Connect with us
Publicitate

Eveniment

Este lege: Concediile medicale se vor putea acorda peste durata maximă în cazul anumitor afecțiuni

Publicat

Publicitate

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care este permisă acordarea concediilor medicale şi, respectiv, a indemnizaţiilor aferente, peste durata maximă stabilită, de 183 de zile anual, pentru persoanele asigurate care suferă de anumite afecțiuni, relatează stiripsurse.ro.

„Persoanele asigurate prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, al unor tipuri de arsuri care se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, inclusiv pentru perioada de recuperare, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, precum şi în cazul bolilor infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării prevăzută la art. 8 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic”, se arată în lege.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

PSD Botosani: Candidații PSD, de vorbă cu botoșănenii

Publicat

Publicitate

Botoșănenii au fost întotdeauna cei mai buni consilieri ai PSD, având un rol important în conturarea inițiativelor administrative ale echipei social-democrate, a transmis PSD Botoșani într-un comunicat.

„Locul social-democraților a fost, este și va fi între oameni. Zilnic, în echipă, stăm de vorbă cu botoșănenii și le prezentăm lista noastră de candidați pentru Parlamentul României. Este foarte important ca fiecare cetățean să cunoască nu doar numele celor care îi vor reprezenta, ci și valorile lor, dar mai ales proiectele și inițiativele pe care le au. Ne dorim să aleagă cu încredere și speranță, pentru că PSD este echipa care pune oamenii pe primul loc. Reacțiile pozitive pe care le primim în legătură cu candidații noștri pentru Senat și Camera Deputaților ne demonstrează că sunt cea mai bună alegere. Botoșănenii ne spun, cu mândrie, că apreciază candidații tineri, educați și cu experiență în domeniile lor de activitate, oameni care își doresc să construiască împreună un viitor mai bun pentru comunitatea noastră. Suntem plini de energie și ne bucurăm de încrederea și susținerea pe care ne-o arată botoșănenii pentru obținerea celor șase mandate de parlamentar. Acest lucru ne onorează și ne responsabilizează deopotrivă”, a explicat președinta PSD Botoșani, Doina Federovici.

Una dintre temele discutate de echipa social-democrată cu cetățenii este creșterea pensiilor și salariilor în următorii ani.

„Cele mai frecvente subiecte pe care le aduc în discuție botoșănenii sunt legate de creșterea veniturilor. Nu doar despre pensii, ci și despre creșterea salariilor, despre reducerea taxelor pe muncă, despre dezvoltarea economică a județului nostru pentru a avea locuri de muncă mai bine plătite. Iar în această privință, toată lumea e de acord că prezența PSD la guvernare este o garanție a creșterii veniturilor. Chiar și în situații dificile din punct de vedere economic, PSD nu este adeptul austerității pentru cetățeni și al sloganurilor de genul: «NU AM», «NU POT», «VOM VEDEA», etc., care sunt mai degrabă caracteristicile celor «de dreapta» – PNL și USR care ne-au demonstrat asta în perioada neagră a guvernelor lor și a «alianței sărăciei» din 2020-2021, și de aceea PSD nu a tăiat niciodată pensiile sau salariile și a găsit mereu soluții pentru a crește veniturile și pentru a proteja puterea de cumpărare a celor cu venituri mici și medii”, a explicat prim-vicepreședintele PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi.

La întâlnirile organizate de echipa social-democrată, botoșănenii au fost interesați și de stadiul proiectelor de dezvoltare a municipiului Botoșani și i-au adresat întrebări pe această temă primarului Cosmin Andrei. Edilul le-a explicat cetățenilor că „împreună cu echipa de parlamentari PSD, Botoșaniul va continua dezvoltarea”.

„Un vot pentru listele PSD înseamnă un vot pentru un guvern PSD. Iar un guvern PSD va asigura un dialog bun între Primăria Botoșani și viitorul Guvern, ceea ce este vital pentru proiectele municipiului”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Accident la Răchiți. O mașină s-a răsturnat. Șoferul și un pasager au ieșit singuri din mașină

Publicat

Publicitate

Un accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, în localitatea Răchiți. În eveniment a fost implicată o singură mașină.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, dar și o ambulanță SAJ Botoșani.

Aceștia au constatat faptul că autoturismul era răsturnat pe o parte, iar cele două persoane, care erau în interior în momentul producerii accidentului, au ieșit singure din mașină.

Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

“Pompierii au acționat pentru înlăturarea pericolului de incendiu”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

Luni, 21 octombrie 2024, RESTRICȚII de circulație pe strada Pacea din municipiul Botoșani. Se toarnă covorul asfaltic

Publicat

Publicitate

Primăria municipiului Botoșani a anunțat că pe parcursul zilei de mâine, 21 octombrie 2024, vor fi impuse restricții de circulație pe strada Pacea, tronsonul cuprins între str. Cornișa și str. Manolești Deal, în vederea turnării covorului asfaltic.

Municipalitatea a transmis și faptul că roagă șoferii să parcheze autoturismele în alte zone și să utilizeze rute alternative.

“În funcție de cum vor decurge lucrările, luăm în calcul posibilitatea de a reda circulației tronsonul menționat în cursul după-amiezii. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim pentru înțelegere”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Liderul municipalității a mai adăugat că, dacă condițiile meteo vor fi prielnice, pe parcursul săptămânii viitoare vor putea continua lucrările de reabilitare și modernizare a străzii Pacea, de la intersecția cu str. Manolești Deal până la cea cu str. Sucevei.

Citeste mai mult

Eveniment

Accident la Copălău: Patru persoane au ajuns la spital după o ciocnire între două autoturisme

Publicat

Publicitate

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier care s-a produs, în această dimineață, pe raza localității Copălău. În eveniment au fost implicate două autoturisme.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, dar și două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Până la sosirea salvatorilor la fața locului, victimele au fost evaluate de un pompier, care pleca în misiune la Constanța.

Plutonierul major Marius Neculai a oprit imediat și a constat faptul că nu există persoane încarcerate, inconștiente sau în stop cardio-respirator care ar fi avut nevoie urgentă de resuscitare. Acesta a transmis datele în dispeceratul integrat ISU-SAJ Botoșani și a continuat să asigure suport medical și moral victimelor până la sosirea colegilor.

Persoanele rănite au fost preluate și transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, în timp ce pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, fiind deconectate bornele bateriilor.

“Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending