Connect with us

Eveniment

Din nou CAMPIOANA de la Botoșani, Simona Radiş: Cel mai bun sportiv al CSA Steaua pentru al patrulea an consecutiv

Publicat

Publicitate

Canotoarea Simona Radiş, campioană mondială şi europeană în 2023, a fost desemnată cel mai bun sportiv al CSA Steaua pentru al patrulea an consecutiv în cadrul unei gale organizate la Cercul Militar Naţional din Capitală, relatează agerprees.ro.

Aflată în prezent în cantonament în Italia cu lotul olimpic de canotaj al României, Simona Radiş a transmis un mesaj video în care a declarat că este onorată de titlul primit şi a menţionat că îşi doreşte ca 2024 să fie mult mai strălucitor decât 2023.

„Mulţumesc pentru acest titlu minunat care mă motivează pentru viitor. Sunt onorată şi fericită, e o mare mândrie pentru mine. Îmi doresc un 2024 mult mai strălucitor decât acesta, îmi doresc să vă fac fericiţi. Vreau să devin o versiune mult mai bună a mea. Sunt fericită să fac parte din această familie a Stelei. Îmi doresc să rămânem uniţi, să ne sprijinim la fel ca şi până acum şi să aducem cât mai multe rezultate frumoase acasă de la Paris”, a afirmat Radiş.

Preşedintele CSA Steaua, Răzvan Ştefan Bichir, a menţionat că rezultatele din acest an îi oferă încredere şi speranţă pentru Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

„Nu a fost deloc uşor să îi alegem pe cei mai buni dintre cei buni, pentru că la fel ca întotdeauna clubul Steaua are sportivi fenomenali care obţin rezultate prestigioase la marile competiţii internaţionale. Acum, la final de an, când facem bilanţul, putem spune că 2023 a fost unul cu rezultate extraordinare. 26 medalii la Campionatele Mondiale, din care 5 de aur, 6 medalii la Campionatele Mondiale Militare din care 2 de aur, 78 de medalii la Campionatele Europene din care 32 de aur, 5 medalii la Cupele Mondiale, 3 medalii la Cupele Europene, 4 medalii la Cupa Naţiunilor, 283 de Campionate Naţionale şi 51 de trofee ale Cupei României, toate aceste rezultate ne fac să privim cu speranţă către Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru că în acest moment putem spune cu mândrie că avem 17 sportivi calificaţi la 6 discipline, plus mulţi alţii care au şanse în continuare să obţină biletele pentru Jocurile Olimpice”, a explicat preşedintele.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Eduard Bachide, i-a asigurat pe sportivii clubului Steaua de întregul suport în realizarea obiectivelor pentru 2024.

Publicitate

„La 76 de ani de la înfiinţare, Clubul Sportiv al Armatei Steaua are un palmares impresionant pe care puţine cluburi îl pot egala. Vă îndemn să ţintiţi în continuare performanţa. Vă urez mult succes şi vă asigur de întreaga susţinere a conducerii Ministerului Apărării Naţionale în atingerea obiectivelor pe care le aveţi şi în activităţile pe care le desfăşuraţi. Pentru că toţi ne dorim ca în 2024 să se consemneze numeroase performanţe şi realizări remarcabile în palmaresul clubului Steaua. Mult succes la Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus Bachide.

Prezentă la eveniment, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a afirmat că sportivii clubului Steaua, la fel ca şi cei ai clubului Dinamo, trebuie susţinuţi pentru că ei duc greul sportului românesc.

„Sportul românesc are nevoie de ajutor. România are acum 61 de sportivi calificaţi, aşadar delegaţia României nu va fi una impresionantă la Jocurile Olimpice de anul viitor. Dar eu îmi doresc ca ea să fie impresionantă prin putere, prin rezultate. De aceea fiecare dintre noi trebuie să susţină atât cât poate sportivii olimpici, pentru că ei sunt cei care ne vor face mândri că suntem români la Paris. Sport în afară de sănătate, înseamnă şi mândrie naţională. De aceea vă rog să ajutaţi sportivii, pentru că Steaua şi Dinamo duc greul sportului românesc. Dinamo are acum 22 de sportivi calificaţi, iar Steaua 17, cu şanse să mai adauge şi în perioada următoare”, a precizat Lipă.

De asemenea, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, i-a îndemnat pe sportivii stelişti să se concentreze la maximum pentru ca ediţia 2024 a Jocurilor Olimpice să fie mai bogată în rezultate ca precedenta.

„A fost un an dificil, un an în care puteam mai mult, sunt convins de lucrul acesta. România a cucerit 7 medalii la Campionatele Mondiale, 5 vin de la canotaj, 1 de la canoe şi 1 de la atletism. De aceea spun că sunt convins că puteam să obţinem mai multe medalii, să avem mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice. Avem nevoie să fim mai performanţi, să ne facem treaba fiecare acolo unde suntem pentru că acest mecanism în sportul românesc trebuie să funcţioneze ca un ceasornic. Rezultatele depind de onestitatea cu care facem analize. De aceea trebuie să fim concentraţi la maximum pentru 2024”, a subliniat Covaliu.

Lista premiilor oferite în cadrul Galei 2023 a Clubului Sportiv al Armatei Steaua este următoarea:

Sportivul anului – Simona Radiş (canotaj)
Echipa anului – formaţia masculină de polo
Revelaţia anului – Andreea Ana (lupte)
Juniorul anului – Eduard Ionescu (tenis de masă)
Menţiuni – Adriana Adam (canotaj), Claudia Bobocea (atletism), Cătălin Chirilă (kaiak-canoe), Andreea Dragoman (tenis de masă), Mihnea Enache (scrimă), Oleg Nuţă (kaiak-canoe), Lăcrămioara Perijoc (box), Cătălin Preda (nataţie), Alina Rotaru (atletism), Magdalena Rusu (canotaj), Elizabeta Samara (tenis de masă), Ilie Sprîncean (kaiak-canoe), Bernadette Szocs (tenis de masă), Ioana Vrînceanu (canotaj).

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dronele rusești care traversează România pot fi date jos. CCR: Legile privind controlul spațiului aerian pe teritoriul național sunt constituționale

Publicat

Publicitate

Curtea Constituțională a României a respins joi, cu unanimitate de voturi, obiecțiile de neconstituționalitate formulate de parlamentarii S.O.S. România, AUR și POT împotriva Legii privind controlul utilizării spațiului aerian national, relatează mediafax.ro.

De asemenea, CCR a respins și obiecțiile legate de legea privind desfășurarea pe timp de pace a misiunilor și operațiilor militare pe teritoriul României.

În motivarea deciziei, CCR precizează că participarea autorităților militare ale NATO la controlul spațiului aerian național trebuie analizată în contextul obligațiilor asumate de România ca stat membru al Alianței Nord-Atlantice, iar acest lucru nu afectează suveranitatea țării.

„Transferul de autoritate reglementat are în vedere o acțiune de predare/preluare a controlului și comenzii de către autoritățile militare desemnate ale NATO asupra elementelor naționale din compunerea structurii de forțe a armatei care execută misiuni specifice”, se arată în comunicatul CCR.

În aceeași ședință, Curtea a declarat neconstituțională prevederea din Statutul funcționarilor publici referitoare la condamnările penale care ar face o persoană „incompatibilă cu exercitarea funcției publice”, considerând că sintagma este ambiguă și poate genera abuzuri.

De asemenea, CCR a respins sesizările de neconstituționalitate formulate împotriva hotărârilor Senatului și Camerei Deputaților privind restructurarea serviciilor parlamentare, reținând că acestea au fost emise în temeiul autonomiei organizatorice a celor două camere.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Trei decenii de excelență militară: Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” a împlinit 30 de ani de la înființare

Publicat

Publicitate

Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”, unitate emblematică a Forțelor Terestre Române, a sărbătorit astăzi împlinirea a 30 de ani de la înființare. Evenimentul marchează trei decenii de profesionalism, dăruire și implicare activă în apărarea și securitatea națională, dar și în viața comunității botoșănene.

Unitatea militară, cu sediul în municipiul Botoșani, este una dintre cele mai respectate structuri ale Armatei României, fiind cunoscută pentru performanțele obținute în exercițiile tactice, participarea la misiuni internaționale și formarea de cadre de elită în domeniul artileriei.

„La mulți ani, Batalionul 335 Artilerie «Alexandru cel Bun»! Mulțumim pentru tot ce faceți zi de zi și pentru că sunteți un exemplu de determinare și curaj”, a transmis, cu prilejul aniversării, senatorul PSD Doina Elena Federovici, care a subliniat că artileriștii botoșăneni reprezintă „garanția siguranței și liniștii noastre”.

De-a lungul timpului, militarii din cadrul batalionului au participat la numeroase exerciții și aplicații naționale și internaționale, iar unii dintre aceștia au fost prezenți în teatre de operații din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, contribuind la misiunile NATO și ONU.

Evenimentul aniversar este un moment de mândrie pentru întreaga comunitate militară din Botoșani, dar și pentru cetățenii județului care văd în această unitate un simbol al disciplinei, onoarei și devotamentului față de patrie.

Aniversarea celor 30 de ani vine într-un context în care România își consolidează rolul strategic în regiune, iar unitățile militare din țară joacă un rol tot mai important în arhitectura de securitate națională și internațională.

Publicitate

În cadrul festivităților organizate cu această ocazie, au fost aduse omagii veteranilor batalionului, s-au rememorat momente importante din istoria unității și au fost reafirmate angajamentele privind pregătirea și misiunile viitoare.

Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” rămâne un reper de excelență pentru Armata României și un punct de sprijin pentru comunitatea botoșăneană.

Citeste mai mult

Administratie

Start pentru Rabla pentru sobe 2025: Când începe, cine se poate înscrie și ce sume se acordă

Publicat

Publicitate

Luni, 31 martie, ora 10.00, va debuta Programul Rabla pentru sobe, a anunțat astăzi Ministerul Mediului. Primăriile pot depune cereri până în 11 aprilie. Rabla pentru sobe se adresează exclusiv locuitorilor din cele 27 de judeţe situate în zona montană a României, relatează alba24.ro.

Statul va finanţa 70% din cheltuiala cu instalarea unei sobe eficientă din punct de vedere energetic, dar nu mai mult de 10.000 de lei. Pentru fiecare localitate este alocată suma de maximum 560 000 lei, precizează ministerul.

Programul Rabla pentru sobe

Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor derulate de AFM rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului privind acordarea de sprijin în vederea achiziţionării de aparate pentru încălzirea locuinţelor, pentru localităţile din zona montană pentru solicitanții unități administrativ-teritoriale.

După încheierea contractelor de delegare dintre Administrația Fondului pentru Mediu cu unitățile administrativ-teritoriale și publicarea pe site-ul www.afm.ro a listei cu UAT-urile, care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate.

Programul are caracter multianual şi se aplică în unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, incluse în Lista localităţilor din zona montană, stabilite conform Legii muntelui nr. 197/2018.

Buget de 500 de millioane de lei

„Rabla pentru sobe înseamnă mai puține lemne puse pe foc în timpul iernii, înseamnă așadar o economie și o presiune mai mică pusă pe pădurile României, dar înseamnă, în același timp și un mediu mai curat. Discutăm despre sobe cu înaltă eficiență energetică și despre o reducere la aproape o treime a cantității de lemn de foc necesară în timpul iernii. Rabla pentru sobe are în acest an un buget de 500 milioane de lei”, a precizat ministrul mediului, apelor și pădurilor Mircea Fechet.

Publicitate

Unitățile administrativ-teritoriale pot depune cererile de înscriere și documentația aferentă prin intermediul aplicației informatice, puse la dispoziție de AFM, până la data de 11 aprilie 2025, ora 23:59.

AICI, formulare și condiții.

Citeste mai mult

Eveniment

Locuitorii din Avrămeni și Coșula din județul Botoșani își vor alege noii primari pe 4 mai. Guvenul a validat data alegerilor

Publicat

Publicitate

Guvernul României a stabilit astăzi printr-o hotărâre recentă organizarea alegerilor locale parțiale în mai multe localități din țară, printre care se numără și două comune din județul Botoșani. Astfel, duminică, 4 mai 2025, locuitorii din Avrămeni și Coșula sunt chemați la urne pentru a-și alege noii primari.

Decizia vine ca parte a completării Hotărârii Guvernului nr. 5/2025, privind stabilirea datei alegerilor locale parțiale pentru președintele Consiliului Județean Bihor și pentru primari în 19 circumscripții electorale din întreaga țară.

Potrivit documentului adoptat de Executiv, alegerile din comuna Avrămeni și comuna Coșula vor avea loc în aceeași zi cu scrutinul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Bihor, precum și pentru ocuparea funcției de primar în alte 17 localități din județele Dolj, Prahova, Sălaj, Maramureș, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Olt și Teleorman.

Organizarea alegerilor în cele două comune botoșănene vine în urma vacantării funcțiilor de primar, însă în comunicatul Guvernului nu se menționează dacă aceste posturi au rămas libere în urma unei demisii, a unui deces sau din alte motive.

Autoritățile urmează să stabilească, în perioada următoare, calendarul electoral, precum și măsurile organizatorice specifice procesului electoral. În contextul în care este vorba despre alegeri locale parțiale, se așteaptă o campanie electorală restrânsă ca durată, dar cu o miză importantă pentru comunitățile implicate.

Alegerile din Avrămeni și Coșula reprezintă un moment important pentru relansarea activității administrative la nivel local, în special în contextul în care proiectele de dezvoltare necesită o conducere legitim aleasă de cetățeni.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending