Connect with us
Publicitate

Administratie

Doliu în familia prefectului de Botoșani. Colectivul Instituției Prefectului transmite condoleanțe

Publicat

Doliu în familia prefectului de Botoșani, după ce tatăl prefectului județului, Dan Nechifor, a trecut în neființă ieri seară.

Ilie Nechifor avea 84 de ani, iar trupul neînsuflețit a fost depus la Capela cimitirului Pacea, pentru ca înmormântarea să aibă loc luni.

Colectivul Instituției Prefectului și membrii Cancelariei Prefectului sunt alături de prefectul județului, Dan Nechifor, în aceste clipe de adâncă tristețe și își exprimă regretul pentru pierderea tatălui. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia îndurerartă, în aceste momente tragice. Ne rugăm la Dumnezeu să dea putere familiei și să ofere mângâiere în aceste momente sfâșietoare. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!”,a fost mesajul adresat de Colectivul Instituției Prefectului și membrii Cancelariei Prefectului de Botoșani.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

O mamă din Botoșani are nevoie de sprijin. Apelul făcut de o preoteasă

Publicat

Luna martie este dedicată vieții și din ce în ce mai multe structuri se implică
în salvarea pruncilor încă nenascuti. Astăzi, de Ziua mamelor crestine, este oportun să dăm o mana de ajutor unei femei din Botoșani, care pe lângă cei doi copii pe care îi are, Dumnezeu i-a mai dăruit un suflet. Perspectiva i-a părut devastatoarea tinerei mămici care s-au gândit că ar fi bine sa scape de copilul din burtică, insa..nu a avut bani pentru intreruperea de sarcină. De povestea ei a auzit preoteasa Ana Maria Macuc, neobosită militantă pentru dreptul copiilor de a veni pe lume. Are însă nevoie de ajutor pentru că nu poate susține singura aceasta cauză.
Relatăm integral apelul făcut de preoteasa Ana Maria Macuc pe pagina de facebook.
,, De ZIUA MAMEI CRESTINE, de BUNAVESTIRE, imi doresc, IMPREUNA cu dv, sa putem SPRIJINI FINANCIAR, o MAMICA INSARCINATA, ca sa dea nastere PRUNCULUI DIN PANTECE.

Imi doresc sa nu mai simta ca este impovarata de anumite probleme si lipsuri care o determinau sa faca AVORT.

Avem o mamica, din Botosani, care, din fericire, nu a avut bani SA FACA AVORT, atunci cand multi faceau presiuni asupra ei sa faca acest lucru si apoi ne-a intalnit pe noi…

O vom sprijini cu tot ceea ce are nevoie material: hainute pentru intreaga familie, carut, patut s.a., consultatii medicale gratuite si timp de 2 ANI DE ZILE ii vom oferi UN AJUTOR de 500 lei/luna.

De cele materiale facem rost mai usor, dar pentru ajutorul financiar APELEZ LA DV.

Cine doreste si are posibilitatea, o poate ajuta lunar cu O ANUMITA SUMA DE BANI sau o poata ajuta doar o singura data.

O puteti contacta direct pe mamica la nr de TELEFON +40750866804 sau ii puteti trimite bani in NUMARUL ei DE CONT REVOLUT RO55BREL0005531230900100.

Este o mama minunata, care mai are doi copii dragalasi, o fetita de 2 ani si un baiat de 5 ani, pe care-i iubeste foarte mult.

Locuiesc CU CHIRIE.
La inceputul sarcinii mama si-a pierdut locul de munca si nu s-a mai putut angaja in alta parte, fiind insarcinata, iar sotul, recent si-a gasit un nou loc de munca.

Acum se bucura foarte mult de bebele din burtica si asteapta cu nerabdare, ca peste cateva luni, sa-l tina in brate.

Cu ajutorul lui Dumnezeu si a oamenilor cu suflet mare, avem peste 70 de copii salvati de la avort si nici o mama nu regreta ca i-a nascut.

Vreau sa cred ca aproape NICI O MAMA NU AR FACE AVORT, daca ar avea cine sa o sustina moral sau material, in momentele dificile.

DACA CUNOASTETI MAME INSARCINATE care din “n” motive se gandesc sa faca avort, va rog sa le indrumati spre noi, spre Biserica Pacea si le vom spriji cu tot ceea ce vom putea.
Este important ca aceste mame sa stie ca nu sunt singure si mai ales ca exista rezolvari la multe probleme cu care se confrunta.

IMPREUNA PUTEM SALVA VIETI!

FIECARE COPIL este un dar si MERITA O ZI DE NASTERE!

Va multumesc!

P.S. Va rog, daca doriti, sa-mi scrieti IN PRIVAT, cu ce suma o puteti sprijini si cate luni pentru a sti pe cat timp va avea asigurata aceasta suma.

Pastram ANONIMATUL MAMICII, daca aveti nevoie de numele mamicii pentru numarul de cont vi-l pot da in privat sau o puteti contacta telefonic, direct pe mamica”, a scris preoteasa Ana Maria Macuc.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Peste 30 de tone de furaje s-au făcut scrum, în această seară, în urma unui incendiu la Adășeni

Publicat

Aproximativ 30 de tone de furaje au fost distruse în această seară, în urma unui incendiu care a avut loc în localitatea Adășeni.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Săveni cu două autospeciale de stingere, dar și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. Incendiul se manifesta generalizat la depozitul de furaje. Concomitent cu acțiunea de stingere, salvatorii au acționat pentru limitarea extinderii flăcărilor la locuința din imediata vecinătate.

Focul a fost stins după aproximativ trei ore. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o scânteie mecanică provenită de la o drujbă.

Citeste mai mult

Eveniment

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoșani rămâne în arest la domiciliu

Publicat

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, care a fost reţinută, marţea trecută, într-un dosar de corupţie instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), va rămâne în arest la domiciliu, potrivit unei decizii luate, luni, de Curtea de Apel Suceava.

DNA a cerut arestarea preventivă a Monicăi Adăscăliţei, însă magistraţii Curţii de Apel au respins contestaţia procurorilor anticorupţie, menţinând astfel arestul la domiciliu al fostului manager dispus de Tribunalul Suceava.

“În baza art. 204 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava împotriva Încheierii nr. 41 din 20.03.2024 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia Penală în dosar nr. 1046/86/2024”, se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Suceava, postată pe portalul instanţelor de judecată.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani, Monica Delia Adăscăliţei, care a fost reţinută în cursul zilei de marţi, este acuzată că ar fi primit, direct sau prin intermediari, de la trei persoane sume de bani cuprinse între 5.000 lei – 10.000 lei, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit acestora, Adăscăliţei a fost reţinută pentru două fapte de luare de mită şi una de trafic de influenţă.

“În lunile octombrie şi decembrie 2023, inculpata Adăscăliţei Monica-Delia, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediari, de la trei persoane (din care doi subalterni) sume de bani, cuprinse între 5.000 lei – 10.000 lei, pentru a aproba angajarea unei persoane în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani pe un post de medic cu competenţe limitate, a aproba transferul unei persoane din cadrul unei unităţi medicale din oraşul Săveni la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani, a-şi exercita o presupusă influenţă pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaţilor săi şi pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale. Influenţa s-ar fi dovedit una reală, persoana respectivă începându-şi activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii, încheiat pe o perioadă determinată”, se arată în comunicatul transmis la momentul respectiv de DNA. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Sute de botoșăneni și-au găsit de lucru prin intermediul AJOFM, în primele două luni ale anului 2024

Publicat

În primele două luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani un număr total de 547 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 29 februarie 2024, 261 au peste 45 de ani,    61  au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 21  au între 30 și 35 de ani, 47 au între 25 și  30 de ani, iar 157 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul persoanelor ocupate, 204 sunt tineri NEET.

Grupa de vârstă Total raportat
Total general 547
< 25 ani    157
Între 25 şi 30 ani   47
Între 30 şi 35 ani 21
Între 35 şi 45 ani     61
  Peste 45 ani   261

Numărul femeilor încadrate este de 236, iar al bărbaţilor de 311, ponderea acestora în totalul persoanelor încadrate fiind de 43,14 %, respectiv de 56,86%.

În funcţie de rezidenţă, 223 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 324 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul  de  pregătire  al  persoanelor  pentru  care  a  fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (226), gimnaziale (130), profesionale (125), (33) fiind cu studii universitare. Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul ANOFM în primele două luni ale anului 2024,  1.470  fac  parte  din  categoria  celor  greu

 

şi foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele ANOFM.

În perioada de referință, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.552 persoane.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending