Connect with us
Publicitate

Actualitate

Doar şapte copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani s-au vaccinat anti-COVID-19 în prima zi a campaniei

Publicat

Publicitate

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, doar şapte copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani s-au vaccinat anti-COVID-19 în prima zi a campaniei de imunizare dedicată acestei categorii de vârstă, menționează AGERPRES.

Potrivit sursei citate, toţi cei şapte copii au primit serul de imunizare în centrul de vaccinare deschis la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” din municipiul Botoşani.

“Noi vrem mai mult, dar e un început. Aceştia sunt un exemplu pentru ceilalţi părinţi”, a afirmat Adăscăliţei.

Publicitate

Autorităţile sanitare din Botoşani au raportat, miercuri, la nivelul judeţean, o rată de infectare cu COVID-19 de 7,46 cazuri la 1.000 de locuitori. Cea mai mare incidenţă se înregistrează în municipiul Botoşani, unde miercuri erau 14,62 cazuri la 1.000 de locuitori.

Sursa: AGERPRES

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Incendiu la Depozitul de deșeuri de la Stăuceni. Degajări mari de fum

Publicat

Publicitate

Un incendiu a izbucnit, în această seară, în interiorul depozitului ecologic de deșeuri de la Stăuceni. Alarma s-a dat puțin înainte de ora 19:00. La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Pompierii au constatat faptul că ardeau peste zece tone de deșeuri, cu degajări mari de fum și au intervenit rapid pentru ca incendiul să nu se extindă. Suprafața afectată a fost estimată la aproximativ 1 000 de metri pătrați.

Incendiul a fost lichidat. Împreună cu personalul de pe locul de muncă, pompierii intervin, în continuare, pentru identificarea focarelor ascunse.

La fața locului au ajuns și specialiști ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani și ai Agenției de Protecție a Mediului Botoșani.

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Alertă: Fraudă online în care se foloseşte identitatea DIGI România. Atacatorii dau impresia că vor să vă ramburseze o factură

Publicat

Publicitate

Alertă: Fraudă online în care se foloseşte identitatea DIGI Romania. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a transmis, miercuri, o alertă cu privire la o campanie de phishing care vizează clienții furnizorului de telecomunicații.
Și compania a transmis tuturor abonaților un avertisment prin SMS.
”Atacatorii din online continuă campaniile de phishing prin uzurparea identităţii instituţiilor şi companiilor legitime din România.
Astăzi, vă punem în atenţie o nouă astfel de fraudă care se foloseşte de identitatea Digi România”, avertizează, miercuri, DNSC.
Specialiştii DNSC detaliază cum funcţionează frauda.
”Utilizatorii vizaţi de atac primesc un email care pare a proveni din partea companiei Digi România, sub pretextul anulării plăţii unei facturi efectuate de către utilizator.
În acelaşi email, se prezintă oportunitatea utilizatorului de a primi un ramburs al plăţii efectuate, dacă acesta dă click pe un link din email.
Avertisment al DNSC și REVOLUT: Nu comunicați date personale. Tentativele de fraudă se înmulțesc în perioada cumpărăturilor
Email-ul, însă, provine de la o adresă falsă de email, fapt ce se poate observa în cea de-a treia imagine.
Accesarea link-ului va duce utilizatorul pe un site-clonă, similar cu cel oficial, unde un portal online le cere să furnizeze datele cardului pentru a primi rambursul.
În adevăr, dacă utilizatorul face acest lucru, datele cardurilor lor vor fi transmise atacatorilor”, au mai transmis specialiştii îîn securitate cibernetică.
Alertă: Fraudă online în care se foloseşte identitatea DIGI Romania. Ce să faci dacă ți se cer date sensibile
Echipa DNSC a transmis şi recomandări şi cere prudenţă, mai ales dacă se solicită informaţii sensibile:
• Nu vi se va cere niciodată să furnizaţi prin email sau link-uri ataşate date cu caracter sensibil (date personale, de autentificare, sau de carduri bancare).
• Verificaţi întotdeauna autenticitatea email-urilor de la o companie sau instituţie printr-un canal de comunicare separat, în special dacă vi se solicită date cu caracter sensibil.
• Raportaţi astfel de email-uri către organizaţia impersonată pentru a atrage atenţia cât mai rapid asupra activităţii frauduloase.
• În cazul în care aţi furnizat date sensibile, sesizaţi imediat banca, iar dacă aţi fost păgubit, depuneţi o plângere la Poliţie (fizic sau la petitii@politiaromana.ro) şi notificaţi DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro)
• Nu în ultimul rând, contribuiţi la răspândirea acestor avertizări şi către alţi utilizatori, pentru a reduce şansele ca astfel de tentative de fraudă să aibă succes!

Citeste mai mult

Eveniment

LISTA dosarelor aprobate în cadrul Programelor Casa Verde Fotovoltaice, Rabla Clasic, Rabla Plus și Microbuze, publicată de AFM

Publicat

Publicitate

Lista dosarelor aprobate în cadrul Programelor Casa Verde Fotovoltaice, Rabla Clasic, Rabla Plus și Microbuze pentru elevi au fost publicate miercuri pe site-ul AFM.
Cereri eligibile în valoare de 96,68 milioane de lei au fost depuse de persoanele fizice în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice”, în timp ce unităţile de cult au transmis solicitări în cuantum de 13,94 milioane de lei, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.
În cazul persoanelor fizice este vorba despre 4.784 de cereri eligibile transmise AFM, iar în ceea ce priveşte unităţile de cult, numărul cererilor este de 697.
Pe de altă parte, pentru Programul „Rabla Clasic” au fost publicate noi liste care conţin 588 de dosare aprobate pentru 1.313 autovehicule şi 325 motociclete, în valoare de 22,987 milioane de lei.
De asemenea, au fost admise patru contestaţii pentru 16 autovehicule şi o motocicletă, în valoare totală de 243.000 de lei.
Potrivit surse citate, în cadrul programului „Rabla Plus” au fost aprobate alte 332 de dosare pentru 1.129 de ecotichete, în sumă de 28,24 milioane lei, precum şi şase contestaţii pentru 13 ecotichete, în cuantum de 1,44 milioane de lei.
Totodată, în Programul „Microbuze pentru elevi” a fost publicată o nouă listă ce conţine două contestaţii admise în valoare de 39,99 milioane de lei.
Listele dosarelor aprobate în cadrul programe enunţate mai devreme sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente.

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, candidat PSD

Publicat

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.
Intrat în cursa pentru câștigarea unui nou mandat la Primăria Municipiului Botoșani din partea Partidului Social Democrat, Cosmin Andrei a vorbit despre ceea ce a însemnat ultimii patru ani la conducerea municipiului Botoșani, despre realizările și investițiile făcute în municipiu.
Cosmin Andrei a vorbit și despre contracandidații săi pentru această funcție, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending