Connect with us

Eveniment

Dorohoi: Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor funcționează într-un sediu nou

Publicat

Publicitate

Centrul Local Dorohoi al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor funcționează într-un sediu nou.

Instituția Prefectului Județul Botoșani, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, pune la dispoziția cetățenilor din județ, începând de marți, 5 decembrie 2023, un nou sediu al Centrului Local Dorohoi al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, care vine în întâmpinarea nevoilor acestora.

Începând cu data de 05 decembrie 2023, Centrul Local Dorohoi al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor își va desfășura activitatea într-un sediu nou, aflat în incinta Poliției Municipiului Dorohoi, str. Olinescu, nr. 1, în corpul de clădire unde se află biroul de Evidență a Populației.

Activitatea centrului local suplimentar se desfășoară în zilele de marți și joi, în intervalul orar 09.30 – 14.30, fiind desemnat un lucrător de la compartimentul înmatriculări și evidența vehicule rutiere pentru prelucrarea documentelor de înmatriculare.

 

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: „Centrul local Dorohoi al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Botoșani și-a schimbat sediul, iar de marți 5 decembrie va funcționa în noua locație, facilitând astfel accesul cetățenilor la operațiuni din domeniul înmatriculării vehiculelor. Acest centru local de la Dorohoi este important pentru oamenii din regiune pentru că deservește  aproximativ 90.000 locuitori cu vârsta mai mare de 16 ani din municipiul Dorohoi, orașul Darabani și 22 comune.”

Publicitate

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Postare atribuită lui Alexandr Dughin, ideologul lui Putin: ”România va fi parte a Rusiei”

Publicat

Publicitate

Pe un cont de pe platforma X atribuit lui Aleksandr Dughin, ideologul preşedintelui rus Vladimir Putin și unul dintre vectorii propagandei ruse a apărut scris luni seară o propoziție care ar trebui să ne pună pe gânduri: România va fi parte a Rusiei.

”Unde pot fugi elita democraţilor şi woke-iştii (progresiştii – n.r.) din SUA? Canada? Trudeau a fost recent la Mar-o-Lago (sic!).

Israel? Există un război. Londra, Paris, Dubai? Exact acolo unde au fugit liberalii ruşi. Sau Moldova? Aceasta va fi în curând parte a României. Dar România va fi parte a Rusiei”, este mesajul postat pe X, citat de Agerpres, relatează alba24.ro.

Cine este Alexandr Dughin

Alexandr Dughin (născut pe 7 ianuarie 1962) este un filozof, politolog, sociolog și scriitor rus, cunoscut pentru ideile sale ultranaționaliste și influența sa asupra politicii ruse contemporane. Numele său este legat de propaganda rusă.

El este adesea considerat un ideolog al naționalismului eurasiatic și un promotor al unei paradigme geopolitice anti-occidentale. Acesta este contextul ideologic în care a fost capabil să posteze că ”România va fi parte a Rusiei”.

Dughin a fost supranumit „Rasputinul lui Putin” de unele surse din media occidentală, din cauza percepției că ideile sale ar fi influențat deciziile strategice ale Kremlinului.

Publicitate

Fiica sa, Daria Dughin, jurnalistă și susținătoare a ideilor sale, a fost ucisă în august 2022 într-un atentat cu mașină-capcană, ceea ce a atras atenția internațională asupra familiei Dughin.

În lucrările sale, Dughin a criticat România ca fiind un pion al Occidentului și al NATO în regiune.

El vede în politica externă a României o încercare de a contracara influența rusă în Europa de Est. Asta mai ales prin sprijinirea Republicii Moldova și prin colaborarea cu SUA și a avut declarații radicale în legătură cu țara noastră.

Despre alegerile prezidențiale din România, Dughin a declarat:

„Dacă acest candidat (Călin Georgescu – n.red.), care este un patriot român, câștigă. Moldova nu va avea unde să meargă. Dacă se îndreaptă spre România, vor ajunge mai aproape de un bloc aliat cu noi”,

Citeste mai mult

Eveniment

Un șofer de TIR din Alba, deputat de Botoșani. Cine este Gheorghe Petru Pîclișan, care a devenit deputat pe lista POT

Publicat

Publicitate

Un tânăr din Alba a câștigat un post de deputat în județul Botoșani, la alegerile parlamentare de la începutul lunii. Este vorba despre Gheorghe Petru Pîclișan, din Vințu de Jos, care a candidat pe lista POT. El lucrează ca șofer de TIR pe rute externe, relatează alba24.ro

La alegerile parlamentare din acest an, Gheorghe Petru Pîclișan a candidat singur pe lista POT Botoșani pentru Camera Deputaților. Și a câștigat pe valul ridicat de o formațiune despre care se spune că este ”partidul lui Călin Georgescu”.

POT a obținut în județul Botoșani la alegerile pentru Camera Deputaților un număr de 9.437 de voturi, adică 6,37 % din voturi.

În afișul electoral, acesta se recomandă ca fiind un tânăr inginer electronist de 31 de ani, din Botoșani. În realitate, acesta este din comuna Vințu de Jos, județul Alba.

„Suntem oameni tineri ca și voi care ne-am hotărât să ne implicăm, pentru România”, este mesajul acestuia.

Pagina acestuia de pe rețeaua de socializare Facebook a fost creată pe 3 noiembrie și până în prezent are 15 aprecieri și 109 urmăritori.

Publicitate

Pe contul său de TikTok, Ghiță Pîclișan are în prezent 359 de urmăritori. A început să distribuie materiale cu POT din luna octombrie 2024.

Potrivit declarației de avere completată pe 7 octombrie 2024, Gheorghe Petru Pîclișan deține un autoturism marca Mercedes-Benz fabricat în 2004 și nu deține clădiri sau terenuri.

Pe numele său are mai multe conturi și depozite deschise, în lei, valută și criptomonede, astfel:

  • Crypto – deschis în anul 2022 (instituția: Binance, Insulele Cayman) – 4.377 dolari
  • Acțiuni – deschis în anul 2022 (instituția: Binance, Insulele Cayman) – 1.295,72 euro
  • Crypto – deschis în anul 2022 (instituția: Welthee, Londra) – 543,07 dolari
  • Cont curent – deschis în anul 2016 (instituția nu este specificată) – 2.708,24 lei
  • Cont curent – deschis în anul 2016 (instituția nu este specificată) – 1.500 euro
  • Card de credit – deschis în anul 2021 (instituția nu este specificată) – 3.851,03 lei
  • Cont curent – deschis în anul 2024 (instituția nu este specificată) – 468,98 lei
  • Cont curent – deschis în anul 2024 (instituția nu este specificată) – 2 euro

Declară că în ultimul an fiscal a încasat din salarii venituri de 24.000 de lei și o diurnă externă de 29.000 de euro.

Citeste mai mult

Economie

Garanție de 120% pentru produsele accizabile, din 2025. Ce categorii de firme sunt vizate și care sunt amenzile

Publicat

Publicitate

Garanție de 120% pentru produsele accizabile: Operatorii economici care intenționează să primească spre vânzare produse accizabile vor trebui să depună o declarație pe propria răspundere și să constituie o garanție de 120% din accizele corespunzătoare, informează alba24.ro.

Aceste măsuri se aplică în cazul în care riscul fiscal al operatorilor este considerat ridicat, notează Economedia.

Autoritățile vamale îi vor anunța pe operatorii economici pentru a respecta aceste obligații.

Operatorii economici care sunt înregistrați la autoritatea competentă pentru distribuția și comercializarea angro a băuturilor alcoolice, tutunului prelucrat și produselor energetice, fără a le depozita și care eliberează pentru consum produse accizabile dintr-un antrepozit fiscal, trebuie să depună o declarație pe propria răspundere la autoritatea competentă.

Detalii privind declarația
Această declarație trebuie să precizeze cantitatea de produse accizabile pe care operatorul intenționează să o elibereze pentru consum.

Modelul, conținutul și modalitatea de depunere a acestei declarații vor fi stabilite printr-un ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Publicitate

Operatori economici au obligația să constituie o garanție de 120% din contravaloarea accizelor aferente cantității de produse accizabile pe care intenționează să o elibereze pentru consum.

Garanție de 120% pentru produsele accizabile: Sancțiuni pentru nerespectarea obligațiilor
Contribuabilii care nu constituie garanția de 120% și care nu depun o declarație pe propria răspundere cu cel puțin 3 zile calendaristice înainte de epuizarea cantității de produse accizabile riscă amenzi de la 20.000 lei la 100.000 lei, precum și confiscarea produselor.

Citeste mai mult

Administratie

Doina Federovici: Începe modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Publicat

Publicitate

Veste bună pentru copiii speciali ai județului nostru!

Compania Națională de Investiții a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Școlii Speciale „Sfântul Stelian”. „Astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, am primit o veste foarte bună de la Compania Națională de Investiții: de mâine încep lucrările de modernizare a Școlii «Sfântul Stelian» Botoșani. Este un proiect de suflet, unul prioritar pentru mine și echipa mea. Încă o promisiune realizată! Am depus toate eforturile pentru a le asigura copiilor speciali cele mai adecvate condiții în școlile pe care le urmează, astfel încât să dobândească un minim de competențe profesionale care să-i ajute să se integreze mai bine în societate. Odată cu modernizarea Școlii, vor beneficia de cele mai moderne facilități”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani!

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

Proiectul presupune: refacerea șarpantei, montarea de panouri fotovoltaice, anveloparea termică a întregii clădiri, înlocuirea geamurilor și a ușilor, realizarea încălzirii în pardoseală, înlocuirea rețelei de încălzire, a centralei termice, a instalațiilor și obiectelor sanitare, a instalațiilor de iluminat și a celor de detecție și semnalizare în caz de incendiu. De asemenea, se va realiza amenajarea terenului, refacerea trotuarelor și a căilor de acces. Proiectul prevede și dotările specifice activității școlare.

Clădirea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” a fost construită în anii 1979-1980 și a fost inaugurată în 1981. De la darea în folosință, clădirea nu a beneficiat de lucrări de reabilitare.

Pe 3 decembrie, din 1992, se sărbătorește an de an, la nivel mondial, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. „Este de datoria noastră, a tuturor, să fim alături de toți cei care trăiesc cu o anumită formă de dizabilitate. Am demonstrat că nu lăsăm pe nimeni în urmă, că pentru noi, social-democrații, fiecare om contează. Fiecare are o poveste a lui și împreună facem această lume mai frumoasă, mai bună”, a mai declarat Doina Federovici.

Publicitate

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, peste un miliard de oameni, circa 15% din populația lumii, trăiește cu anumite forme de dizabilitate, iar mai mult de 100 de milioane de persoane cu dizabilități sunt copii. De asemenea, 46% dintre persoanele peste 60 de ani sunt persoane cu dizabilități. Una din cinci femei este susceptibilă să experimenteze dizabilități în viața ei, în timp ce unul din fiecare zece copii este un copil cu dizabilități.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending