Connect with us
Publicitate

Economie

Este OFICIAL: Decizia ASF privind falimentul Euroins, publicată în Monitorul Oficial. CEC Bank se pregătește să emită polițe RCA

Publicat

Publicitate

După prăbușirea Euroins, statul român a venit cu o soluție: vrea să emită polițe prin CEC Bank, iar în același timp, Autoritatea de Supraveghere Financiară a confirmat prin publicarea în Monitorul Oficial decizia de retragerea a autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România, relatează alba24.ro

Mai mult de atât, reprezentații ASF au explicat cum românii își pot recupera banii, după falimentul companiei Euroins.

Mai exact cererile de despăgubire pot fi depuse la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Publicitate

Retragerea autorizației publicată în Monitorul Oficial

Retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România, a fost publicată în Monitorul Oficial numărul 233/2023

Asta iînsemană că după decizia de retragere a autorizației pot fi depuse cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

De asemenea,  ASF a decis să ceară în instanţă falimentul companiei şi să numească FGA ca administrator temporar, în vederea conservării activului.

Publicitate

La 60 de zile după publicarea deciziei în Monitorul Oficial vor putea începe şi plăţile, la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment expiră automat toate poliţele Euroins, iar la 90 de zile după declararea definitivă a falimentului expiră perioada în care pot fi depuse cereri de despăgubire.

Odată publicată decizia în Monitorul Oficial, ASF va putea formula către instanţa competentă cerere de faliment, aşa cum prevede decizia Consiliului numărul 262/2023.

FGA va înregistra cererile de plată şi le va analiza în ordinea primirii şi înregistrării.

Publicitate

Ce spun reprezentații ASF

Valentin Ionescu, director la ASF, a declarat luni că Autoritatea a efectuat 17 controale la Euroins, soldate cu 26 de amenzi şi a amendat compania cu amenzi istorice de aproape 6 milioane de lei la vremea respectivă.

”Noi am făcut toţi paşii legali, trebuia să lăsăm compania să temine planul de redresare la jumătatea lunii iunie 2022, să aşteptăm rezultatele financiare să le trimită la ASF.

Le-am primit în luna august, cu o întârziere de 4 luni şi tot în august le-am primit şi pe cele din 2021, o situaţie unică în istoria ASF. Pentru noi a fost dificil să evaluăm solvabilitatea companiei pentru că aşteptam datele la sfârşit de aprilie, ele nu au venit”, a spus Ionescu.

Publicitate

Directorul din ASF a precizat că Autoritatea a efectuat 17 controale la Euroins, soldate cu 26 de amenzi. ”Nu toate au fost grave sau foarte grave, două dintre ele au fost la sfârşitul anului 2020, când conducerea executivă  fost demisă, directorul general şi cel adjunct, de către Autoritate, pentru că trimiteau bani la companii din grupul Bulgaria, pe o perioadă de timp, acei bani nu mai reveneau, făceau anexe la acele contracte şi aşa se finanţau alte companii din Bulgaria”, a precizat Valentin Ionescu.

Valentin Ionescu a mai spus că ASF a câştigat în ultimii doi ani toate procesele cu Euroins.

”Prevenţia a fost făcută, dar dacă oamenii nu înţeleg, dacă cei care fac aceste lucruri, să se corecteze, ce putem face noi, la Autoritate? Să nu aplicăm legea?”, a afirmat el.

Ce se întâmplă cu polițele de asigurare încheiate cu Euroins

Contractele de asigurare încheiate cu Societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA rămân valabile până la expirare, dacă nu intervine una dintre următoarele situaţii:

–  titularul poliţei denunţă contractul de asigurare

–  se împlineşte termenul legal de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, moment în care poliţele de asigurare încetează de drept.

– lichidatorul judiciar numit de instanţă odată cu deschiderea în instanţă a procedurii falimentului denunţă poliţele de asigurare, cu informarea prealabilă a asiguratului”, anunţă FGA.

În privinţa încheierii unui alt contract de asigurare, la un alt asigurător, acest proces ar trebui derulat în paralel cu acţiunea de denunţare a poliţei de asigurare încheiate la asigurătorul aflat în insolvenţă/faliment.

ASF vrea să calmeze piața asigurărilor

Poliţele RCA vor reveni la preţurile de acum un an.

Mai exact, un şofer sub 30 de ani cu un motor de 1,2 litri va plăti cu 42% mai puţin, în timp ce unul sub 40 de ani, cu o maşină de 1.500 de cmc, va economisi 35%.

Cel mai mult se vor ieftini poliţele pentru cei sub 50 de ani, cu motoare mai puternice: o scădere de aproape 75%, până la nivelul din martie 2022.

Asta înseamnă de fapt o plafonare a prețurilor RCA. Decizia ar putea fi luată într-o ședință de guvern ce va avea loc săptămâna viitoare.

Statul vrea ca CEC Bank să vândă polițe de asigurare

Cec Bank ar fi nevoită care în descurs de o lună să depună documentele în aşa fel încât să obţină autorizaţie pentru a putea emite poliţe RCA.

Ministrul de finanțe, Adrian Câciu a explicat că n momentul ”n care începe procedura de autorizare ASF-ul va da tot concursul ca autorizaţiile să vină, respectând toate criteriile legale. Să vină rapid şi să intre cât mai rapid în piaţă”, legat de intrarea pe piața asigurărilor a CEC Bank.

CEC Bank va intra pe o piaţă în care au mai rămas doar şase companii.

Analiștii financiari nu sunt foarte încântați de intrarea pe piața asigurărilor a CEC Bank

Gabriel Biriş, analist fiscal a comentat intrarea pe piață a Cec Bank.

”Avem o companie deţinută de stat care vinde energie electrică, care e amendată pe bandă rulantă de ANRE pe motiv că nu e în stare să factureze. Să facă CEC-ul o companie de asigurări… nu văd ce l-a împiedicat până acum. Dacă era un business care să aibă sens”, a precizat acesta.

Rămâne problema celor aproape trei milioane de poliţe Euroins. Îşi păstrează valabilitatea, dar nu mai sunt acceptate în majoritatea service-urilor.

De asemenea Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR a spus despre situația actuală că: ”intrăm într-un colaps. Veţi vedea că păgubiţii nu vor mai avea unde să-şi repare maşinile, service urile vor intra în colaps, în incapacitate de plată”.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Copiii din localitatea botoșăneană Pleșani au primit în dar încălțăminte de la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași

Publicat

Publicitate

În data de 21 aprilie, copiii și tinerii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Pleșani au primit vizita studenților de la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași. Cu acest prilej, membrii comunității ieșene au împărțit daruri și încălțăminte nouă, prin intermediul proiectului „Cutia cu papucei pentru Ei”. 

Pe lângă jocuri și voie bună, copiii din Pleșani au primit daruri și încălțăminte nouă, prin mijlocirea voluntarilor CSN și cu sprijinul Asociației „Dăruiește o inimă” și Saint Paraskeva Orthodox Charity.

„Am fost încântați că, în duminica in care Sfânta Biserica a cinstit-o pe Sfânta Maria Egipteanca, am putut să ajungem la Parohia Pleșani, din judetul Botosani, unde am împărțit încălțăminte copilașilor din comunitate. Am fost încântați de entuzismul copiilor, ne-am încărcat și noi, voluntarii, bateriile din energia lor, și cu siguranță ne vom întoarce cu drag. Mulțumim tuturor pentru implicare, precum și părintelui paroh pentru frumoasa primire”, ne-a declarat Ioan Dolhescu, coordonatorul comisiei Proiecte CSN.

Publicitate

Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Pleșani, comuna Călărași, județul Botoșani, aparține de Protopopiatul Iași 1 și de află la 70 de km de Iași, aproape de granița României cu Republica Moldova.

„Dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru bucuria pe care El a rânduit-o pentru noi, prin intermediul voluntarilor de la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași. Ca membru alumni al comunității ieșene, pot mărturisi că acest proiect nu le oferă copiilor doar papucei, ci și toată dragostea pe care oamenii cu inimă mare o pot dărui. Îi așteptăm pe tinerii din Iași cu brațele deschise și ținem să le oferim gândul nostru de recunoștință pentru toată fapta cea bună”, a mărturisit părintele paroh Alexandru Ionuț Onofrei.

„Cutia cu papucei pentru Ei” este unul dintre proiectele care sintetizează cel mai bine viziunea membrilor Colegiului „Sfântul Nicolae” cu privire la activitatea de voluntariat. Practic, proiectul îmbină purtarea de grijă faţă de copilaşii aflaţi în nevoie cu dimensiunea educativă, dăruirea unei perechi de încălţăminte unui copil dintr-o comunitate defavorizată contribuind la oferirea unui sentiment de încredere şi siguranţă, pentru a păşi mai departe către şcoală. De peste opt ani, „Cutia cu papucei” a oferit mii de perechi elevilor și tinerilor din mediul rural.

Publicitate

Sursa: DOXOLOGIA

Citeste mai mult

Eveniment

Noul Cod Silvic a fost adoptat luni de Senat. Proiectul a trecut cu numeroase amendamente

Publicat

Publicitate

Acesta prevede, printre altele, că transportul unei mase lemnoase, mai mari de 5 metri cubi, fără acte legale, va conduce „obligatoriu” la confiscarea mijlocului de transport. De asemenea, personalul silvic nu va mai putea desfăşura activităţi economice în acest domeniu până la rudele de gradul doi.

Proiectul a fost adoptat, cu numeroase amendamente, cu 87 voturi „pentru”, unul împotrivă şi trei abţineri.

„Putem spune, azi, că avem cele mai multe păduri virgine din Europa. Munţii noştri încă ascund păduri unde încă nu a călcat picior de om. (…) Avem 10.000 de companii în ţară care activează în industria lemnului. Această industrie a depăşit 3,5% din PIB-ul României (…) Să nu uităm nici de cele 3,5 milioane de gospodării care nu ar supravieţui peste iarnă, fără lemn de foc.

Publicitate

Iată câte perspective avem: cea a conservării celor mai frumoase păduri din Europa, cea a economiei la care sectorul forestier contribuie semnificativ şi cea a vieţii în care trebuie să avem grijă de populaţia pentru care lemnul de foc este vital. Toate aceste perspective găsesc răspunsuri armonizate în noul Cod silvic”, a afirmat ministrul Mediului, Fechet, potrivit Agerpres.


El a subliniat că unul dintre jaloanele importante ale PNRR este Codul silvic.

Proiectul privind Codul silvic va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Publicitate

Noul Cod Silvic: prevederi din lege

”Toate camioanele și toate dubițele folosite la furtul de masă lemnoasă vor fi confiscate. Tot ce înseamnă peste 20% sau mai mult de 5 metri cubi lemn fără acte va conduce în mod automat la confiscarea mijlocului de transport. Pentru că nu există o altă măsură mai dureroasă pentru hoții de lemne”, a precizat Fechet.

Acesta s-a referit și la acces liber în păduri:

”Orice român se va putea bucura de accesul liber și neîngrădit în pădurile din România, pe jos sau cu bicicleta. Există o legătură științifică între starea de bine a oamenilor și petrecerea timpului liber în pădure. Ne dorim să încurajăm în continuare acest tip de recreere” – Mircea Fechet.

Publicitate

Ministrul a amintit de conflictul de interese în cazul personalului silvic.

”Personalul silvic și din autorități, din administrațiile silvice nu vor mai putea desfășura în același timp și activități economice în domeniul silvic bineînțeles, până la rudele de gradul doi, Nu se mai poate să fie și șef de ocol și să ai și gater, tu sau fratele sau orice altă rudă apropiată”, a precizat Fechet.

Se vor interzice tăierile la ras.

Publicitate

”Tăierile la ras vor fi interzise în aproximativ jumătate din suprafața de pădure a țării. Până acum erau interzise doar în parcurile naționale. Extindem această interdicție și în arcurile naturale și în toate siturile natura 2000. Arborii remarcabili vor putea fi desemnați și protejați pe viața, atât în atât în fondul, cât și în afara lui”, a spus ministrul.

Acesta a amintit că statul își va putea asuma ”împădurirea terenurilor care au fost despădurite și abandonate de proprietate”. Este vorba despre cel puțin 5000 de hectare de teren în această situație.

Noul Cod Silvic – modificări din lege

  • autovehiculele folosite pentru transportarea lemnului furat vor fi confiscate
  • incriminarea falsului informatic din SUMAL 2.0 (inclusiv raportări false privind lemnul recoltat/ transportat)
  • acces liber în pădure în scop recreativ, pe jos sau cu bicicleta
  • acces liber, în scop profesional, al jurnaliștilor și activiștilor de mediu care documentează tăierile ilegale
  • protejarea arborilor remarcabili din afara fondului forestier național
  • interzicerea construirii caselor de vacanță în pădure în județele cu deficit de păduri
  • un șef de ocol va putea ocupa funcția maxim 5 ani (va fi evaluat la 5 ani, apoi își va putea continua activitatea)
  • pădurarii vor avea pregătire mai mare de 6 luni (cel puțin studii liceale/postliceale)
  • fonduri pentru extinderea drumurilor forestiere și pentru construcția de lemn de foc

Citeste mai mult

Eveniment

Cum să îți protejezi conturile împotriva fraudei în perioada de Paști

Publicat

Publicitate

De la a da click pe linkuri neverificate până la a se lăsa păcăliți de prețurile incredibil de mici la anumite bunuri și a introduce datele bancare pentru a beneficia de oferte inexistente, oamenii pot cădea prada capcanelor online. Apoi, există oameni care își dau informații confidențiale la telefon sau în scris unor persoane care pretind că sunt de la o bancă, informează ADEVĂRUL.

Directorul de operațiuni al grupului African Bank, Darryl Adriaanzen, spune că luarea de măsuri preventive pentru protejarea informațiilor financiare este esențială, deoarece Africa de Sud se confruntă cu o creștere a infracțiunilor informatice.

„Pe măsură ce se apropie Paștele, familiile din întreaga lume se pregătesc pentru o pauză binemeritată – prima lor vacanță lungă de la sărbători. Mulți planifică călătorii interesante pentru a petrece timp cu cei dragi, pentru a explora noi destinații sau pur și simplu pentru a se relaxa. Cu toate acestea, în mijlocul entuziasmului de vacanță, prioritizarea siguranței financiare este crucială, mai ales în contextul creșterii recente a infracțiunilor cibernetice”, spune Adriaanzen.

Publicitate

Statisticile relevă o creștere de 24% a fraudelor bancare digitale în 2022, fondurile furate depășind 740 milioane de euro. Aceste cifre subliniază nevoia urgentă de vigilență sporită și de măsuri proactive pentru a proteja informațiile personale și financiare într-un peisaj din ce în ce mai digitalizat, detaliază ADEVĂRUL.

Adriaanzen îi îndeamnă pe toți să fie vigilenți atunci când efectuează tranzacții online, să își verifice întotdeauna de două ori acreditările și să se asigure că dispozitivele lor sunt sigure.

Daryl Adriaanzen spune că ar trebui să vă revizuiți în mod regulat extrasele bancare și tranzacțiile pentru a verifica orice activitate suspectă.

Publicitate

„Urmând aceste linii de conduită, puteți reduce riscul de a deveni victima unor infracțiuni cibernetice și vă puteți proteja finanțele în timp ce vă bucurați de escapada de Paște alături de familie. Nu uitați, vigilența și măsurile proactive sunt esențiale pentru a asigura o experiență de călătorie sigură și securizată în era digitală de astăzi. În timp ce vă pregătiți să explorați, să vă relaxați și să creați experiențe memorabile în timpul Paștelui. Fie că veți călători departe sau veți rămâne aproape de casă, menținerea unui echilibru financiar sănătos este cheia unei vacanțe fără stres”, susține economistul.

Aceștia sunt câțiva pași care reduc riscul de a pica în plasa escrocilor

Tranzacții online securizate: Atunci când rezervați zboruri, cazare sau activități online, asigurați-vă că folosiți site-uri web sigure cu criptare https. Evitați să efectuați plăți sau să partajați informații sensibile pe platforme nesecurizate sau pe rețele WiFi publice, deoarece acestea sunt vulnerabile în fața hackerilor. Nu efectuați niciodată operațiuni bancare pe internet în zone publice, cum ar fi cafenelele cu internet, deoarece nu știți niciodată ce software poate fi încărcat și care vă poate compromite tranzacțiile.

Publicitate

Fiți atenți la escrocherii și scheme: Infractorii oportuniști nu au răbdare de Paște. Nu vă lăsați păcăliți de ofertele care sunt disponibile la un preț foarte mic. Dacă pare a fi prea bună pentru a fi adevărată, de obicei este. Achiziționarea de oferte online ieftine poate fi o greșeală costisitoare. Dacă o ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil că este.

Monitorizați conturile bancare: Monitorizați în mod regulat conturile dvs. bancare pentru activități suspecte, inclusiv tranzacții neautorizate sau retrageri neobișnuite. Configurați alerte de cont pentru a primi notificări cu privire la orice tranzacții care depășesc un anumit prag, ceea ce vă permite să detectați din timp activitățile potențial frauduloase.

Utilizați metode de plată de încredere: Optați pentru carduri de credit sau pentru gateway-uri de plată sigure care oferă facilități de monitorizare a fraudelor și de rambursare.

Publicitate

Fiți atenți la tentativele de phishing: Fiți precaut atunci când răspundeți la e-mailuri, mesaje text sau apeluri telefonice nesolicitate care solicită informații personale sau financiare. Infractorii cibernetici folosesc adesea tactici de phishing pentru a păcăli persoanele să divulge date sensibile, așa că fiți vigilenți și verificați legitimitatea oricărei comunicări înainte de a împărtăși informații.

Este important să rețineți că instituțiile financiare dețin datele dvs. personale și nu vă vor cere niciodată informații confidențiale, nici telefonic, nici prin e-mail sau SMS și nu trebuie să oferiți aceste informații nimănui care vi le solicită.

Actualizați software-ul de securitate: Păstrați dispozitivele precum smartphone-urile, laptopurile și tabletele echipate cu software de securitate și firewall-uri actualizate. Asigurați-vă că software-ul încărcat pe PC-ul dvs. are o licență corectă. Actualizați-vă sistemul de operare și browserul cu cele mai recente patch-uri. Actualizările regulate vă vor oferi o protecție sporită.

Protejați informațiile personale: Fiți atenți la informațiile pe care le partajați pe platformele de socializare, în special în ceea ce privește planurile de călătorie sau fotografiile de vacanță. Evitați să dezvăluiți detalii sensibile, cum ar fi adresa de domiciliu, itinerariul, locația în care locuiți sau situația financiară.

Securizați dispozitivele personale: Tratați-vă dispozitivul mobil în același mod în care v-ați trata cardul bancar. Implementați măsuri de securitate, cum ar fi parolele, codurile PIN sau autentificarea biometrică, pentru a securiza accesul la dispozitivele dumneavoastră. Nu activați niciodată aplicația de salvare a parolelor pentru acreditările bancare, deoarece aceasta va stoca datele dvs. de conectare bancară. Activați funcțiile de urmărire și ștergere de la distanță pentru a localiza și șterge datele în cazul în care dispozitivul dvs. este pierdut sau furat în timpul călătoriilor.

Citeste mai mult

Educație

Inspectorii școlari, trimiși în școli de minister să verifice criteriile de înscriere la clasa 0, a V-a, a IX-a și grupa mică

Publicat

Publicitate

Inspectoratele școlare trebuie să verifice dacă școlile aplică noile prevederi privind repartizarea aleatorie a elevilor la clasele pregătitoare, a V-a, a IX-a și grupa mică de grădiniță. Potrivit unei note a Ministerului Educației, ar fi fost reclamații că acele criterii specifice stabilite de școli la înscrierea elevilor „depășesc cadrul legal”. Amintim, din toamna acestui an, școlile au dreptul să aleagă procedura de repartizare a elevilor aflați la început de ciclu de învățământ: ordine alfabetică sau tragere la sorți. 

Ministerul Educației transmite inspectoratelor școlare să verifice procedurile elaborate de școli pentru repartizarea aleatorie a elevilor de clasele pregătitoare, a V-a, a IX-a și a copiilor din grupa mică de la grădiniță pentru anul școlar 2024-2025.

În nota transmisă de Minister, semnată de secretarul de stat Florian Lixandru, se menționează:

Publicitate

“Ca urmare a situațiilor semnalate, referitoare la elaborarea de către unitățile de învățământ a unor proceduri specifice proprii privind repartizarea antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor înscriși în grupele / clasele de început de nivel grupa mică clasă pregătitoare clasa a V-a, clasa a IX-a, ale căror prevede depășesc cadrul legal al Procedurii de distribuție aleatorie a antepreșcolarilor/ preșcolarilor/ elevilor în formațiunile de studiu, aprobate prin Ordin de ministru nr. 3945/ 1.03. 2024, prin prezenta vă solicităm verificarea respectivelor proceduri la nivelul tuturor unităților de învățământ din județul dumneavoastră, respectiv din municipiul București, din perspectiva următoarelor aspecte:

respectarea prevederilor legale și modalitatea de detaliere a criteriilor atenționate în capitolele II, III, IV și V ale procedurii de distribuție aleatorie:
asigurarea principiilor transparenței, non-discriminării și desegregării școlare”.
Sursa: Nota Ministerului Educației
Informații de context
Amintim, potrivit Procedurii de distribuție aleatorie a antepreșcolarilor/ preșcolarilor/ elevilor în formațiunile de studiu publicate în Monitorul Oficial în data de 12 martie, “unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să distribuie în mod echitabil, în formațiuni de studiu, și următoarele categorii de antepreșcolari/preșcolari/elevi: copiii cu cerințe educaționale speciale, cei care repetă anul școlar, cei care nu au parcurs ciclul preșcolar sau l-au parcurs incomplet, cei a căror limbă maternă diferă de limba de predare, cei transferați dintr-o altă țară/unitate de învățământ/clasă, precum și pe cei admiși pe locurile distinct alocate candidaților cu cerințe educaționale speciale sau pe locurile speciale pentru romi“.

La nivelul fiecărei unități de învățământ se constituie comisia de înscriere și distribuire aleatorie a antepreșcolarilor/ preșcolarilor/elevilor, a cărei componență este următoarea:

Publicitate

 

a) președinte — directorul/directorul adjunct al unității de învățământ;

b) secretar — secretarul-șef/secretarul unității de învățământ sau un cadru didactic/informatician, în situația în care școala nu are un secretar;

Publicitate

c) membri — cadrele didactice care preiau grupele/clasele de început de ciclu de învățământ, informaticieni, secretari.

Comisia de înscriere și distribuire aleatorie a antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor propune componența formațiunilor de studiu până la termenul precizat în procedura prevăzută la art. 3 și consiliul de administrație aprobă formațiunile de studiu, cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de începerea cursurilor noului an școlar.

Data la care are loc ședința de distribuire aleatorie a antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor în formațiunile de studiu se afișează la avizierul/pe site-ul unității de învățământ, astfel încât părinții sau reprezentanții legali ai copiilor/elevilor să fie informați și să poată participa, în calitate de observatori, la repartizarea pe grupe/clase a acestora.

Publicitate

Listele vor fi publicate cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de începerea anului școlar

Vezi aici criteriile prin care școala alege procedura de repartizare.
Procedura pentru înscriere în clasa pregătitoare 2024 a început în data de 11 aprilie. După mai multe etape, pe 21 iunie 2024 se vor afișa la fiecare unitate de învățământ listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Înscrierea la creșă și grădiniță începe pe 27 mai 2024.

Înscrierile pentru admiterea la liceu, în 2024, vor începe pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie, după cum se arată în calendarului Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
OFICIAL Fiecare școală decide procedura de repartizare a copiilor în grupe de creșă și grădiniță și a elevilor în clase: prin tragere la sorți sau aleatoriu, din anul școlar 2024-2025. Listele vor fi publicate cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de începerea anului școlar
Împărțirea elevilor în clase, în mod aleatoriu, cu participarea părinților ca observatori – proceduri centralizate de Ministerul Educației într-un proiect de ordin de ministru, pe baza căruia fiecare școală își face propria procedură de distribuire

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending