Connect with us

Eveniment

De săptămâna viitoare: Se depun cererile pentru ajutoare de încălzire la Modern Calor S.A

Publicat

Publicitate

Societatea Modern Calor S.A. anunță că, începând cu data de luni, 17 octombrie 2022, se pot depune cererile completate în vederea acordarii ajutoarelor de încălzire aferente sezonului rece 2022-2023 pentru clienții racordați la sistemul centralizat de încălzire.

Dacă doriți să beneficiați de ajutor, din luna noiembrie 2022, este necesar să completați Cererea şi Declaraţia pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului la sediul Modern Calor S.A. (Serviciul Comercial de lângă Şcoala Gimnazială nr.7) cel târziu până la data de 15 NOV. 2022

Pot beneficia de ajutor la încălzirea locuinței în sistem centralizat familiile care îndeplinesc următoarele condiții:

  • dețin o singură locuință;
  • dețin un singur autoturism mai vechi de 10 ani;
  • nu dețin terenuri intravilane (mai mari de 1000 mp în zona urbană, mai mari de 2000 mp în zona rurală);
  • nu au depozite bancare mai mari de 3.000 RON;
  • au venitul pe membru de familie mai mic de 1386 RON net/persoană;
  • la 2 persoane venitul familiei nu trebuie să depășească 2772 RON;
  • la 3 persoane venitul familiei nu trebuie să depășească 4158 RON;
  • la 4 persoane venitul familiei nu trebuie să depășească 5544 RON;
  • la persoanele care locuiesc singure suma maximă până la care se acordă ajutorul este de 2053 RON net/persoană.

Documente necesare:

  • adeverință de la asociație cu numărul de persoane;
  • documente venituri (adeverință de salariu, cupon de pensie, indemnizații, bonuri de masă, declarație – alte venituri);
  • copie act proprietate sau închiriere, extras de carte funciară;
  • copii acte identitate (buletine, cărți identitate, certificate naștere);
  • ultima factură la gaze naturale și energie electrică.

De asemenea, informații pot fi obținute și la Centrul de încasare și relații cu publicul din strada Vârnav nr.9, ele urmând a fi afișate și la intrarea în scările de bloc. Relații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon: 0769 014 736 sau 0331 401 962, 0231 537 100 – interior: 114,115,116, 120, 130, 131.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Ajutoare de urgență sute de familii și persoane singure din Botoșani și alte județe din țară

Publicat

Publicitate

Guvernul a aprobat astăzi acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 2.179.000 lei pentru sprijinirea a 509 familii și persoane singure, care fie se află în situații de necesitate cauzate de incendii sau alunecări de teren, fenomene meteorologice severe, fie în situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creșterea riscului de excluziune socială, astfel:

– 571.000 lei pentru 89 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din județele: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman și Vaslui.

– 108.500 lei pentru 24 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de fenomene meteorologice severe: ploi abundente, inundații, vânt puternic, produse în cursul anului trecut în județul Constanța;

– 14.000 lei pentru 2 familii aflate în situații de necesitate cauzate de alunecări de teren produse în județele Botoșani și Vâlcea;

– 1.485.000 lei pentru 394 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și municipiul București.

‘Împreună cu autoritățile locale continuăm să ajutăm familiile și persoanele singure care trec prin dificultăți majore, pentru a depăși perioadele grele ale vieții. Plata tuturor acestor ajutoare de urgență va fi asigurată din bugetul alocat Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale’, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Publicitate

Serviciul Informare și Relații Publice

Citeste mai mult

Eveniment

Mai multe localități din Botoșani se află sub COD GALBEN de ceață. Pe alocuri, vizibilitatea este redusă sub 200 de metri

Publicat

Publicitate

Meteorologii spun că din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

 

Localitațiile vizate sunt: Ștefănești, Coțușca, Rădăuți-Prut, Avrămeni, Manoleasa, Păltiniș, Vlăsinești, Mileanca, Darabani, Drăgușeni, Dobârceni, Mihălășeni, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Românești, Mitoc și Adășeni

 

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Iosif Imnograful

Publicat

Publicitate

Sfântul Cuvios Iosif Imnograful – 4 aprilie

 

Sfântul Iosif s-a născut în insula Sicilia, Italia din părinţi creştini: Plotin şi Agatia. Din cauza invaziei turcilor în Sicilia, acesta a plecat împreună cu familia sa în Peloponez, Sudul Greciei, şi apoi în Tesalonic. A intrat în monahism în Mănăstirea Latomas, fiind hirotonit apoi preot. A călătorit cu Sfântul Grigorie Decapolitul la Constantinopol rămânând la Mănăstirea Sfinților Serghie şi Vah. În perioada iconoclastă, în timpul împăratului Leon Armeanul (813-820) Sfântul Iosif a fost trimis la Roma de Sfântul Grigorie Decapolitul, dar pe drum a fost prins de către soldaţi, fiind întemniţat în insula Creta. După restabilirea cultului icoanelor, Sfântul Iosif a fost eliberat din închisoare şi a plecat la Constantinopol, unde a primit în dar o parte din moaştele Sfântului Apostol Bartolomeu şi a zidit, în Tesalia, o biserică în cinstea acestuia. Sfântul Iosif s-a rugat lui Dumnezeu să-i ofere darul de a alcătui cântări religioase şi a văzut un om cu chip de apostol, care a i-a pus Evanghelia pe piept şi l-a binecuvântat. De atunci a alcătuit numeroase cântări şi canoane religioase aflate în uzul Bisericii Ortodoxe. Fiind un apărător al Sfintelor Icoane a fost exilat în Chersonez, localitate în partea de Sud-Vest a peninsulei Crimeea, de unde s-a întors abia după moartea împăratului Teofil. În timpul Patriarhului Ignatie (+ 877) a fost numit schevofilax – eclesiarh însărcinat cu păstrarea obiectelor de cult – al Patriarhiei Constantinopolului, ascultare pe care a îndeplinit-o până în anul 833, când, în luna aprilie, a trecut la cele veşnice.

Citeste mai mult

Actualitate

Noua taxă auto pentru mașinile poluante va fi stabilită de PRIMĂRII. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

Publicitate

Taxa auto pentru vehiculele poluante ar putea fi decisă la nivel local, nu national, deci de către primarii aleși de populație și de către consilierii locali. Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a declarat joi, după ședința de Guvern, că propunerile privind această taxă trebuie să vină din partea primăriilor, întrucât tot ele vor fi responsabile de aplicarea noilor măsuri, relatează alba24.ro.

Potrivit acestuia, taxa auto trebuie să vină la pachet cu celelalte modificări ale sistemului fiscal, iar până în prezent nu s-a stabilit o formulă de calcul.

Noua taxă auto pentru mașinile poluante ar putea fi propusă de către primării

„Nu s-a stabilit formula de calcul şi nici n-am avut discuţii concrete cu reprezentanţii autorităţilor locale, asociaţia comunelor, asociaţia oraşelor sau municipiilor, pentru că trebuie să vină la pachet cu celelalte modificări ale sistemului fiscal.

Cu siguranţă, la momentul oportun, o să avem o dezbatere şi pe această temă.

Şi aici, în principiu, propunerile trebuie să vină din partea acestor asociaţii, pentru că primăriile sunt cele care aplică implementarea, sau implementează aceste colectări de taxe locale şi, în mod normal, primele propuneri trebuie sa vină din partea lor”, a spus Tanczos Barna, citat de Agerpres.

Cei cu mașini care poluează mai mult vor plăti mai mult

Tanczos Barna declara în luna februarie că România a promis în 2021 prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) că va face o reformă şi în ceea ce priveşte taxarea mijloacelor de transport care sunt poluante.

Publicitate

Potrivit ministrului, lucrurile trebuie gândite astfel încât cei care poluează mai mult să plătească mai mult, dar trebuie avute în vedere şi gradul de suportabilitate şi puterea de cumpărare a cetăţenilor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending