Connect with us
Publicitate

Eveniment

Din nou CAMPIOANA de la Botoșani, Simona Radiş: Cel mai bun sportiv al CSA Steaua pentru al patrulea an consecutiv

Publicat

Publicitate

Canotoarea Simona Radiş, campioană mondială şi europeană în 2023, a fost desemnată cel mai bun sportiv al CSA Steaua pentru al patrulea an consecutiv în cadrul unei gale organizate la Cercul Militar Naţional din Capitală, relatează agerprees.ro.

Aflată în prezent în cantonament în Italia cu lotul olimpic de canotaj al României, Simona Radiş a transmis un mesaj video în care a declarat că este onorată de titlul primit şi a menţionat că îşi doreşte ca 2024 să fie mult mai strălucitor decât 2023.

“Mulţumesc pentru acest titlu minunat care mă motivează pentru viitor. Sunt onorată şi fericită, e o mare mândrie pentru mine. Îmi doresc un 2024 mult mai strălucitor decât acesta, îmi doresc să vă fac fericiţi. Vreau să devin o versiune mult mai bună a mea. Sunt fericită să fac parte din această familie a Stelei. Îmi doresc să rămânem uniţi, să ne sprijinim la fel ca şi până acum şi să aducem cât mai multe rezultate frumoase acasă de la Paris”, a afirmat Radiş.

Publicitate

Preşedintele CSA Steaua, Răzvan Ştefan Bichir, a menţionat că rezultatele din acest an îi oferă încredere şi speranţă pentru Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

“Nu a fost deloc uşor să îi alegem pe cei mai buni dintre cei buni, pentru că la fel ca întotdeauna clubul Steaua are sportivi fenomenali care obţin rezultate prestigioase la marile competiţii internaţionale. Acum, la final de an, când facem bilanţul, putem spune că 2023 a fost unul cu rezultate extraordinare. 26 medalii la Campionatele Mondiale, din care 5 de aur, 6 medalii la Campionatele Mondiale Militare din care 2 de aur, 78 de medalii la Campionatele Europene din care 32 de aur, 5 medalii la Cupele Mondiale, 3 medalii la Cupele Europene, 4 medalii la Cupa Naţiunilor, 283 de Campionate Naţionale şi 51 de trofee ale Cupei României, toate aceste rezultate ne fac să privim cu speranţă către Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru că în acest moment putem spune cu mândrie că avem 17 sportivi calificaţi la 6 discipline, plus mulţi alţii care au şanse în continuare să obţină biletele pentru Jocurile Olimpice”, a explicat preşedintele.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Eduard Bachide, i-a asigurat pe sportivii clubului Steaua de întregul suport în realizarea obiectivelor pentru 2024.

Publicitate

“La 76 de ani de la înfiinţare, Clubul Sportiv al Armatei Steaua are un palmares impresionant pe care puţine cluburi îl pot egala. Vă îndemn să ţintiţi în continuare performanţa. Vă urez mult succes şi vă asigur de întreaga susţinere a conducerii Ministerului Apărării Naţionale în atingerea obiectivelor pe care le aveţi şi în activităţile pe care le desfăşuraţi. Pentru că toţi ne dorim ca în 2024 să se consemneze numeroase performanţe şi realizări remarcabile în palmaresul clubului Steaua. Mult succes la Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus Bachide.

Prezentă la eveniment, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a afirmat că sportivii clubului Steaua, la fel ca şi cei ai clubului Dinamo, trebuie susţinuţi pentru că ei duc greul sportului românesc.

“Sportul românesc are nevoie de ajutor. România are acum 61 de sportivi calificaţi, aşadar delegaţia României nu va fi una impresionantă la Jocurile Olimpice de anul viitor. Dar eu îmi doresc ca ea să fie impresionantă prin putere, prin rezultate. De aceea fiecare dintre noi trebuie să susţină atât cât poate sportivii olimpici, pentru că ei sunt cei care ne vor face mândri că suntem români la Paris. Sport în afară de sănătate, înseamnă şi mândrie naţională. De aceea vă rog să ajutaţi sportivii, pentru că Steaua şi Dinamo duc greul sportului românesc. Dinamo are acum 22 de sportivi calificaţi, iar Steaua 17, cu şanse să mai adauge şi în perioada următoare”, a precizat Lipă.

Publicitate

De asemenea, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, i-a îndemnat pe sportivii stelişti să se concentreze la maximum pentru ca ediţia 2024 a Jocurilor Olimpice să fie mai bogată în rezultate ca precedenta.

“A fost un an dificil, un an în care puteam mai mult, sunt convins de lucrul acesta. România a cucerit 7 medalii la Campionatele Mondiale, 5 vin de la canotaj, 1 de la canoe şi 1 de la atletism. De aceea spun că sunt convins că puteam să obţinem mai multe medalii, să avem mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice. Avem nevoie să fim mai performanţi, să ne facem treaba fiecare acolo unde suntem pentru că acest mecanism în sportul românesc trebuie să funcţioneze ca un ceasornic. Rezultatele depind de onestitatea cu care facem analize. De aceea trebuie să fim concentraţi la maximum pentru 2024”, a subliniat Covaliu.

Lista premiilor oferite în cadrul Galei 2023 a Clubului Sportiv al Armatei Steaua este următoarea:

Publicitate

Sportivul anului – Simona Radiş (canotaj)
Echipa anului – formaţia masculină de polo
Revelaţia anului – Andreea Ana (lupte)
Juniorul anului – Eduard Ionescu (tenis de masă)
Menţiuni – Adriana Adam (canotaj), Claudia Bobocea (atletism), Cătălin Chirilă (kaiak-canoe), Andreea Dragoman (tenis de masă), Mihnea Enache (scrimă), Oleg Nuţă (kaiak-canoe), Lăcrămioara Perijoc (box), Cătălin Preda (nataţie), Alina Rotaru (atletism), Magdalena Rusu (canotaj), Elizabeta Samara (tenis de masă), Ilie Sprîncean (kaiak-canoe), Bernadette Szocs (tenis de masă), Ioana Vrînceanu (canotaj).

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Beat criță, așa a condus un ieșean pe bulevardul din Dorohoi. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe strada C.D. Gherea, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, din județul Iași.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Bișnițarii și samsarii, luați la bani mărunți de polițiști în Piața Centrală din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii, împreună cu jandarmii, au acționat în zona Pieței Centrale din municipiul Botoșani, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 70 de persoane, iar 4 dintre acestea au fost supuse controlului corporal, fiind găsite asupra uneia dintre persoane,  300 de țigarete de proveniență Republica Moldova, care au fost supuse confiscării și s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de contrabandă.

Publicitate

 

În același context, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind produsele din sectorul agricol și conviețuirea socială.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seară

Publicat

Publicitate

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”.

Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, a informat luni Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Lumina Sfântă va fi dusă, şi în acest an, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, de la Bucureşti la Chişinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

Publicitate

În aceeaşi seară, în jurul orei 19,00, Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de Patriarhul Daniel în anul 2009.

***

Publicitate

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, când deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige.

Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului.

Sfântul Mormânt este inspectat încă din Vinerea Mare, imediat după Prohod. Cei care fac această verificare – pentru a nu exista nicio bănuială de înscenare – sunt poliţişti civili, care nu sunt creştini. De obicei, aceştia sunt trei: un arab, un turc şi un reprezentant al Statului Israel. Rolul lor este de a inspecta încăperea Sfântului Mormânt pentru a nu exista vreo sursă de foc. De asemenea, îi controlează corporal pe cei care vor pătrunde acolo în momentul ceremoniei religioase. Apoi, la momentul potrivit, luminile se sting, uşa se sigilează, iar la intrare rămân doar gardienii.

Publicitate

După desfăşurarea slujbei, Patriarhul Ierusalimului, îmbrăcat doar cu un stihar alb, cu epitrahil şi brâu, se îndreaptă spre Sfântul Mormânt. La intrare, el este controlat de poliţişti în prezenţa martorilor care aparţin tuturor confesiunilor. Patriarhul desigilează intrarea în Mormânt şi pătrunde în prima încăpere, în “Capela Îngerului”, însoţit – conform tradiţiei – numai de un arab de religie islamică. Mai departe, patriarhul intră singur în încăperea propriu-zisă a Mormântului şi îngenunchează în faţa lespedei.

Ulterior, după rugăciune, cei prezenţi în biserică au adesea prilejul să observe o lumină precum un fulger, care vine prin cupola aflată deasupra Capelei Sfântului Mormânt. Pelerinii compară această lumină cu un glob care se împrăştie în mici bucăţi. Această lumină ajunge până la lespedea Sfântului Mormânt, aprinzând astfel vata presărată deasupra.

Rolul patriarhului este de a lua în mâini această vată aprinsă, a o aşeza în două cupe de aur şi a se întoarce în ‘Capela Îngerului’.

Publicitate

Ulterior, patriarhul aprinde două mănunchiuri de câte 33 de lumânări, apoi iese şi împarte lumina credincioşilor. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Eroii din Botoșani, 10% din veteranii români din cel de-al Doilea Război Mondial. Astăzi sunt sărbătoriți

Publicat

Publicitate

Ziua veteranilor de război este marcată anual, la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Această zi a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007. Data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ”veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

𝟭𝟬% 𝗱𝗶𝗻 𝘃𝗲𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻𝗶𝗶 𝗿𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗲𝗹 𝗱𝗲-𝗮𝗹 𝗗𝗼𝗶𝗹𝗲𝗮 𝗥𝗮𝘇𝗯𝗼𝗶 𝗠𝗼𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹 𝘁𝗿𝗮𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗶𝗻 𝗕𝗼𝘁𝗼𝘀𝗮𝗻𝗶

Publicitate

29 aprilie este ziua în care îi sărbătorim pe veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, mulți dintre ei ajunși la centenar, și în care ne aducem aminte de cei care au apărat cu prețul vieții fiecare palmă de pământ pe care ne-au lăsat-o nouă moștenire.

Veteranii de război sunt exemplul cel mai bun pentru noi în ceea ce privește patriotismul. Ei au demonstrat bărbăție, spirit civic și putere de sacrificiu pentru un țel suprem, așa cum este neatârnarea patriei. Sunt oameni deosebiți, caractere puternice, și este un privilegiu pentru noi să le fi contemporani. Ajunși la venerabile vârste, veteranii din cel de Al Doilea Război Mondial sunt eroii tăcuți de lângă noi, dar care merită tot respectul și recunoștința noastră.

„Acum, în această importantă zi, în numele Consiliului Județean, le transmit gânduri bune și multă sănătate. La mulți ani!” a transmis Doina Federovici.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending