Connect with us
Publicitate

Botoșani

Expoziția de grup ,,NAȘTEREA  DOMNULUI – șopteleatelier, Anca & Alina Albătoaieˮ, la Muzeul de Etnografie

Publicat

Publicitate

Muzeul de Etnografie (Secția de Artă Plastică și Etnografie) vă invită să vizitați, începând din 8 decembrie 2021, expoziția de grup ,,NAȘTEREA  DOMNULUI – șopteleatelier, Anca & Alina Albătoaieˮ.

Sunt expuse peste 45 de lucrări, realizate în tehnica ulei pe sticlă, de diverse dimensiuni, care ilustrează diferite momente din viața Mântuitorului Iisus Hrisos, dar și a unora dintre  sfinții calendarului ortodox.

Expoziția poate fi și un dar … de Crăciun, pentru cei care își doresc un cadou cu suflet !

 

Program de vizitare: marți – duminică  9 – 16,30.

 INTRARE GRATUITĂ, cu respectarea normelor de protecție antiCovid 19.

Publicitate

Purtarea măștii este obligatorie.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

BLOCADA Botoșani: peste o sută de amenzi și zece permise reținute, în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 56 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 46.000 de lei .

 

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Șofer mort de beat, scos din trafic de polițiști pe Calea Națională din Botoșani

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au identificat, marți, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Senatorul Lucian Trufin anunță deschiderea unei sesiuni de finanțare AFIR pentru achiziții de utilaje agricole

Publicat

Publicitate

Senatorul Lucian Trufin informează fermierii despre oportunitatea de finanțare oferită de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru achiziții de utilaje agricole, prin lansarea submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, componenta 4.1.1.. Aceasta este o inițiativă semnificativă pentru modernizarea și creșterea competitivității fermelor agricole din România.

 

Sesiunea de finanțare va permite fermierilor să acceseze fonduri pentru achiziții simple de utilaje agricole, cu o alocare distinctă pentru proiectele destinate culturii sfeclei de zahăr. Fondurile alocate vor fi precizate în anunțul de lansare a apelului, care va fi disponibil pe site-ul AFIR.

 

„Este o oportunitate extraordinară pentru fermierii noștri de a beneficia de sprijin financiar pentru modernizarea exploatațiilor pe care le dețin. Finanțarea le va oferi o șansă mai mare pe piața europeană, îmbunătățindu-le sustenabilitatea pe termen lung”, afirmă senatorul Trufin.

 

Publicitate

Prin pachetul 4.1.1., se pot depune proiecte de achiziții simple de utilaje agricole inclusiv pentru culturile furajere, plantele tehnice, culturile horticole și cele aflate în spații protejate.

 

Intensitatea sprijinului acordat pornește de la 30% și poate ajunge la maximum 90%, în funcție de dimensiunea economică a exploatației, de tipul de beneficiar și de investițiile ce urmează a se realiza prin proiect. Valoarea finanțării nerambursabile poate ajunge până la maximum 1.500.000 de euro pentru cooperative, grupuri de producători și organizații de producători, în funcție de dimensiunea economică a exploatației și de tipul de beneficiar.

Publicitate

 

Senatorul Trufin încurajează fermierii să acceseze fondurile, amintind că cererile de finanțare vor depăși probabil bugetul disponibil. De aceea, fermierii sunt sfătuiți să se pregătească și să depună proiectele cât mai curând posibil după deschiderea sesiunii.

 

Toate condițiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului sunt detaliate în Ghidul solicitantului și în anexele aferente, disponibile pe site-ul https://www.afir.ro/domenii-de-interventie/detalii-si-anexe-sm-41/ .

 

Pentru mai multe informații, fermierii sunt îndemnați să viziteze site-ul AFIR sau să contacteze direct agenția pentru asistență în pregătirea și depunerea proiectelor lor.

Citeste mai mult

Administratie

Lumea lui Eminescu prinde viață în realitatea virtuală. Finanțare nerambursabilă pentru Memorialul Ipotești

Publicat

Publicitate

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, a obținut o nouă finanțare nerambursabilă de la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Este vorba de un proiect de peste 175 de mii de lei, din care fondurile asigurate de AFCN sunt de 150 de mii de lei, iar contribuția Memorialului Ipotești de peste 26 de mii de lei.

Proiectul, „Tabloul povestește”, presupune valorificarea colecției de grafică semnată de Spiru Vergulescu, respectiv cele 101 desene în tuș aflate în proprietatea Memorialului care ilustrează traseul vieții lui Mihai Eminescu și mediul socio-politic al României secolului XIX. Aceste tablouri în tuș vor fi digitalizate și augmentate. Pentru fiecare grup tematic de tablouri, va fi creat un cod QR. De asemenea, va fi realizat, de către elevii liceelor de artă în cadrul unei tabere de pictură la Ipotești, un film de animație care să prezinte momentele biografice ilustrate de Spiru Vergulescu și elemente din realitățile socio-politice ale epocii.

„Echipa de la Memorialul Ipotești, condusă de doamna manager Ala Sainenco, este una dintre ele mai performante și inovative. Cu toții au înțeles importanța atragerii fondurilor nerambursabile pentru realizarea proiectelor culturale pe care le gândesc. Prin acest proiect datorită animațiilor, expoziția de bază de la Ipotești va căpăta noi straturi de semnificație”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, felicitându-i, totodată, pe cei implicați în proiect.

După implementarea proiectului, vizitatorii vor putea scana cu telefonul orice desen, iar pe ecran vor apărea straturi suplimentare de informație și elemente interactive: secvențe din biografia și opera lui Mihai Eminescu, contextualizate prin scene din peisajul cultural, social și politic din cea de a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

 

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending