Connect with us
Publicitate

Eveniment

Elevii se întorc miercuri la cursuri din minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române

Publicat

Elevii se întorc miercuri la cursuri din minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române.

Următoarea vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, este programată în perioada 6 – 26 februarie.

Programele “Şcoala altfel” şi “Săptămâna verde” se vor desfăşura între 27 februarie şi 16 iunie, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor “Şcoala altfel” şi “Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică. AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Încă un lot din secţiunea montană a Autostrăzii A8, care leagă Moldova de Transilvania, va fi scos la licitaţie

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi, că intră în licitaţie contractul pentru încă un lot din secţiunea montană a Autostrăzii A8, relatează mediafax.ro.

CNAIR a transmis, joi, spre validare la ANAP documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului Miercurea Nirajului-Sărăţeni, de 23,4 km, potrivit ministrului Sorin Girindeanu.

„Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km. Contractul prevede o perioadă de maximum 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie), iar finanţarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. După validarea documentaţiei de atribuire, va fi publicat anunţul de participare la licitaţie în cadrul căruia va fi precizată şi valoarea estimată a contractului”, spune ministrul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziţie publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înfiinţata Companie pentru Investiţii Rutiere (CNIR), care se va ocupa de implementarea lui.

Citeste mai mult

Eveniment

A fost prelungită valabilitatea CARDURILOR DE ENERGIE. Până la ce dată vor putea fi utilizate

Publicat

Valabilitatea cardurilor de energie a fost extinsă, după ce acestea urmau să expire la data 31 martie 2024. Anunțul a fost făcut de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, relatează alba24.ro.

”Prelungim valabilitatea cardurilor de energie, până la 31 mai 2024. Este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe.

Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, a anunțat ministrul Marcel Boloș, joi, pe Facebook.

Este una dintre măsurile aprobate joi, la Guvern, potrivit sursei citate.

Prin intermediul cardurilor de energie, beneficiarii pot plăti facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.

Citeste mai mult

Eveniment

TELEMEDICINĂ pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi

Publicat

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi au devenit parte a unui proiect național de implementare a sistemului de telemedicină.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

„Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat astăzi. Rolul principal al sistemului de telemedicină va fi acela de a facilita asigurarea de consultații de specialitate la distanță pentru pacienții ce se prezintă la unitățile sau compartimentele de primire urgențe. Se va putea asigura un diagnostic mult mai rapid și se vor lua deciziile cele mai potrivite în legătură cu tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare. Sistemul de telemedicină, care va fi implementat și la spitalele din Botoșani, va asigura transmiterea de date – audio și video – în timp real, astfel încât cadrele medicale din centrele universitare mari să poată ajuta echipele medicale locale”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prin proiectul gestionat de Ministerul Sănătății, 131 de unități de primire urgențe (UPU) și compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene și municipale vor fi dotate cu echipamente IT (hardware și software), sisteme de comunicații date (audio și video), echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgență.

La nivel național vor fi înființate patru centrele regionale de telemedicină de urgență la: București, Târgu Mureș, Timișoara și Iași.

Valoarea proiectului este de 6,5 milioane de lei și este finanțată de Banca Mondială.

Citeste mai mult

Administratie

FOTO: Două drumuri de pământ din municipiul Botoșani vor fi asfaltate

Publicat

Condițiile de trai ale locuitorilor de pe strada Grigore Antipa și Aleea Smârdan vor fi îmbunătățite după ce tronsoanele menționate vor fi asfaltate.

În valoare totală de 2,3 milioane de lei, pe cele două drumuri de pământ vor avea loc ample lucrări de:
– consolidare
– modernizarea şi extinderea reţelelor de canalizare pluvială (cămine și guri de scurgere)
– siguranţa circulaţiei
– reparaţii trotuare cu pavele
– montajul hidranţilor stradali de incendiu
– semnalizare și marcaje rutiere
– amenajare covor asfaltic
– corelare a cotelor trotuarelor cu împrejmuirile și intrările în curţile riveranilor
Contractele de finanțare au fost semnate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) iar sumele necesare sunt asigurate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending