Connect with us
Publicitate

Eveniment

FC Botoșani se pregătește de Derby-ul Moldovei. Lanterna ROȘIE a clasamentului vrea victorie la Iași

Publicat

Publicitate

În căutarea primei victorii a sezonului, FC Botoșani ajunge luni, 18 septembrie, în Copou, la Iași. Cu doar patru puncte obținute în meciurile din acest an, FC Botoșani este ultima din clasament iar fiecare meci este pentru “Lanterna ROȘIE” a clasamentului ca o nouă invitație pentru a ajunge în liga secundă. De altfel, nu ar fi deloc de mirare dacă “caii lui Iftime” vor trage plugul anul viitor în a doua divizie a fotbalului românesc.

FC Botoșani vizitează o altă echipă din regiune, Politehnica Iași, în cadrul etapei a IX-a din SuperLiga României. Duelul, programat mâine, de la ora 18:30, pe stadionul „Emil Alexandrescu”, va reprezenta cel de-al doilea „derby al Moldovei” pentru formația noastră, după cel împotriva Oțelului Galați, a anunțat FC Botoșani pe pagina de socializare.

„Presiunea crește cu atât mai mult în tabăra băieților pregătiți de către Dan Alexa cu cât, în cazul unei victorii, le vor ceda ultimul loc din clasament chiar viitorilor adversari de mâine”, încearcă clubul de la Botoșani să își încurajeze fanii.

Nu mai puțin de 24 partide s-au consumat până acum între cele două combatante în toate competițiile, balanța „directelor” înclinând în favoarea FC Botoșani, care s-a impus de zece ori.

Ieșenii au câștigat nouă confruntări, în timp ce alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

“În toate aceste dispute s-au arătat nu mai puțin de 11 cartonașe roșii, așa că ne așteptăm la un duel încins, miza contribuind la determinarea jucătorilor și favorizând spectacolul din teren, acolo unde sperăm să îi vedem învingători pe băieții noștri. Hai Botoșani!”, a mai adăugat sursa citată.

Publicitate

Sursa foto: FC Botoșani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Alertă: Substanțe toxice neconforme într-o populară vopsea de păr

Publicat

Publicitate

Mai multe tipuri de vopsea de păr au fost introduse în sistemul de Alerte Europene de produse neconforme. Acestea conțin chimicale interzise, care nu ar trebui să se regăsescă în compoziția produselor cosmetice. Motivul? Odată absorbite în organism, substanțele ne pot afecta sănătatea. Și mai grav este faptul că aceste produse au fost scoase la vânzare și se găsesc în aproape orice magazin, scrie Adevărul.

Reprezentanții InfoCons anunță că în urma controalelor efectuate au fost descoperite șapte tipuri de vopsea de păr ce conțin substanțe chimice dar și bacterii periculoase. Acestea sunt:

Colour care cream, Natural & Color shine, de la Revia Verona, tub de cremă de culoare a părului 50 ml, LIGHT BROWN N°11;
Palette Intensive Color Creme, de la PALETTE / SCHWARZKPOF pentru vopsirea părului roșu. Ambalajul conține un tub cu cremă colorantă (50 ml), o sticlă cu emulsie în curs de dezvoltare (50 ml), o pungă cu mască de îngrijire (10 ml), o pereche de mănuși și instrucțiuni de utilizare;
Garnier Colore Naturale de la Garnier, cremă de vopsire a părului roșu 5.6;
Excellence creme 5.6 castano chiaro rosso, d4e la L’OREAL PARIS, vopsea de păr;
Vopsea de păr PERMANENT COLORATION SALONPLEX de la Syoss; Produsul conține un tub de cremă colorantă (50 ml), o sticlă de aplicare cu lapte în curs de dezvoltare (50 ml), o pungă cu balsam (15 ml), un manual de instrucțiuni și mănuși de protecție;
Palette professional performance gloss sensation de la TESTANERA, colorant pentru păr cu ciocolată de culoarea castanului 6-1.
Kasviväri Manjistha and Kasviväri Ruskea, de la Ekopharma, Henna vopsea de păr, pentru uz profesional, 1 kg. Produsul, care prezintă risc microbiologic, conține un nivel excesiv de bacterii mezofile aerobe (valoare măsurată până la 110 000 ufc/g), drojdie și mucegai (valoare măsurată: până la 9500 ufc/g). Dacă este utilizat pe pielea deteriorată sau dacă intră în contact cu ochii, produsul poate provoca infecții sau iritații.
Conform listei ingredientelor, toate produsele, cu excepția celui de la Ekopharma  conțin 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate afecta sistemul reproductiv, poate dăuna sănătății copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsele nu snt conforme cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Sursa: Adevărul

Citeste mai mult

Eveniment

Cum vor circula trenurile după ce România trece la ora de iarnă. Anunțul CFR Călători

Publicat

Publicitate

CFR Călători informează că începând de duminică, 27 octombrie 2024, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora de iarnă, ora Europei de Est, astfel ora 4.00 devine ora 3.00, scrie alba24.ro.

Potrivit companiei, trecerea la ora Europei de Est nu modifică mersul trenurilor în vigoare, dar vor fi făcute operațiuni de adaptare la noul orar.

Unele trenuri vor staționa timp de o oră, altele vor merge până la stația finală

CFR Călători anunță că în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei de Est oficială se face în aceeaşi zi, între staţiile de frontieră trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cei 16 cuvioși și mărturisitori români canonizați de Biserica Ortodoxă Română, înscriși în calendarul pentru anul 2025

Publicat

Publicitate

Noul calendar ortodox pentru anul 2025 este acum disponibil spre vânzare în Arhiepiscopia Bucureștilor și poate fi achiziționat, conform basilica.ro, de la pangarele bisericilor, din librării și magazine de cărți și obiecte bisericești, precum și online pe colportaj.ro.

Tipărit anual în toamnă, calendarul este disponibil în șase formate: foaie de perete, agendă mică, agendă mare, calendar cu spiră de perete, calendar de birou (realizate la Editura Cuvântul Vieții) și calendarul cu însemnări al Patriarhiei Române, publicat de Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.

Alături de particularitățile diferitelor formate de calendar, și de icoanele cu sfinții români din Catedrala Mântuirii Neamului, ineditul din paginile noilor calendare este dat de prezența celor 16 noi sfinți canonizați de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința din 11-12 iulie:

  • 16 septembrie, Sfântul Cuvios Mărturisitor Sofian de la Antim;
  • 4 octombrie, Sfântul Preot Mărturisitor Dumitru Stăniloae;
  • 2 decembrie, Sfântul Cuvios Paisie de la Sihăstria;
  • 2 decembrie, Sfântul Cuvios Cleopa de la Sihăstria;
  • 6 iulie, Sfântul Cuvios Dometie cel Milostiv de la Râmeț;
  • 20 decembrie, Sfântul Cuvios Serafim cel Răbdător de la Sâmbăta de Sus;
  • 8 martie, Sfântul Preot Mucenic Liviu Galaction de la Cluj;
  • 26 decembrie, Sfântul Cuvios Mucenic Gherasim de la Tismana;
  • 10 noiembrie, Sfântul Cuvios Mucenic Visarion de la Lainici;
  • 10 mai, Sfântul Cuvios Calistrat de la Timișeni și Vasiova;
  • 18 septembrie, Sfântul Preot Mucenic Ilarion Felea;
  • 3 august, Sfântul Cuvios Iraclie din Basarabia;
  • 8 august, Sfântul Preot Mucenic Alexandru din Basarabia;
  • 23 octombrie, Sfântul Preot Mucenic Constantin Sârbu;
  • 28 noiembrie, Sfântul Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop;
  • 22 iulie, Sfântul Preot Mărturisitor Ilie Lăcătușu.

Ce tipuri de calendar poți alege?

Calendarul tip foaie de perete include atât calendarul pentru anul 2025, cât și rânduielile bisericești aprobate de Sfântul Sinod. Acesta este ilustrat cu o icoană în mozaic reprezentând Sfânta Treime, aflată în Catedrala Mântuirii Neamului.

Calendarul tip agendă mică adaugă, pe lângă elementele calendaristice din formatul de perete, Cuvântul înainte al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, rugăciunile începătoare, o prezentare a Sectorului Pelerinaje al Patriarhiei Române, precum și informații despre componentele Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române. Pe coperta a patra este inclusă o scurtă prezentare a Serviciului de Colportaj bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Publicitate

Calendarul tip agendă mare conține, în plus față de versiunea agendă mică, detalii despre organizarea canonică și administrativă a Bisericii Ortodoxe Române, precum și datele de contact ale sectoarelor din cadrul Patriarhiei Române și Arhiepiscopiei Bucureștilor.

100 de ani de la înființarea Patriarhiei Române

Anul 2025 va fi Anul omagial al Centenarului Patriarhiei Române și Anul comemorativ al duhovnicilor și mărturisitorilor ortodocși români din secolul al 20-lea. Decizia vine în contextul în care, anul viitor, Biserica Ortodoxă Română împlinește 100 de ani de la înființarea patriarhiei și 140 de ani de la dobândirea autocefaliei.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Aproape 3000 de botoșăneni și-au găsit de lucru prin AJOFM, de la începutul acestui an

Publicat

Publicitate

În perioada ianuarie-septembrie 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani un număr total de 2.906 persoane. 

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 30 septembrie 2024, 1.405 au peste 45 de ani,    395 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 129  au între 30 și 35 de ani, 270 au între 25 și  30 de ani, iar 707 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul persoanelor ocupate, 977 sunt tineri NEETs.

Grupa de vârstă Total raportat
Total general  2.906
< 25 ani      707
Între 25 şi 30 ani    270
Între 30 şi 35 ani   129
Între 35 şi 45 ani      295
  Peste 45 ani   1.405

Numărul femeilor încadrate este de 1.241, iar al bărbaţilor de 1.665, ponderea acestora în totalul persoanelor încadrate fiind de 42,70 %, respectiv de 57,30%.

În funcţie de rezidenţă, 1.265 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 1.641 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul  de  pregătire  al  persoanelor  pentru  care  a  fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (1.098), profesionale (724), gimnaziale (725),  (194) fiind cu studii universitare. Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul AJOFM Botoșani la data de 30.09.2024,  un număr de 748 persoane fac  parte  din  categoria  celor    greu şi foarte greu ocupabile .

Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Botoşani.

Publicitate

În perioada de referință, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 11.071 persoane.

 

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending