Connect with us
Publicitate

Eveniment

Din nou CAMPIOANA de la Botoșani, Simona Radiş: Cel mai bun sportiv al CSA Steaua pentru al patrulea an consecutiv

Publicat

Publicitate

Canotoarea Simona Radiş, campioană mondială şi europeană în 2023, a fost desemnată cel mai bun sportiv al CSA Steaua pentru al patrulea an consecutiv în cadrul unei gale organizate la Cercul Militar Naţional din Capitală, relatează agerprees.ro.

Aflată în prezent în cantonament în Italia cu lotul olimpic de canotaj al României, Simona Radiş a transmis un mesaj video în care a declarat că este onorată de titlul primit şi a menţionat că îşi doreşte ca 2024 să fie mult mai strălucitor decât 2023.

„Mulţumesc pentru acest titlu minunat care mă motivează pentru viitor. Sunt onorată şi fericită, e o mare mândrie pentru mine. Îmi doresc un 2024 mult mai strălucitor decât acesta, îmi doresc să vă fac fericiţi. Vreau să devin o versiune mult mai bună a mea. Sunt fericită să fac parte din această familie a Stelei. Îmi doresc să rămânem uniţi, să ne sprijinim la fel ca şi până acum şi să aducem cât mai multe rezultate frumoase acasă de la Paris”, a afirmat Radiş.

Publicitate

Preşedintele CSA Steaua, Răzvan Ştefan Bichir, a menţionat că rezultatele din acest an îi oferă încredere şi speranţă pentru Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

„Nu a fost deloc uşor să îi alegem pe cei mai buni dintre cei buni, pentru că la fel ca întotdeauna clubul Steaua are sportivi fenomenali care obţin rezultate prestigioase la marile competiţii internaţionale. Acum, la final de an, când facem bilanţul, putem spune că 2023 a fost unul cu rezultate extraordinare. 26 medalii la Campionatele Mondiale, din care 5 de aur, 6 medalii la Campionatele Mondiale Militare din care 2 de aur, 78 de medalii la Campionatele Europene din care 32 de aur, 5 medalii la Cupele Mondiale, 3 medalii la Cupele Europene, 4 medalii la Cupa Naţiunilor, 283 de Campionate Naţionale şi 51 de trofee ale Cupei României, toate aceste rezultate ne fac să privim cu speranţă către Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru că în acest moment putem spune cu mândrie că avem 17 sportivi calificaţi la 6 discipline, plus mulţi alţii care au şanse în continuare să obţină biletele pentru Jocurile Olimpice”, a explicat preşedintele.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Eduard Bachide, i-a asigurat pe sportivii clubului Steaua de întregul suport în realizarea obiectivelor pentru 2024.

Publicitate

„La 76 de ani de la înfiinţare, Clubul Sportiv al Armatei Steaua are un palmares impresionant pe care puţine cluburi îl pot egala. Vă îndemn să ţintiţi în continuare performanţa. Vă urez mult succes şi vă asigur de întreaga susţinere a conducerii Ministerului Apărării Naţionale în atingerea obiectivelor pe care le aveţi şi în activităţile pe care le desfăşuraţi. Pentru că toţi ne dorim ca în 2024 să se consemneze numeroase performanţe şi realizări remarcabile în palmaresul clubului Steaua. Mult succes la Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus Bachide.

Prezentă la eveniment, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a afirmat că sportivii clubului Steaua, la fel ca şi cei ai clubului Dinamo, trebuie susţinuţi pentru că ei duc greul sportului românesc.

„Sportul românesc are nevoie de ajutor. România are acum 61 de sportivi calificaţi, aşadar delegaţia României nu va fi una impresionantă la Jocurile Olimpice de anul viitor. Dar eu îmi doresc ca ea să fie impresionantă prin putere, prin rezultate. De aceea fiecare dintre noi trebuie să susţină atât cât poate sportivii olimpici, pentru că ei sunt cei care ne vor face mândri că suntem români la Paris. Sport în afară de sănătate, înseamnă şi mândrie naţională. De aceea vă rog să ajutaţi sportivii, pentru că Steaua şi Dinamo duc greul sportului românesc. Dinamo are acum 22 de sportivi calificaţi, iar Steaua 17, cu şanse să mai adauge şi în perioada următoare”, a precizat Lipă.

Publicitate

De asemenea, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, i-a îndemnat pe sportivii stelişti să se concentreze la maximum pentru ca ediţia 2024 a Jocurilor Olimpice să fie mai bogată în rezultate ca precedenta.

„A fost un an dificil, un an în care puteam mai mult, sunt convins de lucrul acesta. România a cucerit 7 medalii la Campionatele Mondiale, 5 vin de la canotaj, 1 de la canoe şi 1 de la atletism. De aceea spun că sunt convins că puteam să obţinem mai multe medalii, să avem mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice. Avem nevoie să fim mai performanţi, să ne facem treaba fiecare acolo unde suntem pentru că acest mecanism în sportul românesc trebuie să funcţioneze ca un ceasornic. Rezultatele depind de onestitatea cu care facem analize. De aceea trebuie să fim concentraţi la maximum pentru 2024”, a subliniat Covaliu.

Lista premiilor oferite în cadrul Galei 2023 a Clubului Sportiv al Armatei Steaua este următoarea:

Sportivul anului – Simona Radiş (canotaj)
Echipa anului – formaţia masculină de polo
Revelaţia anului – Andreea Ana (lupte)
Juniorul anului – Eduard Ionescu (tenis de masă)
Menţiuni – Adriana Adam (canotaj), Claudia Bobocea (atletism), Cătălin Chirilă (kaiak-canoe), Andreea Dragoman (tenis de masă), Mihnea Enache (scrimă), Oleg Nuţă (kaiak-canoe), Lăcrămioara Perijoc (box), Cătălin Preda (nataţie), Alina Rotaru (atletism), Magdalena Rusu (canotaj), Elizabeta Samara (tenis de masă), Ilie Sprîncean (kaiak-canoe), Bernadette Szocs (tenis de masă), Ioana Vrînceanu (canotaj).

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

S-au speriat și polițiștii de TUPEU: Într-o comună din Botoșani figurează 10.000 de cetățeni din Ucraina, Republica Moldova și Federația Rusă

Publicat

Publicitate

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și ai Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Iași și Sighetu Marmației, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pus în data de 20.11.2024, în executare, 90 de mandate de percheziție domiciliară la sediile unor instituții publice și locuințele unor persoane fizice din judeţele Botoşani, Suceava şi municipiul Bucureşti.

Activitățile operative sunt realizate într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și fals informatic de către funcționari publici de pe raza județului Botoșani, precum și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ancheta vizează destructurarea unei rețele care, prin intermediul unor funcționari publici din două servicii de evidență a populației din cadrul unor primării, a obținut documente de identitate românești neconforme cu realitatea pentru persoane născute în Republica Moldova, Ucraina și Federația Rusă.

Publicitate

În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate, cu stabilirea domiciliului la imobile care aparțineau unor cetățeni români care au decedat, iar partajul succesoral nu a fost efectuat, care sunt netrasportabili sau plecați în străinătate, fără acordul lor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și implicit fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de evidență al persoanelor din cadrul primăriilor.

Astfel, într-o comună din județul Botoșani figurează aproximativ 10.000 de cetățeni originari din Ucraina, Republica Moldova și Federația Rusă, marea majoritate având domiciliul la diferite adrese, fără acordul prealabil al proprietarilor, sau în baza unor declarații de luare în spațiu neconforme cu realitatea, prin contrafacerea semnăturii proprietarilor sau a unor adeverințe emise de reprezentanți ai primăriei, în care a fost consemnat în mod nereal dreptul de proprietate.

Sumele de bani plătite pentru obținerea unei cărți de identitate românești ar fi fost cuprinse între 350-400 de euro și variau în funcție de serviciile oferite de către intermediar.

Publicitate

Banii se împărțeau astfel:

– 100-150 de euro/persoană celor dispuși să ia în spațiu, în mod fictiv, cetățeni născuți în Republica Moldova, Ucraina și chiar în Federația Rusă, la imobile pe care le dețin, în marea lor majoritate fără titlu locativ valabil, cunoscând că aceștia nu vor locui vreodată la adresă;

– între 50-100 de euro/persoană funcționarilor publici din cadrul Serviciului de evidență al persoanelor din cadrul primăriilor pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu în legătură cu primirea, introducerea, fără drept, în RNEP de date neconforme realității, care se referă la domiciliul persoanei, cunoscând că este fictiv, dar și a altor date de identificare a persoanei, precum și eliberarea în regim de urgență a cărților de identitate neconforme realității; există situații când în două zile beneficiarul a obținut atât cartea de identitate cât și pașaportul;

Publicitate

– 50 de euro se împărțeau altor funcționari din cadrul celor două primării pentru eliberarea unor documente necesare emiterii actelor de identitate și anume chitanțe, adeverințe de rol fiscal, efectuarea de copii de pe documentele de stare civilă, dar și taxa pentru eliberarea documentelor, în valoare de 7 lei.

“Activitățile au fost efectuate în colaborare cu Brigada Specială de Intervenție ”Vlad Țepeș”, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, precum și cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și a Serviciului Tehnic din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În urma perchezițiilor efectuate ieri, au fost aduse la audieri 18 persoane, dintre care 12 au fost reținute și 4 se află sub control judiciar.

Totodată, au fost confiscate importante sume de bani 358.000 lei, 65.250 euro, 3.215 dolari, 2000 lire și100 franci elvețieni”, a precizat într-un comunicat Poliția de Frontieră.

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidat A.U.R. la Senatul României

Publicat

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi candidatul A.U.R. la Senatul României Cătălin Silegeanu, practic, liderul acestei formațiuni politice de la Botoșani.

Cătălin Silegeanu a vorbit despre despre „Planul Simion” și oferta acestui partid politic pentru România.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare. (CMF: 11240014)

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Deputatul PSD Marius Budăi a deschis dezbaterea cu liberalii cu patru întrebări despre Programul PNL de guvernare

Publicat

Publicitate

Prim-vicepreședintele PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi, a răspuns la cererea pentru dezbatere din partea secunzilor șefului PNL Botoșani cu adresarea a patru întrebări legate de Programul PNL de guvernare.

Social-democratul a spus că va participa la o dezbatere în direct cu șeful PNL Botoșani, dacă acesta va răspunde la întrebările de care fuge de la începutul campaniei și dacă dezbaterea va fi despre alegerile parlamentare și nu despre cele locale, cum propuneau liberalii.

Marius Budăi a deschis dezbaterea cu patru întrebări despre Programul PNL de guvernare:

Publicitate
  1. „De ce nu ați scris nimic despre sistemul public de pensii, despre Pilonul 1? Nimic despre creșterea pensiei medii? Asta înseamnă că vreți să înghețați pensiile, cum ați mai făcut-o în 2021!
  2. De ce vorbiți în programul dumneavoastră de „punctul de pensie”? Această noțiune nu mai e aplicabilă de la 1 septembrie 2024. Acum pensiile se calculează pe baza „valorii punctului de referință”.
  3. De ce promiteți în programul dvs. că nu veți coborî pragul pentru regimul de impozitare la microîntreprinderi? Tot dvs. ați scris în PNRR exact opusul! Că în 3 ani trebuie redus acest prag cu 15%, apoi cu 33% și apoi din nou cu 33%, astfel încât doar una din 5 microîntreprinderi să mai poată beneficia de impozitarea cu 1% din cifra de afaceri.
  4. De ce colegii dumneavoastră de la PNL vorbesc despre generalizarea cotei unice? Asta însemnă creșterea impozitului la salarii de la 10% la 16%, la pensiile sub 3.000 de lei, de la 0% la 16%, la pensiile de peste 3.000 de lei, de la 10% la 16%, dublarea impozitului de 8% pe dividende și desființarea impozitului de 1% pe cifra de afaceri la microîntreprinderi și trecerea lor la impozit pe profit!Ați vrut dezbatere! Poftim dezbatere! Nu circ! Răspundeți la întrebări!”, a scris Marius Budăi.

 

https://www.facebook.com/share/p/182HYhMNog/?mibextid=WC7FNe

 

Publicitate

CMF11240017

Citeste mai mult

Eveniment

Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM  Botoșani la sfârșitul lunii trecute

Publicat

Publicitate

La sfârșitul lunii octombrie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 4.938 șomeri (din care 2.288 femei), rata șomajului fiind de 4,49%.

Din totalul de 4.938 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Botoșani, 897 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.041 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență 3.576 șomeri provin din mediul rural și 1.362 sunt din mediul urban.

 

Publicitate

 

Grupa de vârstă Stoc la finele lunii
Total 4.938
< 25 ani    414
între 25-29    193
între 30-39    779
între 40-49       1.333
între 50-55 1.071
peste 55 ani       1.148

 

Șomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Botoșani 43,99%. Șomerii cu studii primare si fara studii cu reprezintă 21,71% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu învățământ liceal 14,62%,  cei cu învățământ profesional 15,82%,cei cu studii superioare sunt 2,84% iar cei cu învățământ postliceal  1,03% .

Publicitate

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 326 persoane foarte greu ocupabile, 3.358 greu ocupabile,1.227 mediu ocupabile, iar 27 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Botoșani sunt afişate pe pagina agenției la adresa : https://www.anofm.ro/botosani/programe-statistici/.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending