Connect with us

Eveniment

Demersuri făcute de Consiliul Județean Botoșani pentru modernizarea rețelei de drumuri naționale

Publicat

Publicitate

Modernizarea infrastructurii rutiere este o condiție esențială pentru dezvoltarea județului Botoșani și recuperarea decalajelor față de celelalte regiuni ale țării. Din acest motiv, conducerea executivă a Consiliului Județean a făcut demersuri la nivel guvernamental pentru a include Botoșaniul în planurile de dezvoltare și modernizare ale Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„În timp ce unii politicieni au desenat doar drumuri pe harta județului și, în prezent, din mersul mașinii, «monitorizează lucrările» din cadrul proiectelor pe care, de altfel, nu le-au susținut în Parlament, noi facem eforturi zi de zi pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului. Din păcate, s-au pierdut doi ani în perioada 2019-2020, când reprezentanții partidelor aflate atunci la putere nu au făcut nimic pentru Botoșani, ba mai mult au întârziat, cu cel puțin un an, punerea în execuție a modernizării drumurilor naționale Botoșani – Târgu Frumos și Botoșani – Ștefănești, a căror licitații erau în ultimele etape la finele anului 2019. Deși este foarte greu, vrem să recuperăm acest timp pierdut și, de la Consiliul Județean Botoșani, am făcut mai multe demersuri pentru modernizarea drumurilor naționale care fac parte din «familia» DN29. În urma acestora, am obținut fondurile necesare pentru realizarea de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a expertizelor necesare demarării realizării documentațiilor tehnice pentru sectoarele de drum Botoșani – Dorohoi și Dorohoi – Suceava și avem promisiunea că, la rectificarea bugetară, vor fi prinse fondurile pentru expertizarea sectorului Botoșani – Săveni”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Modernizarea sectorului Botoșani – Dorohoi va presupune, pe anumite porțiuni, lărgirea căii de rulare. „Pentru fluidizarea traficului, în cazul drumului Botoșani – Dorohoi, care este unul dintre cele mai circulate drumuri naționale din județ, se impune o lărgire a căii de rulare. Este vorba de trecerea la patru benzi pe cei trei kilometri de la ieșirea din Botoșani până la ieșirea din Cătămărești-Deal, dar și de realizarea de benzi suplimentare la ieșirea din Dorohoi și pe sectoarele unde structura terenului o permite. În discuțiile repetate pe care le-am purtat cu vicepremierul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, directorul CNAIR, Cristian Pistol, și directorul DRDP Iași, Dănuț Pilă, am insistat pe abordarea unitară a acestor sectoare de drum, pentru că numai așa se va putea dezvolta întregul județ”, a spus președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

În perioada imediat următoare, directorul DRDP Iași va veni în județul Botoșani pentru a evalua starea drumurilor naționale pentru care Consiliul Județean a cerut demararea de urgență a procedurilor de modernizare și pentru a găsi cele mai bune soluții, astfel încât acestea să poată fi circulabile până la demararea lucrărilor.

De asemenea, în urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, s-a decis și modernizarea tronsonului dintre Silișcani și Drislea (km 18+500 – km 21+800) de pe DN29D, Botoșani – Ștefănești, care nu a putut fi prins inițial în proiect din cauza litigiului dintre autoritatea centrală și constructorul care făcuse stabilizarea. „În prima săptămână a lunii februarie au fost pe teren mai multe echipe care au realizat măsurătorile și expertizele necesare pentru ca și acest sector de drum să fie modernizat. Termenul de predare al acestor lucrări este sfârșitul acestei luni. Conducerea DRDP Iași a înțeles necesitatea modernizării integrale a DN29D și va face toate procedurile astfel încât tot drumul dintre Botoșani și Ștefănești să fie realizat unitar”, a mai declarat Doina Federovici.

Reamintim că la finalul lunii trecute, Consiliul Județean Botoșani în parteneriat cu Primăria municipiului Botoșani și Primăria și Consiliul Județean Suceava au preluat realizarea studiilor și documentațiilor tehnico-economice pentru drumul de mare viteză Suceava (A7) – Botoșani. În prezent, la Ministerul Transporturilor se lucrează la Studiul de favorabilitate pentru această investiție, pentru ca, pe baza lui, în această primăvară, autoritățile locale să poată declanșa licitația pentru documentațiile necesare realizării investiției. „Avem determinarea, știința și puterea de a rezolva probleme cu care s-a confruntat județul în trecut, fie că vorbim de drumuri de interes național sau județean. Eforturile noastre încep să dea roade, dar toți factorii politici trebuie să facă efort comun, pentru a maximiza șansele de dezvoltare a județului”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni

Publicat

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni.

Primarul comunei Stăuceni a vobit despre investițiile care se fac cu bani de la Uniunea Europeană în această comună, de la școli la extinderea alimentării cu apă, și până la cea mai mare investiție care a avut loc vreodată în această comună, respectiv o rețea nouă de gaz în valoare de aproape 6 milioane de euro, care ar urma să alimenteze nu mai puțin de 1400 de cămine.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

Când va fi introdus în Europa permisul de conducere auto digital. Cum va putea fi obținut de șoferi. Va fi disponibil pe telefon

Publicat

Publicitate

Permisul de conducere auto digital va deveni realitate în întrega Uniune Europeană. Acesta va fi implementat în toate statele membre ale UE până în anul 2030, scrie alba24.ro

Un mare bonus pentru toși șoferii va fi acela că permisul digital va fi disponibil pe telefon și va avea valoare ca permisul fizic. În noaptea de luni spre marți Parlamentul European a adoptat hotărârea prin care s-a decis data limită la care trebuie implementat permisul.

Pentru a obține permisul auto digital se iau în calcul două soluții, care au fost dezbătute în Parlamentul European. Statele membre vor solicita fie un examen medical, fie o depistare bazată pe o autoevaluare a utilizatorului.

Ce valabilitate va avea permisul auto digital

Permisul de conducere în format digital va fi valabil timp de 15 ani, după care va putea fi reînnoit. Șoferii începători vor trece printr-o perioadă de probă de minimum doi ani, în care se vor aplica reguli și sancțiuni mai severe pentru conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

România, primul loc la mortalitatea rutieră

Publicitate

În primele 11 luni ale anului 2024, în România s-au produs 3.862 de accidente rutiere grave, soldate cu 1.333 de morți și 2.980 de răniți grav — o scădere față de 2023. Cele mai frecvente cauze au fost indisciplina pietonilor, viteza excesivă și nerespectarea regulilor de către bicicliști. România rămâne, totuși, pe primul loc în UE la mortalitatea rutieră, cu 77 de decese la un milion de locuitori, față de media europeană de 44.

La nivel european, în 2024, 19.800 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă o scădere ușoară de 3 puncte procentuale comparativ cu anul precedent.

Citeste mai mult

Educație

Lista elevilor care vor reprezenta județul Botoșani la etapele naționale ale olimpiadelor

Publicat

Publicitate

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a centralizat rezultatele elevilor care au reușit să se califice, până în acest moment, la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Acest succes evidențiază excelența educațională și eforturile conjugate ale elevilor, profesorilor și părinților.

Îi felicit pe toți elevii care au participat la olimpiadele și concursurile școlare, în anul școlar 2024-2025, pentru dedicarea și performanțele obținute și le urez elevilor calificați mult succes la etapele naționale! Suntem mândri să vedem cum Botoșaniul demonstrează, încă o dată, că este un nucleu al educației de calitate. a declarat inspectorul școlar general, prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC.

 

Nr. crt. Olimpiada/ concursul Nume și prenume elev calificat la etapa națională Școala de proveniență Clasa
1. CONCURSUL NAȚIONAL „PEDAGOGIA MATEMATICII” IHOROV DARIA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOȘANI a IX-a
MOROSANU MARIA-ILINCA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOȘANI a X-a
COTIC ANA-ELENA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOȘANI a XI-a
OPRIȘANU LORENA-ALEXANDRA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOȘANI a XII-a
2. CONCURSUL NAȚIONAL DE MATEMATICĂ APLICATĂ „ADOLF HAIMOVICI” AVASILOAEI R.D. FELICIA COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOȘANI a IX-a
TUDOSE D. DAVID COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOȘANI a XI-a
MURARU BOGDAN COLEGIUL NATIONAL „GRIGORE GHICA” DOROHOI a XI-a
CONSTANTINICĂ ERIC COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
3. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE BIOLOGIE PRELIPCEANU MATEI GEORGE LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
ONOFREI P. ROXANA-MARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a X-a
PURUȘNIUCC. ȘTEFANA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a XI-a
ȘTEFĂNESCU S. DENIS-DIMITRIS COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a XII-a
4. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ASTRONOMIE ȘI ASTROFIZICĂ ULENIUC A.D. AMELIA IOANA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VI-a
BOTEZATU N. ILINCA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VI-a
NISTOR C. C. IUSTIN ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VI-a
CERCEL M. ANDREEA ELENA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VI-a
IONESCU C.C. SARA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VI-a
BUTNARU O.D. MATEI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
ANDRIEȘ V. BIANCA ANDRA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE ANTIPA” BOTOȘANI a VIII-a
ALEXANDRESCU P.L. EMILIA MARIA LICEUL TEORETIC „GRIGORE ANTIPA” BOTOȘANI a VIII-a
GAVRILEȚ M. TEODORA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XII-a
5. CONCURSUL NAȚIONAL DE CHIMIE „PETRU PONI” STOEAN Ș. IONUȚ GABRIEL LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a IX-a
CRONȚ C.C. EVELINA-MIHAELA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a XI-a
ȘCHIOPU E. IULIANA-ALEXANDRA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a XI-a
6. OLIMPIADA DE LINGVISTICĂ „SOLOMON MARCUS” BEJINARIU MARIA DARIA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „LEON DANAILA” DARABANI a VI-a
JUGLAN MARIA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VII-a
BUHĂ ELISA-MARIA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR 17 BOTOȘANI a VII-a
MIRĂUȚĂ TIMOTEI CLEMENT ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
NICULĂESA ANDREI -CASSIAN COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XI-a
APETROAEI TEODOSIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
PUIU MARIA-LISA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
7. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE MATEMATICĂ BALTĂ IANIS COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a V-a
GRĂDINARIU PETRU MIHAI ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VI-a
LOZNEANU CLARA- MARIA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SPIRU HARET” DOROHOI a VII-a
MARIȘCU IOANA AMELIA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
BUTNARU MATEI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
MURARIU DARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a X-a
AGAVRILOAEI MARTA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XI-a
VESEL MATEI DENIS COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XII-a
8. ONSȘ TENIS DE MASĂ GIMNAZIU FETE POPESCU SILVIA ŞCOALA GIMNAZIALĂ CORNERSTONE DOROHOI a V-a
9. ONSȘ TENIS DE MASĂ GIMNAZIU BĂIEȚI PĂUCĂ COSMIN ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VIII-a
10. ONSȘ TENIS DE MASĂ LICEU FETE TITILIUC ALESSIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XI-a
11. ONSȘ TENIS DE MASĂ LICEU BĂIEȚI STOICIUC COSMIN COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a X-a
12. OLIMPIADA DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ ZAHARIA DENISA IOANA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XII-a
APOPEI ECATERINA MARIA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ELENA RARES” BOTOȘANI a VIII-a
13. OLIMPIADA DE PREGĂTIRE SPORTIVĂ TEORETICĂ AGACHE BEATRICE ȘTEFANIA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOȘANI a IX-a
ROMANIUC ANDRA-ILINCA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOȘANI a X-a
PLETOIANU DAVID-SEBASTIAN LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOȘANI a X-a
UNGUREANU BEATRICE-VASILICA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOȘANI a XI-a
ZUB-URSU DARIUS LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOȘANI a XII-a
COSOSCHI GABRIEL-EDUARD LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOȘANI a XII-a
ANDRONACHE DARIUS-IONUȚ LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOȘANI a XII-a
14. OLIMPIADA DE RELIGIE, CULTUL PENTICOSTAL – CLASELE V-XII URSULICA C RUTH COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VI-a
VIZITEU M. CAMELIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a X-a
TITILIUC ESTERA M. LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a XI-a
HÎRTIE F. OTILIA LICEUL TEHNOLOGIC BUCECEA a XII-a
CONȚAC S. TEODORA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ELENA RARES” BOTOȘANI a VIII-a
HUȚUȚUI S LUCA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 VLADENI a V-a
ONOFREI N. TIMOTEI ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR 17 BOTOȘANI a VII-a
15. OLIMPIADA DE RELIGIE, CULTUL ROMANO CATOLIC – LIMBA ROMÂNĂ, CLASELE V-XII ȚENOF C ANTONIO-ANDREAS COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VI-a
ȚENOF C INGRID-IOANA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VIII-a
16. OLIMPIADA DE RELIGIE, CULTUL ORTODOX – CLASELE IX-XII DASCĂLU D. ELENA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
IANCU A. ADRIANA-CRISTINA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a X-a
HUȚANAȘU F. ELENA ROXANA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XI-a
BĂLAN N. ROBERT GABRIEL COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XII-a
17. OLIMPIADA DE RELIGIE, CULTUL ORTODOX – CLASELE V – VIII PENCIUC M.C. MEDEEA MARIA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ELENA RARES” BOTOȘANI a VI-a
BUDACA T. SOFIA IOANA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SPIRU HARET” DOROHOI a VII-a
ONOFREI M. MARIA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SPIRU HARET” DOROHOI a VIII-a
IANȚOC M. V. DARIUS ANDREI ȘCOALA GIMNAZIALĂ „TIBERIU CRUDU” TUDORA a V-a
18. OLIMPIADA DE RELIGIE, SEMINARII ŞI LICEE TEOLOGICE, CULTUL ORTODOX, CLASELE IX-XII ACHIȚENEI A. ȘTEFAN-IUSTINIAN SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX „SF.GHEORGHE” BOTOȘANI a XII-a
MACUC G. TEODOR SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX „SF.GHEORGHE” BOTOȘANI a XI-a
DANILIUC A. ANDREI VALENTIN SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX „SF.GHEORGHE” BOTOȘANI a X-a
RAULEȚ C. SEBASTIAN-CONSTANTIN SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX „SF.GHEORGHE” BOTOȘANI a IX-a
SIMEAN EMANUEL-PETRIȘOR SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX „SF.IOAN IACOB” DOROHOI a XII-a
NAHOI IUSTIN SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX „SF.IOAN IACOB” DOROHOI a X-a
MERCAȘ ALEXANDRU SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX „SF.IOAN IACOB” DOROHOI a IX-a
19. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE FIZICĂ GRĂDINARIU PETRU MIHAI ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VI-a
LOZNEANU CLARA MARI ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SPIRU HARET” DOROHOI a VII-a
TATARU GEORGE EDUARD ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR 11 BOTOȘANI a VII-a
LEȘAN EUSEBIU ANDREI ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VIII-a
BUTNARU MATEI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
ADĂSCĂLIȚEI EMILIAN LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
UNGUREANU BIANCA MARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a X-a
20. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE INFORMATICĂ PETCU ANTONIO COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XI-a
MITOCEANU CIPRIAN-MINODOR COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XII-a
BOARIU FILIP ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a V-a
MIRĂUȚĂ MAIA JULIE ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a V-a
IACOB GEORGE TEOFIL COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a X-a
21. OLIMPIADA DE SECURITATE CIBERNETICĂ ROȘU DARIUS CRISTI COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOȘANI a XII-a
22. OLIMPIADA NAȚIONALĂ „LECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂ” MACOVEI C.  MARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
TOȘCARIU C.C. MAIA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a XII-a
IONESCU F.M. MARIA ILIA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VI-a
NANU I. ALESSIA-IOANA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SPIRU HARET” DOROHOI a VIII-a
23. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ENGLEZĂ – CLASELE VII-XII CĂRĂULEANU D.P. ANDREI LICEUL TEORETIC „GRIGORE ANTIPA” BOTOȘANI a VII-a
ȘURUBARIU O. A. VICTOR COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VIII-a
LUPAȘCU C. MATEI IOAN COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a IX-a
IACOB D. GEORGE TEOFIL COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a X-a
MORUZI F. C. ANDREI COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a XI-a
SINESCU I. R. RAREŞ COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a XII-a
IURCU D AMALIA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOȘANI a IX-a
RADU C. C. ALEXANDRA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a X-a
HOROPCIUC I. ŞTEFANIA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a XI-a
ANDRIEȘ V. ANDREEA NARCISA LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOȘANI a XII-a
24. OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE PAVĂL-OBOROCEANU A. ANADEEA-FABIANA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a X-a
GRIGORE R. MARIA-ALESSIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a X-a
NICULICĂ C. ANA-ŞTEFANIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
25. OLIMPIADA DE LIMBA FRANCEZĂ – CLASELE VII-XII HUMELNICU C. ALEXANDRU CONSTANTIN ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ELENA RARES” BOTOȘANI a VIII-a
SOCIANU G. LARISA MARIA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
AZOICĂI GH. ILINCA ELENA  COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a X-a
SIMION M. ILINCA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a XI-a
SĂVESCU V. RALUCA  COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a XII-a
PURICE L. LAURA ALEXANDRA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI  a IX-a
ROTARIU I. ALEXANDRA IOANA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI  a X-a
COTRUȚĂ  I.E. VLADIMIR COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI  a XI-a
26. OLIMPIADA DE ŞTIINŢE SOCIO-UMANE ANTONESCU TUDOR COLEGIUL NATIONAL „GRIGORE GHICA” DOROHOI a XI-a
ANDRIEȘ ANDREEA NARCISA LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOȘANI a XII-a
COJOCARU ALEXANDRU LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOȘANI a IX-a
GAVRIL Ș. ȘTEFANIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a IX-a
PATRIU M. MARINELA-LARISA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a X-a
ANUȘCĂ TEODORA-ECHIPAJ ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR 1 CRISTESTI a VIII-a
EPURE IOANA-CRISTINA-ECHIPAJ ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR 1 CRISTESTI a VII-a
27. OLIMPIADA INTERDISCIPLINARĂ ȘTIINȚELE PĂMÂNTULUI ANISIE I.Ș. TUDOR-ȘTEFAN COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a XI-a
28. CONCURSUL NAȚIONAL DE CHIMIE ”LAZĂR EDELEANU” GLASBERG M.S. SANDRA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a X-a
CUCURUZ O.I. ROBERT OVIDIU LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a X-a
ANTONESEI D.O. DIMITRIE-ANDREI COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a IX-a
POPESCU D. I. DARIUS TEODOR COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a IX-a
SARARIU S. LORENA IOANA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
PRELIPCEANU M. MATEI GEORGE LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
BABII M.D. ANDREI DARIUS ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 BOTOȘANI a VIII-a
MARIȘCU C. IONA AMELIA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
ȘEFER E ILINCA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
VENEDICT A. SASHA-CRISTIAN COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VIII-a
AIOANEI D. ȘERBAN- ANDREI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a VII-a
ANECHITEI Ș. MARINA LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOȘANI a VII-a
APETREI C. DENIS ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 SULITA a VII-a
AVĂDANI C. LORENA ANNEMARIE LICEUL „DEMOSTENE BOTEZ” TRUSESTI a VII-a
BĂLĂUCĂ M. ANASTASIA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VII-a
CUTI C. COSMIN- GABRIEL COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a VII-a
GRINDEI I. IANIS COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a VII-a
ILAȘ R. ROBERT-FLORIN ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 SULITA a VII-a
JUGLAN N.D. MARIA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VII-a
MANTA I. ELENA ADELINA LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOȘANI a VII-a
MIRON R.M. ANTONIA -VERONICA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOȘANI a VII-a
NECULAU F.V. COSMIN- MANUEL COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a VII-a
OBREJA – ȘTEFANIA MARIA LICEUL „DEMOSTENE BOTEZ” TRUSESTI a VII-a
PETRACHE R. DAVID- ANDREI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a VII-a
SACARĂ I.ANDREI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI a VII-a
29. OLIMPIADA NAȚIONALĂ CORALĂ CORUL DE FETE AL LICEULUI  PEDAGOGIC”NICOLAE IORGA” BOTOȘANI CALIFICAT LA ETAPA ZONALĂ
CORUL ”ADAGIO” AL ȘCOLII GIMNAZIALE ”SPIRU HARET”DOROHOI CALIFICAT LA ETAPA ZONALĂ

 

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

ITM Botoșani: Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puțin egal cu salariul de bază minim brut pe țară

Publicat

Publicitate

Salariul reprezintă contraprestația muncii depuse de salariat în baza contractului individual de muncă și se stabilește prin negocieri individuale între angajator și salariat.

Venitul salarial este confidențial și cuprinde: salariul de bază, indemnizațiile, sporurile, precum și alte adaosuri.

Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puțin egal cu salariul de bază minim brut pe țară. Pentru salariații cărora angajatorul le asigură hrană, cazare sau alte facilități, suma în bani cuvenită pentru munca prestată nu poate fi mai mică decât salariul minim brut pe țară prevăzut de lege.

Conform H.G. nr. 1506/2024 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, începând cu data de 1 ianuarie 2025, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 4.050 lei/lună, pentru un program normal de lucru în medie de 165,334 ore/lună, reprezentând 24,496 lei/oră.

Conform art. LXIX din O.U.G. nr. 156/2024 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru fundamentarea bugetului general consolidat pe anul 2025, începând cu data de 1 ianuarie 2025, pentru sectorul construcții, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește în bani, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, la suma de 4.582 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,334 ore pe lună, reprezentând în medie 27,714 lei/oră.

Conform art. LXX din O.U.G. nr.156/2024,  începând cu data de 1 ianuarie 2025 pentru sectorul agricol şi industria alimentară, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 4.050 lei lunar, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 165,334 ore pe lună, reprezentând în medie 24,496 lei/oră.

Publicitate

Nerespectarea dispozițiilor privind garantarea în plată a salariului de bază minim brut stabilit prin act normativ sau a nivelului salarial minim stabilit prin contractul colectiv de muncă aplicabil, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei pentru fiecare persoană pentru care s-a constatat nerespectarea acestor dispoziții legale, fără a depăși valoarea cumulată de 200.000 lei.

Comunicat de presă

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending