Connect with us

Actualitate

Dacă nu ați primit cardurile sociale de 250: „Vă rugăm să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal”

Publicat

Publicitate

Autorităţile vin cu lămuriri pentru românii care se încadrează pentru acordarea cardurilor sociale de 250 de lei dar nu le-au primit. 

„Dacă vă numărați printre persoanele eligibile, așa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie să demarați dumneavoastră vreo procedură în acest sens. În cazul în care îndepliniți criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranșa I nu veți intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, de unde veți primi îndrumări”, explică cei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

***

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”. Reamintim că MIPE poartă negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a oferi acest sprijin până în 2027.

Această măsură, implementată pentru a veni în sprijinul a peste 2,5 milioane de români, este una de pionierat pentru România din perspectiva numărului de beneficiari. Așa cum instituția noastră și-a asumat de la începutul derulării programului, la 10 iunie a început distribuirea cardurilor către beneficiari, iar la 20 iunie a început alimentarea lor, care se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care este primit de beneficiar.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

Publicitate

Întârzieri privind emiterea, cauzate de criza globală de cipuri

„Vreau să știți că deși penuria mondială de cipuri, precum și diverse probleme întâmpinate la nivel logistic în procesul de distribuire au creat dificultăți, mobilizarea este exemplară. Emitenții și Poșta lucrează inclusiv în weekend pentru a urgenta procedura, astfel încât cardurile să ajungă la oameni cât mai repede. Cert este că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Acum este cea mai grea etapă, până se distribuie toate cele 2,5 milioane de carduri, pentru următoarele tranșe totul va fi mult mai cursiv”, a transmis ministru Marcel Boloș.

 

Cine primește voucherele sociale:

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Blocada la Hlipiceni! Polițiștii au dat amenzi pe capete

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Hlipiceni au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică în zona de competență, în cadrul planului de activitate Blocada.

 

Astfel, la data de 22 ianuarie 2024, în intervalul orar 16:00-22:00, au fost desfășurate activități de verificare a conducătorilor auto, cu privire la legalitatea documentelor și pentru identificarea celor care nu respectă regulile de circulație. Totodată, au fost verificate cinci localuri publice, precum și zonele din proximitatea acestora și cele în care se formeză aglomerări de persoane, pentru identificarea celor care tulbură ordinea și liniștea publică.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 13.000 de lei, 13 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, (conducere agresivă, depășirea limitei legale de viteză, folii neomologate etc.), iar cinci sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială (tulburarea ordinii și liniștii publice, provocare de scandal).

FOTO: arhivă

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

O femeie și un bărbat, din municipiul Botoșani, ar fi furat un telefon din geanta unei femei. Polițiștii i-au reținut

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a două persoane, o femeie și un bărbat, din municipiul Botoșani, cercetate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că aceștia, la data de 14 ianuarie 2024, în timp ce se aflau în zona Pieței Centrale, profitând de neatenția victimei, o femeie de 70 de ani, i-ar fi sustras acesteia din poșeta pe care o purta pe umăr, un telefon mobil, creându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

 

Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Ceața persistă! Meteorologii au prelungit avertizarea de COD GALBEN. Vizibilitatea redusă sub 50 de metri, pe alocuri

Publicat

Publicitate

Din această cauză, pe drumurile din județ se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Meteorologii au actualizat prognoza și au prelungit Codul galben de ceață, până la ora 13:00, pentru județul Botoșani.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Citeste mai mult

Eveniment

Mica Unire: Slujbe religioase în toate lăcașurile ortodoxe de cult, la 166 de ani de la Unirea Principatelor Române

Publicat

Publicitate

Mica Unire: Slujbe religioase în toate lăcașurile ortodoxe de cult din România, la 166 de ani de la Unirea Principatelor Române, anunțate de Patriarhia Română. 

”Conform Legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale și Hotărârii Sfântului Sinod nr. 6.312/2022, slujbele liturgice vor fi săvârșite de clerici, iar depunerile de coroane la monumente vor fi realizate de către autoritățile civile și militare.

În ziua de 24 ianuarie 2025, ierarhii, preoții și diaconii Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba de Te Deum în toate bisericile parohiale și lăcașurile de cult ale mănăstirilor din Patriarhia Română. La sfârșitul acestei slujbe vor fi trase clopotele timp de un minut.

Celebrarea Unirii Principatelor Române și comemorarea făuritorilor acesteia constituie un act solemn de recunoștință, care are menirea să mențină aprinsă candela unității și demnității noastre naționale” au transmis reprezentanții BOR.

MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit.

Publicitate

La mijlocul secolului al XIX-lea, soarta principatelor Moldovei și Țării Românești era în mâinile Rusiei și ale Imperiului Otoman, care se opuneau unirii lor.

Situația s-a schimbat în urma războiului Crimeii, dintre 1853 și 1856, când Rusia a fost învinsă de Marile Puteri, formate din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, Imperiul Francez, Regatul Sardiniei și Imperiul Otoman.

Mai multe detalii legate de ceea ce s-a întâmplat atunci, puteți citi AICI.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending