Connect with us
Publicitate

Educație

Cum se calculează media de repartizare la Titularizare 2024 pentru profesorii titulari și pentru suplinitori

Publicat

Publicitate
Modul de calcul al mediei de repartizare pentru candidații care participă la concursul național de Titularizare este stabilit în metodologia-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025. În perioada 29 mai-28 iunie 2024 au loc probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă, precum şi soluţionarea contestaţiilor la aceste probe, conform calendarului oficial pentru Titularizare 2024, scrie Edupedu.ro.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Art. 64 – „(8) Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului sau cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, pe parcursul anului şcolar 2023-2024, conform alin. (6), iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisa)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4.

(9) Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului sau cel puțin media 5 (cinci) la inspecțiile la clasă în profilul postului în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, pe parcursul anului şcolar 2023-2024, conform alin. (6), iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4.”

Calendarul pentru concursul național de Titularizare 2024

e) verificarea și avizarea dosarelor candidaților de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de organizare și desfășurare a concursului; Perioada: 9-21 mai 2024

f) validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare și desfășurare a concursului; neprezentarea la validare a absolvenţilor din promoțiile anterioare atrage după sine anularea înscrierii la concurs. Perioadele: 9-22 mai 2024; 8-11 iulie 2024 pentru absolvenții promoției 2024/absolvenţii 2024 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic/candidaţii cuprinşi în programe recunoscute de Ministerul Educației prin care se recrutează, se selectează, se pregătește și se sprijină personalul didactic de predare pentru a desfăşura activităţi didactice în unităţi de învăţământ preuniversitar situate în medii dezavantajate, în anul şcolar 2024-2025

Notă: (1) În perioada 8-17 mai 2024 pot depune dosare de înscriere şi cadrele didactice a căror reducere de activitate a apărut în perioada martie-mai 2024.

Publicitate

(2) În mod excepţional, absolvenţii promoţiei 2024 (studiilor medii/postliceale/universitare de licență/universitare de masterat/departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot să prezinte adeverinţa de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în data de 17 iulie 2024, până la ora 8.00. Absolvenţii promoţiei 2024 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate, numai după prezentarea adeverinţei de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică.

g) afișarea, pe pagina web a inspectoratelor şcolare, a:

  • (i) listei candidaților înscriși și a graficului privind susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă;
  • (ii) listei cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei înscrise la concursul naţional care solicită repartizarea pe perioadă nedeterminată pe postul didactic/catedra pe care sunt angajate şi a listei posturilor didactice/catedrelor pe care sunt angajate aceste cadre didactice;
  • (iii) listei unităţilor de învăţământ în care se organizează probele scrise (centrelor de concurs pentru proba scrisă);
  • (iv) comunicarea centrelor de concurs direcţiei de resort din cadrul Ministerul Educaţiei; Termen: 24 mai 2024

h) stabilirea centrelor de concurs şi comunicarea acestora direcţiei de resort din cadrul Ministerul Educaţiei;

Publicitate

i) organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă şi soluţionarea contestaţiilor la aceste probe. Perioada: 29 mai-28 iunie 2024

Notă: (1) În perioada 27 mai-30 iunie 2024 pot participa la probele practice/orale şi inspecţiile la clasă şi cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată sau a căror reducere de activitate a apărut în perioada martie-mai 2024.

(2) Cadrele didactice titulare solicitate pentru detaşare în interesul învăţământului pot participa la probele practice/orale în perioada 27 mai – 14 iunie 2024.

j) afişarea rezultatelor la probele practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă; Termen: 5 iulie 2024

k) desfășurarea probei scrise; Termen: 17 iulie 2024

l) comunicarea rezultatelor iniţiale; Termen: 23 iulie 2024

m) înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora comisiilor de soluţionare a contestaţiilor; Perioada: 23-24 iulie 2024

n) soluţionarea contestațiilor; Perioada: 25-30 iulie 2024

o) comunicarea rezultatelor finale; Termen: 31 iulie 2024

p) repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) din Metodologie; Perioada: 1-2 august 2024

Informații de context

Edupedu.ro a scris despre regulile noi în privința angajării profesorilor în școli, anunțate de Ministerul Educației. Instituția a anunțat pe 27 decembrie 2023 că, potrivit ordinului de ministru care prevede condițiile mobilitate a personalului, școlile nu mai pot stabili pe ce perioadă scot posturile la concurs.

Metodologia a fost aprobată cu cea mai mare întârziere din istoria recentă, de regulă aceasta fiind publicată până acum în luna noiembrie a fiecărui an. Cea mai mare schimbare este faptul că viabilitatea posturilor nu se mai stabilește la școală, așa cum s-a întâmplat în ultimul deceniu, cel puțin – detalii aici.
Profesorii sancționați cu desfacerea contractului de muncă nu mai pot preda pentru 7 ani școlari, conform metodologiei de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025, document publicat în Monitorul Oficial.

La Titularizare 2024, profesorii suplinitori pierd postul dacă sunt eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit metodologiei de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025.

 

Sursa EDUPEDU

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni

Publicat

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni.

După ce a obținut nu mai puțin de 90% din voturi la alegerile locale din acest an de la Săveni, Relu Tîrzioru, unul dintre cei mai experimentați primari ai PSD de la Botoșani, a vorbit astăzi despre probabilitatea de a intra în luptă pentru Parlamentul României pe listele PSD. După ce a schimbat din temelii orașul Săveni, un oraș care în ultimii 10 ani a devenit de nerecunoscut, numele său este foarte vehiculat în acest moment ca posibil candidat, iar Relu Tîrzioru nu a exclus posibilitatea de a intra în această luptă.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Intervenție contracronometru la Corni. Femeie de 50 de ani, salvată dintr-o fântână adâncă de zece metri

Publicat

Publicitate

O femeie în vârstă de 50 de ani a fost salvată de pompieri dintr-o fântână adâncă de peste zece metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu puțin timp, în localitatea Corni. Fiica femeii a sunat după ajutor, la 112.

 

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de intervenție și accesorii specifice, dar și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

 

Aceștia au constatat faptul că femeia era conștientă și au acționat rapid pentru a o aduce la suprafață.

 

Publicitate

A fost preluată de echipajul TIM SMURD și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Citeste mai mult

Eveniment

Comunicat: Microbuze pline cu ajutoare au ajuns la familiile afectate de inundații din județul Galați, în urma campaniei umanitare desfășurate de organizația AUR

Publicat

Publicitate

Microbuze pline cu ajutoare au ajuns la familiile afectate de inundații din județul Galați, în urma campaniei umanitare desfășurate, săptămâna trecută, de organizația AUR din Botoșani. Zeci de membri ai partidului și simpli cetățeni au donat pentru a sprijini oamenii cărora calamitatea le-a distrus agoniseala de o viață.

Ne-am bucurat nespus că apelul nostru la unitate a avut un ecou atât de amplu și un răspuns atât de generos. Sediul AUR a fost aproape neîncăpător pentru zecile de cutii cu alimente neperisabile, haine, încălțăminte, veselă, pături, jucării, lucruri esențiale pentru familiile care au pierdut totul în calea apelor. Le mulțumim tuturor botoșănenilor care ne-au trecut pragul și au ales să împartă, mulțumim fiecăruia în parte pentru bunurile pe care le-au dăruit celor aflați în mare durere și nevoie. Ajutorul lor nu va fi niciodată uitat. Solidaritatea în fața suferinței este cel mai de preț liant al societății, iar județul Botoșani a dovedit o mare empatie față de semeni.

Microbuzele cu donații au ajuns în comuna Pechea, una dintre zonele cel mai grav afectate de inundațiile devastatoare. În satele componente, sute de case au fost complet distruse de viituri și mii de familii se văd nevoite să își reclădească viața de la zero.

Membrii AUR din toată țara au venit în ajutorul localnicilor pentru salvarea unor bunuri materiale și reparații. Vreme de două zile, împreună cu toți ceilalți lideri și candidați ai filialelor județene, am muncit umăr la umăr pentru ca sinistrații să poată recupera câtuși de puțin din agoniseala lor. O parte dintre colegi se află încă în localitate, iar de vineri AUR va mobiliza și mai multe forțe.

Pe lângă hrana și bunurile pe care le-am transportat din Botoșani, mâna de lucru a fost la fel de bine primită de locuitorii din Pechea. Când am ajuns acolo și am văzut dezastrul – ruinele, noroiul și nenorocirea lăsată în urma apelor – mi s-a părut că niciun coșmar nu poate concura cu acea realitate. Dar ceea ce a urmat va rămâne pentru totdeauna o amintire sfântă pentru mine.

Ne-am strâns mâinile și am început să lucrăm împreună, să ne cunoaștem, să ne împărtășim poveștile de viață. Am legat prietenii și, în mijlocul dezastrului, am găsit speranță și putere unii în ceilalți. Sătenii ne-au arătat o recunoștință sinceră și profundă, care m-a emoționat până la lacrimi. Am plecat de acolo la fel cum am venit: cu lacrimi în ochi, dar cu inima plină de speranță. Așa cum am promis, transmit botoșănenilor mulțumirile și îmbrățișările calde ale acestor oameni minunați.

Publicitate

Finalul acestei campanii umanitare este o lecție profundă despre forța comunității și despre cum, în cele mai grele momente, sufletul uman poate renaște din durere. Fiecare donație, fiecare gest de compasiune a fost un semn că, atunci când ne unim, putem înfrunta orice furtună. Pe măsură ce ne îndreptăm spre viitor, aceste gesturi de solidaritate nu doar că vor rămâne în amintirea celor afectați, ci ne vor reaminti tuturor că puterea unei națiuni stă în inima și bunătatea oamenilor săi. Această campanie nu a fost doar un răspuns la o tragedie, ci un semnal că, atunci când soarta ne încearcă, umanitatea noastră poate lumina chiar și cele mai întunecate zile.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO Lângă noi: Un camion şi o platformă auto s-au ciocnit la Suceava. O persoană încarcerată

Publicat

Publicitate

Şoferul unei platforme auto a rămas încarcerat în urma unui accident rutier produs, miercuri, pe raza oraşului Gura Humorului, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit sursei citate, auto-platforma, care transporta un autoturism, a intrat în coliziune cu un camion.

“În urma coliziunii dintre cele două autovehicule, conducătorul autoplatformei a rămas blocat în interior, fiind extras de către echipajul specializat pentru descarcerare şi predat echipajului de prim ajutor. După monitorizarea acestuia de către paramedicii SMURD, a refuzat transportul la o unitate spitalicească”, au precizat oficialii ISU.

La faţa locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului cu o autospecială de stingere dotată cu modul pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD B2. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending