Connect with us

Actualitate

Definitivat 2023: Proba scrisă are loc miercuri. Regulile de examen

Publicat

Publicitate

Proba scrisă de la Definitivat 2023 este organizată miercuri, 19 iulie, potrivit calendarului oficial. Profesorii au acces în sala de examen în intervalul orar 7:30 – 8:00, conform procedurii Ministerului Educației, relatează edupedu.ro. Examenul începe la ora 9, iar durata de rezolvare este de 4 ore. Vezi mai jos, în articol, care sunt regulile pentru proba scrisă, cum se redactează lucrurile și în ce situații pot candidați să solicite anularea lucrărilor.

Rezultatele profesorilor la inspecțiile la clasă au fost publicate de Ministerul Educației pe data de 4 iulie. Lista pe județe poate fi consultată aici.

În condițiile grevei generale din Învățământ, inspecțiile pentru Definitivat 2023 s-au putut susține „până la finalul cursurilor școlare”. Pe 31 mai ar fi fost ultima zi până la care să se susțină a doua inspecție de specialitate pentru profesorii care s-au înscris la concursul de Definitivat 2023, conform calendarului inițial. Prin ordinul de ministru nr. 4.396 din 2023, inspecțiile se pot susține „până la finalizarea cursurilor școlare, conform structurii anului școlar”, adică până pe 16 iunie, vineri, ultima zi de școală prevăzută în structura anului școlar.
În document se arată că în fiecare sală de examen se repartizează candidați care susțin examenul la cel puțin două discipline diferite. În cazul în care proba scrisă se desfășoară în două sau mai multe locații ale centrului de examen, candidații vor fi repartizați pe săli astfel încât acei candidați care susțin proba scrisă la aceeași disciplină să fie repartizați în aceeași locație.

Art. 6 – „(1) În data de 19 iulie 2023, în intervalul orar 8.00 – 8.50, responsabilii de sală:

verifică identitatea candidaților pe bază de buletin de identitate/carte de identitate/ carte de identitate provizorie, pașaport sau, în mod excepțional, pe baza permisului de conducere sau a cărții de alegător;
efectuează instructajul candidaților cu privire la:
a) modul de redactare a lucrării scrise: cu cerneală sau pix de culoare albastră, iar desenele/graficele – cu creion negru;

b) modul de corectare, de către candidați, a eventualelor greșeli: se taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele, cu o linie oblică;

Publicitate

c) modul de completare a disciplinei de examen pe foaia tipizată: denumirea disciplinei de examen va fi transcrisă întocmai, cu majuscule, de pe foaia cu subiecte pe prima pagină a lucrării scrise, în spațiul rezervat, de către candidați;

d) modul în care se sigilează cu etichete albe lucrarea scrisă și modul cum se utilizează setul de 10 etichete autocolante cu cod de bare, numerotate;

e) modul în care se realizează numerotarea paginilor scrise, în spațiul rezervat, preimprimat pe foaia tipizată de examen;

f) condițiile în care candidații se pot retrage de la proba scrisă;

g) situațiile în care candidații pot fi eliminați;

h) situațiile în care lucrările scrise pot fi anulate.

(2) Nu este permisă schimbarea disciplinei pentru care candidatul a optat atunci când s-a înscris la examen.

(3) Președintele împreună cu secretarul comisiei de examen distribuie în sălile de examen plicurile cu subiecte, astfel încât la ora 9.00 acestea să poată fi desfăcute în prezența candidaților.”

Candidații pot avea, în sala de examen, dicționare – pentru disciplinele latină sau greacă veche – și planuri de conturi – pentru disciplinele economice, conform art. 26 alin. (2) din metodologia-cadru din 31 august 2020.

După ce a fost deschis plicul cu subiectele, niciun candidat nu mai intră sau părăsește sala
Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susține proba scrisă, conform procedurii. În document se arată că, din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea, subiectul primit, ciornele si semnează de predare.

În cazuri excepționale, dacă un candidat solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit obligatoriu de unul dintre profesorii asistenți până la revenirea în sala de examen. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu se prelungește, prevede procedura Ministerului Educației.

Profesorii care copiază sunt eliminați din examen
Art. 8 – „(8) Candidații care în timpul desfășurării probei scrise sunt surprinși copiind, transmiţând soluții cu privire la subiecte sau având asupra lor materiale nepermise, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistați, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, prin decizie motivată a președintelui comisiei din centrul de examen, situație în care profesorii asistenți care asigură supravegherea sau membrii comisiei din centrul de examen încheie un proces-verbal. Aceeași măsură se aplică și pentru orice altă tentativă de fraudă.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă pierd dreptul de înscriere la examen în sesiunea imediat următoare, iar sesiunea în care au fost eliminați din examen este luată în considerare între cele 3 sesiuni fără taxă prevăzute de lege.”

Profesorii care solicită anularea lucrării
Art. 8 – „(9) Candidații care din motive de sănătate sunt obligați să părăsească sala de examen pot solicita anularea lucrării. În această situație se încheie un proces-verbal semnat de responsabilul de sală şi profesorii asistenți.

(10) Candidații care renunță din proprie inițiativă la examen pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații și pot părăsi sala după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte.”

În situațiile de mai sus, lucrările scrise nu sunt evaluate, iar în statistici candidații respectivi se raportează retrați. Profesorii nu au dreptul de a părăsi sălile de examen având asupra lor subiecte de examen, foi tipizate, coduri de bare sau ciorne.

Art. 9 – „(2) Înscrierea numelui candidatului, a denumirii unei unități de învățământ sau a altor nume proprii, reale sau imaginare, care nu sunt solicitate explicit în cerințele subiectului, în afara spațiului care se sigilează, precum si orice alte semne distinctive pe foile de examen determină anularea lucrării scrise respective.”

După ce lucrarea a fost redactată
Art. 9 – „(1) După încheierea lucrării, candidații numerotează foile de examen cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, în spațiul preimprimat în acest scop, indicând pagina curentă și numărul total de pagini scrise, de exemplu: 3/5 pentru pagina a treia din totalul de 5 pagini scrise. Se vor numerota toate paginile pe care candidatul a scris, inclusiv prima pagină și paginile incomplete. Etichetele conținând codurile de bare se aplică numai în spațiile rezervate.”
Primele rezultate și contestațiile
Rezultatele examenului se afişează la sediul si pe site-ul unității de învățământ în care s-a desfășurat proba scrisă, la data de 25 iulie. Contestațiile se înregistrează la centrul de examen în zilele de 25 iulie 2023 până la ora 20.00 și 26 iulie 2023 până la ora 12.00.

În contestație, candidatul precizează următoarele informații: numele, inițiala tatălui și prenumele; codul numeric personal; denumirea centrului de examen și județul unde a susținut examenul; disciplina la care a susținut examenul; nota contestată.

Contestația este însoțită de o copie după cartea de identitate/pașaport.

Definitivarea în învățământul preuniversitar
Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Examenul naţional de definitivare în învăţământ cuprinde:

etapa I, eliminatorie – realizată de către inspectoratele şcolare în perioada stagiului practic cu durata de un an şcolar şi constând în evaluarea activităţii profesionale la nivelul unităţii de învăţământ, evaluarea portofoliului profesional personal şi în susţinerea a cel puţin două inspecţii la clasă;
etapa a II-a, finală – realizată la finalizarea stagiului practic cu durata de un an şcolar şi constând într-o examinare scrisă, pe baza unei tematici şi a unei bibliografii aprobate de Ministerul Educaţiei, pentru fiecare specialitate în parte.
Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.

Cadrelor didactice angajate cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de definitivare în învăţământ, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(ă), prin hotărârea consiliului de administraţie din unitatea de învăţământ respectivă, în condiţiile legii.

Persoanele care nu promovează examenul de definitivare în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Primăria Comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință programul de ridicare a deșeurilor menajere, prin sistemul „din poartă în poartă”

Publicat

Publicitate

Primăria Comunei Mihai Eminescu, vă aduce la cunoștință programul de ridicare a deșeurilor menajere, prin sistemul „din poartă în poartă”.

Programul de lucru, pentru anul 2025, în ceea ce privește activitatea de colectare a deșeurilor menajere, de pe teritoriul Comunei Mihai Eminescu, este următorul:

LOCALITĂȚI ZILE PROGRAM
Cervicești și Cucorăni Luni 06:00 – 18:00
Cătămărești-Deal (partea stângă a DN29B, Botoșani-Dorohoi) Stâncești, Baisa, Hudum și Manolești Marți 06:00 – 18:00
Cătămărești-Deal (partea dreaptă a DN29B, Botoșani-Dorohoi)
FĂRĂ străzile: Freziilor, Orhideelor, Narciselor și Begoniilor
Miercuri 06:00 – 18:00
Stâncești, Baisa, Hudum și Manolești Joi 06:00 – 18:00
Ipotești, Cătămărești-Vale și Cătămărești-Deal (partea dreaptă a DN29B, Botoșani-Dorohoi)

INCLUSIV străzile: Freziilor, Orhideelor, Narciselor și Begoniilor

Vineri 06:00 – 18:00

 

De asemenea, programul pe zile, de colectare a deșeurilor reciclabile și a deșeurilor menajere pentru anul 2025, este următorul:

IANUARIE

Publicitate
ZILE LOCALITĂȚI
17 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
27 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
28 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

 

FEBRUARIE

ZILE LOCALITĂȚI
14 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
24 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
25 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

 

MARTIE

ZILE LOCALITĂȚI
14 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
31 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
25 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

APRILIE

ZILE LOCALITĂȚI
18 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
28 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
29 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

MAI

ZILE LOCALITĂȚI
16 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
26 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
27 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

IUNIE

ZILE LOCALITĂȚI
13 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
30 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
24 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

IULIE

ZILE LOCALITĂȚI
18 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
28 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
29 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

AUGUST

ZILE LOCALITĂȚI
15 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
25 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
26 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

SEPTEMBRIE

ZILE LOCALITĂȚI
12 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
29 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
30 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

 

 

OCTOMBRIE

ZILE LOCALITĂȚI
17 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
27 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
28 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

 

NOIEMBRIE

ZILE LOCALITĂȚI
14 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
24 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
25 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

DECEMBRIE

ZILE LOCALITĂȚI
12 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
29 Cătămărești-Deal, Manolești, Baisa, Hudum
30 Stâncești, Cătămărești-Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești

 

 

Amintim faptul că este INTERZISĂ aruncarea în pubelele pentru deșeurile menajere și reciclabile a următoarelor tipuri de deșeuri:

  • Deșeuri voluminoase (mochete, covoare, piese de mobilier, plăpumi, saltele, etc.)
  • Deșeuri rezultate din demolări sau/și construcții (pământ din excavații, moloz, beton, echipamente sanitare, gresie, faianță, geam tras, tâmplărie, etc.)
  • Deșeuri vegetale sau/și biodegradabile (crengi, frunze, iarbă, flori, excrementele animalelor, animale moarte, etc.)

Primăria Comunei Mihai Eminescu, vă recomandă să solicitați sprijinul companiilor ce au depozit și își desfășoară activitatea pe raza comunei, pentru aruncarea deșeurile interzise a fi aruncate în pubelele pentru deșeurile menajere și reciclabile și enumerate mai sus.

TIPURILE DE DEȘEURI ȘI CELE ASIMILATE ACESTORA:

  1. Deșeuri menajere: Resturi de mâncare (carne, lactate, vegetale, ouă), Scutece de unică folosință, Absorbante, Conținutul sacului de la aspirator, Mucuri de țigară, Șervețele folosite, Ambalaje foarte murdare, Veselă de unică folosință foarte murdară- SE VOR COLECTA CONFORM
  2. Deșeuri reciclabile: HÂRTIE ȘI CARTON – Ambalaje din carton, Maculatură (caiete, cărți, ziare, reviste), METAL – Doze metal, Conserve (doar ambalajele), Tuburi de alimente, Cosmetice, Folie de metal; PLASTIC – PET (suc, apa, bere), Folie de plastic, Pungi si ambalaje din plastic, Flacoane (șampon, detergent) – SE VOR COLECTA DOAR IN ZILELE SPECIFICATE CONFORM PROGRAMULUI. DEȘEURI ELECTRICE, ELECTRONICE ȘI ELECTROCASNICE– frigidere, mașini de spălat, televizoare, roboți de bucătărie etc. – SE VOR COLECTA ÎN CADRUL CAMPANIILOR ANUALE DE CĂTRE OPERATORUL AUTORIZAT.

ALTE TIPURI DE DESEURI – INTERZISĂ DEPUNEREA ÎN PUBELELE PENTRU DEȘEURI  MENAJERE ȘI RECICLABILE

  • DEȘEURILE VOLUMINOASE: mochete, covoare, piese de mobilier, plăpumi, saltele, etc.;
  • DEȘEURI DIN DEMOLĂRI ȘI CONSTRUCȚII  – pământ din excavații, moloz, beton, echipamente sanitare, gresie, faianță, geam tras, tâmplărie, etc.;
  • DEȘEURI VEGETALE SI BIODEGRADABILE – crengi, frunze, iarbă, flori, excrementele animalelor, animale moarte, etc.;

 

Vă informăm că în cazul în care nu ați primit pubelă, vă invităm la sediul Primăriei Comunei Mihai Eminescu în vederea ridicării acesteia și întocmirii contractului de comodat (pentru care va fi necesar să aveți și un act de identitate, în original).

Totodată, ne puteți contacta pe e-mail la adresa: registratura@comunamihaieminescu.ro, sau telefonic la numerele: 0231.512.183 sau 0231.506.201, pentru orice nelămurire sau informații suplimentare.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Când vine primăvara în România? Data exactă când scăpăm de ger

Publicat

Publicitate

România traversează în aceste zile un episod de ger sever, cu temperaturi extrem de scăzute care afectează întreaga țară. Cele mai friguroase nopți sunt resimțite în zonele centrale, sudice și estice, unde minimele au coborât dramatic sub pragul de îngheț. Însă, potrivit prognozelor meteorologice, această perioadă de frig intens este aproape de punctul culminant, urmând ca temperaturile să înregistreze o creștere treptată începând cu săptămâna viitoare, scrie cancan.ro.

În marile orașe, locuitorii resimt temperaturile scăzute mai ales în orele dimineții, iar stratul de zăpadă și poleiul de pe carosabil creează dificultăți în trafic. Gerul intens a determinat și o creștere a consumului de energie, autoritățile recomandând populației să ia măsuri de siguranță, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile.

Vine primăvara în România

Valul de frig care s-a instalat asupra României continuă să producă efecte severe, cu temperaturi care se apropie de recordurile sezonului. În special în depresiunile din centrul țării, mercurul din termometre a coborât până aproape de -22°C, iar în zonele sudice și estice, nopțile geroase au menținut temperaturile sub -15°C. Pe timpul zilei, maximele se mențin negative în majoritatea regiunilor, oscilând între -7°C și 0°C.

În vestul țării, condițiile meteorologice sunt ceva mai blânde, cu temperaturi ce reușesc să urce până la 4-5°C pe timpul zilei, dar chiar și aici nopțile rămân reci.

Deși România rămâne sub influența acestui episod de frig pentru câteva zile, specialiștii anunță o ameliorare a temperaturilor începând de marți, 25 februarie. Primele regiuni unde se va simți încălzirea vor fi cele din vestul țării, unde temperaturile pot ajunge chiar și la 9-10°C.

Publicitate

Ulterior, până la finalul lunii, temperaturile vor crește și în restul țării, atingând valori mai apropiate de normalul perioadei. Maximele vor oscila între 5-6°C în zonele sudice și estice, în timp ce în depresiunile din centrul și nordul țării, minimele vor rămâne negative, dar mai blânde decât în prezent, situându-se în jurul valorii de -10°C.

Cu toate acestea, luna martie ar putea aduce variații semnificative de temperatură, cu alternanțe între zile mai călduroase și episoade de frig. Specialiștii recomandă populației să rămână atentă la evoluțiile meteo, având în vedere posibilitatea unor schimbări bruște de temperatură.

„De marți, temperaturile vor începe să crească ușor, în special în vestul țării, unde vom avea chiar și 9-10°C. În a doua parte a săptămânii viitoare, temperaturile maxime vor ajunge la 5-6°C și în restul țării, iar minimele vor fi mai blânde, ajungând la -10°C în depresiunile din centrul și nordul țării și -6°C în sud și sud-est”, a transmis directorul ANM.

 

Pregătiri pentru ultimele zile de iarnă

În contextul acestor fluctuații meteorologice, românii trebuie să se pregătească atât pentru câteva zile de frig intens, cât și pentru o tranziție treptată către temperaturi mai prietenoase.

Pe termen scurt, este important ca populația să ia măsuri pentru a se proteja de temperaturile extrem de scăzute, mai ales pe timpul nopții. Autoritățile recomandă evitarea expunerii prelungite la frig, îmbrăcămintea adecvată și atenție sporită la echiparea mașinilor pentru condiții de iarnă.

În paralel, agricultorii și fermierii urmăresc cu atenție schimbările meteo, întrucât trecerea bruscă de la ger la temperaturi pozitive poate avea efecte asupra culturilor. De asemenea, în marile orașe, echipele de deszăpezire continuă să acționeze pentru a menține drumurile practicabile.

Citeste mai mult

Educație

FOTO: Dezbateri aprinse la Colegiul Național ,,A.T.Laurian”

Publicat

Publicitate

Ghilolimpiada de iarnă, aflată anul acesta la cea de-a doua ediție, a adus la Botoșani debateri – liceeni, motivați să se întreacă în cele mai interesante argumente, să dezbată subiecte actuale și să își împărtășească pasiunea pentru dezbaterile academice.

Competiția a avut loc spre finalul modului al III-lea al acestui an școlar și a adunat un total de 72 de concurenți din Iași, Suceava și Botoșani. Mai mult decât atât, la eveniment au fost prezenți, în calitate de arbitri și organizatori, studenți din orașe precum Cluj, București, Iași sau Suceava, aceștia având ani buni de activitate în domeniul dezbaterilor și al vorbitului în public.

Ghilolimpiada de iarnă este unul dintre proiectele de suflet ale clubului de dezbateri Ghilotina, deoarece are deja caracterul unei tradiții pe care avansații clubului să o dea mai departe următoarelor generații. Din echipa de organizare au făcut parte Ariana Maria Ciobanu, Amira Maria Macsim, Mădălina Aioanei, Matei Tapalagă, dar și alți avansați și traineri Ghilotina, în diferite roluri și funcții.

Mădălina Aioanei, organizator și lider Ghilotina, s-a declarat foarte mândră de ediția de anul acesta, considerând că succesul acesteia a constat în echipa mare de organizare: de la profesori și conducerea liceului, la colegi, voluntari sau sponsori: ,,Sunt mândră de mine și de colegii mei că am reușit să ne ridicăm la înălțimea standardelor și să le oferim elevilor din regiunea Moldovei o competiție doar a lor, unde pot crește, învăța și pot întemeia prietenii aproape de casă. Sunt mândră de copiii de anul I și II care au jucat, au făcut research și au dat tot ce au avut pentru a obține rezultate frumoase și pentru a se simți mândri de ei înșiși. Deși nu a fost ușor, pot spune că nu mi-aș dori să schimb nimic la modul în care au decurs evenimentele sau competiția și de-abia aștept să ajut persoanele care urmează să continue tradiția să organizeze această competiție și la anul”, a povestit Mădălina Aioanei.

Finala a prezentat un meci frumos și amplu între o echipa din Iași și una din Botoșani. Premiul cel mare a rămas acasă, la Botoșani, mai exact la echipa formată din Alex Chiriac, Cristina Apatiei și Miruna Caciuc, elevi ai Liceului Pedagogic Nicolae Iorga, membri ai clubului Riposta, club-soră cu Ghilotina: ,,M-am simțit foarte bine la competiție, chiar dacă era o atmosferă foarte stresantă pentru mine și coechipierele mele, oamenii din jur și sprijinul reciproc ne-au ajutat enorm. Nu aș putea spune că mă așteptam să câștig competiția, dar mereu am avut încredere în coechipierele mele și în mine, iar oricare ar fi fost rezultatul pot spune că ne-am fi distrat”, a declarat Alex Chiriac, reprezentant al echipei câștigătoare.

 

Publicitate

Ioana IVAȘ

(elevă în clasa a X-a G, C.N.„ATL”)

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Acțiune a polițiștilor de imigrări din Botoșani, alături de polițiști și jandarmi

Publicat

Publicitate

Polițiștii de imigrări din Botoșani, împreună cu colegii lor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, au desfășurat o acțiune de verificare în zonele frecventate de tineri și localnici. În urma controalelor, nu au fost constatate nereguli.

 

În dimineața zilei de 21 februarie a.c., în intervalul 6:00 – 12:00, polițiștii de imigrări din Botoșani, alături de polițiști și jandarmi, au desfășurat o acțiune de prevenire a migrației ilegale și a faptelor cu violență.

 

Activitatea s-a desfășurat în Parcul Tineretului și Centrul Istoric al municipiului Botoșani, unde au fost legitimate și verificate prin intermediul aplicației eDAC 39 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. În urma controalelor, nu au fost identificate persoane străine și nu s-au constatat fapte ilegale.

 

Publicitate

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii fiind mereu prezenți pentru siguranța comunității.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending