Connect with us

Eveniment

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor

Publicat

Publicitate

După o săptămână – 30 ianuarie – 5 februarie – cu temperaturi oscilante, vremea începe să se încălzească. Maximele se vor încadra între 5 și 6 grade, iar minimele vor fi cuprinse în general între minus 2 și minus 6 grade.

Probabilitatea de precipitații este mai mare în prima săptămână, arată prognoza pe următoarele două săptămâni transmisă luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: BANAT
Temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va crește în primele zile până la medii de 6…7 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 1…2 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 5…6 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -6…-4 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mare mai ales în prima jumătate a intervalului, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile și cantități mai importante de apă.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: CRIŞANA
Temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 0…1 grad la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 4…5 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii în jurul a -6 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: TRANSILVANIA
Temperaturile diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o ușoară creștere spre medii de 2…3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menține și în a doua parte a intervalului. Precipitații, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: MARAMUREŞ
La începutul intervalului valorile diurne vor fi în creștere până în jurul a 3 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni, vor fi în scădere spre medii de -2 grade. În a doua jumătate din interval, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere spre medii de 1…2 grade. Pe parcursul nopților, până în jurul datei de 3 februarie, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi va avea tendința să scadă până spre medii de -9…-8 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ninsoare va fi ridicată mai ales în prima săptămână, iar în zilele de 2 și 3 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

Publicitate

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: MOLDOVA
Până în jurul datei de 2 februarie temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor în jurul a 4 grade și ale minimelor spre -3 grade. După această dată, pâna la finalul intervalului de anticipație, temperatura aerului va avea tendința de scădere; maximele vor ajunge la 1…2 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -6 grade. Vor fi posibile precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: DOBROGEA
Temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la 0 grade la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 3…4 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -4 grade. Vor fi posibile precipitații mixte pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: MUNTENIA
Valorile termice diurne vor crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 6 grade, apoi vor fi în scădere până la 2 grade la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 4…5 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe aproape tot parcursul intervalului, între medii de -2 și -6 grade. Vor fi posibile precipitații mixte mai ales în intervalul 3…6 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: OLTENIA
Valorile termice diurne vor crește până în data de 2 februarie spre medii de 7…8 grade, apoi vor fi în scădere până la sfârșitul primei săptămâni, spre 4 grade. În a doua săptămână din interval valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 5…6 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații în jurul a -2 grade până în data de 3 februarie. Apoi, valorile nocturne vor avea tendința de scădere ușoară spre -5 grade. Vor fi posibile precipitații mixte mai ales în intervalul 3…5 februarie.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Anunțul meteorologilor: LA MUNTE
Temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va crește ușor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de -3…-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendința de ușoară creștere, spre -8 grade. Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă. Mediafax

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cabinetele din Albești, Concești, Frumușica și Răchiți, dotate cu aparatură modernă pentru îngrijirea mamelor și copiilor

Publicat

Publicitate

Patru cabinete de medicină de familie din județul Botoșani, aflate în localitățile Albești, Concești, Frumușica și Răchiți, au fost dotate cu echipamente medicale moderne în cadrul programului „Primul pas spre sănătate”, implementat de Organizația Salvați Copiii și finanțat de Fundația OMV Petrom.

Scopul acestui program este reducerea mortalității infantile în România, țara cu cea mai ridicată rată a acestui indicator din Europa.

Cabinetele botoșănene se numără printre cele 17 din regiunea Moldovei care au beneficiat de această investiție importantă în sănătatea publică. Echipamentele livrate sunt esențiale pentru diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea stării de sănătate a mamelor și copiilor din mediul rural, acolo unde accesul la servicii medicale este adesea limitat.

Printre echipamentele primite se numără ecografe portabile cu sonde, defibrilatoare semiautomate, electrocardiografe, dopplere fetale și vasculare, analizoare de colesterol și glicemie, truse complete de mică chirurgie, mese ginecologice și de consult pediatric, pulsoximetre, cântare pentru nou-născuți și mobilier medical. În total, au fost distribuite 202 echipamente în cele 17 cabinete din program.

Grație acestor dotări, 2.834 de mame și femei însărcinate, precum și 2.690 de copii cu vârsta de până la 3 ani din zonele defavorizate, vor beneficia de îngrijire medicală îmbunătățită, direct în comunitatea lor.

Pentru locuitorii din comunele botoșănene incluse în proiect, accesul la aceste echipamente înseamnă nu doar o mai bună monitorizare a sarcinii și sănătății copilului, ci și reducerea deplasărilor costisitoare către spitalele din oraș. Astfel, proiectul contribuie la scăderea presiunii pe unitățile medicale județene și la creșterea calității serviciilor oferite în sistemul primar de sănătate.

Publicitate

Programul „Primul pas spre sănătate” vizează la nivel național dotarea a 100 de cabinete medicale din mediul rural. Valoarea totală a investiției se ridică la 1,5 milioane de euro.

Organizația Salvați Copiii continuă astfel o misiune asumată de peste trei decenii: susținerea copiilor și a mamelor din România prin politici publice, programe sociale și parteneriate strategice cu autoritățile și mediul privat.

Citeste mai mult

Eveniment

Pensii speciale: De la 1 ianuarie 2026 magistrații vor ieși la pensie doar la împlinirea vârstei de 65 de ani

Publicat

Publicitate

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a modificat, miercuri, proiectul de lege privind pensiile magistraților, inițiat de liderii coaliției de guvernare, după ce cu o zi în urmă i-a dat raport de adoptare în forma inițiatorilor, relatează agerpres.ro.

Comisia a eliminat tabelele prin care se eșalona vârsta de pensionare a magistraților, astfel încât în anul 2045 să se ajungă la 65 de ani vârsta standard de pensionare.

A fost modificat, de asemenea, modul de calcul al pensiilor magistraților și a fost acceptat un amendament al USR în acest sens.

„Judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituțională, magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la Curtea Constituțională, precum și personalul de specialitate juridică cu o vechime de cel puțin 25 de ani realizată numai în aceste funcții se pot pensiona la împlinirea vârstei standard de pensionare de 65 de ani și pot beneficia de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizațiilor de încadrare brute lunare și a sporurilor avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data pensionării. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din suma netă corespunzătoare indemnizației de încadrare brute lunare avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”, se arată în acest amendament.

Potrivit președintelui Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon, în urma acestor modificări, începând cu data de 1 ianuarie 2026 magistrații vor ieși la pensie la împlinirea vârstei de 65 de ani.

‘Există și dezbaterea decizională în Senat, acolo unde colegii noștri mai înțelepți ca noi vor reuși să rezolve problema și să facă o eșalonare potrivită’, a precizat Solomon.

Publicitate

Proiectul de lege intră miercuri în dezbaterea și votul plenului Camerei Deputaților.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani, județul din țară cu cele mai mari alocații medii pentru copii în luna martie 2025

Publicat

Publicitate

Județul Botoșani s-a aflat în luna martie 2025 în fruntea clasamentului național privind valoarea medie a alocațiilor de stat pentru copii, potrivit datelor furnizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

Cu o sumă medie de 343,30 lei per beneficiar, Botoșaniul a depășit județe precum Caraș-Severin (342,68 lei) și Sălaj (339,55 lei), situându-se pe primul loc la nivel național, relatează agerpres.ro.

În total, la nivelul întregii țări, au beneficiat de alocație 3.609.898 copii, iar suma totală achitată de stat s-a ridicat la 1,21 miliarde de lei. Media națională a alocației a fost de 335,42 lei per copil, ceea ce evidențiază faptul că județul Botoșani se situează peste acest prag.

Alocația de stat are caracter universal și este acordată tuturor copiilor din România cu vârste de până la 18 ani. De asemenea, beneficiază de acest drept și tinerii majori care continuă studiile liceale sau profesionale, până la finalizarea acestora.

Deși județul Botoșani nu se regăsește printre cele cu cei mai mulți beneficiari — precum București, Iași sau Suceava — valoarea medie mai ridicată a alocației poate fi explicată printr-un procent semnificativ de copii care se încadrează în categoria celor cu drepturi suplimentare, cum ar fi copiii cu dizabilități sau din familii monoparentale.

Alocația pentru copii este acordată lunar și reprezintă una dintre formele de sprijin social direct oferit de stat pentru susținerea familiei și încurajarea continuării studiilor în rândul tinerilor.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

12 șoferi prinși băuți la volan în zilele de Paște la Botoșani. Poliția a dat amenzi de peste 50.000 de lei

Publicat

Publicitate

În perioada sărbătorilor pascale, 18 – 21 aprilie 2025, polițiștii Serviciului Rutier Botoșani au desfășurat o amplă acțiune pentru creșterea siguranței în trafic, vizând în special șoferii care conduc cu viteză excesivă sau sub influența alcoolului.

În cadrul acțiunii au fost angrenați aproximativ 100 de polițiști, care au acționat pe drumurile naționale, județene și comunale. În cele patru zile de controale, au fost verificate aproximativ 300 de autovehicule.

În urma testărilor, 12 șoferi au fost depistați cu alcoolemii peste limita legală și au fost imediat scoși din trafic. În unele cazuri, s-au întocmit dosare penale, iar în altele s-au aplicat sancțiuni contravenționale, în funcție de valoarea alcoolemiei.

Pe lângă aceste cazuri, polițiștii au aplicat 179 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei. Cele mai multe amenzi au fost date pentru depășirea vitezei legale și nerespectarea normelor de circulație.

Polițiștii anunță că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în special în contextul apropierii minivacanței de 1 Mai.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending