Connect with us
Publicitate

Eveniment

Europa: Ce ţări vor fi guvernate de conservatori, naţionalişti, social-democraţi sau liberali în următorii cinci ani

Publicat

Potrivit ultimelor sondaje POLITICO alegătorii din multe state europene preferă să voteze cu partide de stânga în viitorul apropiat.

Motivele sunt îngrijorările europenilor privind scumpirile şi scăderea nivelului de trai cauzate de criza economică şi cea energetică, rezultate de pe urma pandemiei de coronavirus şi războiului ruso-ucrainean, relatează Medifax.

Majoritatea europenilor consideră că social-democraţii pot face o “treabă mai bună ” în combaterea crizei economice decât conservatorii, liberalii, liberal-conservatorii şi naţionaliştii.

Potrivit sondajelor de pe Politico, iată cele mai populare partide de la o ţară europeană la alta:

– Austria – Sozialdemokratische Partei Österreichs (social-democrat) -27%

– Belgia – Nieuw-Vlaamse Alliantie (conservator)-21%

– Bulgaria – Graždani za evropejsko razvitie na Bǎlgarija (liberal-conservator) -24%

– Elveţia – Schweizerische Volkspartei (conservator)-26%

– Cipru – Dimokratikós Sinagermós (liberal-conservator)-28%

– Cehia – Akce nespokojených občanů (liberal)-31%

– Germania – Christlich Demokratische Union Deutschlands (liberal-conservator)-28%

– Danemarca – Socialdemokratiet (social-democrat)-28%

– Estonia – Eesti Reformierakond (liberal)-32%

– Spania – Partido Popular (liberal-conservator)-31%

– Finlanda – Kansallinen Kokoomus (liberal-conservator)-24%

– Franţa –  La République En Marche (liberal)-38.6% după ultimele alegeri

– Grecia –  Néa Dimokratía (liberal-conservator)-36%

– Croaţia – Hrvatska demokratska zajednica (liberal-conservator)-31%

– Ungaria – Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (naţionalist)-55%

– Irlanda – Sinn Féin (eco-socialist)-35%

– Italia – Fratelli d’Italia (conservator)-28% după ultimele alegeri

– Lituania – Lietuvos socialdemokratų partija (social-democrat)-19%

– Luxemburg – Chrëschtlech-Sozial Vollekspartei(liberal-conservator)-15%

– Letonia – Jaunā Vienotība (liberal-conservator)-22%

– Malta – Partit Laburista (social-democrat)-55%

– Olanda – Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (liberal)-22%

– Norvegia – Høyre (liberal-conservator)-30%

– Polonia – Prawo i Sprawiedliwość (conservator)-35%

– Portugalia – Partido Socialista (social-democrat)-35%

România – Partidul Social Democrat (social-democrat)-35%

– Suedia – Sveriges socialdemokratiska arbetareparti (social-democrat)-32%

– Slovenia – Gibanje Svoboda (liberal)-38%

– Slovacia – Hlas – sociálna demokracia (social-democrat)-20%

– Marea Britanie – Labour Party (social-democrat) -49%

În privinţa altor state balcanice din spaţiul NATO, Albania, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina preferă să voteze cu partidele de stânga, în vreme ce în Turcia, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (conservator) condus de Erdogan se află pe primul loc în sondaje.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

30 de permise de conducere reținute de polițiști un ultimele 24 de ore la Botoșani în acțiunea BLOCADA

Publicat

În decursul ultimelor 24 de ore, polițiștii din Botoșani au efectuat operațiuni preventive în întreg județul, în conformitate cu planul de acțiune BLOCADA.

Astfel, au fost organizate 4 acțiuni punctuale, cu sprijinul jandarmilor, prilej cu care s-a acționat atât pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate peste peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 260.000 de lei și au fost reținute 29 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

“Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

 

Citeste mai mult

Administratie

Bucecea: Marcaje rutiere NOI în toată localitatea. Încercați să evitați să treceți cu roțile peste marcajele proaspăt vopsite

Publicat

Administrația publică a orașului Bucecea a lansat la finele acestei săptămâni un nou proiect prin care se refac toate marcaje rutiere din micul orășel din județul Botoșani.

În aceste condiții, administrația publică a făcut un apel către populație prin care roagă șoferii să încerce să evite să treacă cu rotile peste marcajele proaspăt vopsite până când vopseaua se usucă.

“Am demarat un proiect de amenajare a marcajelor rutiere în întreaga localitate. Această inițiativă continua efortul nostru constant de a îmbunătăți condițiile de circulație și siguranța pe drumurile localității. Marcajele rutiere bine întreținute contribuie la imaginea estetica a orașului. Împreună, prin participarea și cooperarea dumneavoastră, putem menține acest loc mai organizat, mai plăcut de tranzitat și mai sigur. Vă rog de asemenea sa încercați evitarea trecerii cu rotile peste marcaje în timpul când se toarnă”, a transmis primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu.

Citeste mai mult

Eveniment

A doua tranșă de 250 de lei a început să fie virată pe CARDURILE SOCIALE pentru alimente

Publicat

A început să fie virată a doua tranșă de 250 de lei pentru cardurile sociale destinate alimentelor. Aceste carduri, acordate persoanelor vulnerabile cu venituri sub 2.000 de lei, au început să fie încărcate cu a doua tranșă a acestui an la sfârșitul săptămânii trecute.

Pe rețelele sociale, mai mulți cetățeni din țară au semnalat că sprijinul de 250 de lei a fost virat pe carduri începând de vineri, 12 aprilie, relatează alba24.ro. Reamintim faptul că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat recent că voucherele pentru alimente vor fi încărcate cu suma de 250 de lei în perioada 15-25 aprilie.

Românii cu venituri reduse vor primi în luna aprilie a doua tranșă din acest an pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

Guvernul a stabilit recent că valoarea tichetelor sociale va rămâne la 250 de lei în 2024, însă în următorii trei ani urmează să fie redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei.

Carduri sociale pentru alimente. Cine primește carduri de alimente

Persoanele care beneficiază de aceste carduri sociale sunt cele ce au o situație financiară defavorizată. Dacă acestea îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul le va fi livrat direct de către angajații Poștei Române, fără a fi necesar să inițieze personal vreo procedură.

Pentru anul 2024, beneficiarii de tichete sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde sunt:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
  • familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Sprijinul poate fi utilizat pentru achiziţionarea de produse alimentare şi/sau mese calde.

Carduri sociale pentru alimente. Calendarul acordării tranșelor în 2024

Românii cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, persoane cu handicap, etc.) primesc, prin programul „Sprijin pentru România”, o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază.

În anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei este următorul:

  • februarie;
  • aprilie;
  • iunie;
  • august;
  • octombrie;
  • decembrie.

Carduri sociale pentru alimente. Din 2025, valoarea voucherelor se reduce la jumătate

Potrivit autorităților, cardurile sociale de 250 de lei pentru alimente se vor acorda până în 2027.

În anul 2024, tichetele sociale au valoarea nominală de 250 lei.

În perioada 2025-2027, acestea vor avea o valoare nominală de 125 lei.

Citeste mai mult

Eveniment

Astăzi: F.C. Botoșani – U Craiova 1948. Ce reguli trebuie respectate pe stadion de către suporteri. Anunțul jandarmilor

Publicat

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Alexandru cel Bun” Bacău va asigura integrarea tuturor măsurilor de ordine și siguranță publică în municipiul Botoșani, la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani și U Craiova 1948, partidă ce se va disputa duminică, 14 aprilie 2024, începând cu ora 13.30, pe stadionul municipal din localitate.

Dispozitivul integrat de ordine și siguranță publică constituit de jandarmii din cadrul Grupării Mobile Bacău și Inspectoratului Județean Botoșani, polițiști, pompieri și polițiști locali botoșăneni, precum și agenți de securitate, are ca scop asigurarea unui climat optim de securitate în zona arenei sportive și pe traseele de deplasare a suporterilor.

Pentru a preveni introducerea în stadion a materialelor pirotehnice și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor care intră în arena sportivă.

Totodată, se va efectua un control corporal preventiv asupra spectatorilor, înaintea accesului în stadion, care va fi permisă începând cu ora 11:30.

În acest sens, recomandăm tuturor celor care doresc să între pe stadion să se prezinte în timp util la porțile de acces, pentru a se evita aglomerările și pentru a se putea face accesul tuturor spectatorilor înainte de începerea partidei.

Pentru evitarea oricăror incidente, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani transmit următoarele recomandări:

– pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerărilor, colaborați cu personalul de ordine în momentul efectuării controlului de acces în arena sportivă;

– nu vă implicați în incidente care pot tulbura ordinea și liniștea publică și delimitați-vă de orice formă de violență, orice încălcare a legii fiind sancționată cu fermitate de către forțele de ordine;

– evitați deplasarea în grupuri mari, la sau de la arena sportivă;

– respectați locul, rândul, sectorul și tribuna, conform biletului, abonamentului sau invitației.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, vă reamintim că:

– este interzis accesul în stadion cu obiecte pirotehnice și sticle de orice fel;

– este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

– este interzisă staționarea spectatorilor pe coronamentul arenei sportive și pe scările de acces către scaune, pentru a nu se bloca intervenția pompierilor, în cazul producerii unor situații de urgență.

– este strict interzisă pătrunderea spectatorilor/suporterilor pe spațiul de joc, atât în timpul partidei de fotbal cât și la finalul acesteia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending