Connect with us
Publicitate

Eveniment

Efective sporite de jandarmi pentru evenimentele de la sfârșit de săptămână

Publicat

Publicitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările religioase și cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Nașterii Maicii Domnului
Vineri, 8 septembrie, jandarmii botoșăneni, în cooperare cu efective de poliție și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Botoșani, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a Hramului mănăstirii Vorona și a Festivalului Internațional de Folclor ,,Serbările Pădurii”, organizat în Poiana Vorona, unde este așteptată prezența unui număr mare de participanți, dar și a spectacolului pentru tineret din fața Centrului Cultural Vorona, desfășurat începând cu ora 21.00.
În aceeași zi, jandarmii, împreună cu polițiștii și pompierii botoșăneni, vor acționa, potrivit competențelor instituționale, în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, a faptelor cu violență și a consumului de substanțe psihoactive, dar și pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal și prevenirea și stingerea unor eventuale incendii la spectacolele ocazionate de organizarea Zilelor comunelor Leorda, Santa Mare, Păltiniș, Albești, precum și la Hora Satului Coțușca.
Tot vineri, jandarmii vor fi prezenți și pe Complexul Sportiv Săveni, la evenimentul ,,Discoteca estivală a copiilor și adolescenților”.
Sâmbătă dimineață, jandarmii vor fi alături de credincioșii prezenți la Hramul mănăstirii Sihăstria Voronei, precum și la pelerinajul la moaștele Sfântului Onufrie, pentru ca liniștea credincioșilor și a clerului să nu fie afectată de producerea unor incidente nedorite.
Recomandăm participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori, indicațiile forțelor de ordine și normele de prevenire a incendiilor, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare, să nu blocheze căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor și a echipajelor medicale de urgență și să solicite sprijinul forțelor de ordine în mod direct în cazul sesizării unor fapte antisociale de natură penală sau contravențională care îi afectează pe ei sau pe cei din jur.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

O adolescentă de 14 de ani din Vlăsinești este de negăsit. Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care, astăzi, în jurul orei 16:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

SOLOMONESCU DENISA PETRONELA are următoarele semnalmente: 1,72 m înălțime, 76 de kg, ochi albaștri, păr șaten.

Vestimentația: geacă de culoare neagră, pantaloni albaștri, încălțăminte sport de culoare neagră.

Publicitate

*Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!*

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr de 19 ani, săltat din trafic la Botoșani și dus la spital după ce a fost suspectat de consum de amfetamină

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au anunțat că astăzi, 7 mai 2024, în jurul orei 00:30, au oprit pentru control, pe  Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 19 ani, din  aceeași localitate.

Întrucât avea un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultând posibila prezență în organism a unei substanțe psihoactive (amfetamină).

“Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a existenței unei substanțe interzise în organism”, a transmis într-un comunicat IJP Botoșani.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Monitorizare cu BRĂŢĂRI pentru toți cei aflaţi sub control JUDICIAR şi arest la DOMICILIU. Propunere MAI

Publicat

Publicitate

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune modificarea legislaţiei pentru a permite monitorizarea cu brăţări electronice a persoanelor aflate sub control judiciar şi arest la domiciliu, relatează mediafax.ro.

Astfel, conducerea MAI a anunţat marţi că a iniţiat modificarea şi completarea, prin Ordonanţă de urgenţă a Guvernului, a Legii nr.146 din anul 2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

De asemenea, în acelaşi scop, conducerea MAI a dispus elaborarea unui proiect de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.1025 din anul 2022 pentru stabilirea aspectelor tehnice şi organizatorice privind funcţionarea în sistem-pilot, precum şi a celor privind operaţionalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică.

Publicitate

„Modificările legislative au ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă publică şi eficientizarea modului de supraveghere a executării măsurilor dispuse de organele judiciare, un deziderat asumat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Totodată, MAI propune devansarea datei de extindere la nivel naţional a proiectului de monitorizare electronică pentru ordinele de protecţie şi ordinele de protecţie provizorii de la 1 ianuarie 2025 la 1 octombrie 2024.

„În plus, va fi devansată aplicarea sistemului de monitorizare electronică pentru persoanele faţă de care a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu de la 1 ianuarie 2026 la 1 octombrie 2024. De asemenea, începând cu intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă şi până la data de 1 octombrie 2024, va fi testată folosirea sistemului de monitorizare electronică pentru persoanele faţă de care a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu în mun. Bucureşti şi în judeţele în care este implementat deja SIME. Testarea se va face folosind infrastructura şi dispozitivele deja existente”, arată MAI.

Publicitate

Conform comunicatului, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică acoperă la acest moment situaţiile de violenţă domestică în care a fost dispusă emiterea unui ordin de protecţie sau a unui ordin de protecţie provizoriu faţă de agresor şi a fost conceput pentru a fi implementat în trei etape:

a) prima etapă – în perioada 2022 – 2023 – la nivelul municipiului Bucureşti şi a judeţelor Iaşi, Mureş şi Vrancea;

b) a doua etapă – în anul 2024 – la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute la lit. a) şi la nivelul judeţelor Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea;

Publicitate

c) a treia etapă – la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute la lit. a) şi b) şi la nivelul judeţelor Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Olt, Suceava, Timiş şi Tulcea, cu termen iniţial anul 2025.

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr din Hlipiceni, dat jos de la volan după ce a fost prins că mergea haotic și a ieșit pozitiv la aparatul etilotest

Publicat

Publicitate

Un tânăr din Hlipiceni a fost dat jos de la volan de polițiști după ce a ieșit pozitiv la aparatul etilotest.

La data de 6 mai 2024, în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Răuseni, un autoturism care avea o deplasare haotică, condus de un tânăr, de 23 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a transmis IJP Botoșani.

 

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending