Connect with us
Publicitate

Eveniment

Elicopterul SMURD a fost chemat la Dorohoi pentru a prelua un bărbat de 54 de ani

Publicat

Publicitate

Elicopterul SMURD a fost chemat la Dorohoi, în această după-amiază pentru a prelua un bărbat de 54 de ani aflat în stare gravă.

Dorohoianul fusese diagnosticat cu hemoragie craniană și medicii au hotărât să îl trimită la o clinică de specialitate din județul vecin.

Aeronava SMURD a aterizat pe Stadionul din municipiul Dorohoi

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

Se caută spioni! SRI face angajări. Informații despre concurs

Publicat

Publicitate

Ofițerul operativ are rolul esențial de a colecta informații, necesitând abilitatea de a obține acces în medii relevante pentru securitatea națională și de a recruta surse. În plus, trebuie să interpreteze semnificațiile ascunse în detalii aparent minore și să aibă o înțelegere profundă a psihologiei umane și a limbajului non-verbal, informează ADEVĂRUL

La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante.”, menționează descrierea de pe site-ul instituției. 

Pe de altă parte, ofițerul analist evaluează datele culese de ofițerii operativi și identifică schimbările și tendințele în manifestarea amenințărilor, elaborând scenarii alternative și evidențiind implicațiile pentru a sprijini strategiile de securitate și planurile de acțiune.

Publicitate

Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. (..)Deși aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implică în egală măsură inteligența, gândirea critică și creativitatea analistului de informații, dar și o foarte bună cunoaștere a domeniului analizat.”, se precizează pe site-ul SRI.

În final, analiza rezultatelor este furnizată beneficiarilor legali în timp util și în funcție de domeniul de competență, pentru a-i sprijini în elaborarea unor strategii sau planuri de acțiune menite să prevină riscurile și să promoveze interesele naționale.

Cei care doresc să devină ofițeri operativi sau analiști trebuie să îndeplinească cerințele de încadrare în Serviciul Român de Informații conform Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normelor interne și să treacă toate etapele selecției.

Publicitate

Candidații care trec cu succes procesul de selecție și sunt declarați admiși la examenul/concursul de admitere vor urma cursuri de licență, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, după care vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Un șofer beat din Suceava a accidentat mortal un tânăr de 26 de ani, după care a fugit și s-a baricadat în casă

Publicat

Publicitate

Miercuri dimineață, în jurul orei 06:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe drumul județean care face legătura între localitățile Moara și Frumoasa se afla o persoană decedată. Echipa operativă deplasată la fața locului împreună cu tehnicianul criminalist a găsit cadavrul unui bărbat de 26 de ani și a concluzionat faptul că decesul a survenit cel mai probabil ca urmare a unui accident rutier, șoferul părăsind locul faptei, informează stiridinbucovina.ro.

De îndată s-au constituit mai multe echipe de căutare, fiind instalate filtre de căutare pe căile de acces din zonă. Totodată, o echipă operativă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului Rutier- IPJ Suceava si Biroului Rutier – Politia Municipiului Suceava, a desfășurat activități investigative, criminalistice și de cercetare penală, în doar circa 2 ore de la producerea evenimentului reusindu-se identificarea vehiculului implicat, precum și stabilirea identității șoferului.

După investigații s- a reușit localizarea șoferului, respectiv un tânăr de 21 ani care se ascunsese în casa sa de pe raza comunei Moara.

Publicitate

Echipaje de polițiști s-au deplasat la locuința în cauză, însă tânărul de 21 ani nu s- a conformat solicitărilor polițiștilor, refuzând accesul acestora pe proprietatea privata.

Prin lucrător specializat, s- a inițiat o procedura de negociere condescendentă, cu utilizarea tuturor canalelor de comunicare.

În urma abordării profesioniste, s- a reușit extragerea în condiții de siguranță a tânărului de 21 ani, fără a fi necesară utilizarea forței, bărbatul fiind preluat și condus la sediul Serviciului Rutier pentru îndeplinirea procedurilor legale.

Publicitate

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatul a fost testat și cu privire la prezența în organism a unor eventuale substanțe interzise, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, precum și pentru conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, urmând a fi dispuse măsuri procesuale față de tânărul de 21 de ani.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Umbrela va fi un accesoriu necesar în noaptea de Înviere. Meteorologii nu au vești bune pentru imediat următoare

Publicat

Publicitate

În minivacanța de 1 Mai și de Paște, ploile și vijeliile se extind în mai multe zone ale țării de anul acesta. Cele mai ridicate valori vor fi în zona litoralului.

Umbrela va fi un accesoriu necesar în noaptea de Înviere

Meteorologii nu au vești bune pentru imediat următoare. „Nu putem să spunem că scăpăm de ploi. Este o vreme schimbătoare, dar dacă ne referim la ziua de astăzi, pentru cei care se află în Crișana, Maramureș, Transilvania sau Moldova, putem spune că veștile sunt bune, pentru că vremea se menține predominant însorită pe tot parcursul zilei. Tot aici, valorile termice vor fi destul de ridicate, mai ales în Dealurile de Vest, unde se vor înregistra 25-26 de grade.

Publicitate

Într-adevăr, sunt așteptate înnorări în special în a doua parte a zilei și pe parcursul zilei care urmează în regiunile sudice, în zona Olteniei, Munteniei și zona Dobrogei. Chiar și pe litoral, mai ales în stațiunile din sudul litoralului, sunt așteptate ploi de scurtă durată în această seară și pe parcursul nopții”, a explicat Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, la Antena 3 CNN.

Vremea frumoasă va rămâne pe parcursul zilei de mâine în jumătatea nordică țării, iar pe măsură ce ne apropiem de noaptea de Înviere și de prima zi de Paște, ploile vor fi prezente mai ales în sud-vestul teritoriului, în zona Olteniei, în zona Banatului, dar treptat și în Crișana, Maramureș, Transilvania și desigur în zonele montane aferente, a mai spus Oana Păduraru.

”Temperaturile nu vor avea oscilații semnificative, de la o zi la alta, pe tot parcursul acestei minivacanțe. Maximele astăzi se vor încadra între 16 grade pe litoral și 26 de grade în partea de vest a țării, mâine ne așteptăm la maxime cuprinse între 16 și 25 grade.

Publicitate

În zona Capitalei, valorile termice se vor situa în jurul a 22 grade în următoarele zile, puțin mai scăzute pe parcursul zilei de mâine, iar minimele termice se vor încadra în mare parte din țară între 3 și 13 grade“. 

Cele mai ridicate valori rămân tot în zona litoralului.

„În perioada Sărbătorilor Pascale, vremea va fi mai bună în partea de sud-est a țării, unde ne așteptăm la o vreme predominantă însorită, iar dacă ne referim și la intensificările de vânt, deocamdată acestea sunt prezente în sudul Banatului, în zona județului Caraș Severin, unde este de altfel și cod galben de intensificări puternice ale vântului, care vor depăși chiar și 70 de km/h. În restul teritoriului, intensificări ale vântului ușoare vor fi prezente doar izolat și pentru intervale scurte de timp”, a anunțat meteorologul Oana Păduraru în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending