Connect with us

Actualitate

Depuneri de cereri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2022 – 2023

Publicat

Publicitate

Persoanele care au nevoie de sprijin în a-și asigura confortul termic în acest sezon rece pot depune solicitări începând cu data de 17 octombrie 2022.
Ajutoarele de încălzire se oferă pentru botoșănenii racordați la sistemul centralizat de încălzire sau care utilizează combustibili solizi sau petrolieri, gaze naturale sau energie electrică.

MODERN CALOR
Documente necesare:
-cerere și declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului, completate la sediul Modern Calor S.A. (Serviciul Comercial de lângă Şcoala Gimnazială nr.7) cel târziu până la data de 15 noiembrie 2022
-adeverință de la asociație cu numărul de persoane
-documente venituri (adeverință de salariu, cupon de pensie, indemnizații, bonuri de masă, declarație – alte venituri)
-copie act proprietate sau închiriere, extras de carte funciară
-copii acte identitate (buletin, carte identitate, certificat naștere)
-ultima factură la gaze naturale și energie electrică
Pot beneficia persoanele care:
-dețin o singură locuință
-dețin un singur autoturism mai vechi de 10 ani
-nu dețin terenuri intravilane (mai mari de 1000 mp în zona urbană, mai mari de 2000 mp în zona rurală)
-nu au depozite bancare mai mari de 3.000 RON
-au venitul pe membru de familie mai mic de 1.386 RON net/persoană
-la 2 persoane venitul familiei nu trebuie să depășească 2.772 RON, la 3 persoane – 4.158 RON, la 4 persoane – 5.544 RON iar la persoanele care locuiesc singure suma maximă până la care se acordă ajutorul este de 2.053 RON net.
Informații suplimentare pot fi obținute și la Centrul de încasare și relații cu publicul din strada Vârnav nr.9 sau la numerele de telefon: 0769.014.736/ 0331.401.962, 0231.537.100 – interior: 114,115,116, 120, 130, 131.
Ajutoarele de încălzire pentru sistemul centralizat se acordă începând cu luna noiembrie 2022.
DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ – DAS (pentru acordarea ajutoarelor de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri)
Documente necesare:
-cererile și declarațiile pe propria răspundere depuse la Asociațiile de Proprietari sau la sediul DAS din strada Săvenilor nr. 12, de către titularii dreptului de proprietate, succesorii de drept ai acestora, titularii contractelor de închiriere, comodat sau concesiune care nu sunt arondați unor asociații de proprietari/locatari
-acte doveditoare privind componenţa familiei (acte de identitate BI/CI, certificate de naştere pentru copiii sub 14 ani, certificat de căsătorie (după caz), certificat de deces (după caz), hotărâre judecătorească de divorţ (după caz), hotărâre judecătorească definitivă de încredinţare în vederea adopţiei sau de încuviinţare a adopţiei, hotărâre judecătorească sau hotărârea comisiei pentru protecţia copilului privind măsura plasamentului pentru copii(după caz),etc.)
-acte doveditoare privind veniturile nete, cu caracter permanent, realizate în luna anterioară depunerii cererii (adeverinţa de salariat (venitul net), cu menţiunea dacă beneficiază sau nu de bonuri de masă, talon de pensie, talon de plată pentru diverse indemnizaţii, etc.)
-beneficiarii de subvenţii APIA vor prezenta decizia de acordare a plăţilor campania 2022
-acte justificative privind bunurile mobile și imobile deţinute (contractul de proprietate/închiriere a locuinţei, comodat, concesiune, acte doveditoare privind bunurile deţinute în alte unităţi administrativ-teritoriale pentru toţi membrii familiei peste 18 ani (după caz))
-ultima factură de plată de la furnizorii de energie pentru identificarea abonatului şi a codului de abonat
-documente doveditoare privind debranșarea de la sistemul centralizat de energie termică sau de la sistemul de alimentare cu gaze naturale (în cazul solicitărilor pentru ajutorul cu energie electrică).
Pentru a putea beneficia de ajutorul de încălzire pe întreg sezonul rece noiembrie 2022 – martie 2023, cererile vor fi depuse de către solicitanții care îndeplinesc condițiile de acordare, până la data de 20.11.2022. Pentru cererile depuse ulterior datei de 20 ale lunii, acordarea se va face începând cu data de 1 a lunii următoare depunerii cererii.
Formularul de cerere și declarație pe propria răspundere pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Municipiului Botoșani (www.primariabt.ro) secțiunea Primaria – Formulare online sau de pe site-ul DAS (www.dasbotosani.ro) secțiunea -Beneficii- Ajutoare de încălzire.
Ajutoarele de căldură, respectiv suplimentele pentru energie se acordă lunar, diferențiat, în funcție de anumite plafoane care se regăsesc în tabelul prezentat.
Programul de lucru cu publicul al DAS este: luni – joi (8,30 – 15,30), vineri (8,30 – 13,00).

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Ambasadorii juniori din cadrul Proiectului ,,Școala Ambasador al Parlamentului European’’ de la Liceul ,,Demostene Botez’’ Trușești

Publicat

Publicitate

Ambasadorii juniori din cadrul Proiectului ,,Școala Ambasador al Parlamentului European’’ de la Liceul ,,Demostene Botez’’ Trușești împreună cu ambasadorii juniori de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani au participat la Proiectul EUROSCOLA- eveniment organizat de Parlamentul European de la Strasbourg.

Programul EUROSCOLA de la STRASBOURG adună elevii cu vârste de cel puțin 14 ani din toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, din țările candidate și din fostele țări membre pentru a dezbate, a apăra un punct de vedere, a negocia, a depune emendamente ,a vota și, în ce le din urmă, a adopta rezoluții privind problemele europene reale. Elevii se pot familiariza astfel cu modul în care funcționează instituțiile europene, pot discuta despre democrație, drepturile fundamentale sau valorile europene și își pot exprima opinii perso

nale cu privire la deciziile luate la nivelul Uniunii Europene. Programul zilei EUROSCOLA combină participarea în persoană , direct din Hemiciclul Parlamentului European de la Strasbourg, cu participarea online prin trasnsmitere în direct și pe platformele interactive online. Programul EUROSCOLA a inclus deschiderea oficială a evenimentului de către Președintele Parlamentului, o sesiune de întrebări și răspunsuri cu unul dintre vicepreședinți și un ,, laborator al inovării’’ care le permite elevilor să își împărtășească ideile unui expert din Parlamentul European din domeniul de care ține tema sesiunii. La deschiderea evenimentului, elevii au ascultat mesajul video transmis de Președintele Parlamentului European Roberta METSOLA. În cadrul acestei activități care a avut loc în data de 07.02.2025, elevii au avut ocazia să asiste la prezentări, să pună întrebări Vicepreședintelui Parlamentului European , domnul Nicolae ȘTEFĂNUȚĂ (The Greens/EFA, RO), să participe la un laborator de inovație pe tema combaterii sărăciei și a excluziunii sociale – ,, Towards a strong social europe: The eu’s ambition to end poverty and social exclusion’’- interviu cu Danai Papadopoulou, Secretariat of the Committee on Employment and Social Affairs of the European Parliament, Hemicycle și să simuleze pentru o zi activitatea unui europarlamentar. Coordonator EPAS , Prof. Cristina GRĂDINARU-VANCIU Liceul ,,Demostene Botez’’ Trușești.

 

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Protest cu violențe în Piața Victoriei. Jandarmii, nevoiți să folosească gaze lacrimogene

Publicat

Publicitate

Câteva sute de persoane s-au adunat, luni, în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor de către marile magazine alimentare. A fost un răspuns la un îndemn al lui Călin Georgescu pentru boicotarea marilor lanțuri de magazine, informează alba24.ro.

Unii protestatari au forțat dispozitivul de panouri metalice montat de jandarmi și au blocat carosabilul.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, manifestanții au exercitat presiuni asupra forțelor de ordine.

”În acest moment, jandarmii, prin echipele de dialog și dispozitive specifice de ordine publică îndrumă participanții către centrul Pieței Victoriei, pentru siguranța lor, a traficului rutier și a celorlalți cetățeni. Subliniem faptul că această manifestație nu a respectat prevederile cadrului legal în vigoare privind declararea și organizarea adunărilor publice”, a informat Biroul de presă al Jandarmeriei Capitalei.

Protestatarii au ovaționat la anunțul președintelui Iohannis că va demisiona din funcție și au forțat gardurile montate de jandarmi în Piața Victoriei.

Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Publicitate

Jandarmii care asigură ordinea la protestul neautorizat din Piața Victoriei au folosit luni gaze lacrimogene împotriva manifestanților care au forțat dispozitivul de ordine publică și au aruncat cu petarde.

”Din cauza faptului că manifestații au forțat în repetate rânduri dispozitivul de jandarmi de pe trotuarul Palatului Victoria, au fost folosite substanțele iritant-lacrimogene din dotarea forțelor de ordine. Subliniem faptul că manifestanții au aruncat cu materiale pirotehnice (petarde și fumigene) către forțele de ordine”, informează Biroul de presă al Jandarmeriei Capitalei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în cadrul adunării publice există persoane care îndeamnă la violență împotriva forțelor de ordine.

Recomandăm încă o dată tuturor persoanelor prezente în Piața Victoriei să se dezică de orice comportament ilegal și să indice jandarmilor prezenți orice persoană care instigă la violență și la alte încălcări ale legii’, arată sursa citată.

Participanții au ovaționat la anunțul demisiei președintelui Iohannis și au forțat gardurile montate de jandarmi în Piața Victoriei. De asemenea, s-au îmbrâncit cu forțele de ordine și au aruncat cu petarde către acestea.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Cateheză cu tema „Călătoria credinței în Biserica Ortodoxă Română. De la Autocefalie la un Veac de Patriarhat”, în Parohia Sfântul Ioan Botezătorul Botoșani

Publicat

Publicitate
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, copiii și tinerii din grupa de cateheză a Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani, vor participa și anul acesta la Concursul Național Catehetic propus de Sectorul Teologic –Educaţional al Patriarhiei Române și organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Tema concursului de anul acesta este: „Mărturisirea jertfelnică a dreptei credinţe – moştenirea unui secol de Patriarhat pentru copii şi tineri”, perioada de desfășurare a activităților fiind 21 noiembrie 2024 – 31 martie 2025.
Duminică, copiii și tinerii din Parohia Sfântul Ioan Botezătorul Botoșani, și nu numai, au luat parte la un program de cateheză cu tema „Călătoria credinței în Biserica Ortodoxă Română: De la Autocefalie la un Veac de Patriarhat”, care se înscrie în proiectul menționat mai sus, în cadrul căreia s-a vorbit despre contextul istoric în care Biserica noastră strămoșească și-a dobândit independența.
Grupul catehetic a fost coordonat de protopopul de Botoșani, părintele Petru Fercal și o profesoară de religie extrem de îndrăgită de copiii din municipiul Botoșani, Maria Timofti. Pe parcurs s-a alăturat în dialogul extrem de antrenant și profesorul Gheorghe Bulboacă, de la Seminarul Teologic.
Discuțiile deosebit de fructuoase legate de istoria bisericească și cea a neamului nostru românesc i-au atras pe copiii participanți, care au pus întrebări și au primit răspunsuri pe măsura râvnei lor. Astfel au consolidat informațiile legate de împlinirea a 140 de ani de Autocefalie şi Centenarul Patriarhiei Române,  două aniversări cu semnificaţii deosebit de importante pentru spiritualitatea şi demnitatea noastră naţională, creând prilejul, dar şi datoria, de a omagia cu recunoştinţă memoria tuturor celor care s-au ostenit pentru recunoaşterea oficială a Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române şi dobândirea rangului de Patriarhie.
Dând dovadă de reale valențe în lucrul cu copiii, cei doi profesori au inițiat și diferite jocuri interactive după urmărirea unor clipuri cu material specific, legat de tema în discuție. Copiii au aflat lucruri noi despre cei cinci patriarhi pe care i-a avut Biserica Ortodoxă Română, despre abilitatea și responsabilitățile pe care le-au avut în perioadele în care au păstorit credincioșii, caracterizate de un context extrem de dificil din toate punctele de vedere, dar cu rezultate remarcabile.
Copiii și tinerii din grupa de cateheză au aflat, de asemenea, câte lucruri minunate a înfăptuit și actualul Patriarh Daniel, care vor dăinui peste veacuri.
Părintele protopop Petru Fercal a intervenit în discuții în mod punctual, transformând întâlnirea într-o adevărată lecție de istorie bisericească și nu numai.
Tot în joacă, profesoara Maria Timofti a testat atenția participanților la cateheză, pe care i-a rugat să extragă dintr-un săculeț mai multe fotografii. Copiii au primit sarcina să așeze acele imagini pe „axa timpului”, de care s-au achitat admirabil. Nu a lipsit nici celebrul puzzle, pe echipe, piesele din catedrală sau chipul unui patriarh fiind iute asamblate de copilașii care s-au întrecut în rapiditatea mișcărilor.
La final, activitatea s-a încheiat cum a început, adică cu rugăciune. Copiii și tinerii prezenți s-au bucurat de dulciuri din partea părintelui protopop Petru Fercal, nu înainte de a face o fotografie cu toții pentru a imortaliza o părticică infimă din amploarea activităților care au marcat Centenarul Patriarhiei Române.
În urmă cu câteva zile, copiii și tinerii din grupa de cateheză au cântat la strană la Sfânta Liturghie la Parohia Victoria, apoi au participat la parastasul de la Tocileni și au vizitat casa memorială, aducând un omagiu Patriarhului Teoctist, care pe data de 7 februarie 2025, a împlinit 110 ani de la naștere.
Printre activitățile care urmează, amintim: excursii, atelier de pictură, concert, expoziție, vizionare film, etc.

Citeste mai mult

Eveniment

Acțiune amplă a polițiștilor din Dorohoi. Șoferi amendați pe capete

Publicat

Publicitate

În acest zilele de 8 și 9 februarie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla și polițiști de frontieră au acționat în cadrul planului de acțiune BLOCADA, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

 

Astfel, polițiștii au acționat în intervalul orar 07:00-11:00,  prilej cu care au fost legitimate aproximativ 60 de persoane și au fost controlate 54 de autovehicule și un local public.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice.

 

Publicitate

De asemenena, au fost reținute trei certificate de înmatriculare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending