Rosie Gamp, o femeie din Edgware, Londra, a murit la vârsta de 90 de ani, în urma unui cancer diagnosticat tocmai din 1999, relatează mediafax.ro.
Rosie Gamp a murit în aprilie 2021, în urma unui cancer diagnosticat în 1999.
Rosie i-a alertat, cu 21 de ani înainte de a murit, pe medici, cu privire la prezenţa unui nodul la subsuoară, pe care l-a observat după o vacanţă în Portugalia. Diagnosticul i-a fost comunicat telefonic soţului ei, care a fost uimit să afle că este vorba de cancer şi, după cum a declarat pentru DailyMail: “Eram în bucătărie când a sunat telefonul. Era chirurgul care ne-a dat vestea devastatoare că, deşi operaţia a fost un succes, 9 din cei 12 ganglioni limfatici analizaţi fiind îndepărtaţi, nu mai puteau face nimic”.
Melvin, care era singurul care ştia rezultatul, s-a limitat să îi spună soţiei că era medicul la telefon şi că rezultatele nu au sosit încă.
Apoi, Rosie a avut posibilitatea de a face chimioterapie, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de îndepărtare a ganglionilor limfatici, dar, neştiind că era în fază terminală, a decis să refuze.
Melvin, care lucra în domeniul vânzărilor farmaceutice, a început să caute noi soluţii de vindecare a cancerului. A găsit o soluţie practic aproape de casă: la Spitalul Middlesex, unde Dr. Jeffrey Tobias, un renumit oncolog specializat în cancerul de sân, folosea Anastrozol ca medicament. Medicul a fost de acord să o includă pe Rosie pe lista sa de participante.
Melvin a sperat că, prin aceste tratamente, soţia sa va supravieţui cel puţin pentru a sărbători aniversarea nunţii lor de aur. Rosie a reuşit să sărbătorească împreună cu soţul ei cea de-a 55-a, 60-a şi 67-a aniversare de nuntă datorită medicamentului.
Melvin a spus apoi, în timpul înmormântării, că nu i-a mărturisit niciodată soţiei sale că are cancer în fază terminală, pentru că a considerat că face ceea ce trebuia atât pentru el, cât şi pentru ea, scutindu-şi astfel copiii de multe necazuri.
Potrivit acestuia, soţia sa a reuşit să supravieţuiască atât de mult timp datorită personalităţii sale şi dorinţei de viaţă.
Anastrozolul, numit Arimidex, este o terapie hormonală administrată femeilor care au fost diagnosticate cu cancer de sân în stadiu incipient şi care sunt pozitive la receptorii de estrogeni. De asemenea, poate reduce riscul de recidivă pentru femeile care luptă împotriva cancerului de sân atunci când acesta s-a răspândit la organe precum plămânii şi ficatul.
Anastrazol acţionează prin scăderea nivelului de estrogen, care alimentează unele tumori.