Connect with us
Publicitate

Actualitate

Debutează Zilele Eminescu, ediția iunie 2024. Programul manifestărilor

Publicat

Publicitate

La Botoșani debutează Zilele Eminescu, ediția iunie 2024, iar organizatorii au anunțat în această seară că festivalul de debut se va desfășura în perioada 12-15 iunie la Memorialul Ipotești, în timp ce spectacolele-lectură ale poeților debutanți vor avea loc zilnic, începând cu ora 20:30 pe esplanada Cinematografului Unirea.

Acordarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum va avea loc pe data de 15 iunie, ora 13:00, la Memorialul Ipotești, Sala „Horia Bernea”.

De asemenea, Târgul de Carte și Arte va avea loc pe Pietonalul Unirii din Botoșani și va fi deschis zilnic, de joi, 13 iunie 2024, până duminică, 16 iunie 2024, între orele 10:00 și 21:00. La această manifestare editurile vor face diverse promoții și oferte speciale la cărți.

Programul evenimentelor pentru Miercuri, 12 iunie: 

Ora 12:00 – Deschiderea Zilelor Eminescu, ediția iunie (conferință de presă) – Memorialul Ipotești, Sala Portaluri

Ora 12:30 – Petre Remus Troteanu, „ca o statornică revenire pe locurile natale”. Expoziție de pictură  – Memorialul Ipotești, Sala Portaluri

Publicitate

Ora 12:00 – Club de poezie cu scriitoarea Carmen Tiderle – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Ipotești

Ora 12:00 – Cum îl recitim pe Eminescu? În dialog cu liceenii, Vasile Gribincea, redactor la Muzeul Național al Literaturii Române – Liceul „Regina Maria”, Dorohoi

Ora 13:00; 15:00 – Ateliere de lectură regizată cu poeții debutanți în anul 2023, coordonate de poetul Cosmin Perța și artistul multimedia Iulian Morar – Memorialul Ipotești, amfiteatrul „Laurențiu Ulici”

Publicitate

Ora 15:00 – Club de poezie cu scriitoarea Carmen Tiderle – Școala Gimnazială nr. 10, Botoșani

Ora 16.00 – Glose – portrete poetice, expoziție personală a creatorului vizual Radu Iațcu – Memorialul Ipotești, Holul sălii „Horia Bernea”

Ora 17:00: – Poezie Eminescu – Micle, recital al elevilor Colegiului Economic „Octav Onicescu”, profesor coordonator – Carmen Băleanu – Botoșani, Parcul „Mihai Eminescu”

Ora 20:30 – Spectacol-lectură al poeților debutanți – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șofer beat criță, din Darabani, scos din trafic de polițiști

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 291D, în comuna Hudești, un autoturism, condus de un tânăr, de 28 de ani, din orașul Darabani.

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Ulterior, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO cu caracter ilustrativ

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer din comuna George Enescu, care făcea piraterie auto, lăsat fără mașină șase luni

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat, din comuna George Enescu.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta transporta contra cost, în regim taxi, patru persoane, fără a fi autorizat în acest sens. Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de șase luni.

Citeste mai mult

Eveniment

De Rusalii, polițiștii au emis cinci ordine de protecție provizorie, pentru infracțiuni de violență în familie

Publicat

Publicitate

În aceste zile, polițiștii au emis cinci ordine de protecție provizorie, pentru infracțiuni de violență în familie, față de agresori, fiind dispuse mai multe măsuri, printre care și cea de evacuare din domiciliu.

Precizăm faptul că măsurile de siguranţă instituite în urma emiterii unui oridn de protecție, au ca scop eliminarea stării de pericol public şi prevenirea altor fapte.

Astfel,  Legea nr. 217/2003 Rep., pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prevede instituirea Ordinului de protecţie. Potrivit legii, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată cu caracter provizoriu, prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, una sau mai multe dintre următoarele măsuri/obligaţii/interdicţii:

-evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;

-reintegrarea victimei, și după caz, a copiilor în locuința familiei;

-obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de copiii acesteia sau față de alte rude ale acesteia, ori  față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ ale victimei.

Publicitate

-interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau orice alt mod cu victima.

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr din Trușești, reținut după ce a dat foc furajelor din gospodăria unui consătean

Publicat

Publicitate

Polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, față de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Trușești, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere. Ulterior, instanța de judecată a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în noaptea de 21 spre 22 iunie, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, ar fi incendiat mai multe furaje, care erau depozitate pe proprietatea victimei, din comuna Trușești, cauzând un prejudiciu estimat la aproximativ 5.000 de lei. În acest caz cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending