a Seminarului Eminescu.

Studenți și profesori din mai multe centre universitare din România, Republica Moldova, Ucraina  și Italia – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea „Alecu Russo” din Bălți (Republica Moldova), „Università Cattolica del Sacro Cuore” din Milano (Italia), Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți (Ucraina) – vor participa, timp de două zile, la ateliere de lucru, conferințe, dezbateri, prezentări  de carte și vizite de lucru.

Lucrările seminarului vor fi deschise de către coordonatorul proiectului, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu,  pe 23 mai, începând cu ora 9.30. În prima zi vor avea loc trei  ateliere: „Eminescu, autoportret epistolar”, moderator – lector univ. dr. Adrian Jicu (Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău), „Mondenitate şi intimitate în relaţia Eminescu – Mite Kremnitz”, moderator – lector univ. dr. Gabriel Nedelea (Universitatea din Craiova) și „Mihai Eminescu,  Sărmanul Dionis. Gesturile surprinzătoare ale prozatorului”, moderatoare – lector univ. dr. Anca Tomoioagă (Universitatea din Oradea).

Pe 23 mai vor avea loc și două prezentări de carte. Începând cu ora 11:30, în cadrul atelierului „Eminescu: post-biografii” va avea loc o discuție cu autorul cărții Solomonarul. Romanul unei revoluții fără început și sfârșit” (Nemira, 2022), Florin Chirculescu, moderată de prof. Daniela Petroșel. În după-amiaza zilei, începând cu ora 17:20, va avea loc prezentarea volumului Maiorescu. Confesiunile unui stoic (Polirom, 2025), semnat de Adrian Jicu. Discuția va fi moderată de prof. Mircea A. Diaconu.

În a doua zi a seminarului, pe 24 mai, se va ține atelierul „Andrei Mureșanu. Interpretări ale teatrului istoric eminescian”, moderatoare – asistent univ. dr. Alexandra Olteanu (Universitatea „A. I. Cuza” Iași). Prof. dr. Angela Vasilovici („Università Cattolica del Sacro Cuore” din Milano) va susține, în aceeași zi, conferința „Ce vină are Eminescu?  Veneția 1964. În culisele unei reuniuni istorice”.

Vor urma intervențiile și dezbaterile finale, la care vor participa: Alexandra Olteanu,  Daniela Petroșel, Anca Tomoioagă, Angela Vasilovici, Felicia Vrânceanu, Florin Chirculescu, Mircea A. Diaconu, Adrian Jicu, Anatol Moraru, Gabriel Nedelea.

Publicitate

Seminarul se va încheia cu vizite la Fondul de carte al mănăstirii Vorona și la Biblioteca din Dorohoi.

Citeste mai mult

Eveniment

Licențele au fost acordate: 16 echipe din prima ligă și 6 din eșalonul secund, pregătite pentru sezonul viitor al Superligii

Publicat

Publicitate

Douăzeci și două de cluburi de fotbal, cele 16 din prima ligă și 6 din eșalonul secund, au primit licența de participare în ediția 2025-2026 a Superligii, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului de Licențiere publicat, marți, pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Comisia pentru acordarea licenței cluburilor a pronunțat hotărârile în primă instanță la data de 9 mai 2025. Conform Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și Sustenabilitate Financiară, ediția 2024, cluburile au putut face apel până la data de 13 mai. Comisia de Apel din cadrul Departamentului de Licențiere a pronunțat hotărârile în data de 19 mai.

Astfel, au îndeplinit criteriile pentru obținerea licenței toate cele 16 cluburi care au activat în actualul sezon al Superligii după cum urmează: Politehnica Iași, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați, FC Botoșani, FC Hermannstadt, Unirea Slobozia, UTA Arad, Gloria Buzău, Universitatea Cluj, Farul Constanța, CFR Cluj, FC Rapid, Dinamo București, FCSB și Universitatea Craiova.

De asemenea, alte șase cluburi din Liga a II-a au primit licența pentru participarea în Superligă, ediția 2025-2026: FC Argeș, AFC Csikszereda Miercurea Ciuc, Metaloglobus București, FC Voluntari, Concordia Chiajna și CSM Reșita.

La finalul ediției 2024-2025 a Superligii au retrogradat direct în Liga a II-a ocupantele ultimelor două locuri din play-out, Gloria Buzău și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Au promovat direct în Superligă ocupanta locului 1 în play-off-ul Ligii a II-a, FC Argeș, și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, aflată pe poziția a treia. Formația CSA Steaua, care a încheiat pe locul al doilea în eșalonul secund, nu are drept de promovare.

Barajele pentru menținerea/promovarea în Superligă Politehnica Iași – Metaloglobus București și FC Voluntari – Unirea Slobozia sunt programate în dublă manșă în 24 mai, respectiv 1 iunie.

Publicitate

AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending