Connect with us
Publicitate

Cultura

Evenimentul privind acordarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia va fi reluat

Publicat

Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”- Opera Omnia, acordat de Primăria Municipiului Botoșani, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România și Fundația Hyperion – Caiete Botoșănene

Evenimentul privind acordarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia va fi reluat, organizarea fiind realizată într-o formulă partenerială între Primăria Municipiului Botoșani, Uniunea Scriitorilor din România (USR) și Fundația Culturală Hyperion – Caiete Botoșănene.
În urma mai multor discuții ale părților implicate, s-a convenit asupra unor acțiuni comune privind organizarea evenimentului cultural.
În acest an, festivitățile vor avea loc pe data de 15 iunie, urmând ca de anul viitor, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia să fie decernat, ca de obicei, în luna ianuarie.
Procedura de selecție a poeților nominalizați și de desemnare a laureatului va fi identică edițiilor anterioare.
Juriul de desemnare a laureatului va fi format din 4 membri propuși de Uniunea Scriitorilor din România, 2 membri propuși de Fundația Culturală Hyperion – Caiete Botoșănene și un membru propus de Primăria Municipiului Botoșani.
Laureatul va primi, prin hotărâre de Consiliul Local, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani și un premiu finanțat de municipalitate, în valoare de 25.000 de lei, indexat anual în funcție de rata cumulată a inflației.
Cu sprijinul municipalității, va fi alcătuită o antologie din creațiile poetului premiat, prezentată la festivitatea organizată anul următor.
Primăria Municipiului Botoșani va asigura cheltuielile pentru deplasarea și cazarea membrilor juriului și a poeților nominalizați și va asigura condițiile pentru desfășurarea ceremoniei.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Era un lup mare”. Desculţ şi ud până la piele, aproape îngheţat, așa a fost găsit copilul de 2 ani, dispărut la Tudora.

Publicat

Băieţelul de doi ani din Botoşani a fost găsit teafăr după 25 de ore de căutări! Copilul a mers mai bine de patru kilometri prin pădure şi a stat întreaga noapte printre sălbăticiuni. Salvatorii l-au găsit epuizat sub un copac. Mobilizarea de forţe a fost impresionată – aproape 400 de oameni, câini de urmă, elicoptere şi un avion de mici dimensiuni l-au căutat pe Ayan, relatează în detaliu observatornews.

Aynan, băiețelul de 2 ani: Era un lup mare. Mă dor picioarele.

După 25 de ore de căutări dramatice, băieţelul de doi ani a fost găsit.

Ionuţ Chiraş, poliţist IPJ Botoşani: Nu vă pot exprima în cuvinte, sunt emoţionat.

Ayan era desculţ şi ud până la piele, aproape îngheţat. Doi dintre cei trei poliţişti care l-au găsit au venit special de acasă la căutări în ziua lor liberă. Nu şi-au putut stăpâni lacrimile în faţa miracolului de a descoperi copilul în viaţă.

Ayan era desculţ şi ud până la piele, aproape îngheţat
Ionuţ Chiraş, poliţist IPJ Botoşani: Era lângă un copac, sprijinit de un copac, între vreascuri uscate, obosit. Dar a avut totuşi puterea să strige la noi.

Emanuel Andreş, poliţist IPJ Botoşani: O bucurie de nedescris să dăm de el. Îl căutam de mai bine de 24 de ore, frig.

Ayan a petrecut întreaga noapte în pădure, la minus cinci grade Celsius. Şi-a petrecut şi toată ziua de azi în lapoviţă, şi ploi, în pragul hipotermiei. Pe lângă sălbăticiunile din pădure, frigul de peste noapte a fost principala temere a celor care l-au căutat. Au mers pe urmele lui, după ce o cameră de supraveghere din în zona cantonului silvic l-a surprins mergând hotârât spre pădure. Plângea şi o striga pe mama lui. La mai bine de patru kilometri din acest punct, în apropierea Mănăstirii Sihăstria Voronei, copilul n-a mai avut puterea să meargă.

Ayan a petrecut întreaga noapte în pădure, la -5 grade Celsius
Laurenţiu Şerban, poliţist IPJ Botoşani: Norocul lui probabil că a stat sub un copac, dacă stătea în câmp deschis, poate era altfel.

Părinţii lui Ayan lucrează în Anglia şi s-au întors de urgenţă în ţară. În stare de şoc, au participat la căutări şi s-au rugat. Tatăl său, de origine pakistaneză, a îngenunchiat la aflare veştii că fiul său este teafăr.

Tatăl lui Ayan: Mă aşteptam la asta. Am avut acest sentiment. Sunt tată, mă aşteptam. Dumnezeu mi l-a dăruit şi Dumnezeu mi l-a dat înapoi.

Aproape 400 de oameni s-au mobilizat pentru găsirea copilului de 2 ani, printre care forţe de ordine din 5 judeţe cu câini de căutare-salvare şi două şenilate.

Costin Tudor, şef IPJ Botoşani: Au fost agrenate peste 200 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, 180 de civili care ne-au sprijinit într-un efort de peste 24 de ore şi au fost verificaţi şi cercetaţi peste 800 de kilometri pătraţi.

Pădurea Tudora este uriaşă, cu o vegetaţie bogată şi plină de zone abrupte. Pentru a fi eficienţi, salvatorii au avut în ajutor două elicoptere şi un avion de mici dimensiuni.

Angela Bertea, reporter Observator: La căutări va participa inclusiv un elicopter SMURD, care a venit în sprijinul forţelor de ordine. La bord se află şi pădurarul de aici care cunoaşte foarte bine zona.

Însă chiar şi cu o experienţă de 3 decenii în spate, Vasile nu a reuşit să vadă nicio urmă de copil.

Zona a fost periată la milimetru şi pe timpul nopţii cu biciclete, ATV-uri şi maşini de teren. Ayan a dispărut de sub ochii bunicii. Erau împreună în vizită la vecini, iar micuţul se juca în faţa curţii.

Bunică: Lângă geamul ăla, acolo jos, pe trotuar. Acolo se juca el. Şi pe urmă iar l-am luat în casă. Când l-am luat în casă, iar a dispărut.

Anul trecut au fost raportaţi 7500 copii dispăruţi peste 7500 de copii dispăruţi. Şansele de găsire a unui minor pierdut scad dramatic după o zi, iar la 48 de ore şansa de a fi găsit în viaţă tinde spre zero.

Sursa: observatornews

Citeste mai mult

Eveniment

Banii în plus pentru elevii de gimnaziu și liceu din România. Pentru ce sporturi și performanțe obții burse de merit

Publicat

Pentru elevii de gimnaziu și liceu din România, performanța sportivă nu doar că aduce satisfacții pe plan personal și recunoaștere la nivel național sau internațional, dar începând cu anul școlar 2024 – 2025, va avea și recompense materiale substanțiale, informează playtech.ro.

Noile reglementări introduse de Ministerul Educației deschid calea pentru acordarea de burse de merit elevilor care se disting prin rezultate deosebite în diverse discipline sportive.

Performanțe Recunoscute și Recompensate
Legea 198/2023 a învățământului preuniversitar vine ca o recunoaștere a eforturilor și performanțelor elevilor în domeniul sportiv, punând bazele unui sistem de burse de merit pentru aceștia. Astfel, elevii care obțin medalii de aur la competițiile naționale organizate de federațiile sportive naționale, într-o gamă largă de sporturi olimpice, vor beneficia de aceste burse. Este o inițiativă care încurajează nu doar excelența sportivă, ci și implicarea și dedicarea în activități care promovează un stil de viață sănătos și disciplinat.

„Sute de elevi participă în fiecare an la campionatele naționale de baschet, atletism, canotaj, scrimă, tenis și alte sporturi olimpice. Acești elevi sunt un model de perseverență, devotament și curaj pentru colegii lor. E important să le recunoaștem rezultatele și să-i susținem în drumul lor spre performanță! Estimăm că aproximativ 30.000 de elevi vor beneficia de burse de merit anul viitor școlar pentru performanțele lor sportive! Succes, dragi elevi, și felicitări pentru munca voastră de zi cu zi!”, a declarat Ligia Deca, Ministrul Educației

„Campionatele naționale sunt arena în care se conturează nu doar performanțe sportive excepționale, ci și destine model pentru generațiile viitoare. Fiecare tânăr campion care câștigă o bursă de merit își inspiră colegii să urmeze aceeași cale a perseverenței și curajului. Dintre ei, vor răsări viitorii campioni europeni, mondiali sau olimpici care vor reprezenta România și ne vor face mândri. Chiar și dacă nu vor merge mai departe către sportul de performanță, formarea voinței, a disciplinei și asumarea valorilor asociate sportului sunt materialul din care sunt clădiți campionii în orice domeniu. Suntem martorii unor generații ce construiesc drumuri spre excelență, iar Agenția Națională pentru Sport este cu mândrie alături de fiecare pas făcut pe acest drum”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.
O gamă largă de discipline sportive incluse
Ministerul Educației, în colaborare cu Agenția Națională pentru Sport, a aprobat lista campionatelor naționale ce vor fi luate în considerare pentru acordarea burselor de merit. Această listă include o varietate impresionantă de sporturi, de la baschet, fotbal, gimnastică și scrimă, până la tenis, volei, canotaj și multe altele. Aproximativ 30.000 de elevi sunt estimați să beneficieze de aceste burse, un număr semnificativ care arată angajamentul instituțiilor statului față de promovarea performanței și talentului în rândul tinerilor.

Ministrul Educației, Ligia Deca, și Președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, au subliniat importanța acestor burse nu doar ca formă de recunoaștere a meritelor sportive, ci și ca sursă de inspirație pentru toți elevii. Aceste burse nu doar că recompensează performanța, dar contribuie și la formarea unor modele pozitive pentru tineri, încurajându-i să urmeze un traseu dedicat excelenței, indiferent de domeniul de activitate.

Valoarea burselor de merit este stabilită la 450 lei pe lună pentru anul școlar în curs, cu perspectiva revizuirii și aprobării unui cuantum minim pentru anul școlar 2024-2025 prin ordin al ministrului educației. Această inițiativă nu numai că subliniază recunoașterea valorii sportului în formarea și dezvoltarea tinerilor, dar și creează un stimulent material care să susțină dedicarea și munca lor.

Prin introducerea acestor burse de merit, România face un pas important în direcția sprijinirii tinerilor talentați și a recunoașterii eforturilor și sacrificiilor pe care le presupune atingerea performanței sportive. Este un semnal clar că excelența și perseverența sunt valorizate și recompensate corespunzător, oferind astfel un model pozitiv pentru generațiile viitoare.

playtech.ro

Citeste mai mult

Economie

469 de locuri de muncă disponibile la Botoșani. Vezi LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

Nu mai puțin de 469 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
SEF DEPARTAMENT

(INGINER SEF)

SC NOVA APASERV SA

Str. Octav Bancila nr.3

Tel:0374106800

DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

INGINER SILVIC DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

INSPECTOR DE SPECIALITATE INGINER CONSTRUCTII

(SEF SERVICIU)

DIRECTIA JUDETEANA DE DRUMURI SI PODURI BOTOSANI

Str. Victoriei nr. 2

Tel:0231/510792

RESPONSABIL TEHNIC CU EXECUTIA SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

INGINER MECANIC SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER IN INDUSTRIA ALIMENTARA SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER IN INDUSTRIA ALIMENTARA SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

INGINER RETELE  ELECTROENERGETICE SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

INGINER AUTOMATIST SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MEDIC SPECIALIST SC EPIDEMIOLIFE CLINIC SRL

Piata Revolutiei nr. 11

Tel:0231/529798

E-mail:epidemiolifeclinic@gmail.com

ASISTENT MEDICAL GENERALIST SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

EXPERT CONTABIL VERIFICATOR SC DIACONU CONSULT OFFICE SRL;Tel:0723331583

E-mail:mdwaytosuccess@gmail.com

AUDITOR INTERN SC URBAN SERV SA

Str. 1 Decembrie nr. 19

Tel:0231/517912

ECONOMIST SC DIACONU CONSULT OFFICE SRL;Tel:0723331583

E-mail:mdwaytosuccess@gmail.com

ECONOMIST SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

INSTRUCTOR EDUCATOR PENTRU ACTIVITATI DE RESOCIALIZARE UAT COMUNA VÎRFU CĂMPULUI

Tel:0231/627106

LABORANT CHIMIST SC LACTO SOLOMONESCU SRL

Vlasinesti;Tel:0231/541401

MAISTRU CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

TEHNICIAN IN IND. CONFECTIILOR SI TRICOTAJELOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

SEF FORMATIE IND. CONFECTIILOR IMBRACAMINTE SC FOR WOMEN”S UNIVERSAL SRL; C. Nationala nr. 32

Tel:0747115095

SEF FORMATIE DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

PADURAR DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

CONTABIL SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

AGENT DE VANZARI SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

AGENT DE VANZARI SC NORDIC URBANTEC SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

INSPECTOR/REFERENT RESURSE UMANE SC DIACONU CONSULT OFFICE SRL;Tel:0723331583

E-mail:mdwaytosuccess@gmail.com

ASISTENT MANAGER SC LIDER CONSULTING EXPERT SRL;C.Nationala nr. 99;bl.H4B

Tel:0751177031

E-mail:agentialiderhome@yahoo.com

BUCATAR SEF SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

ELECTRICIAN ILUMINARE SCENA TEATRUL MIHAI EMINESCU BOTOSANI;

B-dul M.Eminescu nr. 48

Tel:0740679897

SECRETARA SC NORDIC URBANTEC SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

RECEPTIONER HOTEL SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

PROGRAMATOR PRODUCTIE SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

BUCATAR SC BSIE LOUNGE SRL

Str. Cuza Voda nr. 4

Tel:0751392884

BUCATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

BUCATAR SC DI ANDRIOAEI SRL

Hlipiceni;Tel:0754921174

BUCATAR II ASLAN CRISTINA

Piata Centrala(chiosc mici)

Tel:0747942129

PIZZAR SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr. 2

Tel:0745672761

AJUTOR OSPATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

OSPATAR SC BSIE LOUNGE SRL

Str. Cuza Voda nr. 4

Tel:0751392884

OSPATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

BARMAN SC LIDER CONSULTING EXPERT SRL;C.Nationala nr. 99;bl.H4B

Tel:0751177031

E-mail:agentialiderhome@yahoo.com

FRIZER SC RENATU BARBER SHOP SRL

Str. Ion Pillat nr. 14;sc.a;ap.4

Tel:0752439765

MANICHIURIST SC RENATU BARBER SHOP SRL

Str. Ion Pillat nr. 14;sc.a;ap.4

Tel:0752439765

INGRIJITOR CLADIRI SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

INGRIJITOR CLADIRI SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 Vladeni-Deal

Tel:0231/554205

CAMERISTA HOTEL SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

ANIMATOR SOCIO EDUCATIV SC ZACATROS KIDS LAND SRL

Str. Victoriei nr. 1

Tel:0742595758

VANZATOR SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr. 2

Tel:0745672761

VANZATOR SC STOLERU SRL

Piata Centrala-Platou B

Tel:0744789174

LUCRATOR COMERCIAL SC REAL SERVICE TOP TEAM SRL; C. Nationala nr. 79D

Tel:0742701923

E-mail:ioan_ababei@yahoo.com

VANZATOR LA DOMICILIUL CLIENTULUI PE BAZA DE COMANDA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

GUVERNANTA PALEI ANDREEA DIANA

Str. O.Bancila nr. 20

Tel:0724577945

INFIRMIERA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI;

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

ZIDAR SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

ZIDAR SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

ZIDAR SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

ZIDAR SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

ZIDAR SC GAFCO CONSTRUCT SRL

Lozna;Tel:0741548443

ZIDAR SC DORCON RENOV SRL

Manastirea Doamnei

Tel:0743592868

FIERAR BETONIST SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

DULGHER SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

FAIANTAR SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

FAIANTAR SC DORCON RENOV SRL

Manastirea Doamnei

Tel:0743592868

MONTATOR PERETI SI PLAFOANE DIN GHIPS CARTON SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

MONTATOR PERETI SI PLAFOANE DIN GHIPS CARTON SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

CONFECTIONER TAMPLARIE DIN ALUMINIU SI MASE PLASTICE SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

CONFECTIONER TAMPLARIE DIN ALUMINIU SI MASE PLASTICE SC NORDIC URBANTEC SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

CONFECTIONER TAMPLARIE DIN ALUMINIU SI MASE PLASTICE SC SMART TERMO EEXPERT SRL; C. Nationala nr.17 A

Tel:0740627160

MONTATOR SISTEME TAMPLARIE TERMOIZOLANTA SC SMART TERMO EEXPERT SRL; C. Nationala nr.17 A

Tel:0740627160

CONFECTIONER MONTATOR TAMPLARIE CU VITRAJ IZOLANT SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

INSTALATOR, APA CANAL SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

INSTALATOR, APA CANAL SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

INSTALATOR INSTALATII TEHNICO SANITARE SI DE GAZE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

FRIGORIFERIST (FRIGOTEHNIST) SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

ZUGRAV SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

ZUGRAV SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

ZUGRAV SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

VOPSITOR AUTO SC XANDOR GRUP SRL

Str. Manolesti –Deal nr. 33

Tel:0744585446

TURNATOR FORMATOR SC UPSS SA

Str. Eternitatii nr. 2

Tel:0231/516880

SUDOR SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

LACATUS MECANIC SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

LACATUS MECANIC SC NORDIC URBANTEC SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

LACATUS MECANIC SC COMCEREAL SA

C. Nationala nr. 41

Tel:0758990515

FREZOR UNIVERSAL SC UPSS SA

Str. Eternitatii nr. 2

Tel:0231/516880

MECANIC AUTO SC REC SRL

C. Nationala nr. 163

Tel:0744617164

MECANIC AUTO SC REAL SERVICE TOP TEAM SRL; C. Nationala nr. 79D

Tel:0742701923

E-mail:ioan_ababei@yahoo.com

MECANIC AUTO SC XANDOR GRUP SRL

Str. Manolesti –Deal nr. 33

Tel:0744585446

MECANIC AUTO SC MERCUR EXPRES SRL

Sat Zaicesti Com. Baluseni

Tel:0372/766373

MECANIC UTILAJ SC PIFBUSINESS ANALYST INDUSTRY SRL

Dorohoi;Str. Salciilor nr. 22

Tel:0753628464

MECANIC  INTRETINERE SI REPARATII MASINI DE CUSUT INDUSTRIALE SC FOR WOMEN”S UNIVERSAL SRL; C. Nationala nr. 32

Tel:0747115095

ELECTRICIAN IN CONSTRUCTII SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

ELECTRICIAN IN CONSTRUCTII SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

ELECTRICIAN CONSTR. MONTATOR APARATAJ ȘI CABLURI DE JOASĂ TENSIUNE SC NORDIC URBANTEC SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

ELECTRICIAN DE ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

CIONTOLITOR TRANSATOR CARNE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

CIONTOLITOR TRANSATOR CARNE SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

MACELAR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

BRUTAR SC DI ANDRIOAEI SRL

Hlipiceni;Tel:0754921174

COFETAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

COFETAR SC DI ANDRIOAEI SRL

Hlipiceni;Tel:0754921174

PATISER SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

PATISER SC DI ANDRIOAEI SRL

Hlipiceni;Tel:0754921174

PATISER SC NATURAL DEEA CAKES SRL

B-dul M. Eminescu nr. 19

Tel:0755211485

PATISER SC PANAIOTIS GENERAL SRL

Str. Dragos Voda nr. 20A

Tel:0744361881

CONFECTIONER MONTATOR PRODUSE DIN LEMN SC SAVAS MOBILIER SRL

Burlesti;Tel;0767044944

CROITOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

CROITOR SC FOR WOMEN”S UNIVERSAL SRL; C. Nationala nr. 32

Tel:0747115095

CONFECTIONER PRELUCRATOR IN INDUSTRIA TEXTILA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

CONFECŢIONER, PRELUCRĂTOR ÎN IND. TEXTILĂ SC VIZITEU SRL

C. Naţională nr.32, et.3A (incinta JATEX);

Tel.0745594533

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC STOLERU SRL

Piata Centrala-Platou B

Tel:0744789174

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC DEMARCO SRL

C. Nationala nr. 1H

Tel:0740225156

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr.1

Tel:0746261893

MULTIPLICATOR SABLOANE CROITORIE SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

CONTROLOR CALITATE SC VIZITEU SRL

C. Naţională nr.32, et.3A (incinta JATEX);

Tel.0745594533

PREPARATOR LA CONFECTIONAREA PRODUSELOR INDUSTRIALE DIN CAUCIUC SC HIDROPLASTO SRL

Str. Pacea nr. 26

Tel:0231/522526

E-mail:office@hidroplasto.ro

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC SERCONF SA

Str. Independentei nr.2

Tel. 0231/518005

 

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC ROMED SRL

Str. Ion Pillat nr. 27A

Tel:0784235782;0745485172

 

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC NEW FASHION SRL

C. Națională  nr.30B

Tel. 0231 517857;0747 128199

E-mail:newfashion69@yahoo.it

Loc de muncă: SĂVENI

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC CO-MI SRL MILANO-ITALIA FILIALA CO-MI SRL BOTOSANI

C. Nationala nr. 30B(incinta la fosta Textila)Tel: 0744915496

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC CONTED SA Dorohoi

Str. 1 Decembrie nr. 8

Tel:0231/610064

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC JADE FASHION SRL

Str. Cornisa nr. 10

Tel:0753024148

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC ALDACONF DUALY SRL

C. Nationala nr. 32, et.3 (incinta Jatex)

Tel. 0740022193

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC SUMMER CONF SRL

C. Nationala nr. 30C

Tel:0231/530395

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC CONFEZIONI MODERNI SRL

Saveni;Tel:0743176915

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC FOR WOMEN”S UNIVERSAL SRL; C. Nationala nr. 32

Tel:0747115095

PREGATITOR LANSATOR CONFECTII SC ROMED SRL

Str. Ion Pillat nr. 27A

Tel:0784235782;0745485172

SPANUITOR CONFECTII SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

SPANUITOR CONFECTII SC VIZITEU SRL

C. Naţională nr.32, et.3A (incinta JATEX);

Tel.0745594533

OPERATOR SPALATOR TEXTILE SC AUTOMAT HOME KARPET SRL (Spălatorie-Curățătorie covoare) C. Națională nr. 144

(incubator afaceri U1-A8)

Tel. 0737364455

E-mail:homekarpet@yahoo.com

OPERATOR TAIETOR TEXTILE SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr.1

Tel:0746261893

OPERATOR LA VALORIFICAREA SUBPRODUSELOR DE ABATOR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

OPERATOR LA VALORIFICAREA SUBPRODUSELOR DE ABATOR SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

OPERATOR LA FABRICAREA MEZELURILOR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

OPERATOR LA FABRICAREA PRODUSELOR FAINOASE SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr. 2

Tel:0745672761

OPERATOR LA MASINA DE ETICHETAT SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

TAIETOR CONFECTII SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr.1

Tel:0746261893

SOFER AUTOBUZ ORCHESTRA POPULARA RAPSOZII BOTOSANILOR

Str. Unirii nr. 10

Tel:0231/511002

CONDUCATOR AUTO TRANSPORT RUTIER DE MARFURI SC MERCUR EXPRES SRL

Sat Zaicesti Com. Baluseni

Tel:0372/766373

MASINIST LA MASINI PT. TERASAMENTE

(buldoexcavatorist)

DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

FEMEIE DE SERVICIU DIRECTIA JUDETEANA DE DRUMURI SI PODURI BOTOSANI

Str. Victoriei nr. 2

Tel:0231/510792

CĂLCĂTOREASĂ LENJERIE SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

CĂLCĂTOREASĂ LENJERIE SC DEMARCO SRL

C. Nationala nr. 1H

Tel:0740225156

SPALATOR VEHICULE II HARTIE ANCA

Sat.Hutani Com. Vladeni

Tel:0740497286

SPALATOR VITRINE SI GEAMURI SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGRIJITOR SPATII VERZI SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

INGRIJITOR SPATII VERZI SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

MUNCITOR NECALIFICAT LA INTRETINEREA DE DRUMURI, SOSELE,  PODURI, BARAJE SC HIDROPLASTO SRL

Str. Pacea nr. 26

Tel:0231/522526

E-mail:office@hidroplasto.ro

MUNCITOR NECALIFICAT LA INTRETINEREA DE DRUMURI, SOSELE,  PODURI, BARAJE DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

MUNCITOR NEC. LA DEMOLARE CLĂDIRI, CĂPTUȘELI ZIDĂRIE, PLĂCI MOZAIC, FAIANȚĂ GRESIE, PARCHET SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

MUNCITOR NEC. LA DEMOLARE CLĂDIRI, CĂPTUȘELI ZIDĂRIE, PLĂCI MOZAIC, FAIANȚĂ GRESIE, PARCHET SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

MUNCITOR NEC. LA DEMOLARE CLĂDIRI, CĂPTUȘELI ZIDĂRIE, PLĂCI MOZAIC, FAIANȚĂ GRESIE, PARCHET SC PIFBUSINESS ANALYST INDUSTRY SRL

Dorohoi;Str. Salciilor nr. 22

Tel:0753628464

MUNCITOR NEC. LA DEMOLARE CLĂDIRI, CĂPTUȘELI ZIDĂRIE, PLĂCI MOZAIC, FAIANȚĂ GRESIE, PARCHET SC DORCON RENOV SRL

Manastirea Doamnei

Tel:0743592868

MUNCITOR NEC. LA  SPARGEREA SI TAIEREA MATERIALELOR DE CONSTRUCTII SC VIP TERRALAND GROUP SRL

Dorohoi;Str. Gh. Doja nr. 3

Tel:0743759234

MUNCITOR NEC. LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE SC COMBUSTIBILUL SRL

Str. Bradului

E-mail:combustibilul_bt@yahoo.com

MUNCITOR NEC. ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

MUNCITOR NEC. ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC CONTED SA Dorohoi

Str. 1 Decembrie nr. 8

Tel:0231/610064

LUCRATOR SORTATOR DESEURI RECICLBILE SC FPS FLEXIBLES ROMANIA SRL; C. Nationala nr. 1F

Tel:0231/515189

Loc de munca în Satu-Mare

MANIPULANT MARFURI SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MANIPULANT MARFURI SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

AJUTOR BUCATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

AJUTOR BUCATAR SC PANAIOTIS GENERAL SRL

Str. Dragos Voda nr. 20A

Tel:0744361881

CASIER INCASATOR SC MODERN CALOR SA

Str. Pacea nr. 43

Tel:0231/537100

PAZNIC MUZEUL JUDETEAN BOTOSANI

Str. Unirii nr. 15

Tel:0231/513446

PAZNIC LICEUL TEHNOLOGIC „PETRU RARES” BOTOSANI

Str. Calugareni nr. 9

Tel:0231/513686

Citeste mai mult

Eveniment

Programele Rabla Plus și Rabla Clasic încep mâine, 19 martie. Cele mai importante schimbări din 2024, ce trebuie să știe românii

Publicat

O nouă etapă a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus va demara mâine, marcând un moment important pentru cei interesați de achiziția de autovehicule noi, mai prietenoase cu mediul.Ministerul Mediului, Apelor și Pădurii (MMAP) a publicat recent modificările aduse ghidurilor de finanțare pentru ambele programe, punând accentul pe optimizarea utilizării bugetului și pe promovarea vehiculelor cu emisii reduse, informează playtech.ro.

Rabla Clasic – Optimizări și praguri valorice

Pentru programul Rabla Clasic, prin Ordinul MMAP 597/2024, s-au introdus câteva schimbări semnificative care vizează atât pragul valoric al mașinilor ce pot fi achiziționate, cât și limitele de emisii permise. În acest an, prețul de achiziție pentru un autovehicul nou prin Rabla Clasic este plafonat la 60.000 de euro, inclusiv TVA, o decizie menită să asigure că fondurile sunt distribuite eficient, favorizând achiziția unui număr cât mai mare de vehicule eco-friendly.

Mai mult, limita emisiilor de CO2 a fost redusă de la 155 g/km la 150 g/km, consolidând orientarea programului către vehiculele mai puțin poluante. Aceste ajustări reflectă angajamentul autorităților de a răspunde nevoilor de mediu și de a promova sustenabilitatea în transporturi.

Rabla Plus – Încurajarea mobilității electrice

Programul Rabla Plus a fost, de asemenea, ajustat prin Ordinul MMAP 598/2024, cu scopul de a încuraja și mai mult achiziția de vehicule electrice și hibride. Una dintre cele mai notabile schimbări este ajustarea valorii ecotichetelor, conform OUG nr. 115/2023, care reduce cuantumul acestora la 25.500 lei pentru mașinile electrice și 13.000 lei pentru cele hibride. În plus, limita maximă de preț pentru achiziționarea unui autovehicul electric a fost redusă de la 75.000 la 70.000 de euro, încurajând astfel accesul la opțiuni mai accesibile de mobilitate electrică.

Autocolantele – O nouă cerință de monitorizare

Atât pentru Rabla Clasic, cât și pentru Rabla Plus, a fost introdusă o nouă cerință: aplicarea unui autocolant pe autovehiculele achiziționate prin aceste programe. Acest autocolant trebuie menținut pe luneta mașinii pe durata perioadei de monitorizare, de obicei un an, timp în care vehiculul nu poate fi vândut. Această măsură are scopul de a promova programele Rabla și de a spori vizibilitatea lor publică.

În concluzie, începerea programelor Rabla în data de 19 martie aduce cu sine schimbări importante menite să stimuleze interesul românilor pentru vehicule mai puțin poluante și să consolideze eforturile de protecție a mediului. Cu noile reguli de finanțare și cu ajustările recent anunțate, se așteaptă ca ediția 2024 a programelor Rabla să fie una dintre cele mai eficiente și bine primite de până acum.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending