Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dramă la Vorniceni: Un copil de un an a murit după ce a fost lovit de maşina condusă de tatăl său

Publicat

Publicitate

Un copil de un an a murit, joi, după ce a fost lovit de maşina condusă de tatăl său, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, accidentul a avut loc în curtea unei locuinţe din comuna Vorniceni, în timpul unei manevre de mers înapoi pe care o efectua tatăl copilului.

Din primele date de la fața locului rezultă că tatăl micuțului era în stare de ebrietate.

În acest caz a fost întocmit un doar penal pentru ucidere din culpă.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un botoșănean de 62 de ani a fost acroșat de un camion la Valea Străjii, în Bistrița. A fost transportat la spital

Publicat

Publicitate

Un bărbat din județul Botoșani a ajuns duminică la spital după ce a fost lovit de un autocamion pe DN 17, în zona Valea Străjii, la Bistrița Năsăud. Vehiculul era condus de un bărbat din județul Suceava.

La locul accidentului au intervenit pompierii militari, un echipaj SAJ Bistrița-Năsăud și polițiștii.

Conform IPJ Bistrița-Năsăud, din primele informații, un pieton de 62 de ani din județul Botoșani a fost lovit de un autocamion care circula pe direcția Vatra Dornei-Bistrița și era condus de un bărbat de 41 de ani din județul Suceava.

Accidentul a rezultat în rănirea bărbatului de 62 de ani, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările exacte ale evenimentului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Razie de amploare în Municipiul Botoșani. Peste 600 de persoane legitimate de polițiști noaptea trecută

Publicat

Publicitate

O razie de amploare a avut loc noaptea trecută în Municipiul Botoșani, peste 600 de persoane fiind legitimate de polițiști și peste 230 de autovehicule verificate.

În noaptea de 29 spre 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul celorlalte subunități de poliție, precum și a polițiștilor de Investigare a criminalității economice, a celor de combatere a criminalitătii organizate, polițiști rutieri, celor de la transporturi și acțiuni speciale au acționat, împreună cu jandarmii, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale comise în segmentul stradal.

Astfel, activitățile au fost concentrate în zona localurilor publice și a celor în care se formează aglomerări de persoane, precum și pe arterele rutiere de acces către aceste zone, fiind desfășurate în intervalul orar 18:00- 04:00.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 600 de persoane, 45 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, iar șapte persoane au fost conduse la sediul poliției.

De asemenea, au fost verificate 230 de autovehicule, peste 100 dintre acestea fiind supuse testărilor cu aparatul etilotest sau drugtest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 127.000 de lei, dintre acestea, 120 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, iar trei sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea aparatelor de marcat electronice.(45.000 de lei)

Publicitate

“Totodată, au fost depistați în trafic doi conducători auto care se aflau sub influența alcoolului și două persoane care nu dețineau permis de conducere, fiind întocmite dosare penale în care se continuă cercetările pentru infracțiunile respective”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Iată și câteva imagini de la acțiunea poliției de la Botoșani:

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cod galben de CANICULĂ, astăzi și mâine, la Botoșani. Temperaturile vor ajunge la 36 de grade

Publicat

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil astăzi și mâine, în județul Botoșani. În intervalul menționat, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 35 și 36 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități, a anunțat ISU Botoșani.

Local, noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Pentru a trece cu bine de această perioadă, ISU Botoșani recomandă respectarea următoarelor măsuri:

✔️️efectuaţi deplasări în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul;

✔️evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;

✔️purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;

Publicitate

✔️evitaţi băuturile ce conţin alcool, cofeină sau zahăr;

✔️consumaţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe sau ceaiuri;

✔️mâncaţi fructe şi legume şi evitaţi alimentele cu un conţinut mare de grăsimi;

Publicitate

✔️păstraţi legătura cu persoanele în vârstă din familia dumneavoastră, interesați-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă la nevoie;

✔️nu lăsaţi copiii / animalele de companie singuri/singure în autoturisme;

✔️creaţi un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului.

Evitaţi creşterea temperaturii, având grijă să:

✔️limitaţi utilizarea aparatelor electrocasnice, a luminii artificiale şi a surselor de căldură;

✔️menţineţi închise toate ferestrele când temperatura exterioară este mai mare decât cea din spaţiul închis;

✔️scădeţi temperatura, având grijă să aerisiţi dimineaţa devreme sau seara târziu;

✔️reglaţi aerul condiţionat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Pentru a preveni incendiile în perioada caniculei, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

✔️respectați normele de prevenire și stingere a incendiilor;

✔️nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mici față de locurile cu pericol de explozie sau față de materiale combustibile;

✔️nu expuneți la soare sau în zone supraîncălzite recipiente sau rezervoare ce conțin lichide inflamabile sau gaze sub presiune;

✔️pregătiți hrana prin utilizarea focului deschis doar în locurile special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau la alte vecinătăți;

✔️nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;

✔️nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.).

Citeste mai mult

Economie

De mâine, 1 IULIE, crește SALARIUL de bază minim brut pe țară. De la 3.300 lei a fost majorat la 3.700 lei lunar

Publicat

Publicitate

De mâine, 1 iulie, crește salariul de bază minim brut pe țară după ce Guvernul a aprobat majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, faţă de 3.300 lei cât este în prezent.

Măsura va avea efecte pozitive la nivel social, prin stimularea ocupării în sectoarele în care există cerere de forţă de muncă şi reducerea muncii la negru şi la nivel economic, prin creşterea consumului, cu influenţă şi asupra importului bunurilor de consum şi sporirea puterii de cumpărare a salariaţilor.

“Demersul este menit să aducă un trai mai bun angajaţilor din România şi să reducă sărăcia în muncă. Majorarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată presupune o apropiere a remuneraţiei de nivelul cerut de Directiva UE 2022/2041 privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. În plus, din experienţa anilor trecuţi, creşterea salariului minim a adus şi o creştere pe verticală a majorităţii salariilor, nu doar pentru cele minime”, preciza Ministerul Muncii.

Astfel, tariful orar va fi de 22,024 lei/oră pentru un program normal de lucru în medie de 168 ore/lună.

Totodată, valoare netă majorată a salariului minim brut pe ţară este de 2.363 lei, pentru o deducere de 300 lei, majorarea pe net fiind de 284 lei.

În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată aproximativ 760.000 de salariaţi, respectiv în jur de 14% din numărul total de salariaţi activi.

Publicitate

De majorarea salariului de bază minim la 3.700 de lei vor beneficia 1.871.266 de salariaţi. Aceasta nu se aplică salariaţilor din agricultură şi industria alimentară, pentru aceste categorii aplicându-se prevederile legale în vigoare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending