Connect with us
Publicitate

Educație

Elevi din Botoșani, premiați la Olimpiada Națională de Arte vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor

Publicat

La Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei – etapa națională care a avut loc la Bistrița Năsăud în perioada 10-14 aprilie 2023, au participat 10 elevi botoșăneni.

La specializarea Design vestimentar s-au obținut două premii:

PREMIUL I – Daria Apotrosoaie, clasa a XII-a – prof. coordonator: Strugariu Adina

MENȚIUNE- Mihaela Colipcă, clasa a XI-a – prof. coordonator: Strugariu Adina

La specializarea Pictură icoane s-au obținut două premii:

PREMIUL II- Tudos Sorina Ștefania,clasa a XII-a.Prof.coordonator Șcarlii Ioana

PREMIUL SPECIAL-Rasiga Nectaria , clasa a XI-a. Prof.coordonator Șcarlii Ioana

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Tânăr de 29 de ani din Știubieni dat jos de la volan de polițiști. Ce alcoolemie avea

Publicat

Polițiștii din Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Știubieni, un autovehicul condus de un tânăr, de 29 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat, conform prevederilor legale.

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un șofer din Santa Mare care s-a urcat beat la volan

Publicat

Polițiștii din Ștefănești au oprit duminică pentru control, pe drumul public din comuna Santa Mare, un autovehicul condus de un bărbat, de 36 de ani, din aceeași localitate.

 

În momentul efectuării semnalului de oprire, bărbatul a pierdut controlul asupra autovehiculului și a intrat în sanțul de pe marginea părții carosabile.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0, 45 mg/l alcool pur în aerul expirat . Mai mult decât atât, autovehiculul nu era înregistrat sau înmatriculat conform prevederilor legale.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din Cristești, scos cu forța din locuință după ce și-a bătut soția

Publicat

Duminică, polițiștii din Botoșani au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Cristești, pentru faptul că a avut un comportament agresiv față de soția sa.

 

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din locuință, având totodată obligația de a păstra o distanță de minim 200 de metri față de familia sa. În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încalcare a ordinului de protecție, iar față de bărbat poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie-lovire sau alte violențe, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Citeste mai mult

Eveniment

Câți copii din România au ambii părinți plecați în străinătate la muncă. Cifre îngrijorătoare

Publicat

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate era, la sfârşitul lunii decembrie 2023, de 9.758, cu 2.211 mai puţini comparativ cu situaţia de la finele anului anterior, conform datelor centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

De asemenea, numărul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a coborât la 64.936 la finele lunii decembrie 2023, de la 72.627 la 31 decembrie 2022, informează realitatea.net.

Dintre cei 9.758 de copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 9.143 se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie, restul fiind plasaţi la un asistent maternal, servicii de tip rezidenţial sau alte familii ori persoane.

Conform sursei citate, un număr de 46.792 de copii aveau un părinte plecat la muncă în străinătate, iar dintre aceştia 45.080 de copii erau în grija rudelor până la gradul IV, fără măsură de protecţie. În acelaşi timp, 924 de copii se aflau în sistemul de protecţie specială, cum ar fi în grija unui asistent maternal, în servici de tip rezidenţial sau la alte familii/persoane.

Totodată, 8.386 de copii proveneau din familii în care părintele unic susţinător era plecat la muncă în străinătate. Dintre aceştia, 7.622 copii au rămas acasă în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsură de protecţie.

Totalul copiilor rămaşi acasă care se aflau în sistemul de protecţie specială se ridica la 2.066, la 31 decembrie 2023, dintre care 352 copii erau în grija unui asistent maternal, 372 în servicii de tip rezidenţial, 1.248 la rude până la gradul IV, iar 94 de copii în grija altor familii sau persoane.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending