Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ediţia de toamnă a programului „Litoralul pentru toţi”, de la 1 septembrie

Publicat

Publicitate

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează la 1 septembrie ediţia de toamnă a programului “Litoralul pentru toţi”, prin care românii se pot caza în hotelurile şi pensiunile clasificate din staţiunile de la Marea Neagră cu preţuri începând de la 35 de lei pe noapte.

Potrivit unui comunicat al FPTR, pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon, majoritatea hotelurilor din acest program păstrând tarifele de anul trecut.

Programul “Litoralul pentru toţi”, ajuns la ediţia cu numărul 42, se derulează în perioada 1 – 30 septembrie 2023 şi se adresează tuturor turiştilor care vor să petreacă un sejur pe litoralul autohton în extra-sezon. Până în prezent s-au înscris în program 48 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 5.000 de locuri de cazare pe noapte. Reprezentanţii FPTR estimează că peste 100 de unităţi vor intra în acest program, astfel încât peste 40.000 de turişti ar putea beneficia de tarife reduse pe litoral în luna septembrie. Locurile vor fi vândute direct de hoteluri, dar şi prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor.

“Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc. Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, a afirmat Dragoş Răducan, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

În programul “Litoralul pentru Toţi”, tariful pentru o noapte de cazare începe de la 35 de lei pe noapte, pentru o persoană, cel mai ieftin pachet, fără masă, putând fi achiziţionat la un hotel de 2 stele din staţiunea Eforie Nord, dacă se achiziţionează un sejur de minim 5 nopţi. În acest program s-au înscris hoteluri de 2 până la 4 stele, tarifele propuse de hotelieri fiind pentru toate categoriile de turişti.

“Turiştii au toate motivele să aleagă o vacanţă la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în vârf de sezon şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc încă o vacanţă pe litoral. Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii”, a adăugat reprezentantul FPTR.

Publicitate

“Litoralul pentru Toţi” este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc este singura federaţie patronală cu reprezentativitate legală la nivel de ramură, având în componenţă un număr de 5.344 de societăţi comerciale din turism. Acestea asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajaţi, reprezentând 37% din forţa de muncă din turism, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro şi gestionând, într-o pondere covârşitoare, capital românesc.

Informaţiile privind hotelurile incluse în acest program se pot afla pe site-ul www.fptr.ro.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șapte candidaturi validate și una respinsă pentru alegerea președintelui României. Deciziile BEC

Publicat

Publicitate

Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui României a validat în ședința de joi șase candidaturi. Potrivit unui comunicat al BEC, au fost adoptate șase decizii privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral, scrie alba24.ro.

Este vorba de candidaturile depuse de Elena-Valerica Lasconi, Călin Georgescu, Nicolae-Ionel Ciucă, Hunor Kelemen, Mircea-Dan Geoană și Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Alături de candidatura lui George Simion, validată luni, până în acest moment sunt validate șapte candidaturi. Candidatura lui Marcel Ciolacu încă nu a fost validată.

De asemenea, BEC a adoptat o decizie privind respingerea înregistrării candidaturii independente a lui Miron Cozma la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, nu va putea participa la alegerile prezidențiale din 2024. Lista de semnături cu care s-a prezentat la BEC nu a fost considerată validă.

Biroul Electoral Central a respins, joi, înregistrarea candidaturii independente a lui Miron Cozma la alegerile prezidenţiale.

Publicitate

Potrivit deciziei BEC, Miron Cozma a depus, în termen, doar o cerere de admitere a candidaturii independente.

Miron Cozma a transmis documentul prin care a cerut validarea candidaturii și o imagine cu listele de semnături depuse.

Publicitate

Potrivit ProTV, BEC menţionează în decizie că Miron Cozma a susţinut că lista susţinătorilor necesară în vederea înregistrării candidaturii la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024 a fost lăsată în custodia Autorităţii Electorale Permanente şi a Biroului Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019 şi a precizat că aceasta cuprinde 311.436 de semnături organizate în 50 de dosare.

Miron Cozma a solicitat valorificarea acestei liste din 2019, iar BEC menţionează că lista susţinătorilor depusă la scrutinele precedente nu poate reprezenta îndeplinirea condiţiei prevăzută de lege.

Citeste mai mult

Eveniment

A fost cutremur în România. Orașele în care s-a simțit seismul. ISU Botoșani recomandă câteva reguli care pot salva viața

Publicat

Publicitate

Astăzi, în jurul orei 06:19, în zona seismică Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea ml 4,2 pe scara Richter. Potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la o adâncime de 103,8 km.

„S-a produs la 47 de kilometri V de Focşani, 55 de kilometri N de Buzău, 68 de kilometri SE de Sfântu-Gheorghe, 76 de kilometri E de Braşov, 86 de kilometri NE de Ploieşti”, a transmis INFP.

Astfel de evenimente sunt imprevizibile și de aceea fiecare persoană trebuie să cunoască măsurile de protecţie în caz de cutremur și regulile ce trebuie respectate, atât înainte de producerea acestuia, cât și pe timpul sau după ce mişcarea seismică a trecut.

Printre acestea, se numără:

Înainte de producerea unui cutremur:
✔️ fixaţi mobilierul de un perete sau de un alt element de construcţie solid, deoarece, în timpul unei mişcări seismice, se poate deplasa;
✔️ amplasaţi obiectele grele, care vă pot răni, în partea de jos a încăperilor;
✔️ asiguraţi-vă o minimă rezervă de urgenţă formată din apă, alimente neperisabile, lanternă, aparat de radio portabil, acumulatori şi medicamente de bază (rucsacul de urgenţă);
✔️cunoașteți locurile în care sunt poziționate întrerupătoarele, siguranţele electrice, robinetele pentru apă şi gaze, precum şi modul lor de manevrare;
✔️participaţi la exerciţiile de pregătire organizate la locul de muncă;
✔️ stabiliţi cu membrii familiei un plan de protecţie în caz de cutremur. Fiecare trebuie să știe ce are de făcut în cazul în care s-ar declanșa o mişcare seismică.

Dacă sunteți în interiorul unei clădiri:

Publicitate

✔️păstraţi-vă calmul şi liniştiţi persoanele din jur;
✔️nu încercaţi să ieşiți afară, nu fugiţi pe scări, nu vă duceţi pe balcon, nu folosiți liftul;
✔️îndepărtaţi-vă de ferestre, pereţi exteriori sau alte obiecte care vă pot răni;
✔️dacă este posibil, închideţi sursele de foc cât mai repede;
✔️protejaţi-vă sub tocul uşii, sub o grindă, lângă un perete de rezistenţă sau sub un obiect de mobilier solid;
✔️dacă sunteţi pe hol, aşezaţi-vă în poziţie ghemuit, lângă un perete interior;
✔️ evitaţi aglomeraţia, îmbulzeala și, dacă este posibil, deschideţi uşa pentru ca aceasta să nu se blocheze, iar după terminarea mişcării seismice să puteți ieși.

Dacă sunteți în exteriorul unei clădirii:

✔️adăpostiţi-vă într-un loc sigur, departe de ferestre, clădiri, poduri, cabluri electrice, copaci sau alte obiecte care vă pot răni;
✔️staţi la cel puţin 10 m de cablurile electrice rupte sau căzute.

Publicitate

Dacă sunteți într-un mijloc de transport:

✔️ opriți autoturismul și rămâneţi în interior. După încetarea cutremurului, nu ieşiţi din vehicul dacă vedeți în jur cabluri electrice căzute;
✔️ opriţi-vă într-un loc sigur, fără a bloca drumul, departe de poduri, viaducte şi imobile.

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Sfințit Mucenic Ierotei, episcopul Atenei

Publicat

Publicitate

Sfântul Ierotei a fost din Atena, capitala Greciei, și era unul din cei nouă sfetnici ai Aeropagului, adică făcea parte din sfatul cetății. A învățat credința creștină de la Sfântul apostol Pavel și tot acesta l-a botezat și l-a așezat episcop în Atena. Și a fost cel dintâi episcop creștin al Atenei.

La rândul sau, Sfântul Ierotei a fost învățător neostenit Sfântului Mucenic Dionisie Areopagitul, căruia multe povățuiri i-a dat pe calea înțelegerii dreptei credințe, aduse de Mântuitorul Hristos, spre mântuirea și înnoirea lumii. La Adormirea și îngroparea Maicii Domnului în Ghetsimani, deși tot soborul Sfinților Apostoli era de față, totuși Sfântul Ierotei s-a învrednicit, în numele tuturor, să facă început cântărilor, la jalea Adormirii celei Preacurate.

Și era Sfântul Ierotei cu totul înstrăinat și îndepărtat cu sufletul de cele pământești și cuprins de dumnezeiasca râvnă. Deci, viețuind bine cum îi place lui Dumnezeu și veselind pe Dumnezeu cu faptele sale bune, s-a dus către Domnul cu pace, la 4 octombrie.

Citeste mai mult

Eveniment

Accident la Dângeni. Un bărbat s-a dat peste cap cu mașina. A ieșit pe picioarele lui și a fost dus la spital

Publicat

Publicitate

Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a răsturnat cu mașina. Evenimentul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe raza localității Dângeni.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni, dar și o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

Pompierii au constatat faptul că autoturismul era răsturnat pe cupolă, iar șoferul era ieșit din interior. Acesta au fost preluat de echipajul medical.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor.

“Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending