Connect with us
Publicitate

Eveniment

După suceveni și ieșenii își încearcă norocul la Botoșani: Material lemnos confiscat de polițiștii din Bucecea

Publicat

Publicitate

După suceveni și ieșenii își încearcă norocul la Botoșani însă par a avea aceleași sorți de izbândă ca și vecinii pe peste Siret.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Orașului Bucecea au oprit pentru control, pe drumul național  D.N. 29 C, din orașul Bucecea, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 44 de ani, din județul Iași, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste un metru cub de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport.

“Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost supus confiscării”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

FOTO: Eveniment de excepție. După 18 ani, echipa TVR a emisiunii Tezaur folcloric a fost la Botoșani

Publicat

Publicitate

Emisiunea „Tezaur folcloric” a adunat de-a lungul anilor, ca într-o imensă ladă de zestre, obiceiuri populare, cântece, tradiţii şi orice altceva şi-ar mai fi putut dori să colecţioneze un iubitor de folclor. Crezul său s-a împrospătat mereu în „oazele” din satul românesc, în care tradiţia şi spiritualitatea ţăranilor au supravieţuit. Se difuzează în fiecare duminică, de la ora 13:00.

După 18 ani, echipa TVR a emisiunii Tezaur folcloric a fost din nou, luni,  la Botoșani. A fost o seară magică! Un eveniment de excepție marca Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură a Consiliului Județean Botoşani, organizat în parteneriat cu Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor „Ioan Cobâlă”, Primăria Vorona, Clubul Copiilor Dorohoi.

În cadrul acestui eveniment extraordinar, în fața publicului spectator și telespectator a fost adusă în fața publicului spectator și telespectator frumusețea culturală tradițională a județului Botoșani.
Orchestra ,,Mugurelul” din Dorohoi, dirijor și director prof. Marcel Dupu, Fanfara din Vorona, Tezaurele Umane Vii ale județului Botoșani, meșteri populari, soliști vocali și instrumentiști, Ansamblul de Jocuri Populare „Mărgineanca”, Ansamblul „Stejărelul – Vlăstarele lui Enescu” și Orchestra ,,Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, dirijor Ion Oloieru, manager Dan Doboș sunt o parte din cei care au adus tezaurul județul în fața întregii țări.
Felicitări Iustina Irimia! Felicitări tuturor! Pentru cei care nu ați reușit să participați la eveniment, vom anunța din timp când va fi transmisă emisiunea pe TVR pentru a o viziona”, a scris Doina Federovici pe pagina de socializare.

Citeste mai mult

Eveniment

Amnistia fiscală: ANAF trimite prin poștă scrisori de informare contribuabililor cu datorii

Publicat

Publicitate

Amnistia fiscală. ANAF trimite scrisori de informare contribuabililor cu datorii. Aceștia sunt anunțați cum pot beneficia de prevederile OUG 107/2024, scrie alba24.ro.

Peste 800.000 de contribuabili persoane fizice vor primi prin poștă o scrisoare de informare, a anunțat ANAF și Ministerul Finanțelor.

Contribuabilii sunt informați privind măsurile fiscale și beneficiile acestora. Aceștia mai primesc:

notificarea tiparită privind intenția de a beneficia de anularea obligațiilor bugetare, așa cum sunt prevăzute în OUG nr. 107/2024
cererea de anulare
Vor primi și un plic pretiparit pentru situatia în care doresc să transmită către organul fiscal notificarea.

”Prin scrisoarea de informare contribuabililor le este adus la cunostință cuantumul obligațiilor restante la 31 august 2024, existente în evidența fiscală, astfel încât să știe ce sume trebuie achitate și ce sume pot fi anulate”, informează ANAF.

Potrivit sursei citate, contribuabilii au posibilitatea efectuării de plăți fie în numerar, fie prin intermediul cardului bancar, caz în care le va fi înmânată chitanța cu dovada încasării.

Publicitate

Poșta Română va vira în contul prevăzut în OUG nr. 116/2024, deschis la Trezoreria Operativă Centrală, sumele încasate.

Vezi ANAF a publicat ghidul amnistiei fiscale. Cum pot fi șterse datoriile la stat. Beneficiari, condiții, procedură

După trimiterea notificării, vor primi certificatul de atestare fiscală ce va cuprinde situația fiscală proprie defalcată pe obligații bugetare care trebuie achitate, pentru a beneficia de anularea accesoriilor și a procentului aferent obligației principale.

Publicitate

Termenul limită pentru depunerea cererii de anulare este 25 noiembrie 2024, inclusiv.

Citeste mai mult

Eveniment

Cod galben de ceață pentru mai multe localități din județul Botoșani.

Publicat

Publicitate

Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Localitațiile vizate sunt : Botoșani, Flămânzi, Ungureni, Hudești, Mihai Eminescu, Frumușica, Albești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Suharău, Bălușeni, Lunca, Havârna, Cristești, Vorniceni, Curtești, Rădăuți-Prut, Răchiți, Copălău, Călărași, Avrămeni, George Enescu, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Broscăuți, Coșula, Todireni, Mileanca, Prăjeni, Sulița, Dângeni, Stăuceni, Roma, Santa Mare, Unțeni, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Durnești, Nicșeni, Dobârceni, Corlăteni, Mihălășeni, Blândești, Cordăreni, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Concești, Românești, Mitoc, Dimăcheni, Adășeni și Răușeni.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfinții Mucenici Evlampie şi sora sa, Evlampia

Publicat

Publicitate

Sfinţii Mucenici Evlampie şi sora sa, Evlampia, au trăit pe vremea lui Maximian (286-305), pe când în Nicomidia era dregător Maxim. Din cauza prigoanei, împreună cu mai mulţi creştini se ascundeau în munţi şi prin pus­tietăţi. Evlampie, fiind trimis oarecând să cumpere pâine din oraş, a fost prins de închinătorii la idoli şi dus în faţa judecătorului.

Acolo, el a mărturisit cu mult curaj că este creştin, refuzând să aducă jertfe lui Marte. În loc să jertfească, a poruncit idolului să cadă şi, căzând, s-a sfărâmat în bucăţi. Fiind chinuit, a venit la groaznica privelişte şi sora sa, Evlampia, care, mărturisind că este creştină, se ruga de prigonitori să fie părtaşă la chinurile fratelui ei. Şi băgându-i pe amândoi într-un cazan cu apă clocotită, Sfinţii Evlampie şi Evlampia au rămas nevătămaţi. Văzând aceasta, mulţi păgâni au crezut în Domnul Iisus Hristos. Apoi, celor doi li s-au tăiat capetele, primind astfel cununa muceniciei.

Sfântul Cuvios Teofil Mărturisitorul (sec. 8) s-a născut din părinți creștini într-un sat din orașul Tiberiapolis. La vârsta de 13 ani s-a dus în munte la Cuviosul Ștefan Sihastrul și l-a rugat să îl primească în viața călugărească. După trei ani de rugăciuni și ascultare s-a făcut monah. Teofil a trăit în pace până în vremea împăratului iconoclast Leon Isaurul (717-741). A fost supus supliciilor și dus în Niceea la judecată. Aici, Cuviosul Teofil l-a convins pe judecător asupra cinstirii sfintelor icoane, care i-a dat voie să plece.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending