Connect with us
Publicitate

Eveniment

FC Botoșani anunță transferul fundașului nigerian Júnior Pius

Publicat

Publicitate

FC Botoșani anunță transferul fundașului central Júnior Pius, un fundaș nigerian în vârstă de 27 de ani. Apărătorul de 1,93m și-a început cariera la grupele de juniori și tineret ale celor de la FC Porto, urmând apoi să evolueze pentru Desportivo Aves, Cesarense, Sanjoanense, Tondela, Paços de Ferreira (Portugalia), Royal Antwerp și Sint-Truiden (Belgia).

Până în prezent, cariera lui Júnior nu este lipsită de trofee. În anul 2019, acesta a promovat cu gruparea Paços de Ferreira în prima divizie portugheză de pe primul loc, cucerind, astfel, trofeul Liga Portugal 2, iar un an mai târziu și-a adăugat în palmares, alături de Antwerp, Cupa Belgiei.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

FOTO: Provocarea Pedagogic & ISJ BT: „Lasă Pământul să respire! Lasă-ți mașina acasă de Ziua Pământului!”  

Publicat

Publicitate

Astăzi, 22 aprilie 2024, provocarea lansată de Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fost primită cu entuziasm de elevii și profesorii din Municipiul Botoșani.

La primele ore ale dimineții elevii, părinții, profesorii și inspectorii școlari s-au îndreptat spre unitățile de învățământ pe jos sau cu mijloace de transport nepoluante, demonstrând că, prin implicarea tuturor, o problemă globală poate fi soluționată, oferind o lume locuibilă generațiilor viitoare.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

FOTO: Peste 500 de elevi din Vorona au învățat cum să se protejeze în caz de cutremur

Publicat

Publicitate

Peste 500 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar s-au evacuat, astăzi, pe timpul unor exerciții organizate la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona și Școala Gimnazială „Raluca Iurașcu” din Joldești.

Conform scenariului, în timpul orelor de curs s-a produs un cutremur. Cu acest prilej, cadrele didactice și elevii au simulat toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unor astfel de evenimente, pentru a fi în siguranță. Însoțiți de învățători sau profesori, elevii au ieșit din sălile de clasă în momentul în care au auzit alarma și au mers la locurile de adunare. Acolo, îi așteptau pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu o autospecială de stingere. Elevii au avut ocazia să vadă mijloacele tehnice și echipamentele folosite de salvatori în misiuni.

Pe timpul activității, pompierii le-au transmis următoarele sfaturi:

Publicitate

În caz de cutremur:

– adăpostiți-vă sub pupitre și stați departe de ferestre, de pereții exteriori sau de obiectele care v-ar putea răni;

– protejaţi-vă capul şi faţa;

Publicitate

– nu ieșiți din clasă în timpul cutremurului;

– cadrul didactic va deschide ușa clasei și se va proteja lângă un perete de rezistență;

– veți putea ieși după terminarea seismului și verificarea căilor de evacuare.

Publicitate

Persoanele responsabile la nivelul unităților de învățământ au fost instruite cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență reale, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.

Activitățile s-au desfășurat în baza protocoalelor de colaborare încheiate între ISU Botoșani și unițățile de învățământ, în cadrul „Săptămânii Verde” și ”Școlii Altfel”.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Amendă de 3000 de lei pentru proprietarul unui câine dintr-o rasă periculoasă. L-a lăsat liber și fără botniță la Coțușca

Publicat

Publicitate

În misiunile desfășurate de către echipajele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani în acest weekend, cu scopul de a preveni faptele antisociale, atât independent, cât și în colaborare cu polițiștii botoșăneni, au fost impuse sancțiuni contravenționale în sumă totală de peste 12.000 de lei, cu precădere pentru încălcări ale ordinii și liniștii publice.

Cea mai mare amendă, în sumă de 3000 de lei, a fost aplicată unui bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice, care sâmbătă seară a lăsat liber și fără botniță un câine din rasa Cane Corso în incinta spațiului de joacă pentru copii de lângă Primăria comunei Coțușca, fără să îi pese de posibilele consecințele ale atacului canin asupra unei persoane.

Rasa de câini Cane Corso face parte din categoria a II-a de câini periculoși, așa cum este definită de Ordonanța de Urgență nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Publicitate

“Proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor din rasele periculoase trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, capacitate deplină de exercițiu și să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei.

De asemenea, accesul câinilor periculoși din categoria a II-a (American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor) în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă de o persoană care îndeplinește condițiile legale, iar nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1500 de lei la 3000 de lei”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, plutonier adjutant șef Dan Izotov.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA scoate ce este mai rău din trafic. Peste 300 de amenzi aplicate de polițiștii din Botoșani în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în județ, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 41 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 313 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 23 de permise de conducere și 17 certificate de înmatriculare.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending